X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, podpisuje sie pod tym co napisałaś. Ja jestem miesiąc po porodzie, mam juz tylko małe plamienie i czuje sie jakbym nie rodziła :-)

Kate84, Kokaina, Hannia123, Love_life, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii, podpisuje sie pod tym co napisałaś. Ja jestem miesiąc po porodzie, mam juz tylko małe plamienie i czuje sie jakbym nie rodziła :-)

Super, fajnie że tak dobrze się czujesz :-)

Est lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 pięknie opisałaś to wszystko <3 Powinnaś wydrukować sobie ten opis i włożyć np. do albumu z pierwszego roku dziecka, bo potem wiele tych szczegółów się zaciera i zostają te najsilniejsze emocje i wybrane chwile.
    Cieszę się, że KP tak sprawnie Wam idzie, a co do Twojego planu porodu SN, to nie ma co się przejmować, bo nigdy nie wiemy, co na nas czeka za tzw "rogiem" i oczywiście warto coś zaplanować, sama ciągle planuję i mi z tych planów już wiele razy nic nie wyszło, a najlepsze, że z perspektywy czasu nawet uważam, że dobrze, że tak się stało :) ).

Domii z tego, co napisałaś to najgorsze masz już za sobą :) Ja też pamiętam, że te pierwsze dni były najtrudniejsze, a potem bardzo szybko już wracałam do formy :)

A.Kasia współczuję Ci, bo rzeczywiście mając dziecko w domu ciężko odpocząć, a tutaj te dojazdy i szpital... Trzymam kciuki za bardzo dobre wyniki Tymka, byś jak najszybciej miała już synka w domu <3

Karolina to trzymam kciuki, by informacją ze szpitala była waga i długość dzidziusia oraz godzina przyjścia na świat :) Mi to wygląda jak nic na poczatek porodu :)

Jusiakp Śliczne zdjęcia :)

Vira masz rację, że na zapas się nie da wypocząć, ale z drugiej strony, można się tak dojechać i zmęczyć przed porodem, że po to już kompletnie człowiek odpadnie ;)

Kate84, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam finałowe odliczanie :) 3 dni do ciąży donoszonej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:20

Kokaina, Kate84, Teresa1992, Madlene.:), RudyTygrysek, d'nusia, Love_life, Madzialena90, Czarodziejka87, nataliano, Mania1718, Izoleccc, Kajola, Falon, Kaarolina, Est, kleo2426, alinalii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytałam opis porodu Kasi i podziwiam Cię że mimo takiego scenariusza, teraz cieszysz się swoim maluszkiem.
    Gratuluje Wam z całego serkuszka <3
    A.Kasia trzymam kciuki aby Twój Tymcio szybko wrócił do domku :)
    Domiii Po twoim opisie poporodowym mam nadzieje że tak samo szybko będę dochodziła do siebie :D

Hannia123 my mamy ten sam termin porodu :) Też już odliczam do ciąży donoszonej, jutro mam wizytę więc dowiem się jak tam moja szyjka, czy skrócona czy może jakieś rozwarcie już się zrobiło :D Nie mogę się już doczekać aż synuś się urodzi, ale przynajmniej do 10 marca musi posiedzieć w brzuszku bo wtedy moja mama będzie miała urlop i przyjedzie do nas aby mi troszkę pomóc i nacieszyć się pierwszym wnukiem <3

Kate84, Mania1718, domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a mi sie ostatnio znowu wydaje ze to synek heh
    U mnie zimno sie zatrzymalo takze tragedii nie ma.

Dziewczyny dzieki za Wasze odczucia i opisy poporodowe jakos tak uspokaja mnie i wierze ze tez dam sama rade.

Mania1718, domiii lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania a mi sie ostatnio znowu wydaje ze to synek heh
    U mnie zimno sie zatrzymalo takze tragedii nie ma.

Dziewczyny dzieki za Wasze odczucia i opisy poporodowe jakos tak uspokaja mnie i wierze ze tez dam sama rade.

Na pewno dasz, wszystkie dacie jestem pewna :-)

Mania1718, domiii, Kokaina, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Dopiero dotarłam na forum

Kate z zapartym tchem czytałam Twój opis porodu dużo przeszłaś ale byłaś i jesteś mega dzielna:*
    Najważniejsze,że malutka zdrowa teraz to już tylko do przodu buziaki:*

A.Kasia życzę Wam żeby Tymek jak najszybciej wrócił do domku!
    Świetnie sobie dajesz radę podziwiam i trzymam kciuki za Was

Domiii bardzo przydatny opis,wszystko dokładnie przedstawiłaś więc wiemy na co się przygotować dziękuję Ci:*

Jusia malutka jaka czarnulka fajna:)

Karolina to czekamy na wieści jak już będziesz w szpitalu powodzenia:*

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life Widzę że u Ciebie już po terminie, Love ty rodzisz sn? Jeżeli tak to do kiedy masz czekać na akcje?

Z tym zimnem to faktycznie, też nie miał nam kiedy wyleźć wirus jak tuż przed porodem. Ciekawa jestem bo czytałam że w wielu przypadkach jeżeli ma się opryszczkę warg sromowych, wykonuje się cesarkę. Mój lekarz nic mi na ten temat nie wspominał, we wtorek mam Ktg w szpitalu to od razu zapytam, czy faktycznie może się to tak skończy.?

Kaarolina lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie stało ze Tymcio A.Kasi jest na antybiotyku i lezy w szpitalu?Gdzies straciłam ten wątek.

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Domiii a napisałabyś w wolnej chwili co zapakowana do szpitala i co Ci się faktycznie przydało a co nie? :)

Jasne! Po poludniu cos napiszę. :)

Martita88, Tunia.a lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Co sie stało ze Tymcio A.Kasi jest na antybiotyku i lezy w szpitalu?Gdzies straciłam ten wątek.
    Kasia pisala na facebooku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:09

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Love_life Widzę że u Ciebie już po terminie, Love ty rodzisz sn? Jeżeli tak to do kiedy masz czekać na akcje?

Z tym zimnem to faktycznie, też nie miał nam kiedy wyleźć wirus jak tuż przed porodem. Ciekawa jestem bo czytałam że w wielu przypadkach jeżeli ma się opryszczkę warg sromowych, wykonuje się cesarkę. Mój lekarz nic mi na ten temat nie wspominał, we wtorek mam Ktg w szpitalu to od razu zapytam, czy faktycznie może się to tak skończy.?

Tak jestem po terminie i do 42 tc bede mogla sn rodzic jesli nie bedzie przeciwskazan. ide we wtorek do poloznej to pewnie sie dowiem co i jak narazie czekam dzidzius aktywny ja tez w miare sie czuje narazie zadnych boli nie mam :( zobaczymy.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was pisała o wydzielinie o wyglądzie białka jajka... czy to może coś oznaczać? Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i w pewnej chwili poczułam że że mnie "leci". Jak wróciłam do domy to sprawdziłam źe to nie siuśki tylko wydzielina (?) mleczna i oprócz tego gluty jak jajko. Bez zapachu. I nie wiem co to może być? Nie są to chyba wody bo nie lecą cały czas... miała tak któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:20

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny któraś z was pisała o wydzielinie o wyglądzie białka jajka... czy to może coś oznaczać? Dzisiaj byliśmy na spacerze w lesie i w pewnej chwili poczułam że że mnie "leci". Jak wróciłam do domy to sprawdziłam źe to nie siuśki tylko wydzielina (?) mleczna i oprócz tego gluty jak jajko. Bez zapachu. I nie wiem co to może być? Nie są to chyba wody bo nie lecą cały czas... miała tak któraś z Was?
    A to nie czop sluzowy?

d'nusia lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szans żeby Was nadrobić od wczoraj czuje się strasznie... Skurcze przeplatane bólem brzucha, Jeszcze Młody ma rotawirus po prostu jazda jak na karuzeli, ale nogi zaciskam bo Bartuś musi posiedzieć jeszcze troszkę.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Rodzicie wszystkie czy co ?

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A to nie czop sluzowy?

Heh no właśnie nie wiem jak powinien wyglądać :D nie jest to galaretka taka typowa jak opisywały dziewczyny no i nie jest podbarwione kolorem.. jutro idę na ktg to po proszę o zrobienie usg (przy nadciśnieniu chyba robią) i zobaczymy o co kaman...

dqprwn15leplej5m.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita to raczej zwykla zwiekszona wydzielina. Ja tez tak mam ze normalnie myslalam,ze to siuski a to sluz taki! Czopa nie da sie pomylic bo ma naprawde inna konsystencje i kolor niz zwykly sluz. Mi pomalusiu ze dwa drobne kawalki wyszly i zdecydowanie to cos jak zelek (fuj hehe) i kolor inny. Ale wyszlo mi malutko wiec po prostu mozna powiedziec ze sie szykuje organizm.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Marta, ja taka wydzieline mam od bardzo dawna, u mnie to chyba nie jest czop, ale u Ciebie może być ;)

Ja nie rodze jeszcze ale mega mnie boli krzyż i brzuch jak na okres. Az się czasami zastanawiam czy ja naprawdę nie przegapie tych właściwych skurczy :-?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ