Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:A próbowałaś podczas KTG robić masaż sutków ? Tzn tak tylko żeby zobaczyć reakcje organizmu. Jeśli będa się pisać wtedy większe skurcze to warto w domu częściej ćwiczyć
No ale nie wiem czy masz tam możliwość, tzn czy nie siedzisz koło innych pacjentek, bo twedy trochę głupio
Rewe plan. Jutro wypróbuje bo akurat będę w odosobnieniu -
Meldujemy się po wizycie i usg. Szyjka zmiękła ale dalej brak rozwarcia i długa jest. Brzuch twardy jak kamień i ginka mówi że raczej do 23.03 nie dotrzymam i jak coś by się działo to mam jechać wcześniej na szpital. Dalej zostaje CC bo mały dalej miednicowo leży sobie.
Jestem w szoku bo na usg w 30tc lekarz powiedział że będziemy mieli mniejsze dziecko a dziś wyszło z pomiarów że jestem już w 37tyg + 5 dni czyli tydzień dalej a mały uwaga... Waży 3300! Mam piękna kluseczke w brzuszku
Ogólnie ginka kazała czekać bo obstawia że do 17 to urodzeMadzialena90, Czarodziejka87, baassiia, Mania1718, Falon, RudyTygrysek, Hannia123, Renka88, muminka83, Izoleccc, perła ziemi, polin, Kajola, kleo2426, aaagaaatka, d'nusia, Est, edyś, uska31, TaRRa, Mietka 30:), ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Witam Marcóweczki w Marcu
już sporo z Nas rozpakowanych, ale jeszcze więcej czeka jak na szpilkach...a to już się zaczął oficjalnieNASZ MIESIĄC!!!!
Martita daj znać co u Ciebie. wierzę, że już tulisz swoje maleństwo
My po wizycie.
Witam się w 36 tygodniu skończonym. zaczynamy 37!
córcia dzisiaj po pomiarach 3500więc kawał kobity będzie w TP
przepływy i wody w normie
czekam teraz na wyznaczenie terminu CC
też jakoś mam pozytywne nastawienie do Cesarki
wszystkie koleżanki które miały, szybko dochodziły do siebie.
lekarz tylko dzisiaj mówił, że w moim przypadku, odstęp między ciążami musi być ok rok i 4 miesiące, bo rodzę duże dzieci, blizna na macicy będzie większa po cc i musi się ładnie zrosnąć, więc z drugim mam się nie spieszyć...
aha no i przyszły wyniki GBS - czysto))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 15:36
Madzialena90, foxica, Hannia123, baassiia, Izoleccc, Mania1718, Kajola, aaagaaatka, Czarodziejka87, d'nusia, kofeinka, Est, edyś, Love_life, TaRRa, Mietka 30:), Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Vira polubiłam oczywiście fakt odejścia czopu, a nie pomysłu z jego fotką, też mnie rozbawiłaś
To może być i dwa tygodnie, ale zazwyczaj idzie szybciej, więc i Twój czas tuż tużPobawię się we wróżkę i obstawiam, że do końca tygodnia to Ty się rozpakujesz
Niecierpliwa bardzo ładna waga synka
Domii a odpłatnie można wziąć drugi egzemplarz odpisu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:03
Vira lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Czy Wasze dzieci wykonują czasem takie szybkie ruchy, tak jakby np 5 razy potrząsnąć dłonią?
Mojemu czasem się tak zdarza...wczoraj na ktg wszystko było ok.
Tak, a czasem takie nawet jakby mrowienie i do tego specyficzne "trzaski" w brzuchuNie wiem jak to lepiej opisać
-
nick nieaktualnyHannia123 wrote:Vira polubiłam oczywiście fakt odejścia czopu, a nie pomysłu z jego fotką, też mnie rozbawiłaś
To może być i dwa tygodnie, ale zazwyczaj idzie szybciej, więc i Twój czas tuż tużPobawię się we wróżkę i obstawiam, że do końca tygodnia to Ty się rozpakujesz
Niecierpliwa bardzo ładna waga synka
Domii a odpłatnie można wziąć drugi egzemplarz odpisu?
Jeśli dalej będę robić rundki po schodach to kto wie
Teraz to już się mała może rodzić. 29ty odszedł ( a bałam się go całą ciążę ).
A kto wie - może będę szczęśliwa perełka i urodzę dokładnie w terminieHannia123 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Kochane, dzisiaj rejestrowaliśmy Miłosza w USC i dostaliśmy tylko 1 skrócony odpis aktu urodzenia - oryginał. podobno teraz nie dostaje się więcej kopii... czyli rozumiem, że do zasiłku macierzyńskiego wysyłam po prostu ksero?
Tak u nas też dostję się 1 szt, a potem trzeba iśc do Urzędu miasta złożyc wniosek o wydanie kolejnych. Bo tak jak w moich przypadku to z dwóch źródeł będę miała macierzyńskie więc więcej mi będzie potrzebnych bo nie zawsze kopia przejdzie ale nie kiedy się udaje.
-
M+M+? wrote:Czy Wasze dzieci wykonują czasem takie szybkie ruchy, tak jakby np 5 razy potrząsnąć dłonią?
Mojemu czasem się tak zdarza...wczoraj na ktg wszystko było ok.
Lilou ale kawał babymy wczoraj 35+6 i tylko 2400...
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Lilou1984 super wieści
Ja już też po wizycie, Emi waży 3388g ,więc też słuszną wagę mieć będzie podczas porodu, termin CC mam wyznaczony na 21-go marca.
Również dziś zaczynam 37 tydzień
Zaczynam schodzić z Luteiny...
Kolejna wizyta 16.03.2016r
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:55
baassiia, d'nusia, Hannia123, Kajola, Lilou1984, Renka88, edyś, Madzialena90, alinalii, RudyTygrysek, Izoleccc, Mania1718, Czarodziejka87, perła ziemi, TaRRa, Mietka 30:), Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Kochane wczoraj o 12:10 przyszedł na świat nasz Kurczak Mały
miał 55 cm i 2900g wagi. Urodził się przez CC. Jest najkochańszym stworzeniem na ziemi
na razie próbujemy rozkręcić laktację ale niestety dokarmiam mm przez sąde bo Mały nie chce ssać
- o
Sądziłam że miałam ciążę donoszoną - otóż nie. Filip jest przedwcześnie urodzony o tydzień bo ciąża donoszona to skończony 38 tydzień (38+0)Lilou1984, edyś, baassiia, Teresa1992, M+M+?, aaagaaatka, Madzialena90, Czarodziejka87, Hannia123, d'nusia, Love_life, ryjkek, Renka88, Vira, TaRRa, Mania1718, Kajola, Tunia.a, Tova33, muminka83, paola87, Mietka 30:), foxica, alinalii, Robaczek89, RudyTygrysek, She86, ksanka, Izoleccc, Magda lena, skowroneczka87, Falon, domiii, kleo2426, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość