X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola gratuluję, maluszku witamy i rosnij zdrowo :-)

Kajola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola gratulacje. Spory dzidziuś.
    Dziewczyny chciałam sie podzielić doswiadczeniami. Miś szumiś to absolutny cud techniki.
    Pytanko do dziewczyn ktore karmią piersią.Kila dni temu miałam nawał pokarmu i mała nie dawała rady spijać. Musiałam ściągać laktatorem jak sie robily twarde. Teraz juz tego nie ma a laktatorem przez 20mminut ledwo 50ml zebrałam. Mała niby grzeczna ale caly czas by najchetniej na cycku wisiała. Moze ja mam za mało pokarmu? Ma któraś z tym problem?

Kajola lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola Gratulacje :-) :-) :-)

Vira na tym etapie pokarmu masz ok., jak dostawisz do drugiej piersi (jeśli Mała chce) to na bank się naje. Poza tym dziecko lepiej (więcej) wyciąga z piersi niż laktator.

A.Kasia, M+M+?, ksanka, Kajola, Lilou1984 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dziś ciężka noc. Całą noc czułam dziwne kłucie w podbrzuszu i spojeniu. Rano się budzę a tu śluz z domieszką krwi. Na razie nie panikuje. Jak będzie więcej to IP.

Gratuluję Kajola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:37

Kajola lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za oknem bialo... przez cala zime tyle sniegu nie napadalo:p

U mnie tez noc srednia, bezbolesne twardnienia co 10 min. Takze niezbyt pospalam. Teraz tez co jakis czas to samo, hmmm moze cos sie rozkreci. Chociaz ja bym tam na miejscu dzidka na taka pogode niewylazila:p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena jak sprawy? Jest juz maluszek? :*

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzedam modne, firmowe i zadbane ubranka dla chłopca lub dziewczynki, wiosenno letnie 56-62-68 i kilka wiekszych, większosć do 10zł bo chce sie tego pozbyć, zapraszam na priv :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - serdeczne gratulacje :)

Vira - Hania ma rację. Jeśli mała potrzebuje wisieć na cycku to jej na razie pozwól bo dzięki temu uregulujesz laktację. A jeśli chcesz mieć pewność, że nie głoduje to przyjrzyj się pieluszkom. Jeśli często je moczy i regularnie robi kupki to wszystko jest jak najbardziej ok.

Powiem Wam, że dzieci to cwane bestie :) Jak nie mam zupełnie nic do roboty to młody śpi jak aniołek a kiedy mam stertę ciuchów do prasowania, pranie i sto innych rzeczy do zrobienia to nagle by tylko jadł, 2x się zarzyga, kupa jakimś cudem wypłynie mu z pieluchy i zasika mi podłogę wraz z łóżeczkiem w sypialni :P Złośliwiec mały ;)

Vira, d'nusia, alinalii, domiii, Izoleccc, ksanka, foxica, Hannia123, Viera Yves, Kajola, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Kajola ogromne gratulacje!:*

U mnie noc z pobudkami na siku,brzuch miałam twardy trochę na okres ściągał..teraz już się na dobre obudziłam:)
    Za oknem jesiennie,u baassiia zimowo a przecież powinno już się robić wiosennie..czekam z niecierpliwością:)

Idę robić śniadanko

Miłego dnia:)

Kajola lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kajola - serdeczne gratulacje :)

Vira - Hania ma rację. Jeśli mała potrzebuje wisieć na cycku to jej na razie pozwól bo dzięki temu uregulujesz laktację. A jeśli chcesz mieć pewność, że nie głoduje to przyjrzyj się pieluszkom. Jeśli często je moczy i regularnie robi kupki to wszystko jest jak najbardziej ok.

Powiem Wam, że dzieci to cwane bestie :) Jak nie mam zupełnie nic do roboty to młody śpi jak aniołek a kiedy mam stertę ciuchów do prasowania, pranie i sto innych rzeczy do zrobienia to nagle by tylko jadł, 2x się zarzyga, kupa jakimś cudem wypłynie mu z pieluchy i zasika mi podłogę wraz z łóżeczkiem w sypialni :P Złośliwiec mały ;)

Dzieki za rady. Kupki u małej to takie żółte jajeczniczki :-) czasem tak czeste ze nie nadążam zmieniać pampersów.Kumpela mi polecila nie kupowac wiecej pampersów rozm 1 niz jedno opakowanie bo szyblo wyrosnie,a ja za chwile bede rozpoczynac 4opakowanie takie mała ma tempo.
    I jest bardzo dowcipna- 50%zmian pieluch kwituje obsikaniem przewijaka jak nie ma nic pod pupą.Kupuje podkłady chlonne zeby nie musiec tyle prac przescieradeł na przewijak

ksanka lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

nas zasypalo!! jest biało!

Vira noo ja już zaczełam 3 opakowanie 1 :P

A.Kasia coś w tym jest ;p mam dokładnie tak samo z Emi ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa do dziewczyn które odciągają melko,
    dziś w nocy mała nie chciała ssać ,
    i ściągnęłam mleko i aż 230ml
    tzn tak mi się wydaje że aż,co powiecie?

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    aa do dziewczyn które odciągają melko,
    dziś w nocy mała nie chciała ssać ,
    i ściągnęłam mleko i aż 230ml
    tzn tak mi się wydaje że aż,co powiecie?

Ja powiem tylko "wow" bo sama właśnie odciągam i 100 ml uciągnęłam z wielkim trudem.

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, które szczepią dzieciaczki szczepionkami skojarzonymi:
    5w1 czy 6w1?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii wprawdzie jeszcze mój maluch w brzuszku ale ostatnio rozmawiałam z pielęgniarką u mojego pediatry i opowiadała, że najlepsza jest ta 5w1 :)

domiii, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja powiem tylko "wow" bo sama właśnie odciągam i 100 ml uciągnęłam z wielkim trudem.

uu boje się że mogę miec nawał mleka ,
    juz nie wspomne o tym ile musiło mi się wylać ...
    bo obudziłam się z mokrym biustonoszem ,

www.suwaczki.com
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii ja tez sie będę pewnie brała 5w1

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii my będziemy szczepić 5 w 1.

Za nami pierwsza noc poza szpitalem. Ogólnie nie było źle. Spaliśmy od 1:30 do 5:30 i od 6 do 9. Najgorsza była walka o pierwsze usunięcie. Akurat na środek nocy mały się zaktywizowal. No i mamy problem z bardzo silnym odruchem ssania a wszystkie próby oszustwa przez smoka są odrzucane a jakby nie było nie mogę pozwolić żeby całą noc wisiał z cyckiem zamiast smoka.

domiii, M+M+? lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mimo przeczytania wszystkiego co możliwe o karmieniu piersią i ponownego przestudiowania książki po powrocie ze szpitala, wciąż mamy problem przy przystawianiu :( Mały się denerwuje, nie może ładnie złapać, cyc mu się wyślizguje i w końcu jak złapie, to czuję że raczej dobrze tego nie zrobił :(
    Pomóżcie, jak to ogarnąć, żeby karmienie nie było takim horrorem???

A tak na marginesie, to nie mogę uwierzyć, że tyle z nas się już rozpakowało a reszta tuż tuż :) Tak patrzę na to moje Maleństwo i nie mogę uwierzyć, że to naprawdę moje, mąż też ;)

A co do porodu, to cc to był dla mnie koszmar, pionizacja to jakaś tragedia, myślałam już, że nigdy w życiu nie wstanę, i w ogóle cały pobyt w szpitalu to jakaś trauma :/ Każdy organizm jednak inaczej znosi takie rzeczy...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamy! :) Piszę do Was z majówek, mam pytanie :) Czy którejś z Was obrócił się maluch po 32 tc? Moje dziecię siedziało łepkiem w dół od 20-30 tc i się wywinęło chytrze ;) W 30 tc synek ważył 2 kilo prawie, więc dość spory malec, czy z własnego doświadczenia zdarzyło się Wam, żeby większe dziecko dało radę się obrócić do porodu właśnie po 32 tc? :) Pozdrawiam i w ferworze porodów mam nadzieję, że ktoś znajdzie chwilkę żeby mi odpisać :) p.s powodzenia wszystkim nierozpakowanym- podczytuję i trzymam kciuki :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ