X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, możecie uznać to za kolejne polowanie na czarownice w obszarze szczepień ale może się to przydać jeśli chcecie przesunąć terminy szczepień

https://prawdaxlxpl.wordpress.com/2016/02/11/alfabet-szczepien-czyli-jak-dyskutowac-z-pediatra-szczepionkowcem/

TaRRa, edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - moja przyjaciółka miała dwie CC w odstepie 15miesiecy i wszystko ok. Niby nie zaleca sie wiecej CC z uwagi na to ze brzuch nie powinien byc otwierany wiecej niz 3razy w zyciu. Pamietaj ze brzuch otwierany jest nie tylko na CC. Inne potencjalne zabiegi niekoniecznie ginekologiczne moga tez wymagac otwierania. Ja osobiscie gdyby ktos mi dał wybór chciałabym rodzic przez CC - tyle ze ja nigdy zadnej operacji nie miałam.Ty miałaś wiec jest to element do przemyslenia. Pamietaj ze Twój komfort psychiczny jest bardzo ważny wiec podejmij decyzje zgodnie z własnym przekonanien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:40

A.Kasia lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do grupy krwi to szpitale nie 'wydziwiają'. Trzymają się procedur wyznaczonych odgórnie. Nikt nie zaryzykuje przy nagłym wypadku czy krwotoku podania grupy krwi wypisanej na dokumencie który nic nie znaczy. Wtedy podają uniwersalną aż do momentu oznaczenia tej,jaką ma pacjent. Tak było,jest i będzie :) Swoją drogą ba Sorze zawsze śmieszyły mnie wytatuowane grupy krwi lub te wypisane na nieśmiertelnikach. Ludzie nie zdają sobie sprawy,że to o kant du*y rozbić.

A sprawa z nazwiskiem jest często indywidualna. W jednym szpitalu się przyczepiają w innym nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:44

alinalii lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Kate84 W te wyliczenia wagi to nie wierz tak do końca. Ja ostatnio się martwiłam bo mały w miesiąc przybrał "tylko" 600 gramów (wcześniej nabrał w miesiąc 900g) a na kolejnej wizycie po dwóch tygodniach okazało się, że przybrał 550 gramów. Zobaczymy co będzie za tydzień bo dla mnie to jest bardzo nielogiczne...

Ja dziś przeżyłam ostatnie pobranie krwi zlecone przez gina :-) jeeeaaa!! :-D
    Nachodziłam się po sklepach później i czuję taki ciężar w brzuchu i miednicy, że chodzę jak kaczuszka. Ale już jesteśmy tak blisko rozwiązania, może ta pełnia coś pomoże ;-)

Kate84 lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    No i zrobiłam to...
    Pojechałam dziś na IP bo to moje ciśnienie powyżej 140 mam już od 3 dni. A co tam, sprawdzić nie zaszkodzi a sumienie będzie czyste że nic nie zaniedbalam.
    Oczywiście na miejscu ciśnienie w normie - a jakże... Poczulam się glupio. Ale lekarka oglądała te moje zapisy i stwierdziła że przyjmie mnie na oddział... ale jutro... bo dziś nie ma miejsc...
    No to pojade sobie ja z rana i zobaczymy co dalej. Leków mi dać nie chciała bez obserwacji. Pewnie poleze przez weekend i w pn wypuszcza mnie do domu.
    Zrobili mi KTG i podobno zapis wyszedł bardzo ładny cokolwiek to znaczy. Mały wiercil się niemiłosiernie.
    Jak w szpitalu wyjdzie że ciśnienie mam dobre to wywale ten cholerny cisnieniomierz...

miałam to samo - przez 3 dni w domu powyżej 130/140 (normalnie mam maks 110), więc pojechałam na IP, a tam pierwsze dwa pomiary 135, a potem już 120...
    no to biorą Cię za wariatkę...
    wróciłam do domu i znowu 130.
    myślę, że różnica wynika też z ciśnieniomierza - ja mam w domu elektroniczny, a w szpitalach mają te starodawne na pompkę.

Tova33 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Co oznacza śluz z domieszką krwi?

oznacza to, że podczas skracania i rozwierania się szyjki pękają jakieś naczynka :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziewczyny chyba ja będę następna na liście!
    Jak leże to skurcze takie napinające co 5 minut wczoraj wieczorem dzisiaj rano tak samo jak chodze to mi się rozchodzi. Ale od rana też przeczyszczenie. No zobaczymy! Ale czop mi nie odpadł. No ale przecież może podczas porodu.

no to ten, czekam :D bo coś listy dawno nie aktualizowałam :P
    dawaj znać koniecznie :*

ksanka, krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Cześć Dziewczyny, my mieliśmy wczoraj ciężki dzień. Maly co godzinę plakal, budzil sie, chcial jesc i byl taki mocno rozdrażnieniy. Po telefonie do lekarza o 21., jak ręką odjal :-) Znów przesypia 3 h.
    Za chwilę mamy pierwsza wizyte poloznej.

Kochana, a co się magicznego wydarzyło po tym telefonie do lekarza? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od wczoraj taki zjazd... jakby jakiś diabeł odebrał mi całą moc.. nie mam siły wstać z łóżka, cały czas śpię, momentami mam nawet takie rozbicie mięśni jak przy przeziębieniu, ale nic mi nie jest... chyba mi się organizm zbuntował po tych wszystkich schodach, spacerach, seksach i innych i chce odpocząć... no cóż, posłucham go, bo on wie lepiej co mnie czeka :)

M+M+?, Magda lena, Malina81 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma nadal 2w1 liczę że już nie długo, bo mam dość pobytu w szpitalu, stresu i tego oczekiwania...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja mam od wczoraj taki zjazd... jakby jakiś diabeł odebrał mi całą moc.. nie mam siły wstać z łóżka, cały czas śpię, momentami mam nawet takie rozbicie mięśni jak przy przeziębieniu, ale nic mi nie jest... chyba mi się organizm zbuntował po tych wszystkich schodach, spacerach, seksach i innych i chce odpocząć... no cóż, posłucham go, bo on wie lepiej co mnie czeka :)

Mam dokladnie to samo. Brak sily jak cokolwiek zrobie, spie jak tylko przyloze glowe do poduszki, nawet w dzien. I tez tak mysle, ze organizm zbiera sily przed porodem.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy twierdzą, że te stare ciśnieniomierze na pompkę są najlepsze :) Tylko takie są w szpitalach i tego się trzymam :D

A ja dzisiaj porządki, porządki i jeszcze raz porządki. Układam wszystko po komodach, starsza córa i nie ułatwi i robi swoje porządki, pranie nastawione, chałupkę powoli ogarniam.

Od rana mnie mdli i boli podbrzusze, wczoraj odebrałam GBS (ujemny) ale pojedyncze grzybki mi wyszły, czyli trzeba coś bez recepty kupić :( wizyta u gina w następną środę. Gin osobiście wybierał mi wyniki i przywiózł do przychodni, żadnej recepty nie zostawił ani notatki to chyba tragedii nie ma.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i ja też mam drzemki w dzień już od ponad tygodnia, bez drzemki nie funkcjonuje :D

Love_life lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny
    Już bliżej niż dalej i tym się pocieszam.
    Przyszedł wynik gbs oczywiście dodatni, bo dlaczego jeszcze tego bym nie miała mieć? :/
    Juz zdążyłam się rozpłakać. Mąż zdążył powoedziec ze nigdy wiecej ciazy - tez się rozpłakałam :/
    Boki i biodra bolą od leżenia, bo tak się boję zeby nie urodzić przed 37 tygodniem.
    Muszę spakować się na wyjazd do rodziców a wszystko mnie boli.
    Bleeeee
    Chcę jeść tort czekoladowy, sernik, szarlotkę , MMsy, chipsy i spagetti :(

Love_life lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ja tez dopisuje się do klubu śpiących księżniczek

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ech dziewczyny
    Już bliżej niż dalej i tym się pocieszam.
    Przyszedł wynik gbs oczywiście dodatni, bo dlaczego jeszcze tego bym nie miała mieć? :/
    Juz zdążyłam się rozpłakać. Mąż zdążył powoedziec ze nigdy wiecej ciazy - tez się rozpłakałam :/
    Boki i biodra bolą od leżenia, bo tak się boję zeby nie urodzić przed 37 tygodniem.
    Muszę spakować się na wyjazd do rodziców a wszystko mnie boli.
    Bleeeee
    Chcę jeść tort czekoladowy, sernik, szarlotkę , MMsy, chipsy i spagetti :(
    D'nusia, to zapraszam do mnie, mam ciasto czekoladowe i sernik, spaghetti akurat też, a mmnsy i chipsy się kupi :) Nie martw się, dużo osób ma ten gbs dodatni, wystarczy podać wcześniej antybiotyk, będzie git :) A i zobaczysz, jeszcze będziesz biegać po 37 tc żeby dzieciaczek wyleciał, bo tak się zasiedzi ;) Mamy przykłady wśród koleżanek :P

d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć. Tak mnie wzięło.Wiem,ze do przenoszenia jeszcze długa droga ale ja sie tak martwie czy łożysko nie siądzie albo wody nie zrobią sie zielone. No schiza na maxs. Juz teraz wiem ze jesli nie urodze do wyznaczonrgo terminu to zglosze sie do szpitala niby ze slabymi ruchami albo z czymś byleby mnie już zatrzymali i monitorowali. Wiem ze to nienormalne ale ja sie tak okropnie boje. Przez usg sprawdza łożysko ale w jakim stanie są wody to chyba nie. A może nieptrzebnie się zamartwiam ? Mój M uważa ze powinnam sobie puknąć w łeb- pewnie ma racje.Ale Wy sie nie boicie takiego scenariusza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:32

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia tym gbs się denerwuj. Przy podaniu antybiotyku szansa zarażenia jest mniejsza niż 1 %. Po reakcji kilku lekarzy, z którymi rozmawiałam, nie widziałam u nich paniki, ale spokój że dadzą ten antybiotyk i wszystko będzie dobrze.

A przy tej pogodzie wszyscy chyba mają zniżkę nastroju. Ja jeszcze leżę w łóżku... No ale zbieram się zaraz do tesco po te koszulki, o których pisała Kasia. Zaraz w moim wydaniu to 2 godziny...mycie włosów, make-up i 20 minutowy dojazd na ursynów bo tam najbliższe tesco. Normalnie aż się do tego rwę....

d'nusia lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia, nie przejmuj się tym GBS. Moja gin po pobraniu wymazu powiedziała, że jeżeli wyjdzie dodatni to mam się absolutnie nie martwić. Tak jak piszą dziewczyny - od tego są teraz antybiotyki. Jedyny minus dodatniego GBSa z tego co ja kojarzę to fakt, że nie możesz rodzić w wodzie.

d'nusia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zeby nie bylo za slodko wlasnie dostalam list ze podczas pobytu w szpitalu wykryto bakterie w moczu :/ Mam powtorzyc badanie, polozna jeszcze nie dotarla widocznie nie spieszy jej sie ;) Moze to i dobrze zalatwimy dwie sprawy jednoczesnie. Przez cala ciaze nic sie nie dzialo no ale w koncowce trzeba nadrobic ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ