X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney z czerwcowek... Ahahaha ale mam ubaw. Jej posty o dupie marynie na 1 stronie lubi Flakonik...każdy
    AHA
    Beka życia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - tak, dokładnie o tą. Nie pamiętam jak tam jest opisana kwestia laktacji (i czy w ogóle jest) bo tą kwestię akurat zgłębiałam z książką "Piersią spoko". Z blogów polecam Mataja.pl, słyszałam też o Hafija.pl ale tam nie zaglądałam.

Karka - jakieś prawdopodobieństwo, że dziecko przejmie Twoją alergię zawsze istnieje. Na pewno bym porządnie zgłębiła temat i skonsultowała to z kilkoma pediatrami bo chociażby było promilowe ryzyko jakiś powikłań to nie zdecydowałabym się na testowanie tego na noworodku :/

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, ja dzis po porannym sexie z mezem jestem nie do zycia.. bol plecow, brzucha, w pewnym momencie mialam takie skurcze co 3 min ale byly do wytrzymania. Ja czuje, ze mnie w nocy zlapie.. szczerze to juz jestem na prawde zmeczona ciaza ehh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - Gośśś, pisz koniecznie jak nastroje i czy bardzo się stresujesz :D Trzymamy kciuki za pomyślne rozwiązanie i szybkie dojście do siebie po CC!

M+M+?, d'nusia, ksanka, muminka83, She86, Mietka 30:), anitka19953 lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Karka- mnie sie wydaje ze jesli Ty jestes oczulona wcale nie oznacza ze dziecko tez musi.To tutaj na belly w opisie ktoregos tygodnia bylo napisane ze krew matki i dziecka nigdy sie nie miesza. No i tez tak na naszych - czy Ty jestes uczulona na to samo co Twoja mama? Taki jest mój punkt widzenia ale oczywiście najlepiej zapytać lekarza bo ja mam tylko domysły.

Niby tak, ale tak zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać....
    A.Kasia wrote:
    Karka - jakieś prawdopodobieństwo, że dziecko przejmie Twoją alergię zawsze istnieje. Na pewno bym porządnie zgłębiła temat i skonsultowała to z kilkoma pediatrami bo chociażby było promilowe ryzyko jakiś powikłań to nie zdecydowałabym się na testowanie tego na noworodku :/

Kurde szkoda, że nie znam żadnych dobrych pediatrów. Moją córkę chcę zapisać tu blisko nas do przychodni, a w razie chorób dzwonić prywatnie - mam namiary od koleżanek. Ale teraz tak dałaś mi do myślenia, przejdę się chyba do przychodni po prostu do tej pediatry, do której małą zapiszemy i pogadam.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- jesli mnie pamiec nie myli to wlasnie wspominala o tym drugim blogu choc przyznam szczerze ze tez nie wchodziłam bo mowiła mi o nim na poczatku ciąży i wtedy jeszcze o tym nie myślałam zupełnie.
    Odnośnie flakonika - jestem tylko na marcówkach wiec nie wiem co gdzie sie dzieje ale nie sadze bysmy zrozumiały prawdziwe pobudki tej dziewczyny. moze jest chora faktycznie, moze poroniła i w ten sposób chciała sobie radzić z cierpieniem, moze jest samotna, nie ma przyjaciół i tutaj ich szukała.A kto to wie.Prawdy sie nie dowiemy nigdy ale uważam ze nie ma co tematu roztrząsać na czynniki pierwsze bo to i tak do niczego nie prowadzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:17

edyś, Malina81, muminka83 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi alergolog powiedział że jeśli ja mąż i syn mamy alergię to na 75 % młoda też będzie mieć. Tyle że ja mam nadzieję ze nie taka jak ja bo ja mam na wszystko... Hihi nawet czasem na sama siebie hihi

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bronie jej. Po prostu mi jej żal.Aby nadać swojemu życiu barw musiała sobie przywłaszczać czyjeś historie. To przykre. W tym moemncie ciesze sie ze ja mam moze nieszczegolnie barwne zycie ale najwazniejsze akcenty ( dla mnie oczywiscie ) w nim są tj. mój mąż, moja córeczka :-)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy mamusie i kolorowych snów niech wam się przysnia wasze dzidziusie a dla mamus już z dzidziusiami spokojnej nocy z czulymi myślami maluszkow

A.Kasia, Vira, Malina81 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka- muminka ma racje.chyba bardziej powinnas w tej kwestii uderzać do alergologa niz pediatry. Moim zdaniem to bardziej wiarygodne źródło.

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Marcóweczki:)
    Afera, goni aferę, świat wirtualny pełen wariatów- myślą że są anonimowi a to guzik prawda:)

Kobitki, jestem załamana swoją formą fizyczną. Czy tylko ja tak mam?
    Gdzie ja dawna?! W pracy z dzieciakami skakałam, ćwiczyłam, tańczylam. Teraz mam juz 13 kg na plusie, nie wiem może waga robi swoje, nigdy nie mialam taaakiej nadwagi ( choć wolę ważyć wiecej i aby synuś był zdrowy)
    Każy przewrót z boku na bok to wyczyn, próbowalam dziś cwiczyć i sie załamałam. Sapię.
    Proste ćwiczenie- Opieram się na rękach, kleczę na kolanach i wyciągam do przodu rękę i nogę i naprzemienne. Ból kręgosłupa :(
    Półożyłam się i łzy mi same zaczęły napływać. Mąż próbował mnie rozmieszyć mówiąc pani Iksińska my to rodzimy aktywnie a nie leżymy:) Ja nie widzę porodu SN jak tak dalej pójdzie.
    Jedyne ćwiczenie które mi wychodzi to siad skrzyżyny i łączenie stop i przywieranie kolan do podłogi.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mi alergolog powiedział że jeśli ja mąż i syn mamy alergię to na 75 % młoda też będzie mieć. Tyle że ja mam nadzieję ze nie taka jak ja bo ja mam na wszystko... Hihi nawet czasem na sama siebie hihi

Moja kuzynka ma też na wszystko alergie nawet na wodę mineralną, do tego stopnia się bała, że pierwsze dziecko adoptowali- ślicznego chłopczyka. Po paru latach wpadka mimo zabezpieczeń i córka nie ma alergii takiej jak mama tylko jedną na kurz. Życzę zdrówka dla Twojej malej:)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witajcie Kochane, ja dzis po porannym sexie z mezem jestem nie do zycia.. bol plecow, brzucha, w pewnym momencie mialam takie skurcze co 3 min ale byly do wytrzymania. Ja czuje, ze mnie w nocy zlapie.. szczerze to juz jestem na prawde zmeczona ciaza ehh

Jusiakp, przynajmniej tuż przed porodem trochę przyjemności wpadło Tobie korzystaj:)
    Ja wczoraj do mojego męża mówię, nie mam ani siły, ani ochoty, ale Tobie przyjemność zrobię :) Co by się nie czuł zaniedbany, bo potem połóg i nie wiem w jakim bedę stanie:)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak wywolywanie u kateee

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, Skowroneczka, Wam również dziękuję za reakcję i opis poporodowych doświadczeń:*
    Dodając wszystko do kupy wcale nie musi być tak źle po porodzie. Ale ja sie tak zaczynam bać, że dzisiaj sobie trochę poplakalam :(

Malinka, ja też się czuję jak stara babka, Sporo z nas tak ma :)

Odnośnie afer na Belly też lubię takie horroru jak A.Kasia, więc sobie podczytuje nie analizując zbytnio. Przynajmniej się coś dzieje :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja zakupiłam bo wiedziałam ,że nawet jeśli z laktacją nie będzie problemu to będę chciała odciągać przy powrocie do pracy czy wyjściu z domu...Mam właśnie medela swing. W kwestii szczepienia w 3 dobie w związku z tym ,że ogólnie jestem za szczepieniami i chcę szczepić to nie rezygnuje z nich całkowicie ,ale w 3 dobie bo uważam,że dziecko po porodzie jest zmęczone , osłabione itp , na jednym dziecku szczepionka może nie odbić się zupełnie a na innym na coś tam wpłynąć . Po prostu chodzi mi o to ,żeby córcia nabrała trochę sił zanim podadzą jej szczepionkę ,może to trochę głupie ale tak sobie myślę,że nie zaszkodzi ...A skoro wcześniaki szczepi się później to moim zdaniem coś w tym jest ,że niekoniecznie ta pierwsza doba jest na to dobrym czasem.

Madlene super z tymi wodami ,bardzo się cieszę .Na pewno się uspokoiłaś :-*

Est fantastyczne wieści ,cieszę się,że mały tak pięknie sobie je i niedługo do domku <3

Kateee kciuki zaciśnięte za szybki i sprawy poród :)

Edyś ja po pierwszej zabawie ze sterylizatorem jak mi ostatnio doszedł zamówiony lejek i smoczek po prostu je wyparzyłam we wrzątku :P

Danusia cieszę się ,że mały sobie rośnie ,a Ty się pooszczędzaj mocno to zobaczysz,że wytrzymasz ta parę tygodni :)

Ja co do Kp mam takie podejście jak się uda -fajnie będę karmić maks pół roku, jeśli będą problemy nie mam zamiaru się katować ani swojego dziecka próbując karmić przez ból i łzy.

Dla mnie to odczytywanie ktg to w ogóle jakaś czarna magia ,zupełnie nie wiem o co tam chodzi tylko patrze na wielkość skurczu i tętno małej ale co i jak powinno się razem odczytywać to nawet nie wiedziałam :P

Nie było mnie od rana a tu tyle się działo ,ta afera na belly niezła ,ale aż tyle wątków? Że jej się chciało? :P

Ja dziś miałam babskie spotkanie ostatnie przed porodem , piccolo wypite a oczywiście teraz jak na złość mega skurcze a M w Gdańsku , zakaz rodzenia do czwartku! Ale są aż takie ,że na wymioty mi się zbiera :( oby się wyciszyły, przepraszam jeśli piszę tego posta bez ładu i składu ale czuję się fatalnie przez te bóle...

Dobrej nocy Marcówki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:27

d'nusia, Madlene.:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, trzymam kciuki, aby skurcze wyciszyły się!

Kokainko, Tobie i sobie życzę lepszej formy :)

Dobrej nocki, też lecę spać :*

Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam napiszcie mi w skrócie o co chodzi z tym Flakonikiem, bo nie mam czasu poczytać.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 2:27 urodziła sie Blanka <3 3030g 52cm szczęścia :) Reszta wrażeń jak odpoczniemy :)

Kokaina, Martita88, ciri22, Est, Behemottka, Magda lena, Viera Yves, edyś, ryjkek, Tunia.a, Jacqueline, domiii, Renka88, baassiia, Vira, salomea, She86, ksanka, A.Kasia, annak, Kaarolina, d'nusia, Karolina@, TaRRa, Lula_w, Lucky, muminka83, Teresa1992, Czarodziejka87, M+M+?, alinalii, Mietka 30:), Kate84, perła ziemi, Robaczek89, RudyTygrysek, kleo2426, Madzialena90, Dorka87, wiewiórka17, olatychy, Izoleccc, Falon, anitka19953, Madlene.:), Karka, Mania1718, anie93lica, Lilou1984, Gośśś, Hannia123, Marlena, skowroneczka87, foxica, aaagaaatka, 26Asia, Malina81, Tova33 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, bardzo bardzo Wam gratuluję!!!
    Waga piękna, ostatnio mój synek ważył podobnie :)
    Czekamy zatem na opis porodu, odpoczywajcie <3

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ