X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja podobnie jak dziewczyny piję codziennie rano kawkę, ale po karmieniu/odciaganiu a nie przed :-) I też nie zauważyłam żadnych dolegliwości u małego. Zresztą, całą ciążę piłam kawę.

Hannia123, Madlene.:), domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kobietki :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki, ja właśnie wróciłam z wizyty i wszystko mi się zatrzymało, nawet szyjka się wydłużyła i nic nie zapowiada porodu a ja się czuje fatalnie, brzuch twardy prawie cały czas ale na ktg ani jeden skurcz sie nie zapisał mały waży 3,700 łożysko 2 stopień a rozwarcie nie postępuje no masakra dopiero 30.03 kładzie mnie na wywołanie jak nic nie ruszy samo. może się okazać że będe kwietniówką jeszcze

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Hejo, czy wy maluszkom mierzycie temperature ? Od czasu jak moja mala ma katar to biegam z termometrem non stop j zawsze temp waha sie miedzy 36,6 a 37,2 a wczoraj szok 37,6 ! Normalnie sie zalamalam, stalam przy niej i co chwile mierzylam, na szczescie zaczela spadac.

Mój Syn ma przeważnie 37,2 - dzisiaj była położna o pytałam o to.
    jest to zupełnie normalne. im mniejsze dziecko tym większa temperatura, bo malutkie ciałko i organizm i trochę inaczej to funkcjonuje niż u dorosłego, szczególnie że my jesteśmy ciągle w ruchu, a maluchy głównie leżą.
    także ok. alarm wszczynać należy dopiero przy 38-38,5

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pospałam chyba z 2.5h :P aż mi głupio. W nocy łaziłam po mieszkaniu przez te skurcze i organizm chyba musiał nadrobić. W sumie to jeszcze bym spała, ale już stwierdziłam, że wstanę coś poogarniam, bo niedługo mąż z pracy wraca :)

Ostatnie chwile takiego lenistwa :)

Śnieg już prawie całkiem stopniał, a od jutra ma być u wiosennie :)

2 dni do TP

domiii, d'nusia, foxica, Hannia123, Lilou1984, A.Kasia, skowroneczka87, Falon, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Madlene ja podobnie jak dziewczyny piję codziennie rano kawkę, ale po karmieniu/odciaganiu a nie przed :-) I też nie zauważyłam
    żadnych dolegliwości u małego. Zresztą, całą ciążę piłam kawę.

ja identycznie :)
    podobnie jak w ciąży, przy karmieniu dziecka jest dozwolona dzienna dawka kofeiny :)

Madlene.:), Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 nic nie pisała chyba :/ mam nadzieję, że u niej wszytko ok

edyś też daj znać co u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:36

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po 8 bylysmy po cieciu. Ale bylam tak zaaferowana, ze nie zapamiętałam dokladnej godziny i parametrów. Wiem, ze wazyla ok 3400g i 56 cm dluga. Wiem za to na pewno, ze jest taaaaka gladziutka :) Niestety lezymy osobno, nawet mi jej na moment nie położyli :(

Hannia123, Mania1718, M+M+?, A.Kasia, salomea, Viera Yves, Falon, She86, Madzialena90, Est, Izoleccc, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś Gratulacje <3 Oczywiście lubię fakt narodzin Twojej córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:04

muminka83 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    My juz po 8 bylysmy po cieciu. Ale bylam tak zaaferowana, ze nie zapamiętałam dokladnej godziny i parametrów. Wiem, ze wazyla ok 3400g i 56 cm dluga. Wiem za to na pewno, ze jest taaaaka gladziutka :) Niestety lezymy osobno, nawet mi jej na moment nie położyli :(

Serdeczne gratulacje :) Obyś szybko mogła zająć się malutką :*

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś gratulacje!!:*

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój teść jest okulistą.
    U małego ropiało oczko, więc przyjechał zobaczyć. Okazało się, że to zapchany kanalik łzowy. Pokazał jak masować oczko żeby ten kanalik przepchnąc, przepisał biodacynę i zabronił przemywać solą fizjologiczną. Jak jest zakażenie to sól nie jest dobra, bo jest pożywką dla bakterii. Mam przemywać oczka zwykłą czarną herbatą (ale nie rumiankiem).
    Po dwóch dniach już jest poprawa i dziś oczko czyste.

MeAmerie, A.Kasia, domiii, Viera Yves, She86, Est, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zapomniałam wam napsiać ze pije
    codziennie ok. 5 herbat z mlekiem + 3 herbaty ziołowe
    dla kobiet karmiących ;) może to stąd tyle mleka ściągam ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - bardzo się cieszę, że jest lepiej z oczkiem. Szwagierka miała ten sam problem i pamiętam, że mocno się stresowała z tego powodu. Mój póki co nie ma ropiejącego oczka, ale zapamiętam sobie Twoją poradę tak na wszelki wypadek.

Edyś - gratuluję mamusiu :) Zdrówka dla Was!

Baassiiaa - korzystaj maksymalnie z tych ostatnich chwil lenistwa. Ja już za tym tęsknię :D

Jusiakp - potwierdzam to co napisała Domiii o temperaturze dziecka. Dopiero temp powyżej 38stopni jest powodem do niepokoju.

Madzialena90 - daj znać co u Ciebie. Mam nadzieję, że już tulisz maleństwo.

M+M+?, domiii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys gratulacje!

• foxica Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola, edyś Ogromne Gratulacje!:-)

Dziewczyny jestem tak zestresowana, że chyba zawału serca dostane , wiem, że nie służy to chłopakom , ale nie mogę się uspokoić, nie chce myśleć co będzie jutro i jak prześpie jutrzejszą noc, strasznie się boje, 2 tyg temu Alinalii pisała na dzień przed cc, mówiłam wtedy ,o jeszcze 2 tygodnie, kupa czasu, a teraz umieram ze strachu, nie wiem czy sobie poradzę.. co do Miłości nie ma wątpliwości, boje się tylko tego, że nie będę potrafiła zająć się dziećmi podczas gdy instynkt nie odpali w odpowiednim momencie:-(

Mietka30 jeśli czytasz mam pytanie jak się czujesz po cc ? Po ilu godzinach Cię pionizowali? I czy położne na karowej są pomocne ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:25

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś gratuluję :-)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica kochana nie stresuj się ;)
    wszystko bedzie dobrze! bedziesz cudowną mamą ! i instynkt
    cie napewno nie zawiedzie !!! nie ma się czego bać ;)
    ja cudownie zniosłam CC ;) trzymam kciuki kochana :*

foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    cześć dziewczynki, ja właśnie wróciłam z wizyty i wszystko mi się zatrzymało, nawet szyjka się wydłużyła i nic nie zapowiada porodu a ja się czuje fatalnie, brzuch twardy prawie cały czas ale na ktg ani jeden skurcz sie nie zapisał mały waży 3,700 łożysko 2 stopień a rozwarcie nie postępuje no masakra dopiero 30.03 kładzie mnie na wywołanie jak nic nie ruszy samo. może się okazać że będe kwietniówką jeszcze

Ja mam termin na 31.03 też już słabo się czuję brzuch twardy tak samo jeszcze bóle jak na okres i nudności. KTG dopiero 24.03 mam :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica, spkojnie. Spróbuj się przespać bo po cc potrzebne będą siły! Miłość do dzieci i instykt będzie! Albo fala zaleje Cię od razu, albo z każdym dniem będzie przypływ. Dasz radę! A cc się nie bój, ja już pisałam, że zniosłam super i nie cofnęłabym decyzji o takim rozwiązaniu ciąży!

alinalii, foxica, Madlene.:) lubią tę wiadomość

‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ