X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie czasami taki ból brzuchs jakby Was ktos szczypał w jednym miejscu?Mnie dzis na spacerze cos takiego złapało.Jak odpoczełam w domu to przeszlo.Potem pojawiło sie znowu ale szczypanie w innym miejscu.Nie jest to ból nie do wytrzymania ale takie to zastanawiające. Do tego ledwo w ciągu godziny naliczyłam 10ruchów (moze mała ma dzień lenia) ale to szczypanie mnie niepokoi. I to nie boli mnie caly brzuch czy polowa.Doslownie punkt w ktory jakby mnie ktos szczypał

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U Nas weekend intensywny towarzysko. Stwierdziliśmy z mezem ze trzeba wykorzystać ostatnie chwile wolności:) a ze spie ostatnio do 12 to posiedzieć dluzej mogę. Chociaz zaczynam powoli czuc ciezar brzuszka;)

Widze ze spokojnie dzisiaj. Wszystkie zaciskaja nogi przed 29 Hehe:)

Ja mam jeszcze troche czasu, wiec poki co Wam kibicuje i z radością czytam o nowych spotkaniach z maleństwami:)

Jutro mam nadzieje zobaczyć ujemny Gbs i wybieram się tez na ostatnie (chyba) badania krwii i moczu a także powtórkę WR

Kciuki trzymam za pierwszą MARCOWĄ mamusie, sle czuje w kosciach ze jutro bedzie jakiś falstart:))) ale nie trzeba sie stresowac bo moim zdaniem to jest bardzo oryginalna data:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:53

Falon lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie witamina C w kosmicznej dawce jak zwykle ratuje sytuację, bo bylam blisko kolejnego zapalenia zatok;/ Po w dniach walki jest trochę lepiej ale co ważniejsze nie jest gorzej;)

Skurcze się nie rozkręcily. W dalszym ciągu straszaki w związku z tym młody ma szlaban na wyjście na najbliższe 26 godzin. Jutro jeszcze wizyta w szpitalu na zaklepanie terminu CC, którego pewnie nie doczekam :) jak już tam będziemy to poproszę przy okazji o ktg. Zobaczymy jak się piszą/ czy się piszą skurczybyki.

Udanego wieczoru :) oglada któraś galę Oscarów, ja w tym roku raczej nie dam rady bo już mi się oczy kleja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co żadna w weekend nie urodziła?Co jest?
    No właśnie ciekawe która z nas zostanie pierwszą marcową mamusią :-)

• Falon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to po tym całym moim przeziębieniu w końcu wczoraj wyszłam z domku i sobotę miałam na prawdę udaną :-)

Rano zaliczyłam fryzjera, potem odwiedziłam rodziców. Późnym popołudniem zaliczyliśmy fajny koncert, który zorganizowała nasza znajoma sama będąc wokalistką (śpiewa jak Adele). Nasza Julka szalała w brzuszku więc chyba podobnie tak jak my była zadowolona z koncertu :-)
    Na koniec wylądowaliśmy w naszej ulubionej knajpce z gromadką naszych przyjaciół.
    Jeeeej! Jak bardzo mi tego brakowało! Mimo, że na dłuższą metę było mi ciężko siedzieć z tym brzucholem to jednak tak sympatycznie było obejrzeć te wszystkie fajne mordki znajomych. Było mega wesoło. Już zapomniałam co to wyjście z przyjaciółmi na piwko (ja soczek ma się rozumieć! ;-) )

Trochę się wyrwałam z tego domu w którym tylko forum, książki o ciąży, i głowa zaprzątana tylko macierzyństwem... Trochę już wariowałam od tego. Taki wypad polecam każdej! Humor się poprawił o 360'!!! :-D

Dobranoc milusińskie! :-)

Madlene.:), Love_life, Lilou1984, RudyTygrysek, Mania1718, Czarodziejka87, muminka83, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Acha no widzisz, to życzę Ci żeby samo ruszyło, może już pisałaś ale jakoś przeoczyłam. Mnie mają trzymać do 41 tygodnia jeżeli nie urodzę i pewnie indukcja, choć wolałabym najlepiej w 40 jakoś później mam obawy o przenoszenie.

No ja jestem ciekawa co mi powiedza we wtorek bo jak cos jade na Ip I bede cos sciemniac zeby mnie przebadali bo tez sie zaczynam bac tego przenoszenia :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czyli co żadna w weekend nie urodziła?Co jest?
    No właśnie ciekawe która z nas zostanie pierwszą marcową mamusią :-)

Ja rodzę :P:P ale to już nie weekend :D wody odeszły o 22 i na razie jestem na patologii i czekam na oksytocynę :-)

nataliano, Vira, A.Kasia, Kokaina, d'nusia, baassiia, Tova33, Kajola, ryjkek, perła ziemi, Hannia123, RudyTygrysek, TaRRa, Mania1718, Teresa1992, edyś, Madlene.:), She86, kleo2426, Karmelek211, Czarodziejka87, Tunia.a, Dorka87, Renka88, muminka83, Izoleccc, Mietka 30:), paola87, Est, foxica, Love_life, Falon, Lilou1984, aaagaaatka, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88,3mam kciuki za szybki porod :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life podobno najlepiej sciemnic ze sie slabo czuje ruchy dziecks to Cie zatrzymają na bank.nie wiem czy az do porodu bo to zalezy od szpitala i stanu zdrowia Twojego i malenstwa ale na dwa dni na pewno. Ja tak zamierzam zrobic jak nie urodze w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 03:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - trzymam kciuki za szybki poród :)

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja rodzę :P:P ale to już nie weekend :D wody odeszły o 22 i na razie jestem na patologii i czekam na oksytocynę :-)

Martita!!
    Powodzenia, trzymam kciuki i czekam na relacje :-D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

A to sobie dzidziuś datę oryginalną wybrał :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 05:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitko haha KCIUKI! :)
    Powodzenia i czekamy na wieści!

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A jednak ta wydzielina to przedporodowa :) trzymam kciuki :*

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny z rana.
    Będąc rano w toalecie przy podcieraniu się zgarnęłam na papier sporo żółto zielonkawej galaretowatej wydzieliny... bezzapachowy... czyżby to czop zaczął odchodzić??
    Wcześniej nigdy tak nie miałam...
    Trochę się martwię, co to ciut za wcześnie chyba jeszcze dla mnie, ciąża jeszcze za młoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:38

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Powodzenia :D Szybkiego porodu życzę :*

kofeinka galaretowata wydzielina jest zupełnie normalna na tym etapie, nie jestem pewna co do jej zielonkawego koloru. To bym skonsultowała z lekarzem.

A ja dzisiaj wizytuję. Zobaczymy, co lekarz powie. Wcześniej mówił, że jak do tej pory nie urodzę, to z powodu dużego mięśniaka da mi skierowanie do lekarza na wywołanie porodu.

Love_life lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maritta powodzenia :-) <3

Obstawiałam na fb, że to czop, ale myślałam, że czasu do porodu to jednak masz więcej ;-) A teraz nic tylko życzyć Ci by sprawnie i szybko poszło :-)

Vira a w piątek nie urodziła któraś z dziewczyn?

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

No to mamy szczęściarza chętnego na 29 :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

kofeinka galaretowata wydzielina jest zupełnie normalna na tym etapie, nie jestem pewna co do jej zielonkawego koloru. To bym skonsultowała z lekarzem.

Jutro mam wizytę, więc powiem lekarzowi o tym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:08

ryjkek lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny z rana.
    Będąc rano w toalecie przy podcieraniu się zgarnęłam na papier sporo żółto zielonkawej galaretowatej wydzieliny... bezzapachowy... czyżby to czop zaczął odchodzić??
    Wcześniej nigdy tak nie miałam...
    Trochę się martwię, co to ciut za wcześnie chyba jeszcze dla mnie, ciąża jeszcze za młoda

Zielonkawa wydzielina to na moje oko infekcja bakteryjna. Skonsultuj kochana z lekarzem.

Miłego dzionka wszystkim :) Ja właśnie pędze busem do mojego synka. Dziś ostatnia dawka antybiotyku, msm nadzieję że już nic się nie wydarzy i wrócimy na dniach do domu.

Vira, d'nusia, baassiia, Madlene.:), Hannia123, Mania1718, Renka88, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ