X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy drugą rocznicę ślubu w czerwcu, dokładnie w dzień dziecka i równocześnie jest to nasza szósta rocznica bycia razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:02

Renka88 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam zdjęcia tych bliźniaków i chyba jedno ma zespół Downa :/ Smutne to wszytko. Już nie wiem, jak tą babą skomentować.

Ludzie się oburzają, gdy ktoś weźmie zwierzaka, a potem chce zwrócić. A tu? Kobita sobie wymyśliła dziecko, a teraz klops, bo nie ma jak wychować. I tak jak muminka83 pisała jakie te dzieci będą mieć dorosłe życie. Pewnie w rodzinie zastępczej za parę lat wylądują, bo wynikało z tego, że nie ma rodzeństwa nawet :/ A jeszcze jak to jedno dziecko rzeczywiście ma zespół Downa, to to go zechce?

Swoją drogą to Pani doktor z filmu, to grzmiący głos rozsądku, obalający tezy o tym, że niby było to naturalne poczęcie.

Ja własnie wstałam, przespałam chyba z 3h, mnie też upały nie służą :/ w nocami nie dosypiam, a tylko na weekendzie można odespać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:56

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chwilkę temu wstałam drzemka godzinna się przydała.Nie wiem jak to będzie jak w pracy zachce się spać.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, tak się cieszyłam, ze mnie mdłości omijają, a dziś jest nieciekawie. Wcześniej źle się czułam tylko jak dużo na raz zjadłam, a dziś nawet po małym jogurcie mi niedobrze :( i jeszcze te upały zasrane :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Dziewczynki. Ja dziś dostałam wysypki od słońca :-/ grrrrr. Nigdy tak nie miałam. widocznie Fasol nie lubi tego i koniec!!!! Także żegnam słońce!

Dziś na obiado-kolację szaszłyki z grilla <3 mmmmm nie mogę się doczekać!!!

w czw badania prenatalne. Już odliczam dni.

Miłego dnia !! Pamiętajcie o dużych ilościach wody!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już od ok.10 dni zero objawów ciąży... dobrze, źle? sama nie wiem. Czułabym się pewniej gdybym miała mdłości :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    no ja już od ok.10 dni zero objawów ciąży... dobrze, źle? sama nie wiem. Czułabym się pewniej gdybym miała mdłości :)

he he he he :D
    mam to samo, często zastanawiam się czemu nie mam żadnych mdłości ani wymiotów :/
    Może jeszcze za wcześnie... sama nie wiem

muminka83 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja nie mialam wymiotow az do tej pory,ale nie raz podchodzilo mi pod gardlo;D jej jak strasxnie goraco,krece sie z jedego kata w drugi,pic sie chce jesc nie bardzo,dzis wyciaglam krokiety warzywne i sobie pozniej wszamie;D

kofeinka lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj brzuch pobolewa, mam jakiś skurcz i puszcza. Nie wiem czy to jelitowe czy macica ale mija. Zdenerwowalam się.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, A masz Nospe? weź zjedz. Ja brałam początkowo 3 tabl dziennie, teraz już tylko kiedy boli podbrzusze.

Odpoczywaj! A jak nie przejdzie to jutro pojedz na IP. Będziesz spokojniejsza ;)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, tyle że ten ból mija. Zobaczymy może niepotrzebnie panikuje. Dziękuję :*

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przeszlo plamienie. Dziewczyny czy moze to oznaczać ze ten cholerny krwiak sie wchłonął? Za to mdlodci rozhulały sie na dobre, masakra jakaś jak nie urok to sraczka a gorąco jak w piekle, mieszkam na poddaszu i temp. W pokoju aktualnie 34 stopnie no Sajgon jakiś. Byle do jesieni

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszla mnie ochota na bzykanko z mężem a tu dupa nie można, ciekawe czy jak na kontroli będzie ok u lekarza to pozwoli nam się pomiziac

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nie wytrzymalismy i pomimo zakazu musielismy choc troszeczke sie "poprzytulac". Moja gin dmucha na zimne bo pomimo braku plamien i innych niepokojacych objawow dala taki zakaz :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka- ta historia z aktem ślubu ! :-) Bedziecie mieli co wspominać cale lata :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z plażowania. Kupiłam krem dla dzieci z filtrem 50+, wysmarowałam się cała i nawet wykąpałam się w morzu :)
    Aha, wczoraj zrobiłam sobie pazurki. Chciałam Wam się pochwalić :P Robiłam french po raz pierwszy sama :D

33at55u.jpg

arien, A.Kasia, muminka83, She86, Izoleccc, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam sobie sama robić hybrydy ale zrezygnowałam kupiłam 4 nowe lakiery do paznokci i stworzyłam taki zestaw. Trzymają się pięknie i też tak wyglądają
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3abca932855.jpg

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Normalnie nie mam sily na nic :/ caly dzien leze przed wiatrakiem :/

My w kwietniu mielismy 3 rocznice slubu, a razem juz 8 lat :)

Co do tej kobity co urodzila te blizniaki to tez wydaje mi sie to glupie bo zamiast ona je wychowywac to nie dlugo sama bedzie potrzebowac pomocy, a skoro jest aktorka to wydaje mi sie ze "pomocy" nie potrzebuje... bo przeciez aktorzy do biednych nie naleza... A sprawa jest juz tak naglosniona ze ona na pewno niezla kase juz za to dostaje, sprzedala zdjecia dzieci nie dlugo sama sie ujawni i pokarze wiec wydaje mi sie ze dzieki temu juz bedzie ustawiona do konca zycia...

Dziewczyny ostatnio jem ciagle winogron i nektarynki :P slodkie, czekoladowe dla mnie moze nie istniec, wrecz jest mi po nim nie dobrze :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Współczuje z tymi upałami :-( u mnie przyjemne 26 stopni. Wczoraj poległam spać z migrena o 19.30.
    Dzisiaj w pracy od 9 do 17 ale kolejne dwa dni wolne wiec odpoczywam.

Co do woskowania nie ma żadnych przeciwwskazań w ciąży. Woskuje panie aż do samego porodu. Skóra jest wrażliwsza ale nie ma podrażnień jak wosk i wykonanie są dobre :-)

Ja rownież rocznica ślubu w sierpniu dokładnie 16:-) to juz 7 w tym roku. A razem juz w sierpniu będzie 13lat :)

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam dość tych upałów. Nie ma czym oddychać. Przez ostatnie lata zauważyłam że albo jest wściekle gorąco albo zimno. Nic po środku.
    Apetytu jakby wcale. Dziś przez cały dzień zjadłam jedynie Szklankę koktajlu borówkowo-malinowego-jagodowego oraz jeden mały kotlecik i dwa ziemniaczki. Nie byłam w stanie. Pić piję ale jestem słaba.
    Jak tak dalej pójdzie to nie będę czekać na klimę na przyszły rok a zamówię firmę by teraz zrobiła bo inaczej masakra. I tak mamy rozpierduchę w mieszkaniu bo po remoncie instalacji elektrycznej musimy powoli doprowadzić do ładu mieszkanie. W wrześniu planujemy przedpokój i kuchnię a w październiku salon i mały pokoik dla dzieci.
    Boże chyba mój będzie musiał iść do TV i zrobić akcję. Żona choruje na chorobę genetyczną zaszła w ciążę proszę o dofinansowanie :P Może się uda. A tak na marginesie kiedyś miałam wywiad :P w rozmowach w toku odnoście eutanazji. :P

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ