Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ciocie! Wychodzimy dzisiaj do domu <3!

cudowna wiadomość! :)

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie bo mam dylemat...

moja położna każe dalej brać witaminy ja biorę mamma dha + żelazo i kwas OMEGA 3 a w mamma dha jest magnez a z tego co się orientuje magnez nie jest wskazany po 37 tygodniu co o tym sądzicie???
    doradźcie coś bo am wrażenie że położna się myli bynajmniej jeśli chodzi o mamma dha...

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu cudowna wiadomość <3

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wreszcie! super :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

moja położna każe dalej brać witaminy ja biorę mamma dha + żelazo i kwas OMEGA 3 a w mamma dha jest magnez a z tego co się orientuje magnez nie jest wskazany po 37 tygodniu co o tym sądzicie???
    doradźcie coś bo am wrażenie że położna się myli bynajmniej jeśli chodzi o mamma dha...

Mi mój lekarz kazał odstawić magnez na koniec... ale ja brałam duże dawki jako oddzielny lek, a nie jako jeden ze składników suplementu.
    żelazo i kwasy omega jak najbardziej tak, ale jak jesteś już na takim etapie to ja bym odstawiła tą mamme dha, bo to i tak tylko kwestia maks kilku dni do porodu.

Madzialena90, Love_life lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki domiii <3

domiii lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Magda lena no to teraz jestem nieźle obsrana ze strachu po tym co napisałaś na temat CC :/ :(
    Kochana, nie chciałam straszyć !!!!! Na pewno każda z Nas inaczej przechodzi przez taki ból. Jedna ma większy próg bólu, a inna mniej. Ja mam na pewno mniej!!!!!!!!!!!!!!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie, że Martita nic się nie odzywa :/
    Kasiu, gratuluję wyjścia do domu. Zdrówka dla Tymusia ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki. Odszedł mi chyba czop. Ale znowu nie jestem do końca pewna czy to to. Zrobiłam zdjęcie - niespecjalnie to ładne ale czy pogniewacie się jeśli je tutaj wrzucę i orzekniecie mi co to takiego ? Mogę ?

muminka83, Miśken90, Hannia123 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hey laseczki. Odszedł mi chyba czop. Ale znowu nie jestem do końca pewna czy to to. Zrobiłam zdjęcie - niespecjalnie to ładne ale czy pogniewacie się jeśli je tutaj wrzucę i orzekniecie mi co to takiego ? Mogę ?

hmmm .... hmmm nie pogniewasz się jak powiem że rozbawiłam się :P

nick nieaktualny, Tunia.a, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-)
    Nie no to był czop na bank. Charakterystycny dość.
    Nie będę Wam miłego dnia psuć brzydkimi obrazami :-)

W każdym razie chodzenie po schodach chyba działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:25

baassiia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira kiedyś A.Kasia napisała święte słowa by żadnej z nas nie przyszło do głowy wstawiać tu tego typu zdjęć. Tego się trzymaj!
    Skoro masz swoją położna zapytaj się jej czy to to.

Dziękuję :)

muminka83, ryjkek, Czarodziejka87, Wanna, nick nieaktualny, polin, domiii, RudyTygrysek, Tunia.a, Hannia123, Est, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira kiedyś A.Kasia napisała święte słowa by żadnej z nas nie przyszło do głowy wstawiać tu tego typu zdjęć. Tego się trzymaj!
    Skoro masz swoją położna zapytaj się jej czy to to.

Dziękuję :)

Tak jest prze pani :-)

Nie czytałam tego więc nie wiedziałam i dlatego wolałam zapytać. Ale oglądałam w necie zdjęcia czopu i powiedzmy, że mój był podobny :-) wiec to pewnie to hihi

A wiecie ile czasu może minąć od odejścia czopu do porodu? W necie piszą, że nawet tygodnie.
    Nie nastawiam się na poród w ciągu kilka godzin to wiadomo ale kilka tygodni ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:36

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nie czytałam tego więc nie wiedziałam i dlatego wolałam zapytać. Ale oglądałam w necie zdjęcia czopu i powiedzmy, że mój był podobny :-) wiec to pewnie to hihi

A wiecie ile czasu może minąć od odejścia czopu do porodu? W necie piszą, że nawet tygodnie.
    Nie nastawiam się na poród w ciągu kilka godzin to wiadomo ale kilka tygodni ?

Kochana tak jak piszą. Nawet i dwa tygodnie a odejście czopu nie gwarantuje że zaraz dostaniesz skurczy. Także okey kochana luz blues

Love_life lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira tak jak dziewczyny piszą, może i 2 tygodnie potrwa, ale jak się poczta w necie to zazwyczaj do około 2-3 dni było rozwiązanie :) A no i ponoć po odejściu czopa trzeba bardziej na infekcję uważać, bo już nie ma tej blokady do worka płodowego. Także lepiej zrezygnować z basenu itp.

Ja dzisiaj mam okropny dzień, cały czas mi słabo. Przespałam niby te 6 h w nocy, ale czuje się strasznie słabo :/ W dzień na chwilę przysnęłam, ale zaraz mnie listonosz obudził :/ Może to przez pogodę, bo głowa też boli. Z dobrych wieści przyszła wreszcie herbatka z liści malin więc zaczynam kurację :)

Dziewczyny gratuluje wypisów do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:44

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

ja biorę mama dha ale premium i nie planuję odstawiać, te witaminy zalecają brać także w okresie karmienia piersią. wyniki mam w miarę dobre i na tym mi teraz zależy, a nie chcę sprawdzać co będzie jak przestanę je brać. Sprawdź sobie jaki magnez jest w Twoich tabletkach, bo ja jak przeczytałam o przyswajalności magnezu w dha premium, to przestałam się tym przejmować, bo wyszło, że prawie go tam nie ma :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co z Martitą i Filipkiem??

Vira udałaś się z tym czopem hehe

Ja chciałam odstawić magnez z okazji ciąży donoszonej ale teraz przez to porażenie muszę brać bo to wiadomo dobrze działa na układ nerwowy i mięśnie.
    Więc nie wiem kiedy ta macica się przygotuje do porodu:/
    Chyba będę brała do 10 marca nie dłużej

Magdalena jeszcze raz kondolencje z powodu teścia trzymajcie się..życie naprawdę nieraz jest niesprawiedliwe:(

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam znowu ktg więc zobaczymy czy coś się piszę.
    Wczoraj na ktg maksymalny skurcz jaki nastąpił ( a wcale go nie czułam ) był na poziomie 20 ale to tylko raz - zwykle utrzymywało się to na poziomie ok 10-12 więc śmiechu warte

Magda_lena - przykro mi :-( przewrotność losu - jedno życie się kończy drugie zaczyna :-( szkoda, że tak się to wszystko zbiegło w czasie

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę mama dha i nie zamierzam odstawiać tym bardziej,że endokrynolog kazała mi brać ze względu na jod i wit.d
    I tak jak perełka napisała przyswajalność tego magnezu nie jest za duża

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jutro mam znowu ktg więc zobaczymy czy coś się piszę.
    Wczoraj na ktg maksymalny skurcz jaki nastąpił ( a wcale go nie czułam ) był na poziomie 20 ale to tylko raz - zwykle utrzymywało się to na poziomie ok 10-12 więc śmiechu warte

Magda_lena - przykro mi :-( przewrotność losu - jedno życie się kończy drugie zaczyna :-( szkoda, że tak się to wszystko zbiegło w czasie

A próbowałaś podczas KTG robić masaż sutków ? Tzn tak tylko żeby zobaczyć reakcje organizmu. Jeśli będa się pisać wtedy większe skurcze to warto w domu częściej ćwiczyć :) No ale nie wiem czy masz tam możliwość, tzn czy nie siedzisz koło innych pacjentek, bo twedy trochę głupio :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ