Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprasowalam kilka sztuk ubran i nie mam sily, chodze i sapie jak stary parowoz, a najchetniej to polizylabym sie spac:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, my mieliśmy wczoraj ciężki dzień. Maly co godzinę plakal, budzil sie, chcial jesc i byl taki mocno rozdrażnieniy. Po telefonie do lekarza o 21., jak ręką odjal :-) Znów przesypia 3 h.
    Za chwilę mamy pierwsza wizyte poloznej.

krówka_muffka, Karolina@, Kate84, Martita88, Renka88, muminka83, baassiia, nick nieaktualny, M+M+?, Madzialena90, edyś, alinalii, RudyTygrysek, Falon, Love_life, Kajola, Mania1718, domiii, nick nieaktualny, Lilou1984, Hannia123, Malina81 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Ale miałam ciężką noc. O jeeesu. :(
    Strasznie bolą mnie uda...! no uda! Czemu bolą mnie uda?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka to trzymam kciuki :-*

Krówka muffka :-D super, niech sytuacja się rozwinie i w razie czego powodzenia :-D

Kleo nie ma innej opcji, czekamy na Tatusia :-*

Powodzenia na wizytach Kochane :-*

krówka_muffka, nick nieaktualny, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Mi z kolei powiedzieli że taki kawałek plastiku to mogę sobie nosić bo on i tak nic nie wart bo w szpitalach oczekują grupy na papierze i z podpisem. Tak czy siak musiałam robić jeszcze raz. To pewnie zależy od szpitala ale we Wrocławiu też potrafią robić problemy jak masz inne nazwisko na wyniku. Mimo że pesel się zgadza :/

Ale na mojej karcie grupy krwi jest podpis osoby wykonującej badanie w RCKiK.
    Poza tym część badań "na papierze" też mam z panieńskim nazwiskiem, bo zaszłam w ciążę dwa miesiące przed ślubem. I teraz nie powtórzę przecież badań na toxo czy HIV, żeby było jednocześnie i z lipca, i z nowym nazwiskiem :P

Strasznie irytują mnie te wszystkie przepisy polskiej służby zdrowia. Na razie nie planuję pojawić się w szpitalu wcześniej niż na poród, żeby o to pytać, więc będą musieli pogodzić się z tym, że pokażę im plastikową kartę :D A jak będą mieć wątpliwości to sami mogą powtórzyć badanie grupy krwi. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie kłamał w tej kwestii, żeby sobie świadomie zaszkodzić. Tym bardziej, że ja jestem uniwersalnym dawcą i w razie czego mogę przyjąć jedynie krew O Rh-.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak dobrze że mamy kolejny dzień bo wczorajszy był okropny. Czekam na położną, ma zawitać u mnie i pobrać krew do kolejnego badania na cholestaze. (Pierwszy wyniki były dość mocno podwyższone za drugie w normie :/ )

Wczoraj mąż na poprawę humoru pokazał mi filmik z YouTube z P.Barbarą :D Pierwszy dzień wiosny, topiła marzanne. Jak usłyszałam tekst "Klej cipe" to się posikałam ze śmiechu :D :D :D

Zbliża się weekend ;) mam nadzieję że dostarczycie tu trochę emocji związanych z powitaniami maluszków :)

krówka_muffka, nick nieaktualny, muminka83, ksanka, Madzialena90, edyś, RudyTygrysek, Falon, Kajola, domiii, nick nieaktualny, Hannia123, Est, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Rozpoczynam 40 tc! Z tej okazji przedstawiam Wam moją nową koleżankę:
    az80le.jpg
    To moja piłka z dzieciństwa, na której uwielbiałam skakać. Potem poszła do dzieciaków w rodzinie, a wczoraj do mnie wróciła z nakazem od teściowej że mam ją wykorzystywać, bo chce już wnuka zobaczyć! :D

Jestem zła. Cały tydzień u mnie pogoda do bani. Miałam codziennie chodzić na spacery, ale cały czas pada i jeszcze złapałabym jakieś choróbsko! Ale w niedzielę jadę na otwarcie sezonu do mojej ulubionej lodziarni, to sobie poprawię humor <3

Magda lena - uda? Nie mam pojęcia. Mnie bolą kości miednicy :)

Est - trzymam kciuki za pomyślność wizyty położnej. Gdybyś znalazła czas, to napisz proszę jak taka wizyta wygląda.

krówka_muffka - super. Trzymamy kciuki. W sumie to trochę Ci zazdroszczę...

Kate84 - z tą wagą maluszka to jesteś kolejna, która potwierdza, że maleństwa na końcówce już wyraźnie zwalniają tempo. Nie stresuj się, koniec już blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:20

Mania1718, Magda lena, nick nieaktualny, muminka83, Madzialena90, edyś, krówka_muffka, RudyTygrysek, Kajola, nick nieaktualny, Madlene.:), Hannia123, Est, nick nieaktualny, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, mi tez w naszym szpitalu nie chcieli zaakceptować mojej grupy krwi, bo jest podpis elektroniczny, a nie tradycyjny .... Ale w końcu skontaktowali się w laboratorium w szpitalu i tam powiedzieli, że jak najbardziej, dokument jest ważny.
    Jestem przekonana, że Twoja grupa krwi jest też ważna!!!
    Czepiają się i tyle...
    Daj znać co i jak :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to samo pytanie i ja zadam. Czemu bolą mnie uda, kolana i pośladki :D ? Oczywiście pomijając kark, krzyż i brzuch!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w skończonym 39 tygodniu i rozpoczętym 40 :)

Karolina@ śniłaś mi się że masz 7 cm rozwarcia i jesteś na porodówce i każą ci skakać na piłce czego ty bardzo nie chciałaś .. wstaje rano patrze a ty dodajesz zdjęcie piłki do skakania. heheh może jestem wróżkom wiedźmą????

A.Kasia trudna decyzja przed tobą, cokolwiek wybierzesz na pewno to będzie słuszna decyzja :)

miłego dnia ;D

Karolina@, Mania1718, nick nieaktualny, krówka_muffka, edyś, Mietka 30:), ryjkek, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Kajola, domiii, nick nieaktualny, Hannia123, She86, nick nieaktualny, Karka, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy skurczach pogodowych bolały uda to był taki promnieniujacy ból od krzyża przez pośladki i uda aż do kolan.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzielena90 - piłkę już mam. Proszę jeszcze o te 7cm rozwarcia wiedźmo :D

Madzialena90, Mania1718, Magda lena, Renka88, Kajola, domiii, nick nieaktualny, M+M+?, Hannia123, nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madzielena90 - piłkę już mam. Proszę jeszcze o te 7cm rozwarcia wiedźmo :D

to szykuj się na ten weekend mam przeczucie ;D

Mania1718, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyrobiłem Krewkarte i zastanawiam się jak to potraktuja

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    to szykuj się na ten weekend mam przeczucie ;D

Już czekam w boksie startowym.
    Ale biorę Cię ze sobą! :P

Magda lena, Madzialena90, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywróżcie mi 7cm rozwarcia <3 Dziękuję!

Karolina@, Madzialena90, nick nieaktualny, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Już czekam w boksie startowym.
    Ale biorę Cię ze sobą! :P

z wielką przyjemnością, tak od dłuższego czasu marzy mi się 20 luty. W teorii wg OM termin mam na 24-25 luty, wg USG 28-29 luty ciekawe co z tego wyjdzie..

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

mam nadzieje że mi się przyśnisz w nocy ;D

Magda lena lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Phiii... co tam 7, ja poproszę od razu o 10 cm rozwarcia. ;)

Magda lena, Madzialena90, Mania1718, Karolina@, Kajola, nick nieaktualny, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy porod czy sn czy przez cc ma swoje plusy i minusy, kazdy niesie ze soba jakas doze ryzyka. Kazdy ma tez swoich zwolennikow i przeciwnikow. Natura stworzyla jednak kobiete do rodzenia w taki a nie inny sposob i wydaje mi sie, ze jesli nie ma przeciwwskazan to nie ma nad czym sie zastanawiac. Wiadomo,ze praktyce nie jest to takie proste bo dochodza rozne aspekty, emocje. Ale naturalnie, a wiec teoretycznie bezpieczniej jest rodzic silami natury. Niewiem jak ja bym podeszla do tematu stojac przed takim dylematem, czysto teoretycznie i na logike sobie to tlumacze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ