X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja też niestety czasem mam takie myśli

qdkkwn155308ojoh.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę kupić niedrogi laktator. Czy któraś ma jakiś ręczny godny polecenia?

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ponoć życie po porodzie jest o wiele lepsze :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tymi myślami. To jednak jest wielka zmiana i wielka nieznana, więc może nie dziwota, że mamy takie myśli ;)

Falon - Głowa do góry! Na pewno jest wszystko w porządku z dzidzią :*

Falon lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon moja Mała w tyg 35+6 ważyła 2400 i lekarz mowil, że będzie mniejszym dzieckiem ale jak najbardziej w normie. 3 razy dopytywalam czy oby na pewno ;) więc nie martw się nic. A coś się tam przygotowuje już do porodu organizm?

Falon lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie z IP wrocilismy bo maly cos dzis cicho siedzial I ogolnie brzuch strasznie twardy ale na szczescie wszystko dobrze I mam nawet nierergularne ale jednak skurcze ktorych nie czuje I rozwarcie na 2 cm.poprosilam polozna od razu o masaz szyjki no I wrocilismy do domku. Zaraz siadam na pilke oby sie rozkrecilo

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tutaj mierzyli Ci dno macicy? Ja czegos takiego chyba nie mialam hm...

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life u nas jak jest tydzień po terminie to już klada w szpitalu. Ty ile masz czekać?

f2w3sek2i28gayyb.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, muszę kupić niedrogi laktator. Czy któraś ma jakiś ręczny godny polecenia?

Ja mam laktator z Canpolu, jak dla mnie jest bardzo w porzadku, ratowal mnie juz nie raz cena tez przystepna wiec polecam.

Teresa1992, M+M+? lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei poszukuje biustonosza do karmienia w duzym rozmiarze i przystepnej cenie, macie cos godne polecenia?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaaatka czy się przygotowuje? Powiem tak, brzuszek jeszcze nie opadł, szyjka ma 3cm, brzuszek wciąż faluje. Poza tym łapie mnie często taka okropna duszność, podobno przejdzie jak brzuch opadnie. Są chwile, że czuję lekki ból jak na okres, i kłucie w szyjce, a tak poza tym nic więcej. Więc chyba jeszcze mam czas. Mój gin cały czas mówił, że tydzień młodsza wychodzi, ale dziś stwierdził, że to dużo ponad tydzień i dziwnie się wpatrywał w obraz USG jakby czegoś się doszukiwał...pierwszy raz mnie to stresowało... No nic z tym nie zrobię. Poczekam na to KTG, a kolejne USG mam nadzieję, że mnie uspokoi :-)

201604051765.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a czy pomógł Ci ten masaż coś???

Po tym masażu już do samego porodu miałam jakieś plamienia. Nie potrafię Ci powiedzieć, czy to "przyspieszyło" mój poród. W nocy po tym masaży miałam pierwsze skurcze przepowiadające, ale minęły po kilku godzinach.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Ja mam ręczny z Avent i oceniam go bardzo wysoko. Rozkręcił moją laktację, cichutko chodzi, łatwo się go rozbiera na części w celu wyparzenia. Dla mnie bomba, aczkolwiek nie mam porównania z innymi.

M+M+?, Hannia123 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mala dzisiaj znowu nadaktywna:/ w ogole chyba wstawila sie nizej bo dzisiaj to na kibelek na siku co chwile, a teraz tak fika, ze az boli wszystko na dole:/ wylazic chce czy co... na boku nieuleze :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a czy pomógł Ci ten masaż coś???

Madzialena. Ja miałam masaż szyjki tydzień temu. Jedyne co to przez ten czas z 1-1,5cm rozwarcia na dzień dzisiejszy mam 2,5-3cm. Takze postęp niewielki. A i tez krwawienie sie pojawiło, ale na drugi dzień byl juz brunatny śluz i tak przez kilka dni. Prawdopodobnie w tym czasie wypadł mi czop, bo jednego dnia było baaardzo dużo tego śluzu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Tak jak skowroneczka mogę Ci polecic Canapol, co prawda ja jeszcze nie używałam ale moje znajome polecały co go używały i cena całkiem niska :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon to mamy podobne objawy. U mnie jeszcze niebolesne twardnienie brzucha. I od paru dni czasem czuję jak mi główką o szyjkę napiera.
    Nie przejmuj się, przecież dzieci rodzą się z różną wagą - jedne 2700, inne 4200 i w obu przypadkach jest ok :) będzie łatwiejszy poród za to ;)
    A zachowanie gina mogłaś źle odczytać, może był zmęczony albo coś?
    No juz właśnie nie mówiąc o błędach w obliczaniu wagi przez usg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:36

Falon lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon Nie przejmuj się, usg naprawdę nie daje 100 % pewności. Miałam kiedyś badanie u swojego lekarza i pamiętam że pomiary wyszły inne niż na IP jak byłam po dwóch dniach. Obecnie jak chodziłam na usg mała zawsze była do przodu, powiedzmy że był 30 tydzień a ona wielkością 31. Teraz znowu jest tydzień do tyłu, mimo że waga nie taka mała bo 3700 prawie, więc ja już czasami nic z tego nie rozumiem. Moja siostra jak rodziła synka żyła ze świadomością że będzie ważył około 3600, a wyskoczył z wagą 4150 :)

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaaatka i Madlene dzięki dziewczyny! Jesteście kochane! :-) serio się troszkę uspokoiłam! :-)

201604051765.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon i aaagatkaaa - Ja też mam bardzo podobne objawy. No nic, nie pozostaje Nam nic innego jak czekać ;) Jeszcze mnie czasami tak jakby skurcz łapał w tym jednym półdupku :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania tutaj mierzyli Ci dno macicy? Ja czegos takiego chyba nie mialam hm...
    Kochana to nic innego jak zmierzenie centymetrem macicy. Położna przyciska dość mocno brzuch i mierzy. Mi na podstawie poprzednich ciąż obliczyli plus minus ile może ważyć mały. (Pod uwagę brali wagę dzieci i tydzień w którym rodziłam) I mam nadzieję że szykuje się spora pomyłka wagowo ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ