X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ciocie! Wychodzimy dzisiaj do domu <3!

cudowna wiadomość! :)

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie bo mam dylemat...

moja położna każe dalej brać witaminy ja biorę mamma dha + żelazo i kwas OMEGA 3 a w mamma dha jest magnez a z tego co się orientuje magnez nie jest wskazany po 37 tygodniu co o tym sądzicie???
    doradźcie coś bo am wrażenie że położna się myli bynajmniej jeśli chodzi o mamma dha...

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu cudowna wiadomość <3

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wreszcie! super :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

moja położna każe dalej brać witaminy ja biorę mamma dha + żelazo i kwas OMEGA 3 a w mamma dha jest magnez a z tego co się orientuje magnez nie jest wskazany po 37 tygodniu co o tym sądzicie???
    doradźcie coś bo am wrażenie że położna się myli bynajmniej jeśli chodzi o mamma dha...

Mi mój lekarz kazał odstawić magnez na koniec... ale ja brałam duże dawki jako oddzielny lek, a nie jako jeden ze składników suplementu.
    żelazo i kwasy omega jak najbardziej tak, ale jak jesteś już na takim etapie to ja bym odstawiła tą mamme dha, bo to i tak tylko kwestia maks kilku dni do porodu.

Madzialena90, Love_life lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki domiii <3

domiii lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Magda lena no to teraz jestem nieźle obsrana ze strachu po tym co napisałaś na temat CC :/ :(
    Kochana, nie chciałam straszyć !!!!! Na pewno każda z Nas inaczej przechodzi przez taki ból. Jedna ma większy próg bólu, a inna mniej. Ja mam na pewno mniej!!!!!!!!!!!!!!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie, że Martita nic się nie odzywa :/
    Kasiu, gratuluję wyjścia do domu. Zdrówka dla Tymusia ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki. Odszedł mi chyba czop. Ale znowu nie jestem do końca pewna czy to to. Zrobiłam zdjęcie - niespecjalnie to ładne ale czy pogniewacie się jeśli je tutaj wrzucę i orzekniecie mi co to takiego ? Mogę ?

muminka83, Miśken90, Hannia123 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hey laseczki. Odszedł mi chyba czop. Ale znowu nie jestem do końca pewna czy to to. Zrobiłam zdjęcie - niespecjalnie to ładne ale czy pogniewacie się jeśli je tutaj wrzucę i orzekniecie mi co to takiego ? Mogę ?

hmmm .... hmmm nie pogniewasz się jak powiem że rozbawiłam się :P

d'nusia, Tunia.a, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-)
    Nie no to był czop na bank. Charakterystycny dość.
    Nie będę Wam miłego dnia psuć brzydkimi obrazami :-)

W każdym razie chodzenie po schodach chyba działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:25

baassiia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira kiedyś A.Kasia napisała święte słowa by żadnej z nas nie przyszło do głowy wstawiać tu tego typu zdjęć. Tego się trzymaj!
    Skoro masz swoją położna zapytaj się jej czy to to.

Dziękuję :)

muminka83, ryjkek, Czarodziejka87, Wanna, d'nusia, polin, domiii, RudyTygrysek, Tunia.a, Hannia123, Est, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira kiedyś A.Kasia napisała święte słowa by żadnej z nas nie przyszło do głowy wstawiać tu tego typu zdjęć. Tego się trzymaj!
    Skoro masz swoją położna zapytaj się jej czy to to.

Dziękuję :)

Tak jest prze pani :-)

Nie czytałam tego więc nie wiedziałam i dlatego wolałam zapytać. Ale oglądałam w necie zdjęcia czopu i powiedzmy, że mój był podobny :-) wiec to pewnie to hihi

A wiecie ile czasu może minąć od odejścia czopu do porodu? W necie piszą, że nawet tygodnie.
    Nie nastawiam się na poród w ciągu kilka godzin to wiadomo ale kilka tygodni ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:36

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nie czytałam tego więc nie wiedziałam i dlatego wolałam zapytać. Ale oglądałam w necie zdjęcia czopu i powiedzmy, że mój był podobny :-) wiec to pewnie to hihi

A wiecie ile czasu może minąć od odejścia czopu do porodu? W necie piszą, że nawet tygodnie.
    Nie nastawiam się na poród w ciągu kilka godzin to wiadomo ale kilka tygodni ?

Kochana tak jak piszą. Nawet i dwa tygodnie a odejście czopu nie gwarantuje że zaraz dostaniesz skurczy. Także okey kochana luz blues

Love_life lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira tak jak dziewczyny piszą, może i 2 tygodnie potrwa, ale jak się poczta w necie to zazwyczaj do około 2-3 dni było rozwiązanie :) A no i ponoć po odejściu czopa trzeba bardziej na infekcję uważać, bo już nie ma tej blokady do worka płodowego. Także lepiej zrezygnować z basenu itp.

Ja dzisiaj mam okropny dzień, cały czas mi słabo. Przespałam niby te 6 h w nocy, ale czuje się strasznie słabo :/ W dzień na chwilę przysnęłam, ale zaraz mnie listonosz obudził :/ Może to przez pogodę, bo głowa też boli. Z dobrych wieści przyszła wreszcie herbatka z liści malin więc zaczynam kurację :)

Dziewczyny gratuluje wypisów do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:44

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

ja biorę mama dha ale premium i nie planuję odstawiać, te witaminy zalecają brać także w okresie karmienia piersią. wyniki mam w miarę dobre i na tym mi teraz zależy, a nie chcę sprawdzać co będzie jak przestanę je brać. Sprawdź sobie jaki magnez jest w Twoich tabletkach, bo ja jak przeczytałam o przyswajalności magnezu w dha premium, to przestałam się tym przejmować, bo wyszło, że prawie go tam nie ma :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co z Martitą i Filipkiem??

Vira udałaś się z tym czopem hehe

Ja chciałam odstawić magnez z okazji ciąży donoszonej ale teraz przez to porażenie muszę brać bo to wiadomo dobrze działa na układ nerwowy i mięśnie.
    Więc nie wiem kiedy ta macica się przygotuje do porodu:/
    Chyba będę brała do 10 marca nie dłużej

Magdalena jeszcze raz kondolencje z powodu teścia trzymajcie się..życie naprawdę nieraz jest niesprawiedliwe:(

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam znowu ktg więc zobaczymy czy coś się piszę.
    Wczoraj na ktg maksymalny skurcz jaki nastąpił ( a wcale go nie czułam ) był na poziomie 20 ale to tylko raz - zwykle utrzymywało się to na poziomie ok 10-12 więc śmiechu warte

Magda_lena - przykro mi :-( przewrotność losu - jedno życie się kończy drugie zaczyna :-( szkoda, że tak się to wszystko zbiegło w czasie

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę mama dha i nie zamierzam odstawiać tym bardziej,że endokrynolog kazała mi brać ze względu na jod i wit.d
    I tak jak perełka napisała przyswajalność tego magnezu nie jest za duża

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jutro mam znowu ktg więc zobaczymy czy coś się piszę.
    Wczoraj na ktg maksymalny skurcz jaki nastąpił ( a wcale go nie czułam ) był na poziomie 20 ale to tylko raz - zwykle utrzymywało się to na poziomie ok 10-12 więc śmiechu warte

Magda_lena - przykro mi :-( przewrotność losu - jedno życie się kończy drugie zaczyna :-( szkoda, że tak się to wszystko zbiegło w czasie

A próbowałaś podczas KTG robić masaż sutków ? Tzn tak tylko żeby zobaczyć reakcje organizmu. Jeśli będa się pisać wtedy większe skurcze to warto w domu częściej ćwiczyć :) No ale nie wiem czy masz tam możliwość, tzn czy nie siedzisz koło innych pacjentek, bo twedy trochę głupio :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ