X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram wynik z grupą krwi ale mam podobno 0+

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakiej podstawie stwierdza sie ten konflikt? Czy mój mąż tez musi oznaczyć grupę krwi?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam arh- a moj arh+ i to jest jakis konflikt,matko jedyna wiecznie problemy;/ musisz miec swoja i swojego meza partnera

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt serologiczny może się pojawić, gdy matka ma krew z czynnikiem Rh-, a ojciec Rh+. Wtedy organizm przyszłej mamy postrzega jej własne dziecko jako coś obcego i atakuje je przeciwciałami. Na szczęście, medycyna potrafi sobie radzić z konfliktem serologicznym

muminka83 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak ja mam + to nie ma problemu? Nawet jak mój mąż ma - ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tara Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    123

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 22:28

IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Czyli jak ja mam + to nie ma problemu? Nawet jak mój mąż ma - ?
    Jeśli Ty masz + to nie ma problemu. Zasadniczo nawet jeśli byście mieli tzw konflikt serologiczny a to Twoja pierwsza ciąża to nic złego nie powinno się dziać. Problemy pojawiają się dopiero w sytuacjach, gdy zaistnieje ryzyko zmieszania krwi matki i dziecka oraz w kolejnych ciążach. Jedyne co, to trzeba często wykonywać badanie krwi w ciąży aby sprawdzać czy nie pojawiły się przeciwciała anty-D. A jeśli już by się pojawiły to dostaje się zastrzyk z immunoglobuliną. Kiedyś podawano immunoglobulinę profilaktycznie każdej kobiecie z konfliktem, teraz już tak nie robią.

Ja też mam z mężem niezgodność czynnika Rh i po amniopunkcji miałam podaną immunoglobulinę a co najlepsze sama musiałam sobie ją kupić za uwaga - 350zł :/ A na koniec i tak okazało się, że wcale nie musiałam jej brać no ale to już było po tzw ptakach :/

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu, wiedzialam, ze będziesz cos wiedziała :-)
    Swoja droga, dziwne, ze przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka a przy kolejnych tak..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz Rh+ to konfliktu nie będzie bez względu na czynnik przyszłego taty :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem ciążowo sporo starsza od was bo rodzę już w październiku. Jestem blisko z lutowym wątkiem, ponieważ moja przyjaciółka rodzi w lutym. Dziś z nią rozmawiałam o Was i o tym jak piszecie tutaj o nich. Nigdy nie pisałam na forum. Chciałam Wam tylko życzyć aby nigdy u Was nie pojawiła się taka Malvinka, Mamaniemama oraz jeszcze jedna dziewczyna której nicku nie pamiętam wnoszące zamęt wśród dziewczyn. Dzięki temu wasze ciąże będą o wiele spokojniejsze, przeczytajcie wątek nie od końca a od momentów gdy te dziewczyny zaczęły się pojawiać, jak pisały o tym że są nienormalne. Że jeżeli plamisz to nie powinnaś jechać na IP tylko wsadzić sobie luteine, wziąć magnez i leżeć. I oczywiście niech żadna wózka nie kupuję, przecież bliskość rodzicielska jest najważniejsza. Pamiętam też gdy dziewczyna jak się nie mylę właśnie Mamaniemama naskoczyła na waszą Domii za rozmowę o bliźniakach. Jestem tam od początku ciąży przyjaciółki, czytam o czym piszą czasami jej pomagam. Jestem osobą raczej bierną niż czynną. Zanim zaczniecie osądzać zapoznajcie się z tematem. Z ciekawości przeczytałam to o czym pisałyście dziś. Domii, z tego co mi wiadomo to przeniosły się wszystkie dziewczyny z forum które chciały, żadne nie zostały wygnane nie licząc tych siejących zamęt. Pozdrawiam i jeżeli się już czymś interesujecie, zapoznajcie się z tematem. Spokojnej ciąży dziewczyny i nie dajcie się wyprowadzać z równowagi.

Miło nam, że wpadłaś. Co do wątku lutówek, myślę że żadna z nas nie napisała tu nic, co nie byłoby prawdą bądź też jej subiektywną opinią na podstawie tego, co przeczytała (a każdy może mieć własną opinię i nic nam do tego). Przykro się czyta takie rzeczy i żal mi dziewczyn z lutowego forum, że taki zamęt się im tam rozpętał. My na naszym forum też spotykałyśmy się z zarzutami typu "za bardzo się z sobą pieścicie", "po co latacie co chwilę na HCG" itp. Jakoś żadna z nas nie zareagowała nerwowo, wytłumaczyłyśmy uprzejmie tym osobom jakie jest nasze stanowisko i sens istnienia tego forum i sprawa się rozeszła po kościach. Nikt się nie obraził, nikt też nikogo nie zwyzywał. Nikt nikogo z forum nie wyprosił i nie stosował żadnych roszczeń. Mam szczerą nadzieję, że tak już pozostanie bo mamy tu całkiem przyjemną atmosferę :)
    Dziewczynom z lutówek życzę więcej dystansu i cierpliwości :) a Tobie spokojnego oczekiwania i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:32

Est, muminka83, baassiia, domiii, Renka88, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dzięki Kasiu, wiedzialam, ze będziesz cos wiedziała :-)
    Swoja droga, dziwne, ze przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka a przy kolejnych tak..

A mnie właśnie wkurza, że to wszystko wiem :P Wolałabym stan błogiej nieświadomości ale co się człowiek dowiedział to już się nie oddowie ;) Miłej nocki dziewczyny! Ja idę się wtulić w męża bo (hurra) wcześniej wrócił do domu ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocz :-**
    Juz nie mogę doczekać się poniedzialku :-)
    Kolejna wizyta i kolejne usg :-)) trzymajcie kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:49

muminka83, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad konfliktu serologicznego, to moi rodzice mają konflikt. I teoretycznie jest niegroźny w 1 ciąży, ale... czesto kobiety nie wiedza, ze miały bardzo wczesne poronienie, bo wystąpiło się w terminie miesiączki. A przy poronieniu też produkują się te groźne przeciwciała :/ także jak wam proponują zastrzyk to warto zrobić :)

Ja np. wiem na 100%, że poronienia nie miałam bo zabezpieczaliśmy się cały czas i udało się w 1 cyklu, ale moja mama nie była taka pewna, bo kilka miesięcy się starali. Zastrzyku przy 1 dziecku nie miała i coś tam przy porodzie mojej siostry było nie tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 07:09

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s

U mnie też. Lekarz mi mówi że najlepiej jest przy pierwszej ciąży bo "organizm" nie wie jeszcze o pasożycie jak to nazwał - dziecko. Przy kolejnej wystosowuje większe przeciwciała i tak za każdym razem.

Dlatego musisz zrobić Grupę i przeciwciała. Ja mam RH A- a mój mąż A+

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
    Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! wrote:
    U mnie jest konflikt serologiczny. Ja BRh- maz ARh+, syn urodzil sie ABRh+ i po porodzie dostalam immunoglobuline domiesniowo. U nas dostaje sie ja w trakcie ciazy tylko jak wychodza przeciwciala a np w Niemczech dostaja ja kobiety 3 razy w ciagu ciazy zawsze gdy jest konflikt.
    Jak to moj lekarz powiedzial *u nas nie ma na to pieniedzy*.

U nas w Polsce nigdy nie ma na nic pieniędzy. Pieniądze znajdują się jedynie na te Poselskie diety tych pasożytów.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny : d Postanowiłam dołączyć, choć czekam na USG, bo na pierwszym było widać tylko pęcherzyk. Wpiszecie mnie na listę ? :D

A.Kasia, anie93lica, maggda lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Czesc dziewczyny : d Postanowiłam dołączyć, choć czekam na USG, bo na pierwszym było widać tylko pęcherzyk. Wpiszecie mnie na listę ? :D

hej kochana :P idziemy praktycznie noga przy nodze :P

maggda lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ