Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKonflikt serologiczny może się pojawić, gdy matka ma krew z czynnikiem Rh-, a ojciec Rh+. Wtedy organizm przyszłej mamy postrzega jej własne dziecko jako coś obcego i atakuje je przeciwciałami. Na szczęście, medycyna potrafi sobie radzić z konfliktem serologicznym
muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst wrote:Czyli jak ja mam + to nie ma problemu? Nawet jak mój mąż ma - ?
Ja też mam z mężem niezgodność czynnika Rh i po amniopunkcji miałam podaną immunoglobulinę a co najlepsze sama musiałam sobie ją kupić za uwaga - 350zł A na koniec i tak okazało się, że wcale nie musiałam jej brać no ale to już było po tzw ptakach -
nick nieaktualnyTara wrote:Cześć dziewczyny, jestem ciążowo sporo starsza od was bo rodzę już w październiku. Jestem blisko z lutowym wątkiem, ponieważ moja przyjaciółka rodzi w lutym. Dziś z nią rozmawiałam o Was i o tym jak piszecie tutaj o nich. Nigdy nie pisałam na forum. Chciałam Wam tylko życzyć aby nigdy u Was nie pojawiła się taka Malvinka, Mamaniemama oraz jeszcze jedna dziewczyna której nicku nie pamiętam wnoszące zamęt wśród dziewczyn. Dzięki temu wasze ciąże będą o wiele spokojniejsze, przeczytajcie wątek nie od końca a od momentów gdy te dziewczyny zaczęły się pojawiać, jak pisały o tym że są nienormalne. Że jeżeli plamisz to nie powinnaś jechać na IP tylko wsadzić sobie luteine, wziąć magnez i leżeć. I oczywiście niech żadna wózka nie kupuję, przecież bliskość rodzicielska jest najważniejsza. Pamiętam też gdy dziewczyna jak się nie mylę właśnie Mamaniemama naskoczyła na waszą Domii za rozmowę o bliźniakach. Jestem tam od początku ciąży przyjaciółki, czytam o czym piszą czasami jej pomagam. Jestem osobą raczej bierną niż czynną. Zanim zaczniecie osądzać zapoznajcie się z tematem. Z ciekawości przeczytałam to o czym pisałyście dziś. Domii, z tego co mi wiadomo to przeniosły się wszystkie dziewczyny z forum które chciały, żadne nie zostały wygnane nie licząc tych siejących zamęt. Pozdrawiam i jeżeli się już czymś interesujecie, zapoznajcie się z tematem. Spokojnej ciąży dziewczyny i nie dajcie się wyprowadzać z równowagi.
Miło nam, że wpadłaś. Co do wątku lutówek, myślę że żadna z nas nie napisała tu nic, co nie byłoby prawdą bądź też jej subiektywną opinią na podstawie tego, co przeczytała (a każdy może mieć własną opinię i nic nam do tego). Przykro się czyta takie rzeczy i żal mi dziewczyn z lutowego forum, że taki zamęt się im tam rozpętał. My na naszym forum też spotykałyśmy się z zarzutami typu "za bardzo się z sobą pieścicie", "po co latacie co chwilę na HCG" itp. Jakoś żadna z nas nie zareagowała nerwowo, wytłumaczyłyśmy uprzejmie tym osobom jakie jest nasze stanowisko i sens istnienia tego forum i sprawa się rozeszła po kościach. Nikt się nie obraził, nikt też nikogo nie zwyzywał. Nikt nikogo z forum nie wyprosił i nie stosował żadnych roszczeń. Mam szczerą nadzieję, że tak już pozostanie bo mamy tu całkiem przyjemną atmosferę
Dziewczynom z lutówek życzę więcej dystansu i cierpliwości a Tobie spokojnego oczekiwania i szczęśliwego rozwiązania. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:32
Est, muminka83, baassiia, domiii, Renka88, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst wrote:Dzięki Kasiu, wiedzialam, ze będziesz cos wiedziała
Swoja droga, dziwne, ze przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka a przy kolejnych tak..
A mnie właśnie wkurza, że to wszystko wiem Wolałabym stan błogiej nieświadomości ale co się człowiek dowiedział to już się nie oddowie Miłej nocki dziewczyny! Ja idę się wtulić w męża bo (hurra) wcześniej wrócił do domuanie93lica lubi tę wiadomość
-
Ad konfliktu serologicznego, to moi rodzice mają konflikt. I teoretycznie jest niegroźny w 1 ciąży, ale... czesto kobiety nie wiedza, ze miały bardzo wczesne poronienie, bo wystąpiło się w terminie miesiączki. A przy poronieniu też produkują się te groźne przeciwciała także jak wam proponują zastrzyk to warto zrobić
Ja np. wiem na 100%, że poronienia nie miałam bo zabezpieczaliśmy się cały czas i udało się w 1 cyklu, ale moja mama nie była taka pewna, bo kilka miesięcy się starali. Zastrzyku przy 1 dziecku nie miała i coś tam przy porodzie mojej siostry było nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 07:09
-
nataliano wrote:Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s
U mnie też. Lekarz mi mówi że najlepiej jest przy pierwszej ciąży bo "organizm" nie wie jeszcze o pasożycie jak to nazwał - dziecko. Przy kolejnej wystosowuje większe przeciwciała i tak za każdym razem.
Dlatego musisz zrobić Grupę i przeciwciała. Ja mam RH A- a mój mąż A+ -
U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
Serioo?! wrote:U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.
U nas w Polsce nigdy nie ma na nic pieniędzy. Pieniądze znajdują się jedynie na te Poselskie diety tych pasożytów. -
nick nieaktualny