X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 jak Twoje skurcze?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    skowroneczko a jaką masz tą tsachykardię bo mi też teraz na końcówce napier*ela serducho :/

We wtorek robilam ekg kontrolne i w zapisie wychodzi, ze jest. W domu jak mierze cisnienie to tak ze 115-120 puls wychodzi. Ale wydawalo mi sie, ze na tym etapie ciazy i przy takim obciazeniu organizmu to nie jest cos nienormalnego. Tym bardziej, ze w I ciazy mialam blok serca i porod nie odbywal sie pod specjalnym nadzorem wiec teraz przy samej tachykardii tez nikt sie nie bedzie nad tym rozczulal. No ale pani doktor jest solidna i moze przez to chce wszystkiego dopilnowac. Chciala mnie polozyc na oddzial o to, ale moze uda mi sie gdzies prywatnie zalapac na szybko do kardiologa.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja juz po wizycie. Mala tydzien starsza, termin z usg na koniec lutego, wazy 3520. Troche malo wod, bo AFI ok. 7. We wtorek mam podjechac skontrolowac czy nie ubywa. Poza tym szyjka skrocona, dojrzala, glowka nisko, wyczuwalna w badaniu, rozwarcie na 1,5-2 cm. Mam tez na szybko zalatwic kontrole u kardiologa ze wzgledu na tachykardie. Kolejna wizyta poczatkiem marca i kak do tetminu nic sie nie zadzieje to 7.03 na oddzial.
    Moje wrazenia po wizycie ok, choc ta ilosc wod mnie troche zaniepokoila. Jak to u was wyglada? No i waga dzidzi. Biorac nawet blad pomiaru pod uwage to i tak bedzie duza. A to nie nastraja mnie dobrze jezeli chodzi o porod sn:-/

Ja miałam ostatnio AFI 7,5 i lekarz kazał mi się nie denerwować bo minimum to 5 :) Mam tylko uważnie kontrolować ruchy bo jeśli wód ubywa to ponoć są one słabiej odczuwalne. U mnie ok, młody kokosi się jak zawsze, więc się nie stresuję :) No i wody mam pić dużo. Zobaczymy jutro bo jadę na USG skontrolować wagę synka to i AFI się sprawdzi przy okazji :)

A co do wagi to spokojnie, na sam koniec dzieci zwalniają i może już zbyt wiele nie urośnie :)

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja miałam ostatnio AFI 7,5 i lekarz kazał mi się nie denerwować bo minimum to 5 :) Mam tylko uważnie kontrolować ruchy bo jeśli wód ubywa to ponoć są one słabiej odczuwalne. U mnie ok, młody kokosi się jak zawsze, więc się nie stresuję :) No i wody mam pić dużo. Zobaczymy jutro bo jadę na USG skontrolować wagę synka to i AFI się sprawdzi przy okazji :)

A co do wagi to spokojnie, na sam koniec dzieci zwalniają i może już zbyt wiele nie urośnie :)

To sie troszke uspokoilam:-) Z ruchami raczej nie ma problemu wiec chyba nie jest tak zle. Napisz prosze jutro jak u Ciebie sytuacja z wodami. Waga martwie sie o tyle, ze syn przy prodzie w terminia wazyl 3450 i juz bylo ciezko, a tu bedzie wiecej. No nic, grunt zeby wszystko poszlo dobrze. A co u Ciebie? Jakos tak nic sie dzis nie odzywasz.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Aaa ja mam gbs wydrukowany z neta po prostu i co, nie będzie on ważny?

no bez jaj, ja mam wszystko podrukowane. tylko grupę krwi oryginał z podpisem. żyjemy w czasach internetu, nie będę latać po każdy wynik osobiście do labo po papier!

Kate84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To sie troszke uspokoilam:-) Z ruchami raczej nie ma problemu wiec chyba nie jest tak zle. Napisz prosze jutro jak u Ciebie sytuacja z wodami. Waga martwie sie o tyle, ze syn przy prodzie w terminia wazyl 3450 i juz bylo ciezko, a tu bedzie wiecej. No nic, grunt zeby wszystko poszlo dobrze. A co u Ciebie? Jakos tak nic sie dzis nie odzywasz.

Dam znać :) Nie odzywam się bo mam kłopoty z internetem, gałąź nam się zwaliła na linię i odcięło nam telefon i internet stacjonarny :/ W związku z tym na forum wchodzę z telefonu a belly przez komórkę to jakiś dramat niestety i łatwiej mi na FB pisać niż tutaj :/ Ale zaglądam i jestem na bieżąco :)

A bierzesz jakieś witaminy jeszcze? Może lepiej odstawić żeby się maluch bez sensu nie pasł skoro obawiasz się trudnego porodu?

• uska31 Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile ważyły wasze dzieciaczki w 34 - 35 tyg. ciąży, na wizycie w czwartek mój mały ważył 2300 i lekarz sie troche zaniepokoił....

8p3oskjoexkqft2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no bez jaj, ja mam wszystko podrukowane. tylko grupę krwi oryginał z podpisem. żyjemy w czasach internetu, nie będę latać po każdy wynik osobiście do labo po papier!

Też mam wszystko podrukowane (prócz grupy krwi). Jeszcze tego brakuje, żebym po wszystkie wyniki osobiście biegała, szczególnie jak 90% ciąży przeleżałam :P Pff, jak im się nie podoba to niech mi zrobią na miejscu w szpitalu.

domiii, baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszła paczuszka:) Rożek, 3 prześcieradełka, organizer i pokrowiec na przewijak:) Cieszę się jak małe dziecko, jutro wstawiam pranie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/686806267ebd.jpg

A.Kasia, edyś, Mania1718, Falon, Madzialena90, Czarodziejka87, Karka, Hannia123, Karolina@, Izoleccc, Kate84, Love_life, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 wrote:
    Dziewczyny, ile ważyły wasze dzieciaczki w 34 - 35 tyg. ciąży, na wizycie w czwartek mój mały ważył 2300 i lekarz sie troche zaniepokoił....

Mój ważył 3013 ale ja od początku mam duże dziecko. Za to córka mojej przyjaciółki w 34 tyg ważyła tylko 1700 gram, po prostu drobniutka była i urodziła się w terminie z wagą 3 kg cała i zdrowa. Najważniejsze, żeby przyrost wagi był w miarę równy i przepływy dobre. A trzyma się synek od początku tego samego centyla czy ostatnio dopiero zwolnił ze wzrostem, że się lekarz niepokoi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wydrukowany z neta moze byc, tam sa wasze dane i pesel, mnie babka w szpitalu powiedziala ze to co jest w karcie ciazy to nie dokument bo tak naprawde kazdy moze sobie dopisac co chce i moja mama leciala specjalnie do przychodni po wyniki badan na gbs, na krew i mocz ostatni i choroby.

Ale w szpitalu zrobili powtorke i to dali do rak wlasnych i powiedzieli ze do porodu mam miec te badania (i nie dali oryginalu tylko wlasnie skan z moimi danymi)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka no ja tez teraz na konvowce mam puls 100-120 i do tego musze kontrolowac cisnienie. Generalnie zawsze mialam wysoki puls ok90a podobno w ciazy dodatkowo fiznologicznie wzrasta o ok.15. Ech...juz dotrwam jakos moze bez kardiologa. Niby ginka powidziala seby do inyernisty pojsc po izotopin czy jakos tak ale nie bede sie pchala w wirusy grypy do przychodni. Ko yrolune puls i nie czuje sie jakos bardzo zle przy takim wysokim. Sorki za bledy ale ja korzystam z bellly wlasnie przez tel i to rzeczywiscie jest dramat.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dam znać :) Nie odzywam się bo mam kłopoty z internetem, gałąź nam się zwaliła na linię i odcięło nam telefon i internet stacjonarny :/ W związku z tym na forum wchodzę z telefonu a belly przez komórkę to jakiś dramat niestety i łatwiej mi na FB pisać niż tutaj :/ Ale zaglądam i jestem na bieżąco :)

A bierzesz jakieś witaminy jeszcze? Może lepiej odstawić żeby się maluch bez sensu nie pasł skoro obawiasz się trudnego porodu?

Biore. Pytalam o to dzis i mam brac dalej. Odstawilabym, ale morfologie mam tak na granicy normy, a juz brac nic nie mozna. Przy I porodzie spadlam z 12,6 na 7 i boje sie, ze teraz majac mniejsza spadnie jeszcze bardziej jak cos znow pojdzie nie tak. I licze, ze moze te witaminy jeszcze cos pomoga. Tak, zeby chociaz sie utrzymalo jyz na tym poziomie co jest.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 wrote:
    Mój 2200 w 34 tyg

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 wrote:

mój 2500g w 33tc, ale ja mam duże dziecko od samego początku

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 wrote:
    Tydzień temu miał niecałe 2 kg. Córka jest drobnoiutka

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 34tc ok 2400g

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 35 tc 2500g

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w 33+5 ważył 1921, zapowiada się malutki chłopiec ale ja też duża nie jestem więc to pewnie dlatego (waga przed ciążą 42.5 kg) :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 wrote:

U mnie na wizycie w poniedziałek nasza mała ważyła ok 2kg (33t4d)i dr powiedział że wszystko jest ok. A mała jest tydzień młodsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 20:39

201604051765.png
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ