X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże błagam cię o kroplę deszczu!!!!!

krówka_muffka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas znowu upał :( nocka po burzy duszna a mnie sen przerywaly wymioty. W tygodniu powinnam tez dostać wyniki. Ale muszę iść na krew jeszcze raz bo się zorientowałam,że babeczka zaznaczyła mi borelioze zamiast różyczki :p

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    Mi w laboratorium zapomnieli oznaczyć poziomu glukozy:-) Na szczęście kapnelam się tego samego dnia jak odbieralam wyniki, wiec odnaleźli moja próbkę i oznaczyli :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    U mnie dalej goraco i ani kropli deszczu :/ juz mam dosyc :/ nawet zyc sie nie chce :/
    Jutro jade do gina juz sie nie moge doczekac :) mam nadzieje ze z malenstwem wszystko ok :)

Albuera witaj i rozgosc sie :) cesze sie ze po tak dlugim czasie wam sie udalo :)

Maggda ale z ciebie chudzinka :P a brzus sliczny sie juz robi :)

maggda lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A my mamy rocznicę ślubu dopiero początkiem października i w sumie dobrze, bo jest jakakolwiek szansa na świętowanie :) Mój mąż w okresie letnim jest w domu gościem bo ma wtedy najwięcej pracy, a jak przyjdzie wolna niedziela to najchętniej by leżał i odpoczywał. Tak więc ja jakoś wolę ten okres październik-marzec bo mamy więcej czasu dla siebie.
    A co do śmiesznych sytuacji to myśmy mieli cyrki w czasie zaręczyn, mój mąż oświadczył mi się na plaży, która chwilę później okazała się plażą nudystów :D (do samego końca wmawiałam sobie, że ten pan który idzie z naprzeciwka ma po prostu cieliste slipy).

My też mamy pierwsza rocznicę początek października :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • maggda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam 2rocznice slubu i nie mam pomyslu co by tu zrobic dobrego do jedzenia.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zapalenie pęcherza i dostałam antybiotyk, myślałam że tak jajniki mnie bolą teraz wiem ze to nerki :( dziewczyny ile już razy miałyście usg? Bo ja miałam jedno i jestem umowiona tutaj w UK na 26 sierpnia ale będę w Pl za tydzień i chciałabym tam się wybrać tylko nie wiem czy to jest dobre dla dzidzi takie częste usg?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja jutro mam 2rocznice slubu i nie mam pomyslu co by tu zrobic dobrego do jedzenia.

W sensie na obiad? Czy jakieś przystawki?

• arien Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nadal upał, pełne słońce i zero deszczu. Chociaż dzisiaj coś trochę powiewa więc jest ciut znośniej. Nie mogłam sie dzisiaj zwlec z łóżka. I od samego wstania czuję się zmęczona :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Albuera Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja leżę na kanapie przed wentylatorem i tyle ze mnie. Nie pisałam, ze od początku ciąży miałam plamienia, najpierw lekarz powiedział, ze to rodzący się mięśniak, potem, ze ciąża pozamaciczna, a finalnie okazało się, ze mam krwiaka. No i od 2 lipca, az do ubiegłego tygodnia leżałam plackiem. Lekarz mówił, żeby sie nie nastawiać, ze raczej sie nie uda :( Zaparłam sie i wstawałam tylko na siku i papu. Ostatnia wizyta pokazała, ze juz nie ma krwiaka, serduszko bije, parametry książkowe i wszystko na dobrej drodze, ale zwolnienie i tak mam.
    Ile już przytyłyście? Ja 2 kg. I tak sobie myślę, ze gdybym miała leżeć cały czas to upasłabym sie pewnie 1 kg na dzien :)
    A to moj brzuch. Ja widzę, ze jest większy, bo z reguły jestem bardzo szczupla i brzuch mam raczej zapadniety ;/, ale dla osób postronnych chyba jest niewidoczny.
    j0aaz8.jpg

maggda, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbec27voi.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    W sensie na obiad? Czy jakieś przystawki?
    Myslalam raczej cos na obiad badz kolacje

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera wrote:
    Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja leżę na kanapie przed wentylatorem i tyle ze mnie. Nie pisałam, ze od początku ciąży miałam plamienia, najpierw lekarz powiedział, ze to rodzący się mięśniak, potem, ze ciąża pozamaciczna, a finalnie okazało się, ze mam krwiaka. No i od 2 lipca, az do ubiegłego tygodnia leżałam plackiem. Lekarz mówił, żeby sie nie nastawiać, ze raczej sie nie uda :( Zaparłam sie i wstawałam tylko na siku i papu. Ostatnia wizyta pokazała, ze juz nie ma krwiaka, serduszko bije, parametry książkowe i wszystko na dobrej drodze, ale zwolnienie i tak mam.
    Ile już przytyłyście? Ja 2 kg. I tak sobie myślę, ze gdybym miała leżeć cały czas to upasłabym sie pewnie 1 kg na dzien :)
    A to moj brzuch. Ja widzę, ze jest większy, bo z reguły jestem bardzo szczupla i brzuch mam raczej zapadniety ;/, ale dla osób postronnych chyba jest niewidoczny.
    j0aaz8.jpg

Ja proponuje zmienić lekarza. Co to za konował? Jeśli był widoczny pęcherzyk w jamie macicy to nie ma możliwości ciąży pozamacicznej. Po drugie plamienie nie musi świadczyć o czymś złym powinno jedynie zaświecić się pomarańczowe światło. Po trzecie sporo dziewczyn miałoo krwiaka w ciąży. Wystarczy więcej odpoczywać. Unikać chodzenia po schodach , noszenia itd. Leżeć. Jak mógł ci powiedzieć że masz się nie nastawiać bo chyba będzie źle. Moja ginekolog powiedziała. Do momentu jak wyniki są dobre nie martwimy się. Oczywiście bywa różnie ale nie mamy na to wpływu. Tak więc lekarz powinien powiedzieć że teraz to zachowujemy spokój i ewentualnie będziemy się martwić potem

Albuera lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera,
    Ty nie jesteś szczupła. Jesteś przeraźliwie chuda. Także nie przejmuj się dodatkowymi kilogramami, bo będziesz piękną mamusią ;) A co do lekarza to mumonka83 ma rację - zmień go :) Lekarz ma wspierać, a nie dołować.

muminka83, Albuera lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera, chudzinko :-)
    Zgadzam się z muminką
    [rym niezamierzony ;-)]

Uważam, że rolą lekarza jest wspierać i dodawać wiary, a nie ciągnąć pacjentki psychicznie w dół.
    Dla mnie ideałem jest lekarz, który dodaje wiary, ale jeśli jest problem, to mówi otwarcie. Tylko podkreślam: kiedy JEST REALNY problem. Sprawdzony, zbadany, zmierzony, etc.

Ja (mimo, że jestem panikarą i wiecznie przejmującą się przyszłą mamuśką) dla zachowania zdrowia psychicznego, na własny użytek stosuję wobec ciąży prawo "domniemania niewinności". Jak w prawie. Ciąża jest zdrowa nawet w obliczu przedstawianych jej "zarzutów", dopóki 100%-owo nie udowodni się jej winy, to znaczy nieprawidłowości :-)
    Tym sposobem udaje mi się trwać w oczekiwaniu na czwartkowe USG.

muminka83, arien, Albuera, mada_lena lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :)
    U mnie dalej goraco i ani kropli deszczu :/ juz mam dosyc :/ nawet zyc sie nie chce :/
    Jutro jade do gina juz sie nie moge doczekac :) mam nadzieje ze z malenstwem wszystko ok :)

Albuera witaj i rozgosc sie :) cesze sie ze po tak dlugim czasie wam sie udalo :)

Maggda ale z ciebie chudzinka :P a brzus sliczny sie juz robi :)

No to idziemy razem. Ja też ale mam na godz 16:15 i to też wizyta serduszkowa

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Albuera Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja proponuje zmienić lekarza. Co to za konował? Jeśli był widoczny pęcherzyk w jamie macicy to nie ma możliwości ciąży pozamacicznej. Po drugie plamienie nie musi świadczyć o czymś złym powinno jedynie zaświecić się pomarańczowe światło. Po trzecie sporo dziewczyn miałoo krwiaka w ciąży. Wystarczy więcej odpoczywać. Unikać chodzenia po schodach , noszenia itd. Leżeć. Jak mógł ci powiedzieć że masz się nie nastawiać bo chyba będzie źle. Moja ginekolog powiedziała. Do momentu jak wyniki są dobre nie martwimy się. Oczywiście bywa różnie ale nie mamy na to wpływu. Tak więc lekarz powinien powiedzieć że teraz to zachowujemy spokój i ewentualnie będziemy się martwić potem
    Tak zrobiliśmy. Zmieniłam lekarza i ten drugi trochę mnie uspokoił. Powiedział, ze póki nie jest źle, to jest dobrze i, ze jak ma być dobrze, to będzie dobrze.

Dziewczyny, a jak u Was z mdłościami? U mnie apogeum było w 7 tyg i właściwie już odpuszcza. Pozostał jednak wstręt do mięsa, wędlin, nabiału. Jem ziemniaki pieczone z (o dziwo)maślanką, paprykarz (łyżkami z puszki!), nektarynki i winogrona. Tyle :) A u Was jak z kulinarnymi fajerwerkami? :))

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbec27voi.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wizyty jutro. Mnie pozostaje poczekać do piatku. Zobaczymy czy z dzidzią wszystko ok i czy torbiel się chociaż troszkę zmniejszyła.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę jutrzejszych wizyt. Sama czekam do czwartku.
    Miałam możliwość przełożenia wizyty na wtorek, ale uznałam, że to może być odrobinę za wcześnie. To będzie u mnie prawdopodobnie 7tyg.+0. Więc chyba doczekam jeszcze te dwa dni dłużej.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera ja mam mdłości cały czas a w nocy jak się kłade nawet na pół siedząco budzą mnie wymioty i tak cały czas czuje gul w gardle :( Ale z drugiej strony jak mi przeszło jeden dzień to się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera dobrze ze zmienilas lekarza... w 4t4d jak bylam na wizycie byl pecherzyk ale duzo za maly i lekarz tylko powiedzial ze jest za maly i kazal lezec i brac leki... dopiero na nastepnej wizycie gdzie bylo juz widac serduszko przyznal sie ze po ostatnim usg myslal ze nic z tego nie bedzie... Ale w prost mi tego nie powiedzial, chociaz ja zdawalam sobie sprawe z tego co to moze oznaczac ze pecherzyk byl za maly tym bardziej ze wiedzialam kiedy zaszlam i kiedy byly przytulanka...

Muminka ja mam na 17.45 heh pewnie bedzie opoznienie jakas godzine (zawsze jest) :/ wiec do domu wroce jak zwykle ok 21 :/ bo do lekarza mam 100km :/ wiec u mnie jest to wyprawa na pol dnia :/ U mnie to juz bedzie 4 wizyta :P a za tydzien mam jeszcze prenatalne :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ