X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Est, Miśken zaakceptowałam Wasze zaproszenie :)
    Wysłałam Ci swój email :) dzia:)

domiii lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ola powodzenia na porodowce :) Mi sie marzy 21 bo moj chrzesniak dzisiaj konczy 5 lat ;) Swietowalibysmy razem ten dzien no ale Natan jeszcze nie gotowy ;)

Odnosnie Ciri to czytajac wczorajszy nocny wpis na rozowej jeszcze nie urodzila. Jest na ginekologii i monitoruja tetno dziecka. Jezeli akcja sama sie nie zacznie podejma decyzje o cc ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Maniu a co u ciebie? U nas na razie spokój, czekamy na pelnie;)

Mania1718 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ciociu Maniu a co u ciebie? U nas na razie spokój, czekamy na pelnie;)
    Kochaana Ksanko u nas do popoludnia cisza jak makiem zasial, pozniej jedno wielkie kalectwo lazi po domu i steka jak zombie :D To co maly wyprawia z moja szyjka nie miesci sie w glowie ;) Jestem pewn ze chodze z wiekszym rozwarciem niz tydzien temu i mam zamiar zmusic w srode polozna do zbadania podwozia :D Wrazie odmowy (bo przeciez nie badaja) poprosze o pozyczenie wziernika :D sama sie zbadam :D :D :D

ksanka, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia gratulacje !!!

muminka83 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ale emocje ten weekend przynosi:)

Kasiu jeszcze raz ogromne gratulacje!:*
    Doczekałaś się nareszcie swojego wymarzonego maluszka:)

Ciri i aleksandrazz to trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:*

Kate84 ale psinka super jak ma na imię?:)
    Masz super podejście z wychowywaniem maluszka i psiutka razem.Zgadzam się w 100% :)

Muminko pięknie to ujęłaś o tej naszej przyjaźni forumowej:)

Ale się zaczęło masowo rozpakowywanie;)
    Ja jeszcze musze iść do fryzjerki we wtorek no i na zabiegi na porażenie będę chodzić do 11 marca aż jak to załatwie to mogę rodzić:)

Miłej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:49

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu GRATULACJE :) :) :)

Ola kciuki zaciśnięte, by tym razem to był Twój i Marysi ostatni pobyt w szpitalu <3

Ciri pewnie już godziny dzielą Cię do rozwiązania, obojętnie czy SN czy CC, byle było szczęśliwe i najlepsze dla Ciebie i dzidzusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:33

muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cudowne wieści z rana :) I Tymuś taki przesłodki :) Teraz kibicujemy Maryśce ;)

Muminka natchnęłaś mnie :P Nie miałam pieczywa na śniadanie, a Ty podsunęłaś mi pomysł na obejście problemu ;) Zrobiłam naleśniki ze śmietaną i owocami, a na koniec dopchaliśmy się naleśnikami z nutellą ;)

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki wspaniały weekend :-)
    Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych dziewczyn :-D <3
    Ja też już chcęęęęęęę :-D

Aleksandrazzz Już niedługo będziesz tulić Marysię :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie masaż sutków? Ja coś tam zaczęłam, ale dziś zauważyłam, że mi to wzmcnia produkcje siary :/ no i mam takie mrowienia w sutkach, więc pewnie napływa. Do TP jeszcze 3 tyg z hakiem, więc nie wiem czy się nie wstrzymać, żeby za chwile nie mieć wylewów :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten piękny post o przyjaźni forumowej Muminko i podwójnie mi się ciepło zrobiło, że mi się śniłaś :) Śniło mi się, że miałam mieć jednak CC i mnie to bardzo zdołowało, a Ty mi bardzo rzeczowo i ciepło tłumaczyłaś jak szybko wrócę do formy itp. i byłaś w fartuchu :-D Ale czy lekarzem czy położną to już nie mam pojęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:38

Mania1718, Falon, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Robicie masaż sutków? Ja coś tam zaczęłam, ale dziś zauważyłam, że mi to wzmcnia produkcje siary :/ no i mam takie mrowienia w sutkach, więc pewnie napływa. Do TP jeszcze 3 tyg z hakiem, więc nie wiem czy się nie wstrzymać, żeby za chwile nie mieć wylewów :/

Ja uważam, że się wstrzymać, ale to moje subiektywne zdanie. Sama też mam do tego tematu stosunek, że nie robiłam i nie zamierzam robić.

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w końcu jestem w 9 miesiącu - 31 dni do terminu, a 10 do donoszonej :-D Juupi :)

baassiia, Kajola, ryjkek, Mania1718, Madlene.:), Amarylis, Magda lena, domiii, Madzialena90, kleo2426, ksanka, Falon, Czarodziejka87, Renka88, muminka83, Karka, nataliano, Kate84, Love_life, Lilou1984, Kokaina, Malina81 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    W nocy wstałam na siku i na FB zobaczyłam zdjęcie Tymka :) A.Kasia, gratulacje, niech się dziedzic zdrowo chowa i rośnie jeszcze większy!
    Ciri, aleksandrazz, trzymam mocno kciuki, żeby to było DZIŚ! :D

Ja odstawiłam dzisiaj luteinę, za kilka dni kończę antybiotyk i stwierdziłam, że to już najwyższy czas. Martwi mnie tylko zatkane ucho, już prawie tydzień nic się nie zmienia.
    Zaczęłam sobie wyobrażać, że zacznę rodzić, męża nie będzie w szpitalu z powodu grypy w mieście, a ja nie będę słyszeć co położna do mnie mówi :P

W ogóle ostatnio czuję coraz większy strach przez bólem w trakcie porodu. Tak jak przez całą ciążę byłam pozytywnie nastawiona do tego doświadczenia (a przynajmniej starałam się nastawiać pozytywnie), tak teraz ciągle zastanawiam się, jak go zniosę i czy dam radę. Zastanawiam się czy w szpitalu będzie dostępne zzo i czy będą mogli mi je podać (nie w każdym szpitalu u nas jest na zawołanie).
    Czy wy też tak macie? Czy tylko ja tak zaczynam wariować pod koniec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:52

muminka83 lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

na początek kciuki mocne dla tych wszytkich, które dziś na porodówce!!

POłożyłam się dopiero koło 4 nad ranem, nigdy nie miałam tkaich bezsennych nocy za bardzo, jestem raczej z tych co to przyłożą głowę gdziekolwiek i śpią ;) mam to chyba po mamie i dziadku, którzy potrafią zasnąć na siedząco, wszędzie :) a tu nagle nie śpię..ale wczoraj zamiast tracić czas na bezproduktywne leżenie w łóżku weszłam tu do Was na forum i czytałam książki i przynajmniej mam poczucie ,że coś zrobiłam. Mąż wstał o 5.40 do pracy i jak zawsze wstaje mu zrobić kanapki tak dzisiaj byłam totalnie nieprzytomna..wstałam jakieś 45 minut temu i idę sobie zrobić płatki z mlekiem (mam straszną fazę na mleko i jogurty chyba zapotrzebowanie na wapń). Ledwo wyszłam z przeziębienia, jakieś mocne było i nie wychodziłam z domu aż do wczoraj, dzisiaj jestem sama,ale chyba też nigdzie nie wyjdę bo pada deszcz i wieje, na dodatek nie czuję się najleiej.
    Mam ochotę zamówić pizzę,ale najlepsze mają szynkę parmeńską i tu moje pytanie Dziewczyny czy Wy jadłyscie/jecie szynkę parmeńską w ciaży? bo słysząłam,że to to jest tak jak z pleśniowym sekriem-zakazane i już bo niby że to surowa szynka i jakeiś bakterie, i sama nie wiem co robić?
    W ostateczności zrobię sobie racuchy.. Najwazniejsze,że nareszcie mam już wszytsko do szpitala gdyby malutka wybrała się na świat. Chyba zostaniemy już przy imieniu Ula :) mIłej niedzieli!

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea- mam tak samo z porodem. Całą ciażę nie bałam się. w ogle nie wiem czy też tak miałyście,ale mnie co chwilę ktoś pytał "czy nie boję się porodu". ja odpowiadałam,że pewnie będę się bała w samym dniu porodu,ale nie wyprzedzam faktów, po co miałam siedzieć i martwić się np. w 4.tym miesiącu porodem, a teraz zaczynam się bać.. :)

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wczoraj czyściłam laktator i sobie przypomniałam jak pojawił się tutaj pomysł na stymulację piersi właśnie laktatorem (w celu wywołania porodu). No to spróbowałam, przystawiłam i tak cholernie bolało, że aż się boje jak to będzie z dzieckiem. W każdym razie stymulować sutków już teraz nie zamierzam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem slepa gdzie na fb jest zdjecie Tymka?

• salomea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis, ja tak samo odpowiadałam na pytania związane z porodem :) Że tak czy inaczej muszę urodzić, niezależnie czy SN czy CC. Dla mnie kobiety, które urodziły SN bez znieczulenia są wielkimi bohaterkami, mimo że jeszcze sama nie wiem jaki to dokładnie ból.

baassiia, ja nie robię. Położna mówiła, żeby nic tam nie majstrować, chyba że właśnie chce się wywołać poród, bo powoduje to wytwarzanie oksytocyny. Jedyne co robię to po kąpieli smaruję je przy okazji balsamem lub jakimś olejkiem (kokosowym, ze słodkich migdałów, masłem shea).

gg642n0aww2rhqzn.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Jestem slepa gdzie na fb jest zdjecie Tymka?

w ciągu postów wczorajszych i relacji z porodówki - wątek wizyty :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ