X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Maluch ma regularnie tętno ok. 140 a jak fika to ciut ponad 150. Lekarz mowi ze ok.

A teraz follow up mojej historii proktologicznej ;) Pisze z przestroga dla Was. Nie lekceważycie tego problemu i idźcie do proktologa nawet przy niewielkich objawach. Byłam wczoraj i dowiedziałam sie np. ze powszechny w ciazy lek "posterisan" to placebo. Ze sprzedawana za trzy dychy maść nie pomaga nijak, a jesli objawy ustępują to dzieje sie to samoistnie i tylko w łatwych przypadkach. Druga opcja w ciazy jest Proctoglyvenol i ten jest rzeczywiście lekiem, ale u mnie nie wiadomo czy zadziała, bo hemoroid, ktory pojawił sie Deus ex machina tak naprawdę dojrzewał sobie długo i w obecnym stadium to sterydy by sie przydały. Suma sunącym lekarz zasugerował CC, bo jak powiedział, poród moze sie skończyć operacja na hemoroidy. Jestem przerażona! Specjalnie żeby rodzic SN faszeruje sie Heviranem, cały czas tylko o SN myśle a tu hemoroidy, ktore sa totalnie bagatelizowane przez ginekologów jednak mogą byc wskazaniem do cc. Ryczeć sie chce!

Est lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja to na sekundkę, do "odhaczenia" na pierwszej stronie :)
    Tomek urodzony 29.02.2016r, CC, 3200g, 51cm :)

gratulację <3

• Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Arien!!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow kolejny specjalnodatowy Dzieciaczek ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    U mnie Maluch ma regularnie tętno ok. 140 a jak fika to ciut ponad 150. Lekarz mowi ze ok.

A teraz follow up mojej historii proktologicznej ;) Pisze z przestroga dla Was. Nie lekceważycie tego problemu i idźcie do proktologa nawet przy niewielkich objawach. Byłam wczoraj i dowiedziałam sie np. ze powszechny w ciazy lek "posterisan" to placebo. Ze sprzedawana za trzy dychy maść nie pomaga nijak, a jesli objawy ustępują to dzieje sie to samoistnie i tylko w łatwych przypadkach. Druga opcja w ciazy jest Proctoglyvenol i ten jest rzeczywiście lekiem, ale u mnie nie wiadomo czy zadziała, bo hemoroid, ktory pojawił sie Deus ex machina tak naprawdę dojrzewał sobie długo i w obecnym stadium to sterydy by sie przydały. Suma sunącym lekarz zasugerował CC, bo jak powiedział, poród moze sie skończyć operacja na hemoroidy. Jestem przerażona! Specjalnie żeby rodzic SN faszeruje sie Heviranem, cały czas tylko o SN myśle a tu hemoroidy, ktore sa totalnie bagatelizowane przez ginekologów jednak mogą byc wskazaniem do cc. Ryczeć sie chce!

O kurcze!!!
    Tak właśnie coś mnie dziwiło, że posterisan wcale mi nie pomógł, a właśnie kończę maść! Ten Proctoglyvenol jest na receptę?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czytam, żeby tego leku nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, Proctoglyvenol nie jest na receptę. Nie wiem ile kosztuje bo maż kupował. A lekarz zalecił mi tez delikatne nasiadówki w naparze z kory dębu i rumianku. Dostałam tez maść znieczuleniowa, ale to juz na receptę. A w Auchan kupiłam płyn do higieny intymnej Biały Jeleń - korą dębu. Poza tym do końca ciazy mam nawet czajnika z woda nie podnosić i leżeć leżeć leżeć. A podobno hemoroidy to taki urok ciazy. Nosz kur..........

k0kdha00ytas68fh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien gratulacje!:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane ze nie wolno tylko w pierwszym trymestrze.

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien to się skryłaś nam!

Gratulacje!!!

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna a bola Cie te hemoroidy? Bo mi tylko wyszedl ale zadnych dolegliwosci nie mam..

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jakie wam wychodzilo tetno dzidzi na KTG? U mnie chyba jakos tak wysokie, od 150-160 gdy siedziala spokojnie, jak fikalal to do 180, polozna mowila ze ok, ale nie za wysokie? Skurcze u mnie marne jakies tam do 40 i dwa na 80 i jeden na 100

Ja na ktg też mam czasem puls Młodej bardzo wysoki podczas ruchów. Nawet i ponad 190 sie zdażało. Ale to przy istnej dyskotece w brzuchu ;-) Ale lekarz stwierdził że to normalne jak sie Młoda dużo rusza.
    W piątek na ktg przy godzinnym zapisie, puls wogóle nie był w normie, cały czas między 170 a 190. A wczoraj książkowo. Widocznie moja ma taki temperament :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) u nas wszystko oki, malenstwo rosnie, tylko ja dzis w nocy mialam wieksze krwawienie a tak to juz sie jakby konczylo. A dzis rano na podpasce skrzep i jakby kawalek ,,watroby,, doslownie. Od razu zadzwonilam do poloznej, spytala czy sie przemeczalam, cos dzwigalam, to powiedzialam ze wczoraj wzielam sie za sprzatanie kuchni, znioslam mala w foteliku na dol, potem wozek znioslam z trzech stopni i tyle. To powiedziala ze sprzatac maja inni a ja mam odpoczywac i zajmowac sie tylko mala. Mialyscie cos takiego ?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp, ja miałam. Dokładnie to wyglądało jak drobiowa wątróbka! Byyyło ogromne. Ale nie powiedziałam nikomu o tym bo stwierdziłam, że pewnie tak ma być...i trafiło się to jeszcze jak w szpitalu byłam. Wydaje mi się, że to element oczyszczania sie własnie...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Ja na ktg też mam czasem puls Młodej bardzo wysoki podczas ruchów. Nawet i ponad 190 sie zdażało. Ale to przy istnej dyskotece w brzuchu ;-) Ale lekarz stwierdził że to normalne jak sie Młoda dużo rusza.
    W piątek na ktg przy godzinnym zapisie, puls wogóle nie był w normie, cały czas między 170 a 190. A wczoraj książkowo. Widocznie moja ma taki temperament :-)

Moja to też mega wiercioch :) mało kiedy śpi, czasem dziewczyny piszą, że nie czują ruchów 1-2 godz, u mnie się to nie zdarza :) mniej lub bardziej cały czas cos tam kombinuje w tym brzuchu :) ale tak było od początku

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Strasznie boje sie porodu. Może nie tyle bólu co tego czy zdąże do szpitala, czy komplikacji nie będzie. I jak to będzie po porodzie. Czasem myśle 'w co my sie wpakowaliśmy?' i wstyd mi za takie myśli. Boje sie nieznanego. Czy sobie poradze i nie zrobie krzywdy dziecku. Jejku to odpowiedzialność na całe życie.. Z jednej strony chciałabym już urodzić bo boje sie chodzenia w 'przeterminowanej' ciąży, z drugiej strony nie robie nic by poród przyśpieszyć bo się go boje. Ostatnio oglądałam z mężem 'porody', po 1,5 odcinka nie chciał już oglądać i stwierdził że go to przeraziło..

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, tez tak mialam, w 6 dniu od porodu. Ogromny skrzep, dokladnie tak jak piszesz. Poki co sie nie powtorzylo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to faktycznie wiercipięta. Mój to nawet i pare godzin się nie odzywa bo śpi.
    Ale lekarz uważa że wszystko ok. W końcu każdy ma inny temperament ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Wanna a bola Cie te hemoroidy? Bo mi tylko wyszedl ale zadnych dolegliwosci nie mam..

Love_life - bolą to mało powiedziane. Ja po ścianach chodzę, a o siedzeniu to pomarzyć mogę. A zaczęło się waśnie od takiego malusiego guzka, który tylko raz czy dwa wyszedł sobie w II trymestrze i potem sie schował... aż do zeszłej środy...

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna współczuję. Miałam kiedys i wiem jak to boli. Na szczęście zszedł farmakologicznie :/

Wanna lubi tę wiadomość

‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ