Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie Maluch ma regularnie tętno ok. 140 a jak fika to ciut ponad 150. Lekarz mowi ze ok.
A teraz follow up mojej historii proktologicznejPisze z przestroga dla Was. Nie lekceważycie tego problemu i idźcie do proktologa nawet przy niewielkich objawach. Byłam wczoraj i dowiedziałam sie np. ze powszechny w ciazy lek "posterisan" to placebo. Ze sprzedawana za trzy dychy maść nie pomaga nijak, a jesli objawy ustępują to dzieje sie to samoistnie i tylko w łatwych przypadkach. Druga opcja w ciazy jest Proctoglyvenol i ten jest rzeczywiście lekiem, ale u mnie nie wiadomo czy zadziała, bo hemoroid, ktory pojawił sie Deus ex machina tak naprawdę dojrzewał sobie długo i w obecnym stadium to sterydy by sie przydały. Suma sunącym lekarz zasugerował CC, bo jak powiedział, poród moze sie skończyć operacja na hemoroidy. Jestem przerażona! Specjalnie żeby rodzic SN faszeruje sie Heviranem, cały czas tylko o SN myśle a tu hemoroidy, ktore sa totalnie bagatelizowane przez ginekologów jednak mogą byc wskazaniem do cc. Ryczeć sie chce!
Est lubi tę wiadomość
-
Wanna wrote:U mnie Maluch ma regularnie tętno ok. 140 a jak fika to ciut ponad 150. Lekarz mowi ze ok.
A teraz follow up mojej historii proktologicznejPisze z przestroga dla Was. Nie lekceważycie tego problemu i idźcie do proktologa nawet przy niewielkich objawach. Byłam wczoraj i dowiedziałam sie np. ze powszechny w ciazy lek "posterisan" to placebo. Ze sprzedawana za trzy dychy maść nie pomaga nijak, a jesli objawy ustępują to dzieje sie to samoistnie i tylko w łatwych przypadkach. Druga opcja w ciazy jest Proctoglyvenol i ten jest rzeczywiście lekiem, ale u mnie nie wiadomo czy zadziała, bo hemoroid, ktory pojawił sie Deus ex machina tak naprawdę dojrzewał sobie długo i w obecnym stadium to sterydy by sie przydały. Suma sunącym lekarz zasugerował CC, bo jak powiedział, poród moze sie skończyć operacja na hemoroidy. Jestem przerażona! Specjalnie żeby rodzic SN faszeruje sie Heviranem, cały czas tylko o SN myśle a tu hemoroidy, ktore sa totalnie bagatelizowane przez ginekologów jednak mogą byc wskazaniem do cc. Ryczeć sie chce!
O kurcze!!!
Tak właśnie coś mnie dziwiło, że posterisan wcale mi nie pomógł, a właśnie kończę maść! Ten Proctoglyvenol jest na receptę? -
Polin, Proctoglyvenol nie jest na receptę. Nie wiem ile kosztuje bo maż kupował. A lekarz zalecił mi tez delikatne nasiadówki w naparze z kory dębu i rumianku. Dostałam tez maść znieczuleniowa, ale to juz na receptę. A w Auchan kupiłam płyn do higieny intymnej Biały Jeleń - korą dębu. Poza tym do końca ciazy mam nawet czajnika z woda nie podnosić i leżeć leżeć leżeć. A podobno hemoroidy to taki urok ciazy. Nosz kur..........
-
nick nieaktualny
-
baassiia wrote:Jakie wam wychodzilo tetno dzidzi na KTG? U mnie chyba jakos tak wysokie, od 150-160 gdy siedziala spokojnie, jak fikalal to do 180, polozna mowila ze ok, ale nie za wysokie? Skurcze u mnie marne jakies tam do 40 i dwa na 80 i jeden na 100
Ja na ktg też mam czasem puls Młodej bardzo wysoki podczas ruchów. Nawet i ponad 190 sie zdażało. Ale to przy istnej dyskotece w brzuchuAle lekarz stwierdził że to normalne jak sie Młoda dużo rusza.
W piątek na ktg przy godzinnym zapisie, puls wogóle nie był w normie, cały czas między 170 a 190. A wczoraj książkowo. Widocznie moja ma taki temperament -
Witajcie dziewczyny
u nas wszystko oki, malenstwo rosnie, tylko ja dzis w nocy mialam wieksze krwawienie a tak to juz sie jakby konczylo. A dzis rano na podpasce skrzep i jakby kawalek ,,watroby,, doslownie. Od razu zadzwonilam do poloznej, spytala czy sie przemeczalam, cos dzwigalam, to powiedzialam ze wczoraj wzielam sie za sprzatanie kuchni, znioslam mala w foteliku na dol, potem wozek znioslam z trzech stopni i tyle. To powiedziala ze sprzatac maja inni a ja mam odpoczywac i zajmowac sie tylko mala. Mialyscie cos takiego ?
jusiakp
-
jusiakp, ja miałam. Dokładnie to wyglądało jak drobiowa wątróbka! Byyyło ogromne. Ale nie powiedziałam nikomu o tym bo stwierdziłam, że pewnie tak ma być...i trafiło się to jeszcze jak w szpitalu byłam. Wydaje mi się, że to element oczyszczania sie własnie...
-
Marlena wrote:Ja na ktg też mam czasem puls Młodej bardzo wysoki podczas ruchów. Nawet i ponad 190 sie zdażało. Ale to przy istnej dyskotece w brzuchu
Ale lekarz stwierdził że to normalne jak sie Młoda dużo rusza.
W piątek na ktg przy godzinnym zapisie, puls wogóle nie był w normie, cały czas między 170 a 190. A wczoraj książkowo. Widocznie moja ma taki temperament
Moja to też mega wierciochmało kiedy śpi, czasem dziewczyny piszą, że nie czują ruchów 1-2 godz, u mnie się to nie zdarza
mniej lub bardziej cały czas cos tam kombinuje w tym brzuchu
ale tak było od początku
-
Wiecie co? Strasznie boje sie porodu. Może nie tyle bólu co tego czy zdąże do szpitala, czy komplikacji nie będzie. I jak to będzie po porodzie. Czasem myśle 'w co my sie wpakowaliśmy?' i wstyd mi za takie myśli. Boje sie nieznanego. Czy sobie poradze i nie zrobie krzywdy dziecku. Jejku to odpowiedzialność na całe życie.. Z jednej strony chciałabym już urodzić bo boje sie chodzenia w 'przeterminowanej' ciąży, z drugiej strony nie robie nic by poród przyśpieszyć bo się go boje. Ostatnio oglądałam z mężem 'porody', po 1,5 odcinka nie chciał już oglądać i stwierdził że go to przeraziło..
-
Love_life wrote:Wanna a bola Cie te hemoroidy? Bo mi tylko wyszedl ale zadnych dolegliwosci nie mam..
Love_life - bolą to mało powiedziane. Ja po ścianach chodzę, a o siedzeniu to pomarzyć mogę. A zaczęło się waśnie od takiego malusiego guzka, który tylko raz czy dwa wyszedł sobie w II trymestrze i potem sie schował... aż do zeszłej środy... -
nick nieaktualny