X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucie, że do świąt się rozpakujecie dziewczyny!

A.Kasia, Falon, Est, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    heja witam sie i ja w terminie porodu a tu ani widu ani słychu. hehe miałam nie donosić tej ciąży do końca bo szyjka była masakryczna a tu zapowiada się że chyba ja jednak zamkne tę listę. pozdrowionka

Kasienka u mnie tez masakryczna szyjka i widzisz ja tez dalej w dwupaku :D no nic czekamy, mnie w nocy straszyły skurcze ale wszystko się uspokoiło.. :D

Andriel a widzisz już Cię miałam pytać kiedy lekarz na wywoływanie Cie bierze do szpitala a tutaj dzidzia sama planuje wyjść! więc trzymam kciuki, niech akcja się szybko i szczęśliwie potoczy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 07:42

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci kładą główki na wznak???

Mój synek tylko na boki. Trochę mnie to martwi bo ma taki kształt główki, który utrudnia mu leżenie na wznak. Ma bardzo wąską twarz, a główka nie jest okrągła tylko tak idzie do tyłu. Czy to już czas aby coś z tym robić, czy fizjologicznie później dzieci zmieniają pizycję główki?

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mam przeczucie, że do świąt się rozpakujecie dziewczyny!

Mi wczoraj lekarz powiedział, że pewnie w Święta się rozpakuje :D
    Ale lepiej w Święta niż w kwietniu ;)

Czarodziejko a Tobie lekarz kiedy kazał zgłosić się na wywołanie?

M+M+? lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka kończy dziś 3tygodnie. Jak ten czas zleciał. A jak pępek byl tak jest nadal :-/ 3ma sie jak dzwon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 07:54

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

mam ponury dzień :(
    mała śpi a ja nadrabiam zaległosci w domu itd
    dziś jedziemy na badanie słuchu ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Andriel, doti77, niecierpliwa kciuki zaciśnięte! :-)

Mnie wczoraj cały dzień brzuszek się spinał i co chwilę pobolewał jak na miesiączkę, a dziś taki ból mnie właśnie zbudził.
    Właśnie wróciłam z toalety i czop mnie opuszcza :-) ale to jeszcze o niczym nie świadczy, bo to może się zacząć jutro, w weekend, w przyszłym tygodniu i później. Jeszcze parę dni wolałabym zaczekać. Dziś humor mam neutralny, ale siostra mnie ma odwiedzić z małym bąblem więc troszkę odciągnę negatywne myśli :-)

d'nusia, M+M+?, Mania1718, ksanka, Hannia123, doti77 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Oliwka kończy dziś 3tygodnie. Jak ten czas zleciał. A jak pępek byl tak jest nadal :-/ 3ma sie jak dzwon.
    Vira u mnie też kikut trzymał się i zaczynał jakoś babrać to jak mi położna środowiskowa pokazała jak robić to w przeciągu 5dni odleciał. Na szkołach rodzenia pokazują żeby nic nie ruszać tylko popsikać i wokoło po zwykłej skórze osuszyć a położna mi pokazała żeby wziąc ten patyczek do uszu dziecka i w środku tam wytrzeć wokoło!!i od kiedy tak robiłam to pare dni i nie ma kikuta. nie trzeba się bać bo to nie boli tylko dla dziecka jest zimne jak sie psiknie octeniseptem. i na tym patyczku to nawet troche krwi było i takiej mazi jakiejs ale już odpadł.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi skurcze zrobiły się nieregularne. Co prawda są co 10,7 lub 5 min ale póki nie są regularne to nie chcą mnie przyjąć do szpitala. Zobaczmy jak to się potoczy.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez porodu nic nie zapowiada :( juz jestem zmeczona ta ciąża i chcialabym urodzić... zaraz swieta ktore mi sie wcale nie usmiechaja,bo przeciez bede siedziec jak na szpilkach.... a jesli nie urodze to 29 pewnie idę do szpitala na wywolanie, czego panicznie sie boje :( zostala nas garstka i widze ze humory podobne mamy...

• Falon Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dziewczyny u mnie tez porodu nic nie zapowiada :( juz jestem zmeczona ta ciąża i chcialabym urodzić... zaraz swieta ktore mi sie wcale nie usmiechaja,bo przeciez bede siedziec jak na szpilkach.... a jesli nie urodze to 29 pewnie idę do szpitala na wywolanie, czego panicznie sie boje :( zostala nas garstka i widze ze humory podobne mamy...

No ale mnie pociesza fakt, że nie tylko ja taka humorzasta jestem, bo widzę, że to normalny stan. Ten niepokój mnie wykończy. Muszę ruszyć dupkę z łóżka i się czymś zająć :-) Dorka87 w kwietniu będą nowe tematy:-) kupki, karmienie, itp Dziewczyny już świetnej wprawy nabierają, a to wszystko dopiero przed nami :)

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

a więc dzwoniłam do swojej gin.
    Muszę jechać na przepłukanie ranki i antybiotyki :/
    wrrrr
    No ale cóż u mnie nie może być idealnie - zawsze coś musi się dziać.

Dziewczynki :d tak jak mówię ostatnie chwile z maluszkami <3
    A potem sama radość :D

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Mi wczoraj lekarz powiedział, że pewnie w Święta się rozpakuje :D
    Ale lepiej w Święta niż w kwietniu ;)

Czarodziejko a Tobie lekarz kiedy kazał zgłosić się na wywołanie?

She ja mam się zgłosić tydzień po terminie czyli w Wielkanoc i w Lany poniedziałek mam rodzić..
    kurcze jeszcze mam nadzieje,że obędzie się bez wywoływania i coś ruszy do niedzieli
    Dzisiaj jade do szpitala na ktg,usg i od razu miednice mają mi zmierzyć,jestem ciekawa co tam mi powie;)

Filip 28.03.2016 <3
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Vira u mnie też kikut trzymał się i zaczynał jakoś babrać to jak mi położna środowiskowa pokazała jak robić to w przeciągu 5dni odleciał. Na szkołach rodzenia pokazują żeby nic nie ruszać tylko popsikać i wokoło po zwykłej skórze osuszyć a położna mi pokazała żeby wziąc ten patyczek do uszu dziecka i w środku tam wytrzeć wokoło!!i od kiedy tak robiłam to pare dni i nie ma kikuta. nie trzeba się bać bo to nie boli tylko dla dziecka jest zimne jak sie psiknie octeniseptem. i na tym patyczku to nawet troche krwi było i takiej mazi jakiejs ale już odpadł.

Robilam dokladnie tak, jak napisalas i pepuszek odpadl po tygodniu od wyjscia ze szpitala.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 - jade patyczkiem w około. Odchylam te skóre na około ale chyba za mało. Od wczoraj stosujemy mieszanke spirytusu z wodą - polożna kazała bo octanisept nie wysusza a spirytus tak i mam na przemian przemywac spirytusem i octaniseptem. Zobaczymu co dzis powie pediatra.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Pap86 - jade patyczkiem w około. Odchylam te skóre na około ale chyba za mało. Od wczoraj stosujemy mieszanke spirytusu z wodą - polożna kazała bo octanisept nie wysusza a spirytus tak i mam na przemian przemywac spirytusem i octaniseptem. Zobaczymu co dzis powie pediatra.

nam dokłądnie tak samo kazała robić położna ;) po 3 dniach stosowania tego specyfiku kikut odpadł ;)

Vira lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,Doti trzymam kciuki:)

Falon ale chociaż czop odchodzi,jest nadzieja że zaraz coś się zacznie!:*

Andriel to czekamy na rozwój wydarzeń kciukasy&&

Falon, Andriel, doti77 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę na wizycie lekarz przemył wszystko wkoło kikuta spirytusem i w poniedziałek rano kikut odpadł. Pępuś śliczny.

Muminko pewnie stąd u Ciebie to zasinienie. Dasz radę. Kto jak nie ty!

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy Wasze dzieci trzymają same główkę na wznak, czy np mięśnie szyi są jeszcze za słabe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:08

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam z niecierpliwością na wasze porody i maluszki :) Doskonale rozumiem wasze samopoczucie ;) Na szczęście za chwilę dzieciątka wam to wynagrodzą.

U nas kikut odpadł po 5 dniach od narodzin bez używania czegokolwiek :)

Falon, She86, Czarodziejka87, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci kładą główki na wznak???

Mój synek tylko na boki. Trochę mnie to martwi bo ma taki kształt główki, który utrudnia mu leżenie na wznak. Ma bardzo wąską twarz, a główka nie jest okrągła tylko tak idzie do tyłu. Czy to już czas aby coś z tym robić, czy fizjologicznie później dzieci zmieniają pizycję główki?

Kochana w tym wieku dzieci zazwyczaj nie potrafią trzymać główki na wznak :) To tak jak z trzymaniem główki prosto, muszą to sobie wyćwiczyć. Poza tym trzymanie jej na boku ułatwia im oddychanie i zapobiega zachłyśnięciu. Główka powinna się wyrównać, mój ma z jednej strony całkiem krzywą i z taką się już urodził ;) Pilnuj tylko żeby często zmieniać jego pozycję do spania :)

M+M+? lubi tę wiadomość

‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ