Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia-niech rośnie! Na zdrowie:)
Dziewczynki,a jakie bierzecie suplementy, witaminki itp? Ja do tej pory od prawie 2 lat brałam Femibion 1 , a dziś gin powiedział, żebym sobie kupiła Pregnaplus, że jest dobre. Ale szczerze to się zastanawiam, bo ten Femibion ma dobry skład. Nie wiem czy polecenie gina to nie polecenie jakiegoś przedstawiciela medycznego;) Mam znajomą, która jest sama takim przedstawicielem i czasem opowiada jak to jest z tymi poleconymi produktami. Lekarze dostają za to profity, prezenty, gadzety, a nawet sprzęty AGD, RTV czy wycieczki ... Dlatego tak myślę, czy aby na pewno coś teraz zmieniać ? -
nick nieaktualnyKarmelek211 wrote:A.Kasia-niech rośnie! Na zdrowie:)
Dziewczynki,a jakie bierzecie suplementy, witaminki itp? Ja do tej pory od prawie 2 lat brałam Femibion 1 , a dziś gin powiedział, żebym sobie kupiła Pregnaplus, że jest dobre. Ale szczerze to się zastanawiam, bo ten Femibion ma dobry skład. Nie wiem czy polecenie gina to nie polecenie jakiegoś przedstawiciela medycznego;) Mam znajomą, która jest sama takim przedstawicielem i czasem opowiada jak to jest z tymi poleconymi produktami. Lekarze dostają za to profity, prezenty, gadzety, a nawet sprzęty AGD, RTV czy wycieczki ... Dlatego tak myślę, czy aby na pewno coś teraz zmieniać ?
Ja teraz biorę Prenatal Classic, ale tylko dlatego że został mi z poprzedniej ciąży. Jak mi się skończy to kupię Prenalen DHA bo ma dużą dawkę DHA i przyjemny skład. Ale gdybym miała lepsze wyniki krwi i lekarz by mi nie kazał to bym poczekała z witaminami do 2 trymestru. -
Mi również wysadziło brzuch
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ciesze się, że pokazały się nowe mamusie (ktoś odszedł - ktoś przyszedł)
Byłam dziś u znajomej, mama kolegi mojej córci z przedszkola. Dziewczyna jest po przejściach bo pierwsze dziecko urodziło się zdrowe, ale szyjka była tak krótka, że nawet szwu nie dali rady założyć. W drugą szybko zaszła, pozamaciczna, usunięty lewy jajowód z jajnikiem. Udało jej się zajść dopiero po półtora roku potem, porobiła w 9 tygodniu, miała zabieg bo niedokładnie się oczyściło. Po dwóch miesiącach od zabiegu zaszła i urodziła w terminie zdrową córcie (choć mówi, że miała stracha, chcieli troche odczekać). Teraz jej w trzeciej ciąży, dotychczas wzorowej i oby tak dalej. Mówi, że dzieci już jej starczy
O ile będę na siłach (a sądzę, że tak to w grudniu chcielibyśmy się już starać
(jeśli miesiączki będą regularne to będzie 4 cykl.
Tak bardzo bym chciała żeby udało się za 1 razem i żeby tym razem wszystko było dobrze...
Przyzwyczaiłam się do Was, więc będę Was podczytywać a i czasem się zapewne odezweWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:34
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mnie tez brzusio wywalilo ale to bardziej chyba od kiepskiego metabolizmu i kiszki wypchane cokolwiek zjem:-P poza tym tez mam troche pozostalosci po poprzedniej ciazy i pare kilo in plus. Ten dzidziusiowy brzuszek to poki co tylko jak stoje delikatnie wystaje pod sadelkiem:-P
-
Jaquline, bardzo się cieszę, że się trzymasz Będziemy wszystkie mocno trzymały kciuki!
Co do brzuszka to mam wrażenie, że u mnie też już widać. Nie wiedziałam, że to możliwe tak szybko, chociaż sądze, że to może nie sama macica tylko własnie wzdęcia i inne przygody jelitowe. W każdym razie ja tam zdecydowanie widzę, a do drobnych tez nie należę. Już nie mogę wciągnąć brzucha