X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcówki mam do Was pytanko. Czy można w szpitalu poprosić o kontrole KTG? Jutro muszę jechać do szpitala po receptę i pomyślałam, że przy okazji mogliby mi zrobić KTG, ale nie wiem, czy mam od razu wymyślać, że np. mały się mało rusza, czy powiedzieć szczerze, że chciałabym sprawdzić, czy wszystko ok.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek zalezy od szpitala, w niektorych robia bez podania przyczyny a w innych zycza sobie jakies groszowe pieniadze za to (od 15-45zł) musisz popatrzec w necie jak jest w twoim szpitalu.
    Ale powiedz ze slabiej ruchy czujesz to Ci na pewno zrobia.

ryjkek lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy że pyszna lasagne właśnie wychodzi z naszego piekarnika <3 :D

Renka88, Vira, domiii, Mania1718, Madzialena90, RudyTygrysek, A.Kasia, Love_life, edyś, Kate84, Magda lena, Kajola, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Marcówki mam do Was pytanko. Czy można w szpitalu poprosić o kontrole KTG? Jutro muszę jechać do szpitala po receptę i pomyślałam, że przy okazji mogliby mi zrobić KTG, ale nie wiem, czy mam od razu wymyślać, że np. mały się mało rusza, czy powiedzieć szczerze, że chciałabym sprawdzić, czy wszystko ok.

to zależy od szpitala - w moim jest nawet ogłoszenie, że IP nie robi kontrolnych KTG, a jedynie ich rolą jest decyzja czy pacjentka wymaga hospitalizacji...

ryjkek lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Myśle ze to tez zalezy od dobrej woli personelu.Ja bym pusciła kłamstwo w stylu jaki proponujesz.

ryjkek lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ja bym pusciła kłamstwo w stylu jaki proponujesz.

Niestety, tak chyba będzie najlepiej ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Myślę że wystarczy, ważne żeby nie laczyc absolutnie z magnezem, bo wzajemnie wykluczają wchłanianie się.
    I możesz sobie brac z 2 tabletkami zwyklej witaminy C - ona dodatkowo pomaga przy wchłanianiu :)

Dziękuje Domiii, ja właśnie często bralam żelazo za jednym zamachem z witaminami ciążowi - mama dha, teraz bedę unikać.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu nie chcieli zrobić ktg. Powiedziałam że nie czuję ruchów a oni że ktg nie zrobią nawet za dopłatą. Chcieli mnie zostawić na oddziale na 3 dni więc wyszłam i poszłam do swojej ginki. Zapłaciłam 100 zł wtedy za usg (bo naprawdę nie czułam ruchów) ale chociaż nikt łaski mi nie robił.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana na spokojnie. Mi ginekolog na każdej wizycie sprawdza łożysko i poziom wód.
    Mogłabyś się martwić gdybyś tak jak dziewczyny z Irlandii miała dwa Usg. Niektóre z nas ostatnie miały w 20 tygodniu ciąży. To musi być stres.
    Dlatego na spokojnie. Moja koleżanka poszła do szpitala w skończonym 39 tygodniu i monitorowali inna dzisiaj rodzi w 41 tygodniu który się zaczął.... Stres nie pomaga wcale. :-* Dziecko jak będzie chciało wyjść to wyjdzie :D i będzie dobrze.

Muminko ja powiem Ci chyba bardziej bym sie stresowala jakbym miala usg czesciej ;) Oczywiscie w Anglii jesli cos jest nie tak robia wiecej skanow. Chociaz zazdroszcze Wam ze podgladacie Wasze dzieciaczki tak czesto I znacie ich wage.
    Dziewczyny ja tez drzemki w ciagu dnia zaczelam robic

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • wewelinka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mam pytanie przyszedł mi dzis wynik GBS dodatni jestem w 38 tyg więc na dobrą sprawe mogę rodzić,ale jak to jest z tym wynikiem?wiecie może czy jak tylko chwycą mnie pierwsze skurcze to mam lecic na szpital zeby podali mi antybiotyk?moja ginek powiedziała ze jak wyjdzie dodatni to da mi antybiotyk ale wizyte mam we wtorek dopiero a dziś poszalałam z praniem dywanów foteli itp a wczoraj malowałam pokoj :p i brzucho już boli jak na @ więc mam nadzieje że coś się ruszy

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To pewnie w UK faktycznie muszą miec cieplejszą wodę :)

Ja mam nadzieję, że da się bez znieczulenia urodzic, bo tak właśnie bede rodzic :P

Ja wlasnie w Uk zamierzam rodzic w basenie mowili ze woda ma miec 37 stopni tak jak dzidzius ma w brzuszku. Wczoraj wlasnie zrobilam sobie kompiel I sprawdzalam z termometrem czy nie bedzie mi za zimno ale bylo przyjemnie :) bikini juz spakowane

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie: teraz wyczytałam w necie na str szpitala, że chcą dokument z grupą krwi z oznaczeniem Rh, HBS, WR. Ja mam HBs i WR z lipca wpisane w karcie (wydrukowane też z internetu) a dokument z laboratorium osobno z grudnia z oznaczeniem samej grupy krwi. Czy ja muszę powtórzyć te HBs i WR teraz? I czy to ma jakieś znaczenie, że nie będzie na jednej kartce z oznaczeniem grupy krwi?
    W ogóle to dziwne te wymagania mają. Jedni chcą to, drudzy to. Ehhh

GBS mam dodatki wewelinko i jak już pisały dziewczyny wielokrotnie - po odejściu wód od razu szpital, i jak są skurcze już regularne to też szybko jechać żeby podali ten antybiotyk. Po prostu nie zwlekać.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja wlasnie w Uk zamierzam rodzic w basenie mowili ze woda ma miec 37 stopni tak jak dzidzius ma w brzuszku. Wczoraj wlasnie zrobilam sobie kompiel I sprawdzalam z termometrem czy nie bedzie mi za zimno ale bylo przyjemnie :) bikini juz spakowane

No to ciekawe bardzo przeżycie będzie :) Nie zapomnij nam później zdać relacji :)

Love_life lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Est Ty mieszkasz w Polsce?? Hihi bo przy Olinku położna weszła na moment i spojrzała na bliznę. Zapytała jak mały je.. sprawdziła kikut. Stwierdziła że młody dobrze wygląda i zadbany :P i poszła sobie. Miała być jeszcze raz i wtedy dzwoniła na domofon i zapytała czy okey powiedziałam że okey i poszła sobie i tyle widziałam położną.
    Teraz mam opcję z własnego ubezpieczenia prywatną i z niej skorzystam a z NFZ niech trzymają się z daleka bo nie lubię jak ktoś robi mi zamieszanie w domu nic szczególnego nie wnosząc w sprawę :P

Widocznie dobrze trafilam :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wewelinka przy pozytywnym gbs jak wody odejda musisz jechac do szpitala wtedy dostaniesz dozylnie antyviotyk,a jesli nic nie bedzie sie dziac to nast dnia dostaniesz druga dawke tak mi powiedzial wcziraj gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka jesli masz w karcie ciazy to.nie trseba wszystkiego miec,najwazniejsza to.jest grupa krwi a po niej gbs plan porodu karta ciazy,reszte mam wpisana w karte ciazy to nie musze lazic i kserowac tak mi pigula od gina powiedziala ale co szpital to inaczej

Karka lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
    Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/

edyś, Mania1718, A.Kasia, domiii, Madzialena90, She86, Czarodziejka87, Renka88, Hannia123, Kajola, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wezcie ostatni mocz i morfologie bo jak ja bylam w szpitalu i nie mialam tego w originale zrobili mi awanture.

Karka lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
    Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/
    skowroneczko a jaką masz tą tsachykardię bo mi też teraz na końcówce napier*ela serducho :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ ja też już wyciągnęłam swoją piłkę i od niedzieli wprawiam ją w ruch hehe, jak nie ruszy porodu to kondycji pomoże nabrać, w końcu do 7 msc ćwiczyłam. Powodzenia z piłką :-*

Domii może to zmęczenie organizmu to zbieranie sił do porodu :-D

D'nusia mam nadzieję, że nastrój już lepszy? Zobaczysz, że ze spokojem doczekasz 37tc ja też się bałam, a teraz spaceruje by się coś ruszyło :-* a gbs się nie martw, dostaniesz antybiotyk przed porodem i tyle :-*

Vira nic się nie martw, ja wierzę że jak przepływy i łożysko ok to nic złego tam w środku dzidzi się nie dzieje :-* myśl pozytywnie! Na ogół jeśli wszystko jest ok to w 41+3 najpóźniej wywołują poród.

Est cieszę się, że telefon lekarza zdziałał cuda :-D i ze spotkania z położną jesteście zadowoleni. Kurcze jak fajnie mieć już dziecko przy sobie :-* <3 trzymam kciuki, żeby już był tylko spokój :-)

Tova cieszę się, że wszystko pozostałe jest dobrze. A na to ciśnienie pewnie dadzą leki i wszystko się poprawi :-*

Jusiakp super a jak Twoje bóle i KP?

Czarodziejka zdaje sobie sprawę, że się martwisz i stresujesz, ale ja wierzę że po porodzie wszystko wróci do normy. Dobrze, że masz te skierowania, spróbować nie zaszkodzi :-*

Ryjkek niestety też myślę, że kłamstwo może w tej sprawie pomóc... Smutne ale prawdziwe w naszych szpitalach...

Skowroneczka ja nie wiem jaki mam poziom bo tylko słyszę, że w normie ale na tym etapie myślę że nie ma powodów do zmartwień chyba taki poziom wód jest nadal w normie. Dzidzia faktycznie duża i jakie rozwarcie już :-* na pewno wszystko jest dobrze :-)

Aaa ja mam gbs wydrukowany z neta po prostu i co, nie będzie on ważny?

Byłam dzisiaj na pierwszym spacerze od 2 miesięcy, krótkim na początek ale wspaniałe uczucie :-D

d'nusia, skowroneczka87, ryjkek, Czarodziejka87, Est, Tova33 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ