Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcówki mam do Was pytanko. Czy można w szpitalu poprosić o kontrole KTG? Jutro muszę jechać do szpitala po receptę i pomyślałam, że przy okazji mogliby mi zrobić KTG, ale nie wiem, czy mam od razu wymyślać, że np. mały się mało rusza, czy powiedzieć szczerze, że chciałabym sprawdzić, czy wszystko ok.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyRyjkek zalezy od szpitala, w niektorych robia bez podania przyczyny a w innych zycza sobie jakies groszowe pieniadze za to (od 15-45zł) musisz popatrzec w necie jak jest w twoim szpitalu.
Ale powiedz ze slabiej ruchy czujesz to Ci na pewno zrobia.ryjkek lubi tę wiadomość
-
Meldujemy że pyszna lasagne właśnie wychodzi z naszego piekarnika
Renka88, Vira, domiii, Mania1718, Madzialena90, RudyTygrysek, A.Kasia, Love_life, edyś, Kate84, Magda lena, Kajola, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
ryjkek wrote:Marcówki mam do Was pytanko. Czy można w szpitalu poprosić o kontrole KTG? Jutro muszę jechać do szpitala po receptę i pomyślałam, że przy okazji mogliby mi zrobić KTG, ale nie wiem, czy mam od razu wymyślać, że np. mały się mało rusza, czy powiedzieć szczerze, że chciałabym sprawdzić, czy wszystko ok.
to zależy od szpitala - w moim jest nawet ogłoszenie, że IP nie robi kontrolnych KTG, a jedynie ich rolą jest decyzja czy pacjentka wymaga hospitalizacji...ryjkek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:Marcówki mam do Was pytanko. Czy można w szpitalu poprosić o kontrole KTG? Jutro muszę jechać do szpitala po receptę i pomyślałam, że przy okazji mogliby mi zrobić KTG, ale nie wiem, czy mam od razu wymyślać, że np. mały się mało rusza, czy powiedzieć szczerze, że chciałabym sprawdzić, czy wszystko ok.
Myśle ze to tez zalezy od dobrej woli personelu.Ja bym pusciła kłamstwo w stylu jaki proponujesz.ryjkek lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Myślę że wystarczy, ważne żeby nie laczyc absolutnie z magnezem, bo wzajemnie wykluczają wchłanianie się.
I możesz sobie brac z 2 tabletkami zwyklej witaminy C - ona dodatkowo pomaga przy wchłanianiu
Dziękuje Domiii, ja właśnie często bralam żelazo za jednym zamachem z witaminami ciążowi - mama dha, teraz bedę unikać.
-
Mi w szpitalu nie chcieli zrobić ktg. Powiedziałam że nie czuję ruchów a oni że ktg nie zrobią nawet za dopłatą. Chcieli mnie zostawić na oddziale na 3 dni więc wyszłam i poszłam do swojej ginki. Zapłaciłam 100 zł wtedy za usg (bo naprawdę nie czułam ruchów) ale chociaż nikt łaski mi nie robił.Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
muminka83 wrote:Kochana na spokojnie. Mi ginekolog na każdej wizycie sprawdza łożysko i poziom wód.
Mogłabyś się martwić gdybyś tak jak dziewczyny z Irlandii miała dwa Usg. Niektóre z nas ostatnie miały w 20 tygodniu ciąży. To musi być stres.
Dlatego na spokojnie. Moja koleżanka poszła do szpitala w skończonym 39 tygodniu i monitorowali inna dzisiaj rodzi w 41 tygodniu który się zaczął.... Stres nie pomaga wcale. :-* Dziecko jak będzie chciało wyjść to wyjdziei będzie dobrze.
Muminko ja powiem Ci chyba bardziej bym sie stresowala jakbym miala usg czesciejOczywiscie w Anglii jesli cos jest nie tak robia wiecej skanow. Chociaz zazdroszcze Wam ze podgladacie Wasze dzieciaczki tak czesto I znacie ich wage.
Dziewczyny ja tez drzemki w ciagu dnia zaczelam robic[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
witam mam pytanie przyszedł mi dzis wynik GBS dodatni jestem w 38 tyg więc na dobrą sprawe mogę rodzić,ale jak to jest z tym wynikiem?wiecie może czy jak tylko chwycą mnie pierwsze skurcze to mam lecic na szpital zeby podali mi antybiotyk?moja ginek powiedziała ze jak wyjdzie dodatni to da mi antybiotyk ale wizyte mam we wtorek dopiero a dziś poszalałam z praniem dywanów foteli itp a wczoraj malowałam pokoj :p i brzucho już boli jak na @ więc mam nadzieje że coś się ruszy
-
Teresa1992 wrote:To pewnie w UK faktycznie muszą miec cieplejszą wodę
Ja mam nadzieję, że da się bez znieczulenia urodzic, bo tak właśnie bede rodzic
Ja wlasnie w Uk zamierzam rodzic w basenie mowili ze woda ma miec 37 stopni tak jak dzidzius ma w brzuszku. Wczoraj wlasnie zrobilam sobie kompiel I sprawdzalam z termometrem czy nie bedzie mi za zimno ale bylo przyjemniebikini juz spakowane
Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Dziewczyny a ja mam takie pytanie: teraz wyczytałam w necie na str szpitala, że chcą dokument z grupą krwi z oznaczeniem Rh, HBS, WR. Ja mam HBs i WR z lipca wpisane w karcie (wydrukowane też z internetu) a dokument z laboratorium osobno z grudnia z oznaczeniem samej grupy krwi. Czy ja muszę powtórzyć te HBs i WR teraz? I czy to ma jakieś znaczenie, że nie będzie na jednej kartce z oznaczeniem grupy krwi?
W ogóle to dziwne te wymagania mają. Jedni chcą to, drudzy to. Ehhh
GBS mam dodatki wewelinko i jak już pisały dziewczyny wielokrotnie - po odejściu wód od razu szpital, i jak są skurcze już regularne to też szybko jechać żeby podali ten antybiotyk. Po prostu nie zwlekać.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Love_life wrote:Ja wlasnie w Uk zamierzam rodzic w basenie mowili ze woda ma miec 37 stopni tak jak dzidzius ma w brzuszku. Wczoraj wlasnie zrobilam sobie kompiel I sprawdzalam z termometrem czy nie bedzie mi za zimno ale bylo przyjemnie
bikini juz spakowane
No to ciekawe bardzo przeżycie będzieNie zapomnij nam później zdać relacji
Love_life lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
muminka83 wrote:Est Ty mieszkasz w Polsce?? Hihi bo przy Olinku położna weszła na moment i spojrzała na bliznę. Zapytała jak mały je.. sprawdziła kikut. Stwierdziła że młody dobrze wygląda i zadbany
i poszła sobie. Miała być jeszcze raz i wtedy dzwoniła na domofon i zapytała czy okey powiedziałam że okey i poszła sobie i tyle widziałam położną.
Teraz mam opcję z własnego ubezpieczenia prywatną i z niej skorzystam a z NFZ niech trzymają się z daleka bo nie lubię jak ktoś robi mi zamieszanie w domu nic szczególnego nie wnosząc w sprawę
Widocznie dobrze trafilam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarka jesli masz w karcie ciazy to.nie trseba wszystkiego miec,najwazniejsza to.jest grupa krwi a po niej gbs plan porodu karta ciazy,reszte mam wpisana w karte ciazy to nie musze lazic i kserowac tak mi pigula od gina powiedziala ale co szpital to inaczej
Karka lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/edyś, Mania1718, A.Kasia, domiii, Madzialena90, She86, Czarodziejka87, Renka88, Hannia123, Kajola, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
skowroneczka87 wrote:Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Karolina@ ja też już wyciągnęłam swoją piłkę i od niedzieli wprawiam ją w ruch hehe, jak nie ruszy porodu to kondycji pomoże nabrać, w końcu do 7 msc ćwiczyłam. Powodzenia z piłką :-*
Domii może to zmęczenie organizmu to zbieranie sił do porodu
D'nusia mam nadzieję, że nastrój już lepszy? Zobaczysz, że ze spokojem doczekasz 37tc ja też się bałam, a teraz spaceruje by się coś ruszyło :-* a gbs się nie martw, dostaniesz antybiotyk przed porodem i tyle :-*
Vira nic się nie martw, ja wierzę że jak przepływy i łożysko ok to nic złego tam w środku dzidzi się nie dzieje :-* myśl pozytywnie! Na ogół jeśli wszystko jest ok to w 41+3 najpóźniej wywołują poród.
Est cieszę się, że telefon lekarza zdziałał cudai ze spotkania z położną jesteście zadowoleni. Kurcze jak fajnie mieć już dziecko przy sobie :-*
trzymam kciuki, żeby już był tylko spokój
Tova cieszę się, że wszystko pozostałe jest dobrze. A na to ciśnienie pewnie dadzą leki i wszystko się poprawi :-*
Jusiakp super a jak Twoje bóle i KP?
Czarodziejka zdaje sobie sprawę, że się martwisz i stresujesz, ale ja wierzę że po porodzie wszystko wróci do normy. Dobrze, że masz te skierowania, spróbować nie zaszkodzi :-*
Ryjkek niestety też myślę, że kłamstwo może w tej sprawie pomóc... Smutne ale prawdziwe w naszych szpitalach...
Skowroneczka ja nie wiem jaki mam poziom bo tylko słyszę, że w normie ale na tym etapie myślę że nie ma powodów do zmartwień chyba taki poziom wód jest nadal w normie. Dzidzia faktycznie duża i jakie rozwarcie już :-* na pewno wszystko jest dobrze
Aaa ja mam gbs wydrukowany z neta po prostu i co, nie będzie on ważny?
Byłam dzisiaj na pierwszym spacerze od 2 miesięcy, krótkim na początek ale wspaniałe uczucied'nusia, skowroneczka87, ryjkek, Czarodziejka87, Est, Tova33 lubią tę wiadomość