Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina wizyta poloznej wyglądala tak, że wypelnila milion papierów, wytlumaczyla nam wszystkona temat jedzenia, pielegnacji, wizyt itd, no wszystko nam chyba powiedziala. Obejrzala malego. Nie wazyla go, bo my mamy wage dla noworodków i codziennie go wazymy. I to wszystko. Będzie przyjeżdżać co tydzień. Byla bardzo mila i powiedziała, zeby dzwonić z kazda glupota a nawet gdybyśmy mieli problem z kapaniem, to przyjedzie i pomoze.
Wizyta trwala ok pol godz.
Pytala tez o mnie, powiedziala mi jeszcze o pologu.domiii, Karolina@, d'nusia, Mania1718, Madzialena90, alinalii, Hannia123, muminka83, Izoleccc, kleo2426, Lucky, Falon, Martita88, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość
-
EST - nie przepraszaj. Lada moment to forum zamieni się w jedną wielką kupę
domiii, d'nusia, baassiia, ksanka, Est, Mania1718, RudyTygrysek, foxica, Renka88, Madzialena90, alinalii, Hannia123, She86, Izoleccc, Lucky, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A ja zgłaszam że dzisiaj mój mąż ma pierwszą część pępkowego....napisze jutro czy przeżył
Czekam na wyniki bilirubiny Emila, odświeżam stronę co 10 minut, nie lubię tak na coś czekać.....domiii, d'nusia, Mania1718, Renka88, muminka83, A.Kasia, She86, Czarodziejka87, Lucky, Falon, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Hannia123 wrote:
Bassila hiv nie ma konieczności powtarzać, a toxo tylko wtedy gdy nie miałaś przeciwciał wcześniej. Ja nie miałam i robił mi toxo w każdym trymestrze, a do szpitala chcą głównie GBS, WR i HBs aktualne, no i morfologię oczywiście.
Zadzwonie tylko do szpirala o ta gr dopytac:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:47
-
M+M+? wrote:Est a maszjuż wystarczającą ilość pokarmu, czy musicie dokarmiać mm? A jeżeli tak to jakie to mleko kupiliście? Bo ja coś mam przeczucie, że u mnie z mlekiem naturalnym będzie kiepsko...
Dokarmiamy niestety. Dajemy mu Bebilon Nenatal Premium Pronutra.
To specjalne mleczko dla wcześniaków, dostawal je w szpitalu.
-
Hannia123 wrote:Mania położna dotarła w końcu
?
tu w UK trzeba mieć boską cierpliwość. Zaraz położę się pod kocyk a jak zapadne w sen to klamkę pocałuje
Spokój matki to diament w macierzyństwie. Dziecko czuje niepokój, zdenerwowanie matkiSama wiem po sobie. Moja chrzesnica miała kolki i była bardzo niespokojnym dzieciaczkiem, rodzice denerwolwali się razem z nią. A u cioci (opanowej
) spała jak aniołek. Tuliłam ją do siebie i leciutko przyciskałam brzuszek do swojego ciała. Brat nie chciał puścić mnie do UK
Hannia123, ksanka, Falon, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Co do badań krwi to ja mam skierowanie aby powtórzyć WR i Hbs bo Pani doktor mówiła że teraz tego wymagaja w szpitalu i aktualne badania krwi i moczu. Gbs będę miała pobierany 29 lutego bo wtedy mam wizytę. Grupę krwi musiałam zrobić już dawno bo wymagają aktualnej i wpiętą mam do karty ciąży. Chyba tyle chciałam napisać
Wczoraj wpadł do nas przyjaciel z dziewczyną i zrobiła mi pazurki hybrydowe. Jestem zadowolona i cieszy mnie fakt że mam spokój na 2 tygodnie z malowaniem:) Do fryzjera mam zamiar iść w przyszłym tygodniu, głównie muszę ściąć grzywkę bo odrosła i już nie jest taka fajna jak po ostatniej wizycieA pofarbuje sobie włosy sama, tylko muszę farbę zamówić.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63437e51f7cb.jpgMania1718, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Karolina wizyta poloznej wyglądala tak, że wypelnila milion papierów, wytlumaczyla nam wszystkona temat jedzenia, pielegnacji, wizyt itd, no wszystko nam chyba powiedziala. Obejrzala malego. Nie wazyla go, bo my mamy wage dla noworodków i codziennie go wazymy. I to wszystko. Będzie przyjeżdżać co tydzień. Byla bardzo mila i powiedziała, zeby dzwonić z kazda glupota a nawet gdybyśmy mieli problem z kapaniem, to przyjedzie i pomoze.
Wizyta trwala ok pol godz.
Pytala tez o mnie, powiedziala mi jeszcze o pologu.
Est Ty mieszkasz w Polsce?? Hihi bo przy Olinku położna weszła na moment i spojrzała na bliznę. Zapytała jak mały je.. sprawdziła kikut. Stwierdziła że młody dobrze wygląda i zadbanyi poszła sobie. Miała być jeszcze raz i wtedy dzwoniła na domofon i zapytała czy okey powiedziałam że okey i poszła sobie i tyle widziałam położną.
Teraz mam opcję z własnego ubezpieczenia prywatną i z niej skorzystam a z NFZ niech trzymają się z daleka bo nie lubię jak ktoś robi mi zamieszanie w domu nic szczególnego nie wnosząc w sprawę
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Virka ja to sie znowu boje wywolywania, bo wtedy duzo bardziej boli i bede w domu siedziec do tego skonczonego 41 tyg, bo tyle mozna. Ciocia miala wywolywany porod w 38 tyg, byl to jej piaty (wiec wie co to porod) i moiwila, ze koszmar i ze jak tylko bezpiecznie to siedziec w domu na dupie :p
Wiecie co, ja mam tez gr krwi wydrukowana z neta mam jakos isc do labu po pieczatke i podpis?
Na gbs ile czekalyscie dni. Ja robila w Alab, zazwyczaj wszytko bylo zawsze popoludniu tego samego dnia, ale wiem, ze GBS dluzej.
A no i moj ginek nie zlecil powtarzania Hiv, toxo itd. wiec widze ze roznie u kazdego
Ja tez codziennie spie w dzien :p probowalam sie przetrzymac i nie spac w dzien, z mysla o nocy, ale g* to dawalo, bo w nocy i tak sie przewalalam, a w dzien zdechlak:p
W 24tc jak upadłam pod prysznicem i lezałam w szpitalu dwa dni to była na sali dziewczyna ktora zglosila sie w 40tc ze slabymi ruchami i tak ja trzymali tydzien czekajac czy sie cos zacznie samo dziac. Nie zaczelo wiec poszla na wywołanie wiec mnie sie wydaje ze takie maja metody postepowania w tym szpitalu w zwiazku z czym wielkiej roznicy dla mnie nie ma a co bede monitorowana 2razy dziennie na ktg to moj spokoj psychiczny. Mysle ze jak sie nic nie dzieje to u Ciebie tez zacNa wywolywac nie wczesniej niz w 41tc. Wydaje mi sie ze wywoluja wczesniej jak sie cos dzieje.Ja wiem ze tam gdzie chce rodzic dają fory naturze (ten element mi sie akurat najmniej podoba no ale nie mozna miec wszystkiego).Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
No ja już w domku na szczęście
Dostałam skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne w trybie pilnym na to porażenie,potem skierowanie do okulisty i neurologa kur..zamiast myśleć już tylko o porodzie i moum synku to czeka mnie maraton lekarski..
Staram się trzymać ale w głębi jestem tym wszystkim mocno podłamana..
Chwilowo nic mnie nie cieszy:(
Ehh dobrze już nie narzekam Wam
Renka no widzisz uda się z tym fryzjerem tak jak chciałaś
Ja idę do fryzjerki we wtorek po ostatniej awari prądu teraz już musi wypalić i chociaż zrobie sobie te lokusy.
Ja Gbs miałam we wtorek pobrane,w srode zaniosłam a dziś już ponoć powinien być wynik czyli chyba szybko.
Ale i tak odbiore w poniedziałek bo nie mam głowy już dziś do tego.
Toxo miałam jakiś czas temu drugi raz w ciąży więc mam.nadzieje,że już nie zleci a hiv na początku ciąży miałam badane
A.Kasiu to musisz to bardzo dobrze przemyśleć co będzie najlepsze dla Was choć decyzja pewnie nie łatwa..
Est dobrze,że z synkiem już wszystko dobrze:)Filip 28.03.2016
-
No i witam się z łóżka szpitalnego. Ciśnienie podwyższone od 3 dni (140-160/70-80) a w szpitalu o dziwo jeszcze wyższe (160/90).
Przechodze papierologie i badania. Jak narazie oprócz ciśnienia wszystko super, a do porodu dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:38
-
pekinka82 wrote:Czy są tu mamy z dodatnim GBS ?? Co powiedział Wasz lekarz??
w sensie uspokoił, że trzeba do szpitala pojechać jak tylko odejdą wody a w przypadku gdy wystąpią skurcze to też nie siedzieć bardzo długo w domu tylko jak będą co 10min to do szpitala żeby zdążyli podać antybiotyk. Najważniejsze, że się wie o dodatnim gbsie
pekinka82 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:co do wyników gbs to szybko przychodzą jeśli ma się ujemny ale jeśli ma się dodatni to się trochę czeka bo się hoduje.
Aa no tak, mi powiedzieli,że po dwóch dniach będzie ale gdyby był dodatni(odpukać) to pewnie dłużej poczekam.Płaciłam 10zł a gdyby był dodatni to dopłata 15 zł no bez sensu..Filip 28.03.2016