X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Tak jestem po terminie i do 42 tc bede mogla sn rodzic jesli nie bedzie przeciwskazan. ide we wtorek do poloznej to pewnie sie dowiem co i jak narazie czekam dzidzius aktywny ja tez w miare sie czuje narazie zadnych boli nie mam :( zobaczymy.
    Acha no widzisz, to życzę Ci żeby samo ruszyło, może już pisałaś ale jakoś przeoczyłam. Mnie mają trzymać do 41 tygodnia jeżeli nie urodzę i pewnie indukcja, choć wolałabym najlepiej w 40 jakoś później mam obawy o przenoszenie.

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj zero objawów, ale przebumelowałam cały dzień więc co się dziwić :P

d'nusia wydaje mi się, że dawałaś kiedys linka do filmów ze szkoły rodzenia, masz może jeszcze gdzies tego linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:53

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje mi się że to naturalna wydzielina ale co jest bardzo dziwne - przez całą ciążę praktycznie w ogóle nie miałam śluzu (tzn. tak za zewnątrz :P ) I dlatego się przeraziłam że tego tak dużo.

Co do bóli to ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki i teraz jak mnie łapie ból brzucha to nie wiem czy to boli już bardzo czy jeszcze nie :/ w ogóle to ja nie ogarniam tych wszystkich twardnień i bóli - może po prostu ich nie mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:55

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

A proszę Cię bardzo :D

baassiia lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    No właśnie wydaje mi się że to naturalna wydzielina ale co jest bardzo dziwne - przez całą ciążę praktycznie w ogóle nie miałam śluzu (tzn. tak za zewnątrz :P ) I dlatego się przeraziłam że tego tak dużo.

Co do bóli to ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki i teraz jak mnie łapie ból brzucha to nie wiem czy to boli już bardzo czy jeszcze nie :/ w ogóle to ja nie ogarniam tych wszystkich twardnień i bóli - może po prostu ich nie mam :D
    Położna kiedyś wspominała ze przed porodem może oprócz czopu pojawić się zwiększona ilość wydzieliny ;)

28whyx8d41olhvnv.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każdy mówi że jak są już te skurcze porodowe to nie da się ich przegapić... Tymczasem moja mama jak rodziła mnie pojechała na porodówkę z lekkim według niej bólem miesiaczkowym :P mówi że dopiero parte poczuła to nie miała wątpliwości że to to :D także różnie to bywa. Dziś mi właśnie to mówiła że nawet zdrzemnela się na porodówce, obudziła się o 23:40 a o 00:20 byłam już ja na świecie :D

Taki mieć poród to dopiero marzenie :)

Mania1718, RudyTygrysek, Renka88, Madlene.:), Kokaina, aaagaaatka, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się gina pytałam czy jak już będę miec skurcze to czy bede wiedziała, że to to bo mówię, że mam niski próg bólu i każdy mały ból odczuwam bardzo mocno, to mi stwierdzil że jak się już zaczną te skurcze to napewno to poznam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czuję nacisk na pochwę i odbyt. To masakra jakaś jest :( Jutro idę na ktg :/ Skurcze mam od czasu do czasu.
    Najgorsze że nie wiadomo co tam się dzieje.
    Jutro kończę 36 tydzien, więc zgodnie z zaleceniem gina wytrzymałam te 14 dni. Zobaczymy co jutro powie.
    Wy tez to czujecie jak siedzicie, że tam napiera ? :/

• alinalii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze dziewczyny piszą na fb , ja się tam gubię , chciałam poszukać i przeczytać co się stało z Tymkiem od Kaasi no ale nie potrafię , jak dla mnie nie jest to dobra forma ten fb, myślałam ze on bedzie służył do zdj , szkodaa :(

Tunia.a, Teresa1992, M+M+?, muminka83, Hannia123, Vira, wiewiórka17, edyś lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja cały czas czuję nacisk na pochwę i odbyt. To masakra jakaś jest :( Jutro idę na ktg :/ Skurcze mam od czasu do czasu.
    Jutro kończę 36 tydzien, więc zgodnie z zaleceniem gina wytrzymałam te 14 dni. Zobaczymy co jutro powie.

Mój mały niby ułożony miednicowo a też czuję taki napór na odbyt jak siedzę.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy bardzo przydatnych:

- podkłady poporodowe te grube podpaski - dużo ich
    - podkłady poporodowe na łóżko - mimo pampersów w 1 dobie leje się to wszystko na prawo i lewo
    - majtki z siatki - kilka par, bo podpaska nie chroni przed wypływaniem tego w różnych miejscach
    - maść na brodawki (polecam Purelan Medela), bo pierwsze dni sa naprawdę ciężkie i z największym ryzykiem poranienia
    - woda woda woda
    - koszule - tylko rozpinane na guziki do karmienia i kilka par, bo człowiek poci sie niezmiernie
    - ręczniki papierowe - do wycierania krocza
    - ładowarka do telefonu, bo bateria pada w mig! :D
    - płyn do higieny intymnej koniecznie
    - łapki niedrapki - nasz Młody urodził się z takimi paznokciami, ze rysować nimi można grubo!
    - książka o karmieniu - dopiero jak się zaczyna w praktyce przygodę z KP to czytanie na bieżąco ma sens, bo się nic nie pamięta nawet jak się wcześniej czytało

Z rzeczy, które mi się nie przydały
    - pampersy - na Żelaznej dają paczkę 20 szt przy przyjęciu
    - kosmetyki dla Malucha - na Żelaznej wszystko jest w sali
    - biustonosz do karmienia - w zasadzie jest zbędny na początku, bo człowiek się poci, wszystko boli i chce się mieć na sobie jak najmniej
    - chusteczki do higieny intymnej - krocze boli tak, że nie chce się tam nic dotykać cialami obcymi

Generalnie pakowalam się zgodnie z lista na stronie szpitala i pokryła się ona praktycznie w całości. :)

Tunia.a, baassiia, d'nusia, Hannia123, Vira, Czarodziejka87, Kokaina, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Już tu pisałam jakiś czas temu o tym. Położna mi mówiła, ze jak główka schodzi do kanału rodnego to niektóre panie odbierają to na tył jakby, więc moim zdaniem jest to całkowicie normalne.

Moja Oliwcia ma teraz zakaz wychodzenia przez najbliższe dwa dni. Jutro bo 29ty to wiadomo a 1 marca nie bo nie ma mojej położnej i bym musiała rodzić sama.
    Choć mój mąż miał takie samo zdanie to dziś powiedział, że tak już jest zmęczony tą ciążą, że wszystko jedno kiedy urodzę byle jak najszybciej.
    Nie no - ON JEST ZMĘCZONY, JEMU JEST CIĘŻKO ? No w szczękę mu tylko zapodać.
    Zła wiadomość - w kozaczki się już nie dopinam. Dobrze, że jest w miarę ciepło więc wdrożyłam adidasy na rzepy :-)

• Falon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórna prośba dla tych co zmagają się w ciąży z hemoroidami, co stosujecie z czego jesteście na prawdę zadowolone? Mi dziś znów dwa wyskoczyły wredne dranie i jutro już coś kupię na własną rękę w aptece, bo te dzisiejsze już nie są takie łagodne jak ostatnie :-( Oby po ciąży zniknęły.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę męża by kupił kapustę bo jest dobra na opuchnięcia, a on przywozi sałatę :-)

Tunia.a, edyś, d'nusia, muminka83, Lilou1984, nataliano, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Co sie stało ze Tymcio A.Kasi jest na antybiotyku i lezy w szpitalu?Gdzies straciłam ten wątek.

Tymek dostał infekcji i dlatego jest pod antybiotykami. Prawdopodobnie wpłynęła na to moja infekcja nerek bądź też po prostu złapał coś na oddziale bo jest jeszcze dwoje dzieci z podobnym problemem. Jutro mały dostanie ostatnią dawkę antybiotyku i zobaczymy co dalej będzie bo nie ma jeszcze wyniku posiewu z krwi - mam nadzieję, że wyjdzie ujemny i że wykładniki zapalne spadły to może koło środy wyjdziemy do domu...

Miłej nocki wszystkim! Ja dziś wróciłam do domu wcześniej, żeby trochę odpocząć. 2 razy bym na kazaniu w kościele usnęła :/ A jutro idę na zdejmowanie szwów.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny powtórna prośba dla tych co zmagają się w ciąży z hemoroidami, co stosujecie z czego jesteście na prawdę zadowolone? Mi dziś znów dwa wyskoczyły wredne dranie i jutro już coś kupię na własną rękę w aptece, bo te dzisiejsze już nie są takie łagodne jak ostatnie :-( Oby po ciąży zniknęły.
    Posterisan :)

Falon lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorka ! ;-)

Dorka87 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednego małego hemoroida i posterisan nie pomógł nic a nic :/

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

Posterisan :)

Falon lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja mam jednego małego hemoroida i posterisan nie pomógł nic a nic :/

:-(

Mi lekarz powiedział, że prawdopodobnie po ciąży znikną i nic mi na nie nie polecił. Do tej pory pojawiały się sporadycznie i w tym samym dniu się samoistnie wchłaniały. A dziś mnie nie chcą opuścić i trochę bolą.

201604051765.png
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ