X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jakoś nie mogę spać.....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim upale to ciężko spać... Noc taka gorąca...
    Mi jeszcze głowę zaprząta moja tarczyca, z którą nigdy problemów nie miałam...
    Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
    TSH 1,67 przy normie 0,25-5
    FT4 9,32 przy normie 10,4-19,8
    Takie mam wyniki.
    Za niskie to FT4 i nie wiem co z tym robić. Gin kazał konsultować z endo - tak też zrobię z tym, że na wizytę muszę trochę poczekać ze 2-3 tyg.
    Miałyście może podobną sytuację?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, tsh masz jeszcze w normie Endo bedzie chcial kontrolowac wynik co 3-4 tyg Pewnie przepisze lek zeby utrzymac jak najnizszy wynik Co do ft4 moja endo byla zdziwiona po co robilam, bo to sie przeciez nie liczy Prawda jedna jest taka ze trudno trafic na dobrego endo, ktory wezmie wszystkie aspekty choroby pod uwage

l22ncwa15v2ncszo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ostarnio dodawalyscie zdj swoich brzuszkow wiec ja tez dodam. Sorki za balagan na zdj ale nie zdarzylam posprzat przed ucieczka na plaze :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39bb591df16b.jpg

Marcysia86, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Jak przyjemnie chlodno za oknem :-D w nocy troche się blyskalo i dosyć wiało ale deszczu ani kropli a tak by się przydał. U mnie dzis dożynki na wsi ale z racji mojej pozycji horyzontalnej nigdzie sie nie wybieram a maz solidarnie tez zostaje. Milej chłodnej niedzieli

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, u mnie lało wieczorem burza też konkretna była. Dziś rano jak wstałam zagrzmiało 2 razy i ciągle deszcz pada, może w końcu będzie czym oddychać :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas parówa dalej. W mieszkaniu 34 C. Padam :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się od rana! U nas od rana już bardzo ciepło, a ja rosołek robię, leczo na jutro i pizze domową a po południu myślę, że może wyskoczymy gdzieś chociaż na spacer...życzę Wam udanych niedziel :*

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś do pracy na 11.30 a jakaś taka połamana jestem, w nocy się budziłam bo duszno i o 5 rano siusiu musiałam.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko powiedzieć dzień dobry i zmykam do pracy :)

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja nie pospałam bo do 3 w nocy grillowałam ale i tak czuję się ok i mam od rana dobry humor :) Pewnie dlatego, że dziś niedziela - czyli w naszym układzie "dzień spędzony z rodziną"! W końcu z mężem :) Jak dobrze pójdzie to wcale tu już do wieczora nie zajrzę, więc życzę Wam wszystkim miłego spokojnego dnia :)

Marcysia86, anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    My juz nie wytrzymalismy i pomimo zakazu musielismy choc troszeczke sie "poprzytulac". Moja gin dmucha na zimne bo pomimo braku plamien i innych niepokojacych objawow dala taki zakaz :/

Hmm czyli mimo, że wszystko przebiega prawidłowo to dostałaś zakaz? dlaczego?
    coś się wcześniej działo? miała jakieś podstawy?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Albuera Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Mam termin na 12 marca 2016. Obecnie jest to 9tydzien 2dzien. Dodam, ze staraliśmy się 2 lata, i udało się :)

A.Kasia, domiii, muminka83, Karolina@, Est, krówka_muffka, Izoleccc, Martita88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbec27voi.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Odebrałam wczoraj wyniki morfologii, obizony hematokryt i hemoglobina a do tego podwyższone p-lcr
    Wszystko wskazuje na to ze chyba anemia chce się u mnie zadomowic...;-/

ja też mam obniżony hematokryt, hemoglobinę i czerwone krwinki, ale w ciąży to zupełnie normalnie, bo krew się rozrzedza :) konsultowałam to z 2 lekarzami i żaden nie wspomniał o anemii i niepokojących wynikach, więc spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:19

muminka83 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kolejny upalny dzień witam temp 31 stopni w domu. Nie potrafię tej temp za żadną cholerę obniżyć. A czeka mnie jeszcze sprzątanie po wczorajszym grillu, siedzieliśmy do 2 w nocy. Znajomi ucieszeni z radosnej nowiny. Najbardziej mi się podobało, tak pokazywałam 4-letniej chrześnicy zdjęcie z usg i wskazywałam główkę, brzuszek, rączki, nóżki. Już się zapowiedziała, że będzie przyjeżdżać kąpać bobasa i chodzić z nim na spacery :)

Po południu może ucieknę z mężem tam gdzie chłodniej, tzn z góry.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Cześć dziewczyny. Kolejny upalny dzień witam temp 31 stopni w domu. Nie potrafię tej temp za żadną cholerę obniżyć. A czeka mnie jeszcze sprzątanie po wczorajszym grillu, siedzieliśmy do 2 w nocy. Znajomi ucieszeni z radosnej nowiny. Najbardziej mi się podobało, tak pokazywałam 4-letniej chrześnicy zdjęcie z usg i wskazywałam główkę, brzuszek, rączki, nóżki. Już się zapowiedziała, że będzie przyjeżdżać kąpać bobasa i chodzić z nim na spacery :)

Po południu może ucieknę z mężem tam gdzie chłodniej, tzn z góry.

widzę, że więcej nas było wczoraj grillujących :) u nas to już był kolejny grill w ostatnich tygodniach, za każdym razem przychodzą inni znajomi i się dowiadują i ich reakcje są naprawdę bezcenne :) :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii,to moja pierwsza ciaza wiec nie mam nieprzyjemnych doswiadczen Od samego poczatku jest wszystko ok Na pierwszej wizycie dostalam Duphaston i taki wlasnie zakaz A to wszystko ze wzgledu na moja niedoczynnosc i hashimoto

l22ncwa15v2ncszo.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys ja też mam Hashimoto, ale dostaliśmy zielone światełko na prztulanko:-) pewnie twoja ginekolog dmucha na zimne.

U mnie właśnie leje i grzmi, super jest. W końcu jest czym oddychać:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz dzisiaj cudownie, 22 stopnie na zewnątrz a rano lało.

Anielica żelazo z suplementów nie wchlonie Ci sie tak dobrze jak z jedzenia. Najwięcej ma wątróbka a poza tym szpinak, pietruszka, buraki. To najlepszy sposób, żeby sobie podnieść poziom żelaza.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie tylko, że wątróbka ma bardzo dużo witaminy A a jej nadmiar może być w ciąży szkodliwy. Mi lekarz zabronił jeść wątróbkę do końca trymestru, a potem nie częściej niż raz w miesiącu.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ