Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzialena90 nieźle bym się wkurzyła!!! Przecież to już jest bardzo późno, nie no taki termin to lekka przesada. A jak byś zgłosiła się wcześniej i powiedziała że słabo czujesz ruchy i masz wrażenie że coś ci wycieka więc masz podejrzenia że mogą to być wody?
-
alinalii wrote:a dziewczyny pomóżcie ,
jakie mleko mam kupić??
oczywiście planuję karmić piersią , no
ale awaryjnie tym bardziej ze bede miec cesarkę ,
chce miec mleko , jakie kupić?
Jak chcesz awaryjnie to najlepsze są te małe buteleczki, nie żal ich potem wyrzucić jak się nie przydadzą
http://www.aptekagemini.pl/bebiko-1-plyn-doustny-90ml-okazja.htmlalinalii lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Madzialena90 wrote:witam się z wami niestety w okropnym humorze jestem po wizycie strasznie się zdenerwowałam położna powiedziała mi że tutaj poród wywołują po skończonym 42 tygodniu powiedziała że u mnie to według nich wypada 14 marca i wtedy mam się zgłosić do szpitala. Wg OM to u mnie będzie 42+3 dni TOTALNIE PRZETERMINOWANA CIĄŻA a oni twierdzą że to normalne. Popłakałam się strasznie z bezradności nie wiem co robić.
USG już nie robią, masażu szyjki nie robią, czuje się strasznie bezradna, mała coraz mniej się rusza a ona twierdzi że to normalne bo ma już mało miejsca.
posłuchała tętna małej, zmierzyłam brzuch cm i zmierzyła ciśnienie i to ma być wizyta w skończonym 40 tygodniu???? masakra to mało powiedzianetak jak ciaza donoszona zaczyna sie wcześniej tak samo musi byc z przenoszeniem, jakas tolerancja. Wiem, ze juz Ci ciężko i chciałabyś mieć to za sobą, ale skoro nic zlego sie nie dzieje, to jeszcze troszke cierpliwości
Teresa1992, domiii, darra991 lubią tę wiadomość
-
Martita88 kciuki trzymam od 1 w nocy
Mam nadzieję że już tulisz maluszka
Alinali tj Kasienka zamierzam kupić hipp bio combiotyc na wszelki wypadek jak mąż wyjedzie do Polski na kilka dni.
Madzialena90 przykro mi że masz zły humor i mimo pierwszej ciazy musisz przechodzić ten stres. Mam nadzieję że mała zdecyduje się lada moment i rozwieje Twoje obawy. Ja mam w środę ostatnią wizytę w skończonym 39 ttygodniu tylko ze względu na podwyższone ciśnienia, normalnie by już wogole nie było i pozostała mi umowiona wizyta na 16 marca w szpitalu (41t0d) na wywołanie porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:00
[/link]
-
alinalii wrote:a dziewczyny pomóżcie ,
jakie mleko mam kupić??
oczywiście planuję karmić piersią , no
ale awaryjnie tym bardziej ze bede miec cesarkę ,
chce miec mleko , jakie kupić?
Zacznij od Bebilonu, najbardziej sprawdzone, podawane też w szpitalach (przynajmniej u mnie maja takie gotowe do podania małe buteleczki). Mój Mlody był nim dokarmiany kilka razy jak spadł z wagi i nie bylo problemów, bólu brzuszka etc.alinalii lubi tę wiadomość
-
Ciocie, Tomasz przyszedl na swiat 29.02.2016. Godzina 4:47. Porod sn 7h, bez naciecia ale z kilkoma szwami. 3540 kg, 56 cm.
Bol niesamowity, ale chwile po prodzie bezcenee. I ta duma, że dalo sie radeWanna, Madlene.:), polin, Tunia.a, Dorka87, Madzik90, Madzialena90, Kajola, Hannia123, foxica, Renka88, ryjkek, Teresa1992, Mania1718, Robaczek89, kleo2426, Viera Yves, muminka83, edyś, Kokaina, Love_life, domiii, d'nusia, alinalii, MeAmerie, olatychy, Marlena, perła ziemi, M+M+?, M+M+?, Lilou1984, aaagaaatka, Mietka 30:), Falon, She86, Tova33, Vincent, Izoleccc, Czarodziejka87, RudyTygrysek, skowroneczka87, Kate84, A.Kasia, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Madzialena90 nieźle bym się wkurzyła!!! Przecież to już jest bardzo późno, nie no taki termin to lekka przesada. A jak byś zgłosiła się wcześniej i powiedziała że słabo czujesz ruchy i masz wrażenie że coś ci wycieka więc masz podejrzenia że mogą to być wody?
mogę pójść i naściemniać że nie czuje ruchów ale oni mi wtedy zrobią tylko KTG i USG i puszczą do domu tutaj nie przyjmują na oddział na obserwację przed skończonym 42 tygodniem... jak nie urodzę do piątku to pojadę do szpitala niech chociaż to zrobią....
nie rozumie tego wszyscy mówili że nie donoszę ciąży a tutaj wręcz przeciwnie.. w takich momentach żałuje że nie rodzę w Polscebo co jak co ale w Polsce podejście do ciężarnych mają zajebiste i opieka jest super moim zdaniem...
-
Karolina@ WIELKIE GRATULACJE!!!
Wczoraj wieczorem też myślałam, że dołączę do rodzących ale skurcze się na szczęście uspokoiły. Co nie zmienia faktu, że czas najwyższy porobić ostatnie zakupy i spakować torbę.
Mąż ma pełno szkoleń w marcu i mam nadzieję, że młoda wybierze sobie termin kiedy będzie na miejscu. Z drugiej strony szkolenia na szczęsie najdalej 4 h drogi od nas więc powinien dojechać w razie W.Karolina@, muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Ciocie, Tomasz przyszedl na swiat 29.02.2016. Godzina 4:47. Porod sn 7h, bez naciecia ale z kilkoma szwami. 3540 kg, 56 cm.
Bol niesamowity, ale chwile po prodzie bezcenee. I ta duma, że dalo sie rade
gratulację kochana wyjątkowa datadzielna z Ciebie mamusia
dzięki takim wiadomością mam cichą nadzieje że ja też za niedługo urodzę
jak znajdziesz czas to opisz nam swój poródWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:22
Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:mogę pójść i naściemniać że nie czuje ruchów ale oni mi wtedy zrobią tylko KTG i USG i puszczą do domu tutaj nie przyjmują na oddział na obserwację przed skończonym 42 tygodniem... jak nie urodzę do piątku to pojadę do szpitala niech chociaż to zrobią....
nie rozumie tego wszyscy mówili że nie donoszę ciąży a tutaj wręcz przeciwnie.. w takich momentach żałuje że nie rodzę w Polscebo co jak co ale w Polsce podejście do ciężarnych mają zajebiste i opieka jest super moim zdaniem...
Karolina-gratuluje!!Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Ciocie, Tomasz przyszedl na swiat 29.02.2016. Godzina 4:47. Porod sn 7h, bez naciecia ale z kilkoma szwami. 3540 kg, 56 cm.
Bol niesamowity, ale chwile po prodzie bezcenee. I ta duma, że dalo sie rade
GRATULACJE !!!Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:witam się z wami niestety w okropnym humorze jestem po wizycie strasznie się zdenerwowałam położna powiedziała mi że tutaj poród wywołują po skończonym 42 tygodniu powiedziała że u mnie to według nich wypada 14 marca i wtedy mam się zgłosić do szpitala. Wg OM to u mnie będzie 42+3 dni TOTALNIE PRZETERMINOWANA CIĄŻA a oni twierdzą że to normalne. Popłakałam się strasznie z bezradności nie wiem co robić.
USG już nie robią, masażu szyjki nie robią, czuje się strasznie bezradna, mała coraz mniej się rusza a ona twierdzi że to normalne bo ma już mało miejsca.
posłuchała tętna małej, zmierzyłam brzuch cm i zmierzyła ciśnienie i to ma być wizyta w skończonym 40 tygodniu???? masakra to mało powiedziane
Kochana poszukaj Polskiego lekarza prywatnie. Koleżanka tak zrobiła. Zrobił jej piękny masaż szyjki. Data porodu jest orientacyjna i w wielu przypadkach 42 tc + to ciąża przenoszona. Na twoim miejscu nie mówiłabym że mało czuję ruchy a że ich nie czuję. Możesz też zadzwonić tzn twój mąż na pogotowie że zemdlałaś. Zaraz wezmą cię na obserwacje. Kochana nie podłamuj się !!!!! Ci lekarza normalnie poza Polska załamują mi ręce. Konowały i Tyle. -
nick nieaktualny
-
posłuchała tętna małej, zmierzyłam brzuch cm i zmierzyła ciśnienie i to ma być wizyta w skończonym 40 tygodniu???? masakra to mało powiedziane
A Ty w Polsce rodzisz kochana?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*