Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewuszki:) ja w dalszym ciagu tez was podczytuje ale jakos nie mam weny zeby w czymkolwiek sie udzielic. Powiem Wam ze juz mam dosyc tego oczekiwania i jestem jak wiekszosc z Was juz cholernie zmeczona
co chwila cos boli,czuje sie jak sloniatko z wrodzona otyloscia,bujam sie na boki jak pingwin i nie moge ostatnio na siebie patrzec bo zbiera mi sie na placz..pozatym jestem jakas znudzona juz tym stanem.a z lozka wychodzilabym najchetniej tylko na siku.wszystko gotowe dla malej,moglaby juz wyjsc:) boje sie jak cholera ale kazda z nas to czeka i wszysgkie to przechodza wiec tym sie pocieszam:) mala rosnie pieknie,tydzien temu miala 3200g. Na usg 3D jak mi ppkazal ginek jej buzie to buchnelismy smiechem bp wygladala jak taka mala kluska slaska z doleczkiem bo akurat taki smieszny dziubek zrobila wiec ubaw byl niezly:D
Mnie niestety lapie jakies przeziebienie,akurat teraz jak mala w kazdej chwili moze wyjsc:( mam nadzieje ze szybko przejdzie bo nie chcialabym na start malej atakowac moimi zarazkami:(
Odnosnie afery z ta laska na belly to orientyje sie tyle co tu podczytam bo juz od dluzszego czasu nawet nie wchodzilam w inne watki ale az ciekawa jestem czy to tak na serio czy moze jakies prowokacje:)
Wszystkim mamusiom rozpakowanym serdecznie gratuluje i zycze wam i malenstwom duuuuuzo zdrowka i usmiechow:)a nierozpakowanym i sobie zycze cierpliwosci i sprawnych akcji na porodowkach:) ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:16
edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEst wrote:Dziewczyny błagam napiszcie mi w skrócie o co chodzi z tym Flakonikiem, bo nie mam czasu poczytać.
W skrócie
Jedna z grudniowej przez przypadek na instagramie natrafiła na zdjęcia dziewczynek bardzo podobnych do córeczek Flakonika (osoby która założyła grudniowki)
Okazało się, że dziewczyna kradła zdjecia z holenderskiej strony.
Właściwie ukradła całą tożsamość tamtej mamy(jej zdjęcia , dzieci, męża, ślubu)
Wymyśliła sobie całe życie.
Holenderka zgłosiła sprawę ponoć na policję i zmieniła konto.
Dziewczyny wyśledzili niby Flakona że to jakaś gowniara Halina z Brennej.
W ciagu całego dnia wyszło, ze ta sama osoba to założycielka styczniowek, wrześniowej oraz według mnie czerwcowek...
Poza tym nie wierze, zeby jedna siksa umiała ogarniać tyle tematów ptzez tak długi czas i snuć bajki takie.
To jest co najmniej trochę podejrzane... Wczoraj Belly zamulalo ostro
Est lubi tę wiadomość
-
salomea wrote:Dzisiaj prawie cała noc przespana, tylko jedna godzinna przerwa o 1 na kaszel, jupi
Zazdraszczam! Ja dzisiaj miałam chyba najgorszą noc przez całą ciążę. Położyłam się wcześniej bo o 21 i o 23 zaczęły męczyć mnie skurcze na szczęście nie regularne aż do 4 nad ranem!makabra... brałam nospe to na chwilkę przechodziło ale wiem jak to już wygląda i wcale mi się to nie podoba
dzisiaj usg więc zobaczymy co się tam dzieje..
-
Kateee gratulacje
Teraz ja regularnie rano odwiedzam forum i patrzę, która mamusia rozpakowana.
U mnie dzisiaj ciąża donoszona
krówka_muffka, Karolina@, Martita88, A.Kasia, d'nusia, Kate84, Renka88, edyś, RudyTygrysek, Madzialena90, domiii, ksanka, anitka19953, salomea, Karka, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej. Nadrobiłam właśnie to wczorajsze zamieszanie na BBF i jestem... zdezorientowana, zniesmaczona. Po prostu w szoku. O ile sprawę Flakonika jeszcze jakoś przetrawiłam, tak tą aferę ze styczniówkami, wrześniówkami i jakimiś nowymi kontami jest dla mnie śmierdząca. Pomimo tego, że nie dotknęło mnie to bezpośrednio czy nas tutaj marcówek (głęboko wierzę to w to, że wszystkie jesteśmy prawdziwe, a nasze relacje szczere) to czuję się jakbym dostała kopa w dupę. Nie od dziś wiadomo, że w internecie dzieją się cuda dziwy ale ten przykład pokazuje, że oczy dookoła głowy nie wystarczą. Całe szczęście, że jestem taka przewrażliwiona na punkcie zachowania prywatności. Miałam wyrzuty sumienia, że nie podzieliłam się z Wami sesją zdjęciową, ale teraz nie żałuję...
Jedynie czego się boję to to, iż któregoś dnia wejdę tutaj, a BBF zniknie. A wraz z tym Wy, moje drogie koleżanki i możliwość wymiany swoich obaw, sugestii czy doświadczeń. Przez te kilka miesięcy zżyłam się z Wami i stałyście się mi bliskie. Co więcej - wiem, że po porodzie nadal będziemy się wspierać w trudach macierzyństwa. Może warto pomyśleć o przeniesieniu się na forum na jakieś innej platformie?
Przepraszam za taki wywód z samego rana, ale musiałam to z siebie wyrzucić. Kończę śniadanie i jadę do lekarza. Taki wypad mi się przyda, bo muszę przewietrzyć głowę z nadmiaru wrażeń.
Spokojnego dnia!Est, foxica, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Kateeee - ogromne gratulacje! Dużo zdrowia dla Was i samych słonecznych dni!
Gośśś - dzisiaj Twój wielki dzień. Pamiętaj, że trzymamy kciuki i mam nadzieję, że już lada chwila będziemy Cieszyć się z Tobą Twoim szczęściem! :*
Domiii - czy Ty przypadkiem nie rodzisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:39
-
kateee wrote:O 2:27 urodziła sie Blanka
3030g 52cm szczęścia
Reszta wrażeń jak odpoczniemy
dzień dobry
i od razu gratulacje
ale fajnie, niech Blaneczka zdrowo rośnie
czekam na szczegóły
ja po nocy ze skurczamiaż w myślach sprawdzałam czy mam wszystko w torbie do szpitala i gdzie wynik z gbs-u
trochę mam ppietra ale z drugiej strony też już chcę tulić tego malucha...
szybko sie rozsypał nasz worek z dzieciaczkami i ja zaczynam przebierać nozkami z niecierpliwości -
muminka83 wrote:Oj to ja musiałam bo od tego wieku właśnie 18 lat leczylam się na bezpłodność i bardzo chciałam mieć dziecko. Nie metryka świadczy o dojrzałości
chodzi mi o ststystyczna osiemnastolatkę
muminka83 lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
nick nieaktualnyAmbitny plan na dzis - nie urodzić (donoszona bedzie jutro) i rozwiązać piekielnie trudne Sudoku.3 majcie kciuki
Miłego dnia dla wszystkich.Martita88, A.Kasia, muminka83, Magda lena, Renka88, Kate84, edyś, RudyTygrysek, ksanka, Falon, Karka, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:W skrócie
W ciagu całego dnia wyszło, ze ta sama osoba to założycielka styczniowek, wrześniowej oraz według mnie czerwcowek...
ta z czerwcówek to na bank też troll, przejrzałam z nudów trochę jej wiadomości i z miesiąc temu pisała, że kupiła jakiś tam wózek i, że drogi to jej się teściowie dołożyli, a w lutym, że jej kupili drugi, bo nie wiedzieli, że ma już wózek...
23 stycznia "Tak. Kupowałem różowy bugaboo Buffalo. Strasznie drogi jest ale dołożyli też teściowie trochę a też mam nadzieję że posłuży jeszcze do kolejnej dzidziusia w przyszłości"
5 lutego: "Laski moi tesciowie się postarali... Mieszkają trochę dalej więc nie informowałem ich co kupowałam już a oni też o nic nie pytali. Aż tu dzisiaj przyjeżdżają z nowiutkim wózkiem Mima.no i mamy dwa wózki..."
d'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Widzę, że grudniówki masowo usuwają konta na belly. A czemu? Bo tego nie rozumiem
Nie ma się co dziewczynom dziwić, ich forum "żyje" dużo dłużej niż nasze, dziewczyny są zżyte do tego stopnia, że mają swoje adresy, numery telefonów itp. Dzwonią do siebie i mają kontakt poza forum. Przenoszą się bo raz, że czują się oszukane, dwa - boją się o swoje bezpieczeństwo i chcą mieć możliwość weryfikacji, czy prócz Flakonika reszta grudniówek ma szczere intencje. Z tego co wyczytałam przenoszą się na forum zamknięte też w obawie, że nagle ich forum zniknie (założone jest przecież przez Flakonika i to ona jest administratorem) a one stracą ze sobą kontakt.d'nusia lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Kateee gratulacje.Mamy pierwsza pojedyńczą lutowo/marcową królewnę.
Kate84- czemu głupie, mnie to Twoje podejście przekonuje.
Muminko-czy moja wiadomość do Ciebie dotarła.Pierwszy raz pisałam prywatna wiadomość na belly i nie jestem pewna czy dotarła.
Dziewczyny z pytankiem.Czy drętwieją Wam w nocy dłonie?Ja sie czasem budze bo mnie boli dłoń i drętwieje tak jakbym na niej spała (a wcale nie sipię). Przebudze sie,zmienie jej pozycje,krew zaczyna doplywać i wracam do snu. Tylko martwi mnie to bo to już któraś noc z rzędu a jeszcze nie słyszałam o takich przypadłościach w ciąży.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Może warto pomyśleć o przeniesieniu się na forum na jakieś innej platformie?
Tak jak do tej pory byłam temu przeciwna tak teraz chętnie dołączę do zamkniętego forum. Nie musimy stąd całkiem uciekać ale w razie np zamknięcia forum belly (co jest możliwe bo dziewczyny wszczęły swoje dochodzenie i mają podejrzenia, że to belly zatrudniało osoby do sztucznego "rozkręcania" forum) nie stracimy ze sobą kontaktu.
Ja jestem za tym FB bo chyba będzie najprościej...d'nusia, Martita88, baassiia, muminka83, Mietka 30:), krówka_muffka, Kate84, edyś, RudyTygrysek, olatychy, uska31, Est, Mania1718, Lilou1984, Hannia123, foxica lubią tę wiadomość