Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ponoć życie po porodzie jest o wiele lepsze
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tymi myślami. To jednak jest wielka zmiana i wielka nieznana, więc może nie dziwota, że mamy takie myśli
Falon - Głowa do góry! Na pewno jest wszystko w porządku z dzidzią :*
Falon lubi tę wiadomość
-
Falon moja Mała w tyg 35+6 ważyła 2400 i lekarz mowil, że będzie mniejszym dzieckiem ale jak najbardziej w normie. 3 razy dopytywalam czy oby na pewno
więc nie martw się nic. A coś się tam przygotowuje już do porodu organizm?
Falon lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
A my wlasnie z IP wrocilismy bo maly cos dzis cicho siedzial I ogolnie brzuch strasznie twardy ale na szczescie wszystko dobrze I mam nawet nierergularne ale jednak skurcze ktorych nie czuje I rozwarcie na 2 cm.poprosilam polozna od razu o masaz szyjki no I wrocilismy do domku. Zaraz siadam na pilke oby sie rozkrecilo[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
M+M+? wrote:Dziewczyny, muszę kupić niedrogi laktator. Czy któraś ma jakiś ręczny godny polecenia?
Ja mam laktator z Canpolu, jak dla mnie jest bardzo w porzadku, ratowal mnie juz nie raz cena tez przystepna wiec polecam.Teresa1992, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Aaagaaatka czy się przygotowuje? Powiem tak, brzuszek jeszcze nie opadł, szyjka ma 3cm, brzuszek wciąż faluje. Poza tym łapie mnie często taka okropna duszność, podobno przejdzie jak brzuch opadnie. Są chwile, że czuję lekki ból jak na okres, i kłucie w szyjce, a tak poza tym nic więcej. Więc chyba jeszcze mam czas. Mój gin cały czas mówił, że tydzień młodsza wychodzi, ale dziś stwierdził, że to dużo ponad tydzień i dziwnie się wpatrywał w obraz USG jakby czegoś się doszukiwał...pierwszy raz mnie to stresowało... No nic z tym nie zrobię. Poczekam na to KTG, a kolejne USG mam nadzieję, że mnie uspokoi
-
Madzialena90 wrote:a czy pomógł Ci ten masaż coś???
Po tym masażu już do samego porodu miałam jakieś plamienia. Nie potrafię Ci powiedzieć, czy to "przyspieszyło" mój poród. W nocy po tym masaży miałam pierwsze skurcze przepowiadające, ale minęły po kilku godzinach. -
M+M+? wrote:Dziewczyny, muszę kupić niedrogi laktator. Czy któraś ma jakiś ręczny godny polecenia?
Ja mam ręczny z Avent i oceniam go bardzo wysoko. Rozkręcił moją laktację, cichutko chodzi, łatwo się go rozbiera na części w celu wyparzenia. Dla mnie bomba, aczkolwiek nie mam porównania z innymi.M+M+?, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:a czy pomógł Ci ten masaż coś???
Madzialena. Ja miałam masaż szyjki tydzień temu. Jedyne co to przez ten czas z 1-1,5cm rozwarcia na dzień dzisiejszy mam 2,5-3cm. Takze postęp niewielki. A i tez krwawienie sie pojawiło, ale na drugi dzień byl juz brunatny śluz i tak przez kilka dni. Prawdopodobnie w tym czasie wypadł mi czop, bo jednego dnia było baaardzo dużo tego śluzu. -
Tak jak skowroneczka mogę Ci polecic Canapol, co prawda ja jeszcze nie używałam ale moje znajome polecały co go używały i cena całkiem niskaM+M+? lubi tę wiadomość
-
Falon to mamy podobne objawy. U mnie jeszcze niebolesne twardnienie brzucha. I od paru dni czasem czuję jak mi główką o szyjkę napiera.
Nie przejmuj się, przecież dzieci rodzą się z różną wagą - jedne 2700, inne 4200 i w obu przypadkach jest okbędzie łatwiejszy poród za to
A zachowanie gina mogłaś źle odczytać, może był zmęczony albo coś?
No juz właśnie nie mówiąc o błędach w obliczaniu wagi przez usg!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:36
Falon lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Falon Nie przejmuj się, usg naprawdę nie daje 100 % pewności. Miałam kiedyś badanie u swojego lekarza i pamiętam że pomiary wyszły inne niż na IP jak byłam po dwóch dniach. Obecnie jak chodziłam na usg mała zawsze była do przodu, powiedzmy że był 30 tydzień a ona wielkością 31. Teraz znowu jest tydzień do tyłu, mimo że waga nie taka mała bo 3700 prawie, więc ja już czasami nic z tego nie rozumiem. Moja siostra jak rodziła synka żyła ze świadomością że będzie ważył około 3600, a wyskoczył z wagą 4150
Falon lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:Mania tutaj mierzyli Ci dno macicy? Ja czegos takiego chyba nie mialam hm...
[/link]