Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
skowroneczka87 wrote:Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/Z powodu tego Afi mam częstsze kontrole, ale dzidzia najważniejsza.
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
Olatychy to Ty polecalas te etui na pieluchy?
Ale ta Pani zakrecona! Zamówiłam dwa etui do pieluch jedno do przewijaka by się nie brudzil w torbie i chustke do kurtki.
Dostałam przesyłkę a tam etui na pieluchy, chustka i coś mniejszego, okazało się że dala etui do książeczki zdrowia.
Miła jestem to dzwonie do kobiety i mówię że nie będą jej się zgadzać ilości i ze nic się nie stało sobie znajdę zastosowanie do tego.
Dzisiaj przychodzi listonosz a tam dwa etui na pieluchy w ramach reklamacji. Aż wysłałam podziękowania ze nie trzeba było. Wiec teraz mam 3 etui i jedna okładkę na książeczkę :pdomiii, Falon, muminka83, Karka, RudyTygrysek, Madzialena90, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które biorą eutyrox. Czy macie jakieś zalecenia od endokrynologa jak je brać zaraz po ciąży? Czy należy to skonsultować? Ja mam zalecenie aby sobie co 6 tygodni oznaczać TSH i samej kontrolować czy nie ma jakiś odchyleń. I wszystko jest wciąż w porządku. Mówiąc szczerze wolałabym sobie darować dodatkową wizytę przed ciążą jeszcze tam. Chodzę prywatnie i tych 130zł trochę mi szkoda.
-
U mnie skurcze są, czekam teraz na częstsze. Cały brzuch się spina, skurcze promieniuja mi od góry do dołu. Kąpiel zaliczona.
d'nusia, kleo2426, Madzialena90, Hannia123, edyś, Mania1718, Karolina@, Izoleccc, Lula_w, Kate84, Love_life, Kajola, Kaarolina lubią tę wiadomość
Czekam:
-
nick nieaktualnyFalon wrote:Dziewczyny które biorą eutyrox. Czy macie jakieś zalecenia od endokrynologa jak je brać zaraz po ciąży? Czy należy to skonsultować? Ja mam zalecenie aby sobie co 6 tygodni oznaczać TSH i samej kontrolować czy nie ma jakiś odchyleń. I wszystko jest wciąż w porządku. Mówiąc szczerze wolałabym sobie darować dodatkową wizytę przed ciążą jeszcze tam. Chodzę prywatnie i tych 130zł trochę mi szkoda.
Ja byłam teraz we wtorek.
Mam odstawić w dniu porodu leki i 6 tyg po porodzie zrobić badania i przyjść do kontroli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:19
Falon lubi tę wiadomość
-
Tak domiii 42 kg, mam szybka przemianę materii jadłam normalne posiłki o normalnych porach, zdarzało się przed samym snem wciągnąć coś jeszcze a waga mimo moich chęci nie chciała rosnąc. Myślałam że w ciąży uda mi się przytyć i nawet zostanie troszkę ale przez dietę cukrzycową przestałam tyć.
-
kleo2426 wrote:Ja byłam teraz we wtorek.
Mam odstawić w dniu porodu leki i 6 tyg po porodzie zrobić badania i przyjść do kontroli.
Ja podobnie, po porodzie odstawiam wszystko, robię kontrolne badania po ok. 6 tyg i wizyta u endo.
U mnie 34 tc i 6 dni waga Małego prawie 2700 g.kleo2426 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Mój ważył 3013 ale ja od początku mam duże dziecko. Za to córka mojej przyjaciółki w 34 tyg ważyła tylko 1700 gram, po prostu drobniutka była i urodziła się w terminie z wagą 3 kg cała i zdrowa. Najważniejsze, żeby przyrost wagi był w miarę równy i przepływy dobre. A trzyma się synek od początku tego samego centyla czy ostatnio dopiero zwolnił ze wzrostem, że się lekarz niepokoi?
-
Ja mam niedoczynność związaną z ciążą i endo zakłada, że z dużym prawdopodobieństwem ona ustąpi po porodzie (podobnie miałam rok temu, gdy poroniłam, około 8 tygodni po poronieniu tsh spadło samo poniżej 2). A mam bardzo dobrego endo (drugi, bo moja pierwsza endo olała mnie totalnie, twierdząc, że tsh może sobie rosnąć w 9 tc, a po 15 tc dziecko będzie miało swoją tarczycę i sobie poradzi, tydzień później serduszko już nie biło...)