Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, my mieliśmy wczoraj ciężki dzień. Maly co godzinę plakal, budzil sie, chcial jesc i byl taki mocno rozdrażnieniy. Po telefonie do lekarza o 21., jak ręką odjal
Znów przesypia 3 h.
Za chwilę mamy pierwsza wizyte poloznej.krówka_muffka, Karolina@, Kate84, Martita88, Renka88, muminka83, baassiia, d'nusia, M+M+?, Madzialena90, edyś, alinalii, RudyTygrysek, Falon, Love_life, Kajola, Mania1718, domiii, A.Kasia, Lilou1984, Hannia123, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Czarodziejka to trzymam kciuki :-*
Krówka muffkasuper, niech sytuacja się rozwinie i w razie czego powodzenia
Kleo nie ma innej opcji, czekamy na Tatusia :-*
Powodzenia na wizytach Kochane :-*krówka_muffka, kleo2426, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Izoleccc wrote:Mi z kolei powiedzieli że taki kawałek plastiku to mogę sobie nosić bo on i tak nic nie wart bo w szpitalach oczekują grupy na papierze i z podpisem. Tak czy siak musiałam robić jeszcze raz. To pewnie zależy od szpitala ale we Wrocławiu też potrafią robić problemy jak masz inne nazwisko na wyniku. Mimo że pesel się zgadza
Ale na mojej karcie grupy krwi jest podpis osoby wykonującej badanie w RCKiK.
Poza tym część badań "na papierze" też mam z panieńskim nazwiskiem, bo zaszłam w ciążę dwa miesiące przed ślubem. I teraz nie powtórzę przecież badań na toxo czy HIV, żeby było jednocześnie i z lipca, i z nowym nazwiskiem
Strasznie irytują mnie te wszystkie przepisy polskiej służby zdrowia. Na razie nie planuję pojawić się w szpitalu wcześniej niż na poród, żeby o to pytać, więc będą musieli pogodzić się z tym, że pokażę im plastikową kartęA jak będą mieć wątpliwości to sami mogą powtórzyć badanie grupy krwi. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie kłamał w tej kwestii, żeby sobie świadomie zaszkodzić. Tym bardziej, że ja jestem uniwersalnym dawcą i w razie czego mogę przyjąć jedynie krew O Rh-.
-
Dzień dobry
Jak dobrze że mamy kolejny dzień bo wczorajszy był okropny. Czekam na położną, ma zawitać u mnie i pobrać krew do kolejnego badania na cholestaze. (Pierwszy wyniki były dość mocno podwyższone za drugie w normie)
Wczoraj mąż na poprawę humoru pokazał mi filmik z YouTube z P.BarbarąPierwszy dzień wiosny, topiła marzanne. Jak usłyszałam tekst "Klej cipe" to się posikałam ze śmiechu
Zbliża się weekendmam nadzieję że dostarczycie tu trochę emocji związanych z powitaniami maluszków
krówka_muffka, d'nusia, muminka83, ksanka, Madzialena90, edyś, RudyTygrysek, Falon, Kajola, domiii, A.Kasia, Hannia123, Est, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Cześć dziewczyny. Rozpoczynam 40 tc! Z tej okazji przedstawiam Wam moją nową koleżankę:
To moja piłka z dzieciństwa, na której uwielbiałam skakać. Potem poszła do dzieciaków w rodzinie, a wczoraj do mnie wróciła z nakazem od teściowej że mam ją wykorzystywać, bo chce już wnuka zobaczyć!
Jestem zła. Cały tydzień u mnie pogoda do bani. Miałam codziennie chodzić na spacery, ale cały czas pada i jeszcze złapałabym jakieś choróbsko! Ale w niedzielę jadę na otwarcie sezonu do mojej ulubionej lodziarni, to sobie poprawię humor
Magda lena - uda? Nie mam pojęcia. Mnie bolą kości miednicy
Est - trzymam kciuki za pomyślność wizyty położnej. Gdybyś znalazła czas, to napisz proszę jak taka wizyta wygląda.
krówka_muffka - super. Trzymamy kciuki. W sumie to trochę Ci zazdroszczę...
Kate84 - z tą wagą maluszka to jesteś kolejna, która potwierdza, że maleństwa na końcówce już wyraźnie zwalniają tempo. Nie stresuj się, koniec już bliskoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:20
Mania1718, Magda lena, d'nusia, muminka83, Madzialena90, edyś, krówka_muffka, RudyTygrysek, Kajola, A.Kasia, Madlene.:), Hannia123, Est, Izoleccc, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Tova, mi tez w naszym szpitalu nie chcieli zaakceptować mojej grupy krwi, bo jest podpis elektroniczny, a nie tradycyjny .... Ale w końcu skontaktowali się w laboratorium w szpitalu i tam powiedzieli, że jak najbardziej, dokument jest ważny.
Jestem przekonana, że Twoja grupa krwi jest też ważna!!!
Czepiają się i tyle...
Daj znać co i jak :*
-
Dzień dobry w skończonym 39 tygodniu i rozpoczętym 40
Karolina@ śniłaś mi się że masz 7 cm rozwarcia i jesteś na porodówce i każą ci skakać na piłce czego ty bardzo nie chciałaś .. wstaje rano patrze a ty dodajesz zdjęcie piłki do skakania. heheh może jestem wróżkom wiedźmą????
A.Kasia trudna decyzja przed tobą, cokolwiek wybierzesz na pewno to będzie słuszna decyzja
miłego dniaKarolina@, Mania1718, d'nusia, krówka_muffka, edyś, Mietka 30:), ryjkek, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Kajola, domiii, A.Kasia, Hannia123, She86, Izoleccc, Karka, Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kazdy porod czy sn czy przez cc ma swoje plusy i minusy, kazdy niesie ze soba jakas doze ryzyka. Kazdy ma tez swoich zwolennikow i przeciwnikow. Natura stworzyla jednak kobiete do rodzenia w taki a nie inny sposob i wydaje mi sie, ze jesli nie ma przeciwwskazan to nie ma nad czym sie zastanawiac. Wiadomo,ze praktyce nie jest to takie proste bo dochodza rozne aspekty, emocje. Ale naturalnie, a wiec teoretycznie bezpieczniej jest rodzic silami natury. Niewiem jak ja bym podeszla do tematu stojac przed takim dylematem, czysto teoretycznie i na logike sobie to tlumacze.