X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprasowalam kilka sztuk ubran i nie mam sily, chodze i sapie jak stary parowoz, a najchetniej to polizylabym sie spac:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, my mieliśmy wczoraj ciężki dzień. Maly co godzinę plakal, budzil sie, chcial jesc i byl taki mocno rozdrażnieniy. Po telefonie do lekarza o 21., jak ręką odjal :-) Znów przesypia 3 h.
    Za chwilę mamy pierwsza wizyte poloznej.

krówka_muffka, Karolina@, Kate84, Martita88, Renka88, muminka83, baassiia, d'nusia, M+M+?, Madzialena90, edyś, alinalii, RudyTygrysek, Falon, Love_life, Kajola, Mania1718, domiii, A.Kasia, Lilou1984, Hannia123, Malina81 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Ale miałam ciężką noc. O jeeesu. :(
    Strasznie bolą mnie uda...! no uda! Czemu bolą mnie uda?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka to trzymam kciuki :-*

Krówka muffka :-D super, niech sytuacja się rozwinie i w razie czego powodzenia :-D

Kleo nie ma innej opcji, czekamy na Tatusia :-*

Powodzenia na wizytach Kochane :-*

krówka_muffka, kleo2426, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Mi z kolei powiedzieli że taki kawałek plastiku to mogę sobie nosić bo on i tak nic nie wart bo w szpitalach oczekują grupy na papierze i z podpisem. Tak czy siak musiałam robić jeszcze raz. To pewnie zależy od szpitala ale we Wrocławiu też potrafią robić problemy jak masz inne nazwisko na wyniku. Mimo że pesel się zgadza :/

Ale na mojej karcie grupy krwi jest podpis osoby wykonującej badanie w RCKiK.
    Poza tym część badań "na papierze" też mam z panieńskim nazwiskiem, bo zaszłam w ciążę dwa miesiące przed ślubem. I teraz nie powtórzę przecież badań na toxo czy HIV, żeby było jednocześnie i z lipca, i z nowym nazwiskiem :P

Strasznie irytują mnie te wszystkie przepisy polskiej służby zdrowia. Na razie nie planuję pojawić się w szpitalu wcześniej niż na poród, żeby o to pytać, więc będą musieli pogodzić się z tym, że pokażę im plastikową kartę :D A jak będą mieć wątpliwości to sami mogą powtórzyć badanie grupy krwi. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie kłamał w tej kwestii, żeby sobie świadomie zaszkodzić. Tym bardziej, że ja jestem uniwersalnym dawcą i w razie czego mogę przyjąć jedynie krew O Rh-.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak dobrze że mamy kolejny dzień bo wczorajszy był okropny. Czekam na położną, ma zawitać u mnie i pobrać krew do kolejnego badania na cholestaze. (Pierwszy wyniki były dość mocno podwyższone za drugie w normie :/ )

Wczoraj mąż na poprawę humoru pokazał mi filmik z YouTube z P.Barbarą :D Pierwszy dzień wiosny, topiła marzanne. Jak usłyszałam tekst "Klej cipe" to się posikałam ze śmiechu :D :D :D

Zbliża się weekend ;) mam nadzieję że dostarczycie tu trochę emocji związanych z powitaniami maluszków :)

krówka_muffka, d'nusia, muminka83, ksanka, Madzialena90, edyś, RudyTygrysek, Falon, Kajola, domiii, A.Kasia, Hannia123, Est, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Rozpoczynam 40 tc! Z tej okazji przedstawiam Wam moją nową koleżankę:
    az80le.jpg
    To moja piłka z dzieciństwa, na której uwielbiałam skakać. Potem poszła do dzieciaków w rodzinie, a wczoraj do mnie wróciła z nakazem od teściowej że mam ją wykorzystywać, bo chce już wnuka zobaczyć! :D

Jestem zła. Cały tydzień u mnie pogoda do bani. Miałam codziennie chodzić na spacery, ale cały czas pada i jeszcze złapałabym jakieś choróbsko! Ale w niedzielę jadę na otwarcie sezonu do mojej ulubionej lodziarni, to sobie poprawię humor <3

Magda lena - uda? Nie mam pojęcia. Mnie bolą kości miednicy :)

Est - trzymam kciuki za pomyślność wizyty położnej. Gdybyś znalazła czas, to napisz proszę jak taka wizyta wygląda.

krówka_muffka - super. Trzymamy kciuki. W sumie to trochę Ci zazdroszczę...

Kate84 - z tą wagą maluszka to jesteś kolejna, która potwierdza, że maleństwa na końcówce już wyraźnie zwalniają tempo. Nie stresuj się, koniec już blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:20

Mania1718, Magda lena, d'nusia, muminka83, Madzialena90, edyś, krówka_muffka, RudyTygrysek, Kajola, A.Kasia, Madlene.:), Hannia123, Est, Izoleccc, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, mi tez w naszym szpitalu nie chcieli zaakceptować mojej grupy krwi, bo jest podpis elektroniczny, a nie tradycyjny .... Ale w końcu skontaktowali się w laboratorium w szpitalu i tam powiedzieli, że jak najbardziej, dokument jest ważny.
    Jestem przekonana, że Twoja grupa krwi jest też ważna!!!
    Czepiają się i tyle...
    Daj znać co i jak :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to samo pytanie i ja zadam. Czemu bolą mnie uda, kolana i pośladki :D ? Oczywiście pomijając kark, krzyż i brzuch!

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w skończonym 39 tygodniu i rozpoczętym 40 :)

Karolina@ śniłaś mi się że masz 7 cm rozwarcia i jesteś na porodówce i każą ci skakać na piłce czego ty bardzo nie chciałaś .. wstaje rano patrze a ty dodajesz zdjęcie piłki do skakania. heheh może jestem wróżkom wiedźmą????

A.Kasia trudna decyzja przed tobą, cokolwiek wybierzesz na pewno to będzie słuszna decyzja :)

miłego dnia ;D

Karolina@, Mania1718, d'nusia, krówka_muffka, edyś, Mietka 30:), ryjkek, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Kajola, domiii, A.Kasia, Hannia123, She86, Izoleccc, Karka, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy skurczach pogodowych bolały uda to był taki promnieniujacy ból od krzyża przez pośladki i uda aż do kolan.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzielena90 - piłkę już mam. Proszę jeszcze o te 7cm rozwarcia wiedźmo :D

Madzialena90, Mania1718, Magda lena, Renka88, Kajola, domiii, A.Kasia, M+M+?, Hannia123, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madzielena90 - piłkę już mam. Proszę jeszcze o te 7cm rozwarcia wiedźmo :D

to szykuj się na ten weekend mam przeczucie ;D

Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyrobiłem Krewkarte i zastanawiam się jak to potraktuja

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    to szykuj się na ten weekend mam przeczucie ;D

Już czekam w boksie startowym.
    Ale biorę Cię ze sobą! :P

Magda lena, Madzialena90, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywróżcie mi 7cm rozwarcia <3 Dziękuję!

Karolina@, Madzialena90, A.Kasia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Już czekam w boksie startowym.
    Ale biorę Cię ze sobą! :P

z wielką przyjemnością, tak od dłuższego czasu marzy mi się 20 luty. W teorii wg OM termin mam na 24-25 luty, wg USG 28-29 luty ciekawe co z tego wyjdzie..

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

mam nadzieje że mi się przyśnisz w nocy ;D

Magda lena lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Phiii... co tam 7, ja poproszę od razu o 10 cm rozwarcia. ;)

Magda lena, Madzialena90, Mania1718, Karolina@, Kajola, A.Kasia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy porod czy sn czy przez cc ma swoje plusy i minusy, kazdy niesie ze soba jakas doze ryzyka. Kazdy ma tez swoich zwolennikow i przeciwnikow. Natura stworzyla jednak kobiete do rodzenia w taki a nie inny sposob i wydaje mi sie, ze jesli nie ma przeciwwskazan to nie ma nad czym sie zastanawiac. Wiadomo,ze praktyce nie jest to takie proste bo dochodza rozne aspekty, emocje. Ale naturalnie, a wiec teoretycznie bezpieczniej jest rodzic silami natury. Niewiem jak ja bym podeszla do tematu stojac przed takim dylematem, czysto teoretycznie i na logike sobie to tlumacze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ