X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny czy miewacie czasami taki ból brzuchs jakby Was ktos szczypał w jednym miejscu?Mnie dzis na spacerze cos takiego złapało.Jak odpoczełam w domu to przeszlo.Potem pojawiło sie znowu ale szczypanie w innym miejscu.Nie jest to ból nie do wytrzymania ale takie to zastanawiające. Do tego ledwo w ciągu godziny naliczyłam 10ruchów (moze mała ma dzień lenia) ale to szczypanie mnie niepokoi. I to nie boli mnie caly brzuch czy polowa.Doslownie punkt w ktory jakby mnie ktos szczypał

U mnie takie szczypanie okazało się rozciąganiem skóry

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123-Piatek to nie weekend jak dla mnie.

Uwaga,uwaga-śmiejcie sie albo wyzywajcie mnie. Jesyem na IP.Od wczoraj od 18ani kopniaczka.Od 2 nie spie,wpieprzam slodkie i zero reakcji. Mowiłam ze ruchów nie licze i sie nie denerwuje bo dotad nie mialam sytuacji zeby Oliwka po slodkim nie zareagowała albo nie ruszala sie przez kilkanascie godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:10

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hania123-Piatek to nie weekend jak dla mnie.

Uwaga,uwaga-śmiejcie sie albo wyzywajcie mnie. Jesyem na IP.Od wczoraj od 18ani kopniaczka.Od 2 nie spie,wpieprzam slodkie i zero reakcji. Mowiłam ze ruchów nie licze i sie nie denerwuje bo dotad nie mialam sytuacji zeby Oliwka po slodkim nie zareagowała albo nie ruszala sie przez kilkanascie godzin.
    Daj znać jak Cie zbadają :*

A.Kasia lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)
    Mnie zostało już tylko 7 dni do tp, choć nic go nie przewiduje. Wczoraj była u nas taka śliczna pogoda, wybrałam sie nawet z Ł na dłuuugi spacer a dziś wstaje i biało!!
    Wczoraj tyle czasu spędziliśmy razem, zastanawiałam sie czy to ostatnia nasza wspólna niedziela.. Taka że możemy w spokoju posiedzieć i np obejrzeć jakiś film. Kurcze boje sie tego co będzie jak urodzi sie Młoda.. Ale w takich sytuacjach myśle jak źle mi było jak nie mogłam zajść w ciąże i wtedy myślę że idziemy w dobrą stronę..
    A na miły początek dnia, koleżanka wysłała mi dziś zdjęcie swojego maluszka!! Urodził się o 0:11 choć wody już wczoraj rano odeszły :-D 17 dni przed tp ;-) widać że Młody chciał mieć wyjątkową datę utodzin ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita tego się nie spodziewałam. Trzymam kciuki za pomyślne, szybki i bezbolesne rozwiązanie ;)
    Viraczekamy na wieści, pozytywne oczywiście.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita trzymam kciuki :) Czyli jednak ten śluz to oznaka porodu :)
    Marlena czuje się podobnie do Ciebie, boje się troszkę jak to będzie, ale wiem że tego pragnęłam więc to tylko obawy przed nieznanym :)

Jutro marzec dziołchy, kiedy to zleciało:)

28whyx8d41olhvnv.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje byc marcową mamą :D
    Martita no ale szok! Bylam pewna,ze wydzieline ktora mialas to zwykly sluz a tu jednak! :) powodzenia. Ty gdzies w Warszawie rodzisz :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu się dzieciaki posypią, bo widzę że nas z pierwszego tygodnia jest dosyć dużo ! :_)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita trzymam kciuki.
    Vira daj znać co u was.

Ja cały weekend w szkole, było ciężko ale dałam radę, a wczoraj kupiliśmy nianię elektroniczną z podglądem na smartfonie.
    Podłączona przetestowana i jestem naprawdę zadowolona i z obrazu i dźwięku myślę że posłuży nam długo, bo sprawdzi się nawet przy starszych dzieciach :-)

Życzę miłego dnia.
    Kasiu a Tobie i Tomkowi dobrych wyników i byście szybko wrócili razem do domku.

Dziękuję za piękne i poruszające opisy porodów :-)
    Ja zaglądam na bieżąco i tu i na fb i uwielbiam was czytać :-*

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:

Ja cały weekend w szkole, było ciężko ale dałam radę, a wczoraj kupiliśmy nianię elektroniczną z podglądem na smartfonie.
    Podłączona przetestowana i jestem naprawdę zadowolona i z obrazu i dźwięku myślę że posłuży nam długo, bo sprawdzi się nawet przy starszych dzieciach

Kleo a możesz podać model albo linka do tej niani :-) ?
    Ten podgląd na tel wydaje sie być super :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Martita no to powodzenia trzymaj się tam dzielnie!:*

Vira daj znać co u Was na pewno wszystko jest dobrze:*

Ja już czekam na zabieg,zgaga mnie taka dopadła:/

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*

Miłego dzionka!

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Martita ale szok ! Kto by się spodziewał. Trzymam kciuki za szybki poród :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita trzymam kciuki za szczęśliwy poród!, ciąża donoszona więc spokojnie możesz rodzić :D

Ja mam donoszoną jutro i idę jutro do lekarza na ściągnięcie pessara i naprawdę nie obraziłabym się jakbym jutro urodziła :D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. I mam pytanie: kiedy można zacząć pić herbate z liści malin i jak dużo tego dziennie?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Kleo a możesz podać model albo linka do tej niani :-) ?
    Ten podgląd na tel wydaje sie być super :-)
    My kupiliśmy w Carrefour TOPCOM KS-4250
    Na fb wrzucę fotkę w dział Zakupy promocje gadżety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:00

Marlena, muminka83 lubią tę wiadomość

• darra991 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w dniu TP :D jaaaa,nie myslalam ze tu dotrwamy:)
    Vira daj znac co z wami:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:12

edyś, baassiia, She86, Izoleccc, Mietka 30:), Madlene.:), Kajola, d'nusia, TaRRa, Madzialena90, Hannia123, Est, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na świat ma przyjść Tomuś Arien. Trzymamy kciuki &&&&

baassiia, She86, muminka83, Izoleccc, Madlene.:), Kajola, d'nusia, Czarodziejka87, Madzialena90, Hannia123, kleo2426, Est, Mania1718, foxica, Lilou1984, Falon, A.Kasia, RudyTygrysek, Kate84, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie leciał na DDTVN materiał Filipa Hajzera o ludziach urodzonych 29 lutego! :D
    I pokazywali dwójkę bliźniaków, którzy mówili ze raz na te 4 lata jak wypadał 29 to mogli robić tego dnia co im się żywcem podoba.
    Inna osoba mówiła, że w sumie jak rok nie był przestępny to świętowała urodziny przez dwa dni 28.02 i 1.03 :D
    No i na koniec pytanie:
    Filip: czy liczyła Pani kiedy będzie mieć 18 lat?
    Dziewczyna: tak, na wasze to będzie 72 lata.
    Filip: Czy to jest miłe?
    Dziewczyna: To jest wieczna młodość, to musi być miłe :D

muminka83, d'nusia, Hannia123, domiii, kleo2426, Mania1718, Lilou1984, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie apropo witamin i magnezu w ciąży. Do kiedy bralyscie lub czy dalej bierzecie?
    Jutro mam wizytę i spytam ale jestem ciekawa bo już na dziś nie mam magnezu i nie wiem czy warto jeszcze kupować.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Kofeinka zielona wydzielina to na bank infekcja! Pewnie dostaniesz jakieś globulki.

Martita powodzenia! Faktycznie piękna data!

Niecierpliwa ja będąc równo 37tc miałam wizytę i mnie ginka kazała odstawić jedynie nospe i luteine. Magnez i witaminy mam brać, ale magnezu zmniejszyłam sobie dawkę sama. Przecież on tez działa na skurcze a kiedyś ta macica musi poćwiczyć!
    Biorę witaminy i jedna magnelle a miałam 3 dziennie!

Buziaki! Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ