Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy takim upale to ciężko spać... Noc taka gorąca...
Mi jeszcze głowę zaprząta moja tarczyca, z którą nigdy problemów nie miałam...
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
TSH 1,67 przy normie 0,25-5
FT4 9,32 przy normie 10,4-19,8
Takie mam wyniki.
Za niskie to FT4 i nie wiem co z tym robić. Gin kazał konsultować z endo - tak też zrobię z tym, że na wizytę muszę trochę poczekać ze 2-3 tyg.
Miałyście może podobną sytuację? -
Tova, tsh masz jeszcze w normie Endo bedzie chcial kontrolowac wynik co 3-4 tyg Pewnie przepisze lek zeby utrzymac jak najnizszy wynik Co do ft4 moja endo byla zdziwiona po co robilam, bo to sie przeciez nie liczy Prawda jedna jest taka ze trudno trafic na dobrego endo, ktory wezmie wszystkie aspekty choroby pod uwage
-
Hejka ostarnio dodawalyscie zdj swoich brzuszkow wiec ja tez dodam. Sorki za balagan na zdj ale nie zdarzylam posprzat przed ucieczka na plaze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39bb591df16b.jpgMarcysia86, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Witam z rana. Jak przyjemnie chlodno za oknem
w nocy troche się blyskalo i dosyć wiało ale deszczu ani kropli a tak by się przydał. U mnie dzis dożynki na wsi ale z racji mojej pozycji horyzontalnej nigdzie sie nie wybieram a maz solidarnie tez zostaje. Milej chłodnej niedzieli
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja nie pospałam bo do 3 w nocy grillowałam ale i tak czuję się ok i mam od rana dobry humor
Pewnie dlatego, że dziś niedziela - czyli w naszym układzie "dzień spędzony z rodziną"! W końcu z mężem
Jak dobrze pójdzie to wcale tu już do wieczora nie zajrzę, więc życzę Wam wszystkim miłego spokojnego dnia
Marcysia86, anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:My juz nie wytrzymalismy i pomimo zakazu musielismy choc troszeczke sie "poprzytulac". Moja gin dmucha na zimne bo pomimo braku plamien i innych niepokojacych objawow dala taki zakaz
Hmm czyli mimo, że wszystko przebiega prawidłowo to dostałaś zakaz? dlaczego?
coś się wcześniej działo? miała jakieś podstawy? -
anie93lica wrote:Odebrałam wczoraj wyniki morfologii, obizony hematokryt i hemoglobina a do tego podwyższone p-lcr
Wszystko wskazuje na to ze chyba anemia chce się u mnie zadomowic...;-/
ja też mam obniżony hematokryt, hemoglobinę i czerwone krwinki, ale w ciąży to zupełnie normalnie, bo krew się rozrzedzakonsultowałam to z 2 lekarzami i żaden nie wspomniał o anemii i niepokojących wynikach, więc spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:19
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Kolejny upalny dzień witam temp 31 stopni w domu. Nie potrafię tej temp za żadną cholerę obniżyć. A czeka mnie jeszcze sprzątanie po wczorajszym grillu, siedzieliśmy do 2 w nocy. Znajomi ucieszeni z radosnej nowiny. Najbardziej mi się podobało, tak pokazywałam 4-letniej chrześnicy zdjęcie z usg i wskazywałam główkę, brzuszek, rączki, nóżki. Już się zapowiedziała, że będzie przyjeżdżać kąpać bobasa i chodzić z nim na spacery
Po południu może ucieknę z mężem tam gdzie chłodniej, tzn z góry.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Cześć dziewczyny. Kolejny upalny dzień witam temp 31 stopni w domu. Nie potrafię tej temp za żadną cholerę obniżyć. A czeka mnie jeszcze sprzątanie po wczorajszym grillu, siedzieliśmy do 2 w nocy. Znajomi ucieszeni z radosnej nowiny. Najbardziej mi się podobało, tak pokazywałam 4-letniej chrześnicy zdjęcie z usg i wskazywałam główkę, brzuszek, rączki, nóżki. Już się zapowiedziała, że będzie przyjeżdżać kąpać bobasa i chodzić z nim na spacery
Po południu może ucieknę z mężem tam gdzie chłodniej, tzn z góry.
widzę, że więcej nas było wczoraj grillującychu nas to już był kolejny grill w ostatnich tygodniach, za każdym razem przychodzą inni znajomi i się dowiadują i ich reakcje są naprawdę bezcenne
muminka83 lubi tę wiadomość
-
U nas juz dzisiaj cudownie, 22 stopnie na zewnątrz a rano lało.
Anielica żelazo z suplementów nie wchlonie Ci sie tak dobrze jak z jedzenia. Najwięcej ma wątróbka a poza tym szpinak, pietruszka, buraki. To najlepszy sposób, żeby sobie podnieść poziom żelaza.