X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

arien wrote:
    Karmelek, a wiadomo, co było u Ciebie powodem tych poronien? Diagnozowali Cię/Was? Czy po prostu mialas AZ TAK OGROMNEGO pecha?

No własnie ja mam niby tego bęca ale miękki jest.

Nie znamy przyczyn, bo lekarz do którego chodziłam przez te 3 ciąże nie zlecił mi ani jednego badania, które mogłoby przybliżyć nas do jakiegoś logicznego wytłumaczenia(a jest on ordynatorem szpitala wojewódzkiego) Mowił tak: jest Pani zdrowa i młoda i tak poprostu się dzieje, błąd przy zapłodnieniu... Dodam, że ma bardzo dobre opinie, ale według mnie to opinie kobiet, ktore ciaze przeszły książkowo, a jesli pojawia się jakiś problem to może już nie jest takim specjalistą. Zresztą chyba nie chcę go oceniać, bo nie jestem od tego. Wolę sobie mowić, że tak miało być, to wola Boża i lepiej mi się z tym żyje.
    Wtedy jeszcze nie wiedziałam o istnieniu tego forum, bo pewnie bym sama na własna rękę robiła badania, na podstawie wskazówek dziewczyn, ktore przeszły to samo co ja.
    Po 3 poronieniu trafiłam do innego lekarza, który zrobił mi wiele różnych badań, one odp nie dały, bo wyszły bardzo dobrze! Kiedyś wspomniał po badaniu nasienia meza, ktore było rownie dobre, że jedyne co mu przychodzi na mysl, to to, że wyszly w nich wady główki. Nieznaczna ilośc plemników miała wlasnie taka wadę , nie było wad wstawki czy witki. A to może wskazywać na jakieś wady genetyczne, ktore mogły , ale wcale nie musiały przyczynić się do nieprawidłowego rozwoju dziecka i w konsekwencji do poronienia. Nie robiłam tylko badan kariotypow i pozostałych badan mutacji genetycznych, bo lekarz kazał się wstrzymać i próbować dalej zajsc w ciaze. Mowi, że nawet jakby coś wyszło nie tak, to trzeba próbować, bo nie jest powiedziane, że coś mogłoby się powtórzyć . Zresztą nawet jakbym wiedziała o jakiś nieprawidłowościach to i tak bym walczyła! Bo przeciez kiedyś się uda, przecież kiedyś Bóg się nad nami zlituje :)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Zresztą nawet jakbym wiedziała o jakiś nieprawidłowościach to i tak bym walczyła! Bo przeciez kiedyś się uda, przecież kiedyś Bóg się nad nami zlituje :)

Caly czas sie zastanawiam skad w czlowieku tyle sily i detrminacji po takich przejsciach? Podziwiam!

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Ale miałam noc, chyba ze sto razy chodziłam w nocy do łazienki. Jestem mega niewyspana. Za to na śniadanie zjadłam talerz ciasta (jak to mówi moja przyjaciółka - przed 12 kalorie się nie liczą ;)) i mam nadzieję że taki mały wyskok mi nie zaszkodzi przy diecie cukrzycowej. Od 3 miesięcy tylko raz nie dotrzymałam diety ale tak ładnie mi to ciasto wyszło, no nie mogłam sobie odmówić ;)

34hvq5v.jpg

arien, anie93lica, She86, alinalii, nataliano, Amarylis, Vincent, Magda lena, krówka_muffka, Karolina@, Marcysia86, muminka83, Est lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam gorszy dzien dzis. Leze i rycze choc sama niewiem o co. Zaczelo sie od tego ze Mlody znow nie chce jesc, zrobilam mu drugie sniadanie juz i nadal nie pasuje.tak jest od zawsze, to nie, tamto nie. Jestem zmeczona. A potem to juz poszlo samo. Niedobrze mi ciagle, dzis znow bardziej, w glowie sie kreci, nie mam sily. Maz bez non stop w pracy. Jutro mial byc w domu, a tu klops. A w sobote goscie, trzeba cos naszykowac, posprzatac, a ja sama z tym zostane. Jeszcze ten upal. Do d**y z tym wszystkim.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Czesc dziewczyny : d Postanowiłam dołączyć, choć czekam na USG, bo na pierwszym było widać tylko pęcherzyk. Wpiszecie mnie na listę ? :D

a na kiedy masz Kochana termin? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - dostałaś zaproszenie ? Pozwoliłam sobie wysłać bo chyba tylko mając Cie jako przyjaciółke moge tu do Ciebie pisać, tak? No bo chce żeby dziewczyny cieszyły się ze swoich ciąż i nie chce zaśmiecać wątku ;)

Karmelek - z Tobą też bym chciała porozmawiać na pw - jeśli się zgodziś to wysyłam zaproszenie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Ale miałam noc, chyba ze sto razy chodziłam w nocy do łazienki. Jestem mega niewyspana. Za to na śniadanie zjadłam talerz ciasta (jak to mówi moja przyjaciółka - przed 12 kalorie się nie liczą ;)) i mam nadzieję że taki mały wyskok mi nie zaszkodzi przy diecie cukrzycowej. Od 3 miesięcy tylko raz nie dotrzymałam diety ale tak ładnie mi to ciasto wyszło, no nie mogłam sobie odmówić ;)

34hvq5v.jpg

o jaaaaa, ale pychotaaa! :)
    ja się zadowolę póki co kanapką :P
    dzień dobry w ogóle, i oby kolejny dzień upału nie dał nam bardzo popalić!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Jakie macie grupy krwi,bo u mnie wychodzi ten konflikt s

Ja w poprzedniej ciąży, którą poroniłam miałam konflikt, mam A-.Wtedy podczas zabiegu i narkozy podali mi ten zastrzyk, bo tak jak dziewczyny pisały to ma podobno znacznie przy kolejnej ciąży, choć gdzieś czytałam, że ten zastrzyk to tylko na parę lat starcza? Teraz konfliktu nie mamy bo oboje A-,ale mój gin profilaktycznie kazał mi zrobić badanie żeby sprawdzić przeciwciała. Na szczęście jest ok.

Co do brzuszka, ja też mam taki śmieszny, mały ale widoczny już koleżanki się śmieją, że dlatego że normalnie to ja wklęsła byłam ;-) tylko mój brzuch niestety po każdym posiłku jest wzdety, twardy przez te zaparcia i meczy mnie :-(

Już jutro idę podglądać fasolke :-D tak jak niektóre z Was piersi bolą mnie mniej, ale sobie mówię że to dlatego że coraz bliżej 2 trymestr i lepsze samopoczucie :-D choć od dwóch dni znów strasznie mnie mdli, zawroty głowy i osłabienie więc jakieś tam objawy jeszcze są. Ale nie ma innej opcji, niż ta, że na usg wszystko będzie dobrze! :-D

Za to ostatnio strasznie żre się z moim M jak nigdy, mam nadzieję że to hormony :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

34hvq5v.jpg

Kasiu od ciąży nie mam ochoty na słodkie, ale jak widzę Twoje ciasto to ślinka mi cieknie :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia kurde no! Co to za ciacho? Maatko, tak ładnie wygląda...

Jacqueline - nie zasmiecasz wątku kochana :) pisz też do nas :)

Skowroneczka, wspólczuje humoru i samopoczucia :( Pomysl sobie, że juz niedlugo powinno byc lepiej :)

karmelek - ja również Cie podziwiam! Może faktycznie po prostu mieliscie takiego przerazliwego pecha.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mam gorszy dzien dzis. Leze i rycze choc sama niewiem o co. Zaczelo sie od tego ze Mlody znow nie chce jesc, zrobilam mu drugie sniadanie juz i nadal nie pasuje.tak jest od zawsze, to nie, tamto nie. Jestem zmeczona. A potem to juz poszlo samo. Niedobrze mi ciagle, dzis znow bardziej, w glowie sie kreci, nie mam sily. Maz bez non stop w pracy. Jutro mial byc w domu, a tu klops. A w sobote goscie, trzeba cos naszykowac, posprzatac, a ja sama z tym zostane. Jeszcze ten upal. Do d**y z tym wszystkim.

ojojoj no faktycznie Ci się nazbierało i wcale się nie dziwię, że Ci sił zabrakło! może jak wypłaczesz trochę to będzie lepiej?
    ja zawsze ide do pokoju, popłaczę sobie, pohisteryzuję, a za 15 minut się ogarniam i sama siebie pytam po co mi to? głowa mnie rozboli, oczy spuchną :)
    wyrzucam z siebie i idę dalej, no bo co innego zrobić? :)
    buziaki!

arien lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

34hvq5v.jpg
    Jakie piękne śniadanko:) aż ślinka leci:) ja dziś się skusiłam na kanapki z białym serem i dżemem truskawkowym:)

A przeziębienie dalej męczy...i do tego nieznośny katar:( a za oknem ponad 30 stopni

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski:)
    Na onecie jest artykul o CC, ze za duzo w Polsce i beda "redukowac", ja pier* ciekawe jak, pewnie 5 kg dzieci beda znowu kazac naturalnie rodzic jak za PRLu...
    Ja nie jestem jakims fanem cesarki, no ale jak trzeba to trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:11

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

Kochana głowa do góry! Nie chce jeść to niech nie je, jak zgłodnieje to sam przybiegnie ;) W takie upały nikomu nie chce się jeść a od jednego razu z głodu nie padnie ;) Dzisiaj sobie odpocznij, zrób coś dla siebie i niczym się nie przejmuj. Jutro sobie tak z wierzchu posprzątaj bo nikt nie będzie w kąty zaglądał ;) A dla gości zrób jakąś szybką sałatkę i sernik na zimno (polecam ten, szybko się robi i jest pycha: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/sernik_z_truskawkami_bita_smietana/przepis.html) i z głowy.

A na poprawę humoru wklejam Ci dowcip :D

Przychodzi kobieta do lekarza i mówi:
    - Panie doktorze,jestem w 3 miesiącu ciąży a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił...
    Lekarz na to:
    - Hmmmm... a jadła panie jabłka, odpoczywała, ćwiczyła?
    Kobieta:
    - Nie, a trzeba?
    - Oczywiście że trzeba.
    Za kilka miesięcy znowu przychodzi ta sama kobieta i mówi:
    - Panie doktorze jestem już w 6 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił...
    - A jadła pani pomarańcze,ryby?
    - Nie, a trzeba?
    - Oczywiście że trzeba
    Za kilka miesięcy znów ta sama sytuacja i kobieta mówi:
    - Panie doktorze jestem w 9 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił
    - Hmmm... A kochała się pani z mężem?
    - Nie, a trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:11

skowroneczka87, skowroneczka87, skowroneczka87, arien, muminka83 lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    annak - dostałaś zaproszenie ? Pozwoliłam sobie wysłać bo chyba tylko mając Cie jako przyjaciółke moge tu do Ciebie pisać, tak? No bo chce żeby dziewczyny cieszyły się ze swoich ciąż i nie chce zaśmiecać wątku

Właśnie zaakceptowałam!
    Nie dostaję żadnych powiadomień o tych zaproszeniach, więc nie wiedziałam, że wysłałaś.
    Ale już jestem dla Ciebie dostępna!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Hej laski:)
    Na onecie jest artykul o CC, ze za duzo w Polsce i beda "redukowac", ja pier* ciekawe jak, pewnie 5 kg dzieci beda znowu kazac naturalnie rodzic jak za PRLu...
    Ja nie jestem jakims fanem cesarki, no ale jak trzeba to trzeba

No właśnie widziałam... :-/
    Mnie to takie artykuły tylko stresują, bo zawsze się boję, że ja będę przypadkiem 15%+1 i będą mnie zmuszać do SN nawet jeśli będą wskazania do CC ze względu na statystyki. Ale liczę, że może dobry szpital mnie jednak uratuje.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Ja nadal w szpitalu :(

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta! :)

Ja to dzisiaj mam chyba dzień umarlaka, zresztą od nocy. W związku z moją hiperprolaktynemią czynnościową, ciągle mam jeść bromergon. Ale tak jak przed ciążą się do niego przyzwyczaiłam tak teraz jest tragedia! Po dwóch godzinach dreszcze i wymioty!
    Aż z rana napisałam do Ginekolog by zaproponowała zamiennik bo nie daje rady. Cały dzień jest do zniesienia a po tym leku, tragedia.

Mam do Was pytanie, ponieważ ja a maju 2014 miałam poronienie zatrzymane i w szpitalu jeszcze jak biło serduszko dostałam ten zastrzyk na przeciwciała, bo mam z Mężem konflikt i teraz moja Pani Doktor sugeruje ze w 26t trzeba podać zastrzyk, ale nie wspomniałam o tym poprzednim, teraz na wizycie muszę powiedzieć. Myślicie, że będzie konieczny?

i jeszcze jedno od wczoraj po żołądkowych ewolucjach, kłuje mnie jajnik, tak kłuje przestaje, też tak miałyście? nie chcę popadać w paranoje. Poza tym jest okej.

Dziękuję Dziewczyny! Miłego Dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Hejo :)
    Ja nadal w szpitalu :(

ona.,
    Napisz coś więcej, jaka sytuacja? jak się czujesz?

A.Kasia lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

34hvq5v.jpg

Kasiu masz cukrzycę czy w ciąży trzymasz diete? Pytam bo ja też profilaktycznie jestem na diecie cukrzycowej...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ