X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Macie czasem niepokój przedporodowy? Ja czasem jak siądę i spojrzę na rozłożone łóżeczko to mi się to wszystko w głowie nie mieści... ;)

Ostatnio coraz więcej wątpliwości mam, bardzo się cieszę, ale mam w sobie jakiś wewnętrzny niepokój jak to wszystko będzie począwszy od porodu. I wiem ze to głupie, ale martwię się o mój sen, ja tak kocham spać a tu pobudka co 3 godziny, jak ja to przetrwam :)

Mi znowu lekarz kazał już w tym tygodniu na KTG iść, więc już nie wiem czy trzeba czy nie trzeba.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie Viry - każda ma tu prawo pisać (jakkolwiek to ironicznie brzmi po akcji na Grudniówkach...) i do tej pory wstrzymywałam się z komentarzami postów Viry i nadal zamierzam, ale prawdą jest niestety, że jest nas tu ponad 100 dziewczyn, a tylko po jej postach swego czasu robiłam sobie dłuższe przerwy od forum...

Mania1718, domiii, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Domiii, z tego co pamiętam to krzyżowe nie piszą się na ktg, ileś dziewczyn już to mówiła, a co do skurczy zresztą to co ja wiem odkąd nie mam pessara to moje skurcze są na poziomie 11! No chyba E mąż mnie dotknie do brzucha to podskoczy aż do 20

Moje idą od krzyża przez dół brzucha i się pisały zawsze, ale też czytałam, że krzyżowych często nie widać,

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, a skurcze krzyżowe piszą się na KTG? I czy one mogą pogłębiać rozwarcie? Czy tylko te brzuszne? Może głupie pytanie, ale juz nie daje rady z bólu i w dodatku tak mnie boli od kilku godzin krocze jakby Młody juz tam był :/

Mi się ostatnio pisały. Ale nie miałam samych krzyżowych tylko taką falę, najpierw brzuch spinało a potem przechodziło na lędźwie... Jedź może Domiii na IP bo jak mówisz, że od kilku godzin masz te bóle krzyżowe to mi to pachnie porodem... Mierzysz częstotliwość skurczy i czas trwania?

Hannia123 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Moze vira to kolejna forumowa klamczucha(nie obrazajac ) juz po tym watku z flakonikiem nie ma.komu prawie wierzyc

To już nie było miłe. Każda z nas czasem irytuje na forum. Każda z nas napisała bzdurę i każda z nas czasem nie ma racji. Jesteśmy tylko ludźmi. Vira jak każda z nas poznaje dopiero swoje ciało i predatora wewnątrz. Moja babcia a była to bardzo mądra kobieta urodziła 11 dzieci. Zawsze twierdziła że uczy się być matką bo nigdy nie będzie idealna. Kiedy rodziły się jej wnuki nadal twierdziła że musi się sporo nauczyć.

Staram się wierzyć ludziom. Staram się nie szufladkować ich bez wyraźnych dowodów.
    łatwo komuś przypisać łatkę a potem nawet jak się przeprosi łatka zostaje.

Dlatego apeluję kochane więcej luzu i dystansu do siebie.
    Jeśli ktoś nas drażni to nie czytajmy jego postów ale nie szufladkujmy się.

Życie ma dosyć własnych problemów ... a ludzi są wspaniali i od każdego kogo w życiu poznałam nauczyłam się czegoś dobrego. Każdy jest w stanie dać nam coś pozytywnego trzeba w nim to odnaleźć. :-*

Mnie też czasem ktoś denerwuje ale staram się skupiać na jego pozytywach bo sama mam mnóstwo wad i chciałabym by ktoś mnie lubił za pozytywy a nie skupiał się na samych negatywach. :P

baassiia, ksanka, A.Kasia, Viera Yves, kleo2426, Vira, Karka, Est, skowroneczka87, Mietka 30:), darra991, Falon, Kate84, She86, Teresa1992, jagood lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mi się ostatnio pisały. Ale nie miałam samych krzyżowych tylko taką falę, najpierw brzuch spinało a potem przechodziło na lędźwie... Jedź może Domiii na IP bo jak mówisz, że od kilku godzin masz te bóle krzyżowe to mi to pachnie porodem... Mierzysz częstotliwość skurczy i czas trwania?

Ja nie miałam jeszcze żadnego bolesnego skurczu w ciąży. Miesiączek też nie pamiętam. Co to będzie jak nadejdą... ;D

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam krzyżowe, cholernie bolesne i te zwykłe które się pisały 100% i których w ogóle nie czułam, rozwarcie postępowało bo na skurczu kucałam i po skurczu wstawałam, dzięki temu dzieciątko ładnie wstawiało się w kanał.

domiii lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jedź ,trzymamy kciuki ;)
    A to my po całym dniu pracy ;d mam nadzieję że następne zdjęcie to będzie na naszej prywatnej poczcie Maryśka we własnej osobie ;d

73b9822f.jpg

muminka83, A.Kasia, Renka88, ksanka, Mania1718, Karka, Est, Madzialena90, Mietka 30:), Martita88, Magda lena, baassiia, Hannia123, d'nusia, Izoleccc, Falon, Lilou1984, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Moze vira to kolejna forumowa klamczucha(nie obrazajac ) juz po tym watku z flakonikiem nie ma.komu prawie wierzyc

Z tyłu głowy gdzies sobie pomyślałam ze przez historie na grudniówkach któraś zaraz mi przypisze to samo.
    Udowadniać nikomu nic nie mam zamiaru. Wasz wybór w kwestii wiary

• foxica Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcówki i grudniówki to były jedyne fora , które czytałam i czytam , grudniówki od tamtej pory gdy któraś z Was właśnie poinformowała o porodzie SN 'flakonika' od tamtej pory byłam z nimi na bieżąco i czekałam na każdy jej wpis wiadomo z jakich względów blizniaki po pierwsze, zero narzekania, 3 miesiące po porodzie wyjazd i wiele innych .. masakra dzisiaj żyję tamtym wątkiem, a o flakoniku opowiadalam M i koleżankom jak to cudownie i jakie śliczne są te dziewczynki nie ogarniam co gowniara ma w głowie. .

Gosss jak się czujesz na dzień przed ???? :-) Trzymam kciuki jutro za Ciebie i oczywiście za Kate ee :-)
    MeAmerie, Roletka, Est, Martka jak tam Wasze maluszki ??? :-)
    Ciekawe czyja dziewczynka będzie pierwszą na świecie u marcówek :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84- jesli dobrze pamietam wspominalas ze w planie porodu napisałaś ze chcesz byc Twoje dziecko bylo szczepione Engerixem w trzeciej dobie. Dlaczego Engerixrm to rozumiem ale chciałam spytać dlaczego w 3dobie?

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Ostatnio coraz więcej wątpliwości mam, bardzo się cieszę, ale mam w sobie jakiś wewnętrzny niepokój jak to wszystko będzie począwszy od porodu. I wiem ze to głupie, ale martwię się o mój sen, ja tak kocham spać a tu pobudka co 3 godziny, jak ja to przetrwam :)

Mi znowu lekarz kazał już w tym tygodniu na KTG iść, więc już nie wiem czy trzeba czy nie trzeba.
    Madlene dasz radę zobaczysz

Madlene.:) lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Macie czasem niepokój przedporodowy? Ja czasem jak siądę i spojrzę na rozłożone łóżeczko to mi się to wszystko w głowie nie mieści... ;)

Niepokój to za małe słowo ;) Szczególnie w chwilach kiedy mam do ugotowania obiad, w domu bałagan a do tego boli mnie głowa. Jak sobie wtedy pomyślę, że niebawem dojdzie mi do tego noworodek to nie ogarniam tematu :/

W ogóle ostatnio jestem jakaś niestabilna emocjonalnie - w jednej chwili myślę sobie "no dobra, dzisiaj mogę rodzić" a gdy mnie za chwilę złapie skurcz to panika w oczach i "o matko, błagam, tylko nie dzisiaj!!!".

ksanka lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Z tyłu głowy gdzies sobie pomyślałam ze przez historie na grudniówkach któraś zaraz mi przypisze to samo.
    Udowadniać nikomu nic nie mam zamiaru. Wasz wybór w kwestii wiary

Vira - zajrzyj w wiadomości /zaproszenia.

Odnośnie tego to myślę że każda z nas musi chyba odpocząć. Sytuacja na Grudniowe wywołała zamieszanie.
    Z jednej strony rozumiem dziewczyny a z drugiej to małolata i osobiście nie robiłabym jej problemów z prawem. Nie wiem ale jakoś żal mi tej młodej dziewczyny bo jest też ofiarą choć to zabrzmi śmiesznie.
    Jednak uczy to chyba większej anonimowości w wyznaniach swoich bo różnie bywa.

Vira pewnie teraz jest ci przykro. Życzę ci miłego wieczorku.

Ja już padam. Ten dzień mnie wykończył. Wymioty, chandra i ciągle beczeć mi się chce :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Ja nie miałam jeszcze żadnego bolesnego skurczu w ciąży. Miesiączek też nie pamiętam. Co to będzie jak nadejdą... ;D
    Mam podobne obawy co do bólu,
    Gin tylko się śmieje że porodowych na pewno nie pomyle.
    A co do reszty hmmm, jak to będzie.
    Życie pokaze

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mam podobne obawy co do bólu,
    Gin tylko się śmieje że porodowych na pewno nie pomyle.
    A co do reszty hmmm, jak to będzie.
    Życie pokaze
    No na pewno nie pomylimy, tylko boję się bardziej swojej reakcji bo to w końcu wielkie wydarzenie ;)

ksanka lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo co Kasia ,ale w sumie jak się wczoraj dowiedziałam o tych 2 cm to się ucieszyłam;d Ciekawe jak moje KTG , postaram sie jutro zrobić zdjęcie jak będzie jakiś ciekawy skurcz, żałuje że wczoraj nie zrobiłam tego;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Niepokój to za małe słowo ;) Szczególnie w chwilach kiedy mam do ugotowania obiad, w domu bałagan a do tego boli mnie głowa. Jak sobie wtedy pomyślę, że niebawem dojdzie mi do tego noworodek to nie ogarniam tematu :/

W ogóle ostatnio jestem jakaś niestabilna emocjonalnie - w jednej chwili myślę sobie "no dobra, dzisiaj mogę rodzić" a gdy mnie za chwilę złapie skurcz to panika w oczach i "o matko, błagam, tylko nie dzisiaj!!!".
    Mam dokładnie to samo! Mam dni, że myślę sobie, że poród tyle kobiet znosi i będę już maluszka trzymać w ramionach a następnego wieczoru robi mi się gorąco na myśl o porodzie i chce żeby jeszcze trochę posiedział w brzuchu.

Widzę, że to jednak normalne objawy zbliżającego się porodu ;)

Kasiu a Ty już masz wyznaczony termin cc? Bo widzę że do urodzin Tymka juz tylko tydzień ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro...chyba nie.Wazne ze ja i moj mąż wiemy ze Oliwcia istnieje i gmera mi teraz nóżkami po żebrach. Dziś sie chyba przekonała do tatusia bo dotad jak przykładał reke to przestawała sie ruszać. Dzis bardzo konkretnie go potraktowała chyba każdą częścią ciała którą mogła bardziej wypiąć hihi
    To czy wierzą w moje istnienie inne dziewczyny wnikać nie będę. Ich wybór i ich prawo. Jak napisałam udowadniać nic nikomi nie będe bo to tylko internet a dwa ze historia na grudniówkach pokazała ze nie nalezy sie zbyt uzewnetrzniać z zyciem prywatnym.

ksanka, muminka83, skowroneczka87, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i pomyśleć że miesiąc temu stresowalam się że Mery wyjdzie za wcześnie a teraz kobitka już donoszona a ty czekasz na powitanie.
    Ciekawe co z tymi nami wylezalymi będzie, czy dzieciaki przyjdą przed terminem czy pokibluja w bezpiecznym domku dluzej

A.Kasia, aleksandrazz, muminka83, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ