Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate84 pięknie opisałaś to wszystko
Powinnaś wydrukować sobie ten opis i włożyć np. do albumu z pierwszego roku dziecka, bo potem wiele tych szczegółów się zaciera i zostają te najsilniejsze emocje i wybrane chwile.
Cieszę się, że KP tak sprawnie Wam idzie, a co do Twojego planu porodu SN, to nie ma co się przejmować, bo nigdy nie wiemy, co na nas czeka za tzw "rogiem" i oczywiście warto coś zaplanować, sama ciągle planuję i mi z tych planów już wiele razy nic nie wyszło, a najlepsze, że z perspektywy czasu nawet uważam, że dobrze, że tak się stało).
Domii z tego, co napisałaś to najgorsze masz już za sobąJa też pamiętam, że te pierwsze dni były najtrudniejsze, a potem bardzo szybko już wracałam do formy
A.Kasia współczuję Ci, bo rzeczywiście mając dziecko w domu ciężko odpocząć, a tutaj te dojazdy i szpital... Trzymam kciuki za bardzo dobre wyniki Tymka, byś jak najszybciej miała już synka w domu
Karolina to trzymam kciuki, by informacją ze szpitala była waga i długość dzidziusia oraz godzina przyjścia na światMi to wygląda jak nic na poczatek porodu
Jusiakp Śliczne zdjęcia
Vira masz rację, że na zapas się nie da wypocząć, ale z drugiej strony, można się tak dojechać i zmęczyć przed porodem, że po to już kompletnie człowiek odpadnieKate84, domiii lubią tę wiadomość
-
A ja mam finałowe odliczanie
3 dni do ciąży donoszonej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:20
Kokaina, Kate84, Teresa1992, Madlene.:), RudyTygrysek, d'nusia, Love_life, Madzialena90, Czarodziejka87, nataliano, Mania1718, Izoleccc, Kajola, Falon, Kaarolina, Est, kleo2426, alinalii, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Tak czytałam opis porodu Kasi i podziwiam Cię że mimo takiego scenariusza, teraz cieszysz się swoim maluszkiem.
Gratuluje Wam z całego serkuszka
A.Kasia trzymam kciuki aby Twój Tymcio szybko wrócił do domku
Domiii Po twoim opisie poporodowym mam nadzieje że tak samo szybko będę dochodziła do siebie
Hannia123 my mamy ten sam termin poroduTeż już odliczam do ciąży donoszonej, jutro mam wizytę więc dowiem się jak tam moja szyjka, czy skrócona czy może jakieś rozwarcie już się zrobiło
Nie mogę się już doczekać aż synuś się urodzi, ale przynajmniej do 10 marca musi posiedzieć w brzuszku bo wtedy moja mama będzie miała urlop i przyjedzie do nas aby mi troszkę pomóc i nacieszyć się pierwszym wnukiem
Kate84, Mania1718, domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Mania a mi sie ostatnio znowu wydaje ze to synek heh
U mnie zimno sie zatrzymalo takze tragedii nie ma.
Dziewczyny dzieki za Wasze odczucia i opisy poporodowe jakos tak uspokaja mnie i wierze ze tez dam sama rade.
Mania1718, domiii lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Mania a mi sie ostatnio znowu wydaje ze to synek heh
U mnie zimno sie zatrzymalo takze tragedii nie ma.
Dziewczyny dzieki za Wasze odczucia i opisy poporodowe jakos tak uspokaja mnie i wierze ze tez dam sama rade.
Na pewno dasz, wszystkie dacie jestem pewnaMania1718, domiii, Kokaina, Love_life lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:*
Dopiero dotarłam na forum
Kate z zapartym tchem czytałam Twój opis porodu dużo przeszłaś ale byłaś i jesteś mega dzielna:*
Najważniejsze,że malutka zdrowa teraz to już tylko do przodu buziaki:*
A.Kasia życzę Wam żeby Tymek jak najszybciej wrócił do domku!
Świetnie sobie dajesz radę podziwiam i trzymam kciuki za Was
Domiii bardzo przydatny opis,wszystko dokładnie przedstawiłaś więc wiemy na co się przygotować dziękuję Ci:*
Jusia malutka jaka czarnulka fajna:)
Karolina to czekamy na wieści jak już będziesz w szpitalu powodzenia:*domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Love_life Widzę że u Ciebie już po terminie, Love ty rodzisz sn? Jeżeli tak to do kiedy masz czekać na akcje?
Z tym zimnem to faktycznie, też nie miał nam kiedy wyleźć wirus jak tuż przed porodem. Ciekawa jestem bo czytałam że w wielu przypadkach jeżeli ma się opryszczkę warg sromowych, wykonuje się cesarkę. Mój lekarz nic mi na ten temat nie wspominał, we wtorek mam Ktg w szpitalu to od razu zapytam, czy faktycznie może się to tak skończy.?Kaarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madlene.:) wrote:Love_life Widzę że u Ciebie już po terminie, Love ty rodzisz sn? Jeżeli tak to do kiedy masz czekać na akcje?
Z tym zimnem to faktycznie, też nie miał nam kiedy wyleźć wirus jak tuż przed porodem. Ciekawa jestem bo czytałam że w wielu przypadkach jeżeli ma się opryszczkę warg sromowych, wykonuje się cesarkę. Mój lekarz nic mi na ten temat nie wspominał, we wtorek mam Ktg w szpitalu to od razu zapytam, czy faktycznie może się to tak skończy.?
Tak jestem po terminie i do 42 tc bede mogla sn rodzic jesli nie bedzie przeciwskazan. ide we wtorek do poloznej to pewnie sie dowiem co i jak narazie czekam dzidzius aktywny ja tez w miare sie czuje narazie zadnych boli nie mamzobaczymy.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Dziewczyny któraś z was pisała o wydzielinie o wyglądzie białka jajka... czy to może coś oznaczać? Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i w pewnej chwili poczułam że że mnie "leci". Jak wróciłam do domy to sprawdziłam źe to nie siuśki tylko wydzielina (?) mleczna i oprócz tego gluty jak jajko. Bez zapachu. I nie wiem co to może być? Nie są to chyba wody bo nie lecą cały czas... miała tak któraś z Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:20
-
Martita88 wrote:Dziewczyny któraś z was pisała o wydzielinie o wyglądzie białka jajka... czy to może coś oznaczać? Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i w pewnej chwili poczułam że że mnie "leci". Jak wróciłam do domy to sprawdziłam źe to nie siuśki tylko wydzielina (?) mleczna i oprócz tego gluty jak jajko. Bez zapachu. I nie wiem co to może być? Nie są to chyba wody bo nie lecą cały czas... miała tak któraś z Was?
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Nie mam szans żeby Was nadrobić od wczoraj czuje się strasznie... Skurcze przeplatane bólem brzucha, Jeszcze Młody ma rotawirus po prostu jazda jak na karuzeli, ale nogi zaciskam bo Bartuś musi posiedzieć jeszcze troszkę.https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
baassiia wrote:A to nie czop sluzowy?
Heh no właśnie nie wiem jak powinien wyglądaćnie jest to galaretka taka typowa jak opisywały dziewczyny no i nie jest podbarwione kolorem.. jutro idę na ktg to po proszę o zrobienie usg (przy nadciśnieniu chyba robią) i zobaczymy o co kaman...
-
Martita to raczej zwykla zwiekszona wydzielina. Ja tez tak mam ze normalnie myslalam,ze to siuski a to sluz taki! Czopa nie da sie pomylic bo ma naprawde inna konsystencje i kolor niz zwykly sluz. Mi pomalusiu ze dwa drobne kawalki wyszly i zdecydowanie to cos jak zelek (fuj hehe) i kolor inny. Ale wyszlo mi malutko wiec po prostu mozna powiedziec ze sie szykuje organizm.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Martita88 wrote:Dziewczyny któraś z was pisała o wydzielinie o wyglądzie białka jajka... czy to może coś oznaczać? Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i w pewnej chwili poczułam że że mnie "leci". Jak wróciłam do domy to sprawdziłam źe to nie siuśki tylko wydzielina (?) mleczna i oprócz tego gluty jak jajko. Bez zapachu. I nie wiem co to może być? Nie są to chyba wody bo nie lecą cały czas... miała tak któraś z Was?
Marta, ja taka wydzieline mam od bardzo dawna, u mnie to chyba nie jest czop, ale u Ciebie może być
Ja nie rodze jeszcze ale mega mnie boli krzyż i brzuch jak na okres. Az się czasami zastanawiam czy ja naprawdę nie przegapie tych właściwych skurczySynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚