X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram wynik z grupą krwi ale mam podobno 0+

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakiej podstawie stwierdza sie ten konflikt? Czy mój mąż tez musi oznaczyć grupę krwi?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam arh- a moj arh+ i to jest jakis konflikt,matko jedyna wiecznie problemy;/ musisz miec swoja i swojego meza partnera

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt serologiczny może się pojawić, gdy matka ma krew z czynnikiem Rh-, a ojciec Rh+. Wtedy organizm przyszłej mamy postrzega jej własne dziecko jako coś obcego i atakuje je przeciwciałami. Na szczęście, medycyna potrafi sobie radzić z konfliktem serologicznym

muminka83 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak ja mam + to nie ma problemu? Nawet jak mój mąż ma - ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tara Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    123

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 22:28

IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Czyli jak ja mam + to nie ma problemu? Nawet jak mój mąż ma - ?
    Jeśli Ty masz + to nie ma problemu. Zasadniczo nawet jeśli byście mieli tzw konflikt serologiczny a to Twoja pierwsza ciąża to nic złego nie powinno się dziać. Problemy pojawiają się dopiero w sytuacjach, gdy zaistnieje ryzyko zmieszania krwi matki i dziecka oraz w kolejnych ciążach. Jedyne co, to trzeba często wykonywać badanie krwi w ciąży aby sprawdzać czy nie pojawiły się przeciwciała anty-D. A jeśli już by się pojawiły to dostaje się zastrzyk z immunoglobuliną. Kiedyś podawano immunoglobulinę profilaktycznie każdej kobiecie z konfliktem, teraz już tak nie robią.

Ja też mam z mężem niezgodność czynnika Rh i po amniopunkcji miałam podaną immunoglobulinę a co najlepsze sama musiałam sobie ją kupić za uwaga - 350zł :/ A na koniec i tak okazało się, że wcale nie musiałam jej brać no ale to już było po tzw ptakach :/

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu, wiedzialam, ze będziesz cos wiedziała :-)
    Swoja droga, dziwne, ze przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka a przy kolejnych tak..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz Rh+ to konfliktu nie będzie bez względu na czynnik przyszłego taty :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem ciążowo sporo starsza od was bo rodzę już w październiku. Jestem blisko z lutowym wątkiem, ponieważ moja przyjaciółka rodzi w lutym. Dziś z nią rozmawiałam o Was i o tym jak piszecie tutaj o nich. Nigdy nie pisałam na forum. Chciałam Wam tylko życzyć aby nigdy u Was nie pojawiła się taka Malvinka, Mamaniemama oraz jeszcze jedna dziewczyna której nicku nie pamiętam wnoszące zamęt wśród dziewczyn. Dzięki temu wasze ciąże będą o wiele spokojniejsze, przeczytajcie wątek nie od końca a od momentów gdy te dziewczyny zaczęły się pojawiać, jak pisały o tym że są nienormalne. Że jeżeli plamisz to nie powinnaś jechać na IP tylko wsadzić sobie luteine, wziąć magnez i leżeć. I oczywiście niech żadna wózka nie kupuję, przecież bliskość rodzicielska jest najważniejsza. Pamiętam też gdy dziewczyna jak się nie mylę właśnie Mamaniemama naskoczyła na waszą Domii za rozmowę o bliźniakach. Jestem tam od początku ciąży przyjaciółki, czytam o czym piszą czasami jej pomagam. Jestem osobą raczej bierną niż czynną. Zanim zaczniecie osądzać zapoznajcie się z tematem. Z ciekawości przeczytałam to o czym pisałyście dziś. Domii, z tego co mi wiadomo to przeniosły się wszystkie dziewczyny z forum które chciały, żadne nie zostały wygnane nie licząc tych siejących zamęt. Pozdrawiam i jeżeli się już czymś interesujecie, zapoznajcie się z tematem. Spokojnej ciąży dziewczyny i nie dajcie się wyprowadzać z równowagi.

Miło nam, że wpadłaś. Co do wątku lutówek, myślę że żadna z nas nie napisała tu nic, co nie byłoby prawdą bądź też jej subiektywną opinią na podstawie tego, co przeczytała (a każdy może mieć własną opinię i nic nam do tego). Przykro się czyta takie rzeczy i żal mi dziewczyn z lutowego forum, że taki zamęt się im tam rozpętał. My na naszym forum też spotykałyśmy się z zarzutami typu "za bardzo się z sobą pieścicie", "po co latacie co chwilę na HCG" itp. Jakoś żadna z nas nie zareagowała nerwowo, wytłumaczyłyśmy uprzejmie tym osobom jakie jest nasze stanowisko i sens istnienia tego forum i sprawa się rozeszła po kościach. Nikt się nie obraził, nikt też nikogo nie zwyzywał. Nikt nikogo z forum nie wyprosił i nie stosował żadnych roszczeń. Mam szczerą nadzieję, że tak już pozostanie bo mamy tu całkiem przyjemną atmosferę :)
    Dziewczynom z lutówek życzę więcej dystansu i cierpliwości :) a Tobie spokojnego oczekiwania i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:32

Est, muminka83, baassiia, domiii, Renka88, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dzięki Kasiu, wiedzialam, ze będziesz cos wiedziała :-)
    Swoja droga, dziwne, ze przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka a przy kolejnych tak..

A mnie właśnie wkurza, że to wszystko wiem :P Wolałabym stan błogiej nieświadomości ale co się człowiek dowiedział to już się nie oddowie ;) Miłej nocki dziewczyny! Ja idę się wtulić w męża bo (hurra) wcześniej wrócił do domu ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocz :-**
    Juz nie mogę doczekać się poniedzialku :-)
    Kolejna wizyta i kolejne usg :-)) trzymajcie kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:49

muminka83, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad konfliktu serologicznego, to moi rodzice mają konflikt. I teoretycznie jest niegroźny w 1 ciąży, ale... czesto kobiety nie wiedza, ze miały bardzo wczesne poronienie, bo wystąpiło się w terminie miesiączki. A przy poronieniu też produkują się te groźne przeciwciała :/ także jak wam proponują zastrzyk to warto zrobić :)

Ja np. wiem na 100%, że poronienia nie miałam bo zabezpieczaliśmy się cały czas i udało się w 1 cyklu, ale moja mama nie była taka pewna, bo kilka miesięcy się starali. Zastrzyku przy 1 dziecku nie miała i coś tam przy porodzie mojej siostry było nie tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 07:09

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s

U mnie też. Lekarz mi mówi że najlepiej jest przy pierwszej ciąży bo "organizm" nie wie jeszcze o pasożycie jak to nazwał - dziecko. Przy kolejnej wystosowuje większe przeciwciała i tak za każdym razem.

Dlatego musisz zrobić Grupę i przeciwciała. Ja mam RH A- a mój mąż A+

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
    Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! wrote:
    U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
    Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.

U nas w Polsce nigdy nie ma na nic pieniędzy. Pieniądze znajdują się jedynie na te Poselskie diety tych pasożytów.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny : d Postanowiłam dołączyć, choć czekam na USG, bo na pierwszym było widać tylko pęcherzyk. Wpiszecie mnie na listę ? :D

A.Kasia, anie93lica, maggda lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Czesc dziewczyny : d Postanowiłam dołączyć, choć czekam na USG, bo na pierwszym było widać tylko pęcherzyk. Wpiszecie mnie na listę ? :D

hej kochana :P idziemy praktycznie noga przy nodze :P

maggda lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ