Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo szczepionek - dzisiaj w DD TVN padła informacja, że obecnie w kalendarzu szcepień jest jedna szczepionka zawierająca tiomersal. Czy orientujecie się która?
Vira, nie wiem czemu Kate chce szczepić w 3 dobie, ale ja na przykład chcę, żeby dziecko sobie odpoczęło po tak silnym przeżyciu jakim będzie poród, a dodatkowo chciałabym, żeby było dokładnie zbadane i potwierdzone, że nie ma przeciwwskazań do podania szczepionki. Dlatego w swoim planie porodu również zaznaczyłam, że szczepienie w 2 lub 3 dobiemargaret26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Vira - zajrzyj w wiadomości /zaproszenia.
Odnośnie tego to myślę że każda z nas musi chyba odpocząć. Sytuacja na Grudniowe wywołała zamieszanie.
Z jednej strony rozumiem dziewczyny a z drugiej to małolata i osobiście nie robiłabym jej problemów z prawem. Nie wiem ale jakoś żal mi tej młodej dziewczyny bo jest też ofiarą choć to zabrzmi śmiesznie.
Jednak uczy to chyba większej anonimowości w wyznaniach swoich bo różnie bywa.
Vira pewnie teraz jest ci przykro. Życzę ci miłego wieczorku.
Ja już padam. Ten dzień mnie wykończył. Wymioty, chandra i ciągle beczeć mi się chce
Muminko-brak wiadomości. Chyba ze jestem ciemna i wchodze nie tam gdzie powinnam -
nick nieaktualnyedyś wrote:A propo szczepionek - dzisiaj w DD TVN padła informacja, że obecnie w kalendarzu szcepień jest jedna szczepionka zawierająca tiomersal. Czy orientujecie się która?
Vira, nie wiem czemu Kate chce szczepić w 3 dobie, ale ja na przykład chcę, żeby dziecko sobie odpoczęło po tak silnym przeżyciu jakim będzie poród, a dodatkowo chciałabym, żeby było dokładnie zbadane i potwierdzone, że nie ma przeciwwskazań do podania szczepionki. Dlatego w swoim planie porodu również zaznaczyłam, że szczepienie w 2 lub 3 dobie
No tak sie właśnie zastanawiam. Z mezem podjelismy decyzje ze jednak bedziemy szczepic ta szpitalną choc nad Engerixem sie mocni zastanawiałam i dalej nie jestem na 100%przekonana ktore wyjscie bedzie lepsze dla malej.Postanowilam jednak odganiac te analizy i wierzyc ze w szpitalu nie podadzą czegoś co szkodzi (kwestia indywidualnuch przekonań do których każdy ma prawo) ale zastanawiam sie w kwestii czasu bo my jako dzieci chyba wlasnie w 3dobie bylismy szczepieni. Niby napisałam w planie porodu ze wyrazam zgode na szczepienie w 1dobie ale zawsze mozna to zmienic. Chciałam poznac argumentacje bo odnosnie czasu szczepienia nie myślałam. -
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:Kasiu a Ty już masz wyznaczony termin cc? Bo widzę że do urodzin Tymka juz tylko tydzień
Jeśli nic się nie wydarzy wcześniej to 26 lub 29 mam się stawić do szpitala na CCA w suwaczku mam coś porypane, chciałam to kiedyś zmienić ale się nie dało i olałam sprawę
ksanka - ciekaweNawet nie będę gdybać bo już mnie ta ciąża tyle razy zaskoczyła, że nawet nie zliczę
ksanka lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Odniosę się do kilku tematów.
Moja koleżanka ma właśnie słaby pokarm, walczy, ma wypożyczony ręczny laktator, ale mówi, że kupują zaraz elektryczny, bo bardzo ciężko jej ręcznym... Ja kupiłam taki za 12zł do szpitala żeby ze swojego korzystać, nie szpitalnego, ale pewnie będę kupować elektryczny też.
Ja wygotowałam 2 butelki, smoczek i pojemniczek. Sterylizator kupię później
My dzisiaj upatrzyliśmy sobie leżaczek, matę i karuzelkę. Bo wydaje nam się, że jednak nie mamy co liczyć, że ktoś nam coś sprezentuje. Przyszli chrzestni, czyli nasze młodsze rodzeństwo, myślą jedynie o zabawie. A mają 22 i 23 lata. Chyba, że rodzice się złożą na bujaczek chociaż mężowi spodobał się TinyLove 3w1, faaajny, ale nie na naszą kieszeń. W ogóle w sklepie w mieście 469, a na necie za 340zł, spora różnica Wam powiem.
Co do Viry - moim zdaniem nie napisała dzisiaj aż takich złych rzeczy żeby aż tak na nią naskakiwać.
salomea - mój też nic nie mówił o ktg... Trochę mnie to martwi, bo brzuszek mi się często spina, ale bezboleśnie. A Wy piszecie, że można nie czuć skurczy i co jeśli będę mieć rozwarcie i nie poczuję?Nie zdążę do szpitala? heh zaczęłam się bać
Moja teściowa mi powiedziała dzisiaj, że bóle miesiączkowe nie są oznaką porodu.
Po Waszych opisach jestem tak ciekawa tych prawdziwych skurczy, a jednocześnie boję się bólu i że spanikuję i za wcześnie na szpital pojadę.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Dziewczyny a jak to jest żeby robiło się rozwarcie to szyjka musi być zgładzona? Jaki ze mnie cep.
Mnie moja pani ginelokog powiedziała ze rozwarcie swoją drogą a długość szyjki swoją. Choć dotychczas myslalam ze aby bylo rozwarcie szyjka musi zostac zgładzonaRenka88 lubi tę wiadomość
-
Vira i edyś - też myślałam o tych szczepionkach. Ale nie kupię nic sama raczej. Ale zapytam w szpitalu przed porodem czy można zaszczepić w 2 lub 3 dobie zamiast w 1, ciekawa jestem czy będą robić problem.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Madzik90 mam bardzo podobne odczucia i niepokoje.Z jednej strony nie mogę się doczekać syncia a z drugiej boję się jak dam radę.
Tym bardziej,że nie miałam do czynienia z noworodkiem
Bardzo często myślę o porodzie i nieraz naprawdę ogarnia mnie panika.
Ale takie obawy są normalne..
Tak bardzo bym chciała,żeby te obawy już niedługo poszły w niepamięć!
Filip 28.03.2016
-
A.Kasia wrote:Jeśli nic się nie wydarzy wcześniej to 26 lub 29 mam się stawić do szpitala na CC
A w suwaczku mam coś porypane, chciałam to kiedyś zmienić ale się nie dało i olałam sprawę
Kasiu 26 fajna data, akurat mam wtedy urodziny, i wypada wtedy również numerologiczna 1ciekawa jestem czy będziemy świętować te urodziny z małą
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki, cały dzień mnie nie było, więc nadrobię Was jutro
Mam tylko nadzieję, że żadna z Was nie urodziła od wczoraj i niczego nie przegapiłam.
Ja dzisiaj po wizycie u anestezjologa i u swojego ginekologa. Pierwsza wizyta jak dla mnie pic na wodę. Zupełnie nie rozumiem po co ciągać ciężarne w zaawansowanej ciąży na wcześniejszy wywiad z anestezjologiem, jak taką ankietę może przeprowadzić nawet pielęgniarka.
Jeśli chodzi o drugą wizytę to była bardziej konkretna. Według gina wszystko jest na dobrej drodze, żeby niedługo urodzić.Szyjka miękka i krótka, nawet coś tam rozwarcia już jest
Poza tym ostatnio, a szczególnie jak trochę pochodzę, ciągnie mnie podbrzusze. Nie mogę się nawet wyprostować
Także w ciągu dwóch najbliższych tygodni powinnam urodzić.
A.Kasia, ksanka, Izoleccc, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualny
-
Foxica- u nas wszystko w porządku, dzisiaj rano moj maly wazyl 2120 g, pieknie zjada swoje porcyjki, nawet więcej niz ma zalecane. Dzisiaj przezylismy szczepienie przeciw gruźlicy, rano będzie mial robiona morfologie i crp i teoretycznie mogą nas jutro wypisac do domu ale (wiem, jestem matką wariatką) rozmawialam z jego lekarzem prowadzacym i wolałabym jeszcze pobyc tu do środy dla mojego spokoju
baassiia, ksanka, A.Kasia, Mania1718, M+M+?, Czarodziejka87, Vincent, foxica, d'nusia, Hannia123, Lilou1984, Falon, Malina81, Kate84, She86, jagood lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarka wrote:Vira i edyś - też myślałam o tych szczepionkach. Ale nie kupię nic sama raczej. Ale zapytam w szpitalu przed porodem czy można zaszczepić w 2 lub 3 dobie zamiast w 1, ciekawa jestem czy będą robić problem.
Wiesz to Twoje dziecko wiesz masz prawo podejmowac Ty decyzje. Wiem ze jesli sie szczepi Engerixrm trzeba podpisac oswiadczenie ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc ale odnosnie czasu szczepienia nie wiem- domniemam ze moze byc podobnie. -
Ja byłam szczepiona w 4 dobie - szczepionka na gruźlicę, natomiast na wzw b szczepionkę podano mi jak miałam 8 lat. Kiedyś były inne zasady
Ja chyba też zrezygnuję z kupowania szczepionki Engerix, oczywiście dopytam z którego roku jest partia szczepionki podawanej w szpitalu (Euvax od czerwca 2011r. nie zawiera tiomersalu - podobno). Jeśli jednak będzie potrzeba zakupu to i tak lekarz musi wypisać receptę.
-
Dziś po ktg gin powiedział mi że jeśli nic się nie wydarzy do 25.02 to coś pokombinujemy z Zosia, jestem aż ciekawa jak to wyjdzie. Z drugiej strony 22 jest pełnia, a wówczas dzieci lubią przychodzić na świat, więc też myślę o tej dacie.
Nieważne - Jaka data będzie będzie dobra
EST ale ładnie maluszek rośnie, a planujesz kupić wagę by mierzyć ile zjadł?
Moi znajomi z wczesniaczek mieli taka procedurę by przed i po jedzeniu ważyć synka by ustalić ile dokładnie zjadaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:29
-
A.Kasia wrote:Jeśli nic się nie wydarzy wcześniej to 26 lub 29 mam się stawić do szpitala na CC
A w suwaczku mam coś porypane, chciałam to kiedyś zmienić ale się nie dało i olałam sprawę
ksanka - ciekaweNawet nie będę gdybać bo już mnie ta ciąża tyle razy zaskoczyła, że nawet nie zliczę
)
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*