X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak mi przykro:((( Wiem co czujesz trzymaj się:** dużo siły dla Ciebie:*

Madlene dużo zdrówka:* trzymaj się

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - przykro mi. Czasem czlowiek ma wiekszą zażyłość ze zwierzęciem niż z człowiekiem bo zwierze zawsze jest szczere i nigdy nie ocenia,kocha bezwarunkowo.
    Ale za kilka dni bedzie ktos to bedzie kochac Cie bezwarunkowo,nie bedzie oceniac i bedzie szczere w swoich uczuciach do Ciebie. Zajmie Ci to tez myśli i będzie łatwiej.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo mi przykro :(
    Jestem w domku, antybiotyk, kapusta, jak najwięcej karmić i ściągać i ma przejść. ( Mam zapalenie piersi ) Obecnie gorączka 39,3 czuje się jak na haju, czekam aż paracetamol zacznie działać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Muminko a ja się denerwuję, że mój synek w ogóle nie odbija. Chociaż nozzę go po posiłku ok 10 minut, nic to nie daje. Bardzo się denerwuję.

Wczoraj poszliśmy na 20:00 do pediatry aby zobaczył te krosty na polikach. Lekarz potwierdził że to trądzik toksyczny i powiedział, że trzeba czekać aż samo zejdzie.
    Est czy Twój synek ma już długo te krostki? Czy widzisz jakąś poprawę?
    Alina a kiedy te krostki pojawiły się i Twojej córci?
    Mój synek ma ich sporo, zakończone są białą ropką. Strasznie mi go żal.

Mój syn ma te krostki juz z 1,5 tygodnia i poki co nie zapowiada się, żeby zeszly. Troszkę jest poprawa jak przemywam buzke rumiankiem.

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a my mamy wrażenie, że naszego syna boli gardło lub krtan. Ma zmieniony glos, malo placze, jakby mu glosu brakowalo. Nie ma podwyzszonej temperatury, tylko ten glosik. Jutro idziemy do lekarza.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synkowi robię inhalacje z soli fizjologicznej bo ma zapchany nosek. Dziś kupiliśmy inhalator, ale działa jak traktor. Szumiś niepotrzebny. Ale możepomógłby też na gardło?
    Niestety zaczęło ropieć drugie oczko. Biedny po śnie nie może go otworzyć, tyle ropy. Żal mi tej mojej pysi.

Czasem dziwnie zachowuje się przy piersi. Zaczyna piszczeć, ciągną sutek i pręży się. Zazwyczaj jest rak przy drugiej piersi. Czy Wasze dzieciaczki też tak mają? Nie wiem co to oznacza, że ma już np. dość? O jeny ciągle jakieś niewiadome.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 19:17

Est lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, bardzo mi przykro. Musisz być teraz jednak spokojna dla dzieciaczka. Ściskam cię.

• Falon Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Bardzo... bardzo mi przykro :-( przytulam Cię mocno! :-(

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dzisiaj wróciłyśmy do domu. Jak będę miała chwilę, to opiszę mój nieciekawy pobyt w szpitalu i postaram się nadrobić co tam u Was.
    Tymczasem mam pytanie odnośnie opuchlizny kończyn dolnych?
    Czy któraś z Was się z tym zmagała? Mi przez cały pobyt nikt nie zapytał o opuchliznę, a jedna położna stwierdziła, że w połogu to normalne. Dzisiaj natomiast dostałam ulotkę, w które napisano o zakrzepicy. No i siedzę i myślę i się boję :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dopiero dzisiaj wróciłyśmy do domu. Jak będę miała chwilę, to opiszę mój nieciekawy pobyt w szpitalu i postaram się nadrobić co tam u Was.
    Czy któraś z Was się z tym zmagała? Mi przez cały pobyt nikt nie zapytał o opuchliznę, a jedna położna stwierdziła, że w połogu to normalne. Dzisiaj natomiast dostałam ulotkę, w które napisano o zakrzepicy. No i siedzę i myślę i się boję :/
    Mi w szpitalu opuchlizna zeszła, pojawiła się ponownie na jeden dzień w domu w drugiej dobie, nawet zapomniałam zapytać położnej. Chyba M+M opuchlizna od razu nie zeszła?.

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to normalne taka opuchlizna. W szpitalu miałam zastrzyki zaraz po cesarce. Powinno brać je się 10 dni. Zapobiegają właśnie zakrzepicy. Niestety nie dali recepty. Naszczescie zostało mi 80 sztuk tych zastrzykow jak musialam je brać po operacji nogi. Więc biorę sobie. Koleżanka z sali nie dostała też recepty i ona właśnie ma problem bo dziś mi napisała że nabawiła sie zakrzepicy i ból straszny w nodze. Ja zamierzam jeszcze 10 dni brać profilaktycznie. Przykładowo po operacji na nogę brałam E raczej musiałam brać przez 60 dni. Dodatkowo codziennie biorę acard.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Mi położna i lekarz mówił że nawet do 6 tyg opuchlizna to normalny objaw ale czy ja wiem. Ja już nie mam. Miałam przez 5 dni opuchnięte nogi teraz jest okey. O

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowana na jutrzejsze cc jestem ale psychicznie coraz gorzej. Zwyczajnie się boję :-(
    A przecież powinnam się cieszyć, że już za kilkanaście godzin Emilka będzie z nami.
    nie wiem jak ja wytrzymam do rana

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko to całkiem normalne. Ja nie mam cc i też się boję. Ja to w ogóle lubię mieć wszystko zaplanowane, wtedy mi się lepiej funkcjonuje, a tu mnie to wkurza bo nie znam dnia ani godziny tak na prawdę i dlatego jestem trochę niespokojna. Zobaczysz, będzie ok! Spójrz, już ponad 70 mamusiek rozpakowanych i ile w tym cesarek. I prawie wszystkie już w domciu z maleństwami ;-) to szybciutko minie! Głowa do góry! Trzymam kciuki! :-D

perła ziemi, kofeinka lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Przygotowana na jutrzejsze cc jestem ale psychicznie coraz gorzej. Zwyczajnie się boję :-(
    A przecież powinnam się cieszyć, że już za kilkanaście godzin Emilka będzie z nami.
    nie wiem jak ja wytrzymam do rana
    Mnie jak odeszly wody tak roztelepalo, ze nie wiedzialam co tu ze soba zrobic, ale to efekt zaskoczenia, u Ciebie taki stres bardziej jak przed egzaminem:) bedzie dobrze, planowane CC ida zawsze gladko i szybciej sie wraca do pelni sil:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz duzo lepiej w nocy niezbyt pospalam, przez bol po nacieciu, ale z godziny na godz boli mniej:)

Mam chyba sporo pokarmu (zakladam ze masaz sutkow pomogl) i przy karmieniu o 14 mala sie przejadla chyba bo mi 3 razy wyrzygala i 2 kupy, a potem baczki. kolejne karmienie juz w 2 turach zrobilam z przerwa na ulozenie w brzuszku i poki co jest ok, bo nie marudzi. Spi sobie na brzuszku na mnie, bo to jej ulubiona miejsconwka:)

Falon, She86, Agness27, Renka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Ja miałam straszną opuchliznę wokół kostek. Lekarz poradził mi abym karmiła dziecko w pizycji półleżącej. Po 3 dniach po opuchliźnie nie było śladu.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko mnie tez juz stresik łapie. Jutro Nasz dzien:)
    O 18.30 zjadlam ostatni posilek, a potem pilam tylko wode. Juz zaczynam byc glodna...a ile jeszcze godzin do rana!

Mam byc na IP o 7.30

W głowie 100 mysli. Nam nadzieje ze jakoś zasne....

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będzie dobrze! Trzymam kciuki :)

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ