Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny czy miewacie czasami taki ból brzuchs jakby Was ktos szczypał w jednym miejscu?Mnie dzis na spacerze cos takiego złapało.Jak odpoczełam w domu to przeszlo.Potem pojawiło sie znowu ale szczypanie w innym miejscu.Nie jest to ból nie do wytrzymania ale takie to zastanawiające. Do tego ledwo w ciągu godziny naliczyłam 10ruchów (moze mała ma dzień lenia) ale to szczypanie mnie niepokoi. I to nie boli mnie caly brzuch czy polowa.Doslownie punkt w ktory jakby mnie ktos szczypał

U mnie takie szczypanie okazało się rozciąganiem skóry

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123-Piatek to nie weekend jak dla mnie.

Uwaga,uwaga-śmiejcie sie albo wyzywajcie mnie. Jesyem na IP.Od wczoraj od 18ani kopniaczka.Od 2 nie spie,wpieprzam slodkie i zero reakcji. Mowiłam ze ruchów nie licze i sie nie denerwuje bo dotad nie mialam sytuacji zeby Oliwka po slodkim nie zareagowała albo nie ruszala sie przez kilkanascie godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:10

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hania123-Piatek to nie weekend jak dla mnie.

Uwaga,uwaga-śmiejcie sie albo wyzywajcie mnie. Jesyem na IP.Od wczoraj od 18ani kopniaczka.Od 2 nie spie,wpieprzam slodkie i zero reakcji. Mowiłam ze ruchów nie licze i sie nie denerwuje bo dotad nie mialam sytuacji zeby Oliwka po slodkim nie zareagowała albo nie ruszala sie przez kilkanascie godzin.
    Daj znać jak Cie zbadają :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)
    Mnie zostało już tylko 7 dni do tp, choć nic go nie przewiduje. Wczoraj była u nas taka śliczna pogoda, wybrałam sie nawet z Ł na dłuuugi spacer a dziś wstaje i biało!!
    Wczoraj tyle czasu spędziliśmy razem, zastanawiałam sie czy to ostatnia nasza wspólna niedziela.. Taka że możemy w spokoju posiedzieć i np obejrzeć jakiś film. Kurcze boje sie tego co będzie jak urodzi sie Młoda.. Ale w takich sytuacjach myśle jak źle mi było jak nie mogłam zajść w ciąże i wtedy myślę że idziemy w dobrą stronę..
    A na miły początek dnia, koleżanka wysłała mi dziś zdjęcie swojego maluszka!! Urodził się o 0:11 choć wody już wczoraj rano odeszły :-D 17 dni przed tp ;-) widać że Młody chciał mieć wyjątkową datę utodzin ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita tego się nie spodziewałam. Trzymam kciuki za pomyślne, szybki i bezbolesne rozwiązanie ;)
    Viraczekamy na wieści, pozytywne oczywiście.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita trzymam kciuki :) Czyli jednak ten śluz to oznaka porodu :)
    Marlena czuje się podobnie do Ciebie, boje się troszkę jak to będzie, ale wiem że tego pragnęłam więc to tylko obawy przed nieznanym :)

Jutro marzec dziołchy, kiedy to zleciało:)

28whyx8d41olhvnv.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje byc marcową mamą :D
    Martita no ale szok! Bylam pewna,ze wydzieline ktora mialas to zwykly sluz a tu jednak! :) powodzenia. Ty gdzies w Warszawie rodzisz :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu się dzieciaki posypią, bo widzę że nas z pierwszego tygodnia jest dosyć dużo ! :_)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita trzymam kciuki.
    Vira daj znać co u was.

Ja cały weekend w szkole, było ciężko ale dałam radę, a wczoraj kupiliśmy nianię elektroniczną z podglądem na smartfonie.
    Podłączona przetestowana i jestem naprawdę zadowolona i z obrazu i dźwięku myślę że posłuży nam długo, bo sprawdzi się nawet przy starszych dzieciach :-)

Życzę miłego dnia.
    Kasiu a Tobie i Tomkowi dobrych wyników i byście szybko wrócili razem do domku.

Dziękuję za piękne i poruszające opisy porodów :-)
    Ja zaglądam na bieżąco i tu i na fb i uwielbiam was czytać :-*

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:

Ja cały weekend w szkole, było ciężko ale dałam radę, a wczoraj kupiliśmy nianię elektroniczną z podglądem na smartfonie.
    Podłączona przetestowana i jestem naprawdę zadowolona i z obrazu i dźwięku myślę że posłuży nam długo, bo sprawdzi się nawet przy starszych dzieciach

Kleo a możesz podać model albo linka do tej niani :-) ?
    Ten podgląd na tel wydaje sie być super :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Martita no to powodzenia trzymaj się tam dzielnie!:*

Vira daj znać co u Was na pewno wszystko jest dobrze:*

Ja już czekam na zabieg,zgaga mnie taka dopadła:/

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*

Miłego dzionka!

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Martita ale szok ! Kto by się spodziewał. Trzymam kciuki za szybki poród :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita trzymam kciuki za szczęśliwy poród!, ciąża donoszona więc spokojnie możesz rodzić :D

Ja mam donoszoną jutro i idę jutro do lekarza na ściągnięcie pessara i naprawdę nie obraziłabym się jakbym jutro urodziła :D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. I mam pytanie: kiedy można zacząć pić herbate z liści malin i jak dużo tego dziennie?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Kleo a możesz podać model albo linka do tej niani :-) ?
    Ten podgląd na tel wydaje sie być super :-)
    My kupiliśmy w Carrefour TOPCOM KS-4250
    Na fb wrzucę fotkę w dział Zakupy promocje gadżety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:00

Marlena, muminka83 lubią tę wiadomość

• darra991 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w dniu TP :D jaaaa,nie myslalam ze tu dotrwamy:)
    Vira daj znac co z wami:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:12

edyś, baassiia, She86, nick nieaktualny, Mietka 30:), Madlene.:), Kajola, nick nieaktualny, TaRRa, Madzialena90, Hannia123, Est, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na świat ma przyjść Tomuś Arien. Trzymamy kciuki &&&&

baassiia, She86, muminka83, nick nieaktualny, Madlene.:), Kajola, nick nieaktualny, Czarodziejka87, Madzialena90, Hannia123, nick nieaktualny, Est, Mania1718, foxica, Lilou1984, Falon, nick nieaktualny, RudyTygrysek, Kate84, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie leciał na DDTVN materiał Filipa Hajzera o ludziach urodzonych 29 lutego! :D
    I pokazywali dwójkę bliźniaków, którzy mówili ze raz na te 4 lata jak wypadał 29 to mogli robić tego dnia co im się żywcem podoba.
    Inna osoba mówiła, że w sumie jak rok nie był przestępny to świętowała urodziny przez dwa dni 28.02 i 1.03 :D
    No i na koniec pytanie:
    Filip: czy liczyła Pani kiedy będzie mieć 18 lat?
    Dziewczyna: tak, na wasze to będzie 72 lata.
    Filip: Czy to jest miłe?
    Dziewczyna: To jest wieczna młodość, to musi być miłe :D

muminka83, nick nieaktualny, Hannia123, domiii, nick nieaktualny, Mania1718, Lilou1984, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie apropo witamin i magnezu w ciąży. Do kiedy bralyscie lub czy dalej bierzecie?
    Jutro mam wizytę i spytam ale jestem ciekawa bo już na dziś nie mam magnezu i nie wiem czy warto jeszcze kupować.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Kofeinka zielona wydzielina to na bank infekcja! Pewnie dostaniesz jakieś globulki.

Martita powodzenia! Faktycznie piękna data!

Niecierpliwa ja będąc równo 37tc miałam wizytę i mnie ginka kazała odstawić jedynie nospe i luteine. Magnez i witaminy mam brać, ale magnezu zmniejszyłam sobie dawkę sama. Przecież on tez działa na skurcze a kiedyś ta macica musi poćwiczyć!
    Biorę witaminy i jedna magnelle a miałam 3 dziennie!

Buziaki! Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ