X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tygrysek, my kupujemy w kawalku, potem mój mąż go marynuje w przyprawach a potem piecze w piekarniku.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba tak wlasnie zrobie

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem wniebowzieta:-) prawie cały dzień pada, więc w końcu super:-)

Z okazji rocznicy ślubu mąż wczoraj zabrał mnie na kolację, a dziś w kawiarni skusiłam się na pierwszą kawę odkąd jestem w ciąży i przepyszny torcik bezowy:-) raj normalnie:-)
    Szkoda ze do pracy jutro:-(

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle na wędline nie mam ochoty. Na obiady też nie. Jem bułki z jakimś serem (twarożkiem, topionym, zółtym), pomidorem i cebulką. I tak cały dzień :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Jak tak Was czytam Dziewczyny to sobie myślę, ze jednak cieszę się, ze na północy Polski zawsze jest chłodniej. Teraz mamy 22 stopnie i jest cudownie :-)
    Ja tez z polnocy ale jak dla mnie nie ma roznicy, tak czy tak cieplo. Kad dokladnie jestes?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Warszawie lekkie ochłodzenie.
    W praktyce oznacza to spadek temperatury z 34 na 28 stopni ;-) Ale to już czyni różnicę.
    U mnie na 22. piętrze jest teraz trochę chłodniej niż na dole, wieje lekki wiaterek, więc super się siedzi na tarasie i można odetchnąć. Może wreszcie znajdę w sobie jakąś wenę do pracy :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży?? proszę o szybką odpowiedź

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, podobno takie dla niemowląt są także bezpieczne w ciąży.

Co do wędlin ja albo piekę w domu, albo kupuję taką, która ma w składzie tylko mięso i przyprawy. W ogóle od lat na wszystkim dokładnie czytam etykiety i mam sprawdzoną listę produktów. Wolę czasem czegoś nie zjeść niż takie chemiczne wciągnąć.

Co do kupnych pasztetów czytałam gdzieś, żeby nie jeść ich w ciąży, bo nie można ich poddać kolejnej obróbce cieplnej, a różnie z nimi bywa. Ja szczęśliwie dostałam wczoraj domowy pasztet od babci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 20:20

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie dla dorosłych??

wac4wpq.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży:-) także spokojnie możesz stosować

kofeinka lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A takie dla dorosłych??

Mi lekarz na moje problemy, zaparcia zapisał syrop + czopki raz dziennie. Stosowałam 5 dni. Wszystko jest ok

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A takie dla dorosłych??

Są bezpieczne.

kofeinka lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy się zdrowo odżywiacie ja kupuje po prostu to co lubię i smakuje :-) teraz trochę z tym gorzej bo apetytu brak, ale jak już jem to, to co zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 20:31

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź.

wac4wpq.png

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia bo to jest moja 4 ciaza poprzednie zakończyły sie przedwcześnie. A wynika to z faktu że mam niewydolność ciśnieniową szyjki macicy i jak maluch robi sie coraz większy to uciska szyjke która się skraca i odchodzą mi wody. Więc żeby utrzymać ciążę założy mi szew. Miałam juz to mieć ostatnio ale pan doktor się trochę ociagal i przed 22 tygodniem odeszly mi wody i bylo po zawodach.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny, ale Wy się zdrowo odżywiacie ja kupuje po prostu to co lubię i smakuje :-) teraz trochę z tym gorzej bo apetytu brak, ale jak już jem to, to co zawsze.

Ja raczej jem, co mi akurat smakuje, ale staram się nie przesadzać z niezdrową żywnością.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też miałam dziwne zachcianki typu gorące kubki a tam tyle chemii że brak słów. Dziś taki gorący kubek zastąpiłam pyszna herbatką. Na dniach mam zamiar upiec pierwszy raz pasztet bo oboje z moim chłopakiem uwielbiamy pasztety, aż ślinka cieknie na samą myśl :) Często jem kanapki z pomidorem albo ogórkiem ostatnio naszła mnie ochota na owoce. Ogólnie staram się zdrowo jeść ale czasem kebaba czy frytek nie odmówie

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam już z gór. Tzn. byłam w górach, ale nad wodą. Konkretnie w Brennej. Powiem Wam, że powietrze było tam zdecydowanie bardziej rześkie jak na Śląsku (pomimo tego, że mieszkam na wsi, a nie w mieście), temperatura ok. 2-3 stopnie niższa i co najważniejsze - bardzo często chmury zakrywały słońce, co było jak balsam dla duszy i ciała :)

Wiecie jaką mi dzisiaj mąż zrobił niespodziankę? Leżałam sobie na kocu, a mój M poszedł do sklepu po lody, jakieś owoce i po gazetę motoryzacyjną dla siebie. Przyszedł z lodami, owocami, gazetą dla siebie i gazetą dla mnie - "Mamo to ja". Przeczytałam ją od razu calusieńką!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 21:17

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    A.Kasia bo to jest moja 4 ciaza poprzednie zakończyły sie przedwcześnie. A wynika to z faktu że mam niewydolność ciśnieniową szyjki macicy i jak maluch robi sie coraz większy to uciska szyjke która się skraca i odchodzą mi wody. Więc żeby utrzymać ciążę założy mi szew. Miałam juz to mieć ostatnio ale pan doktor się trochę ociagal i przed 22 tygodniem odeszly mi wody i bylo po zawodach.

Pytam bo ja też urodziłam przedwcześnie. Zastanawiam się, co lekarz postanowi w moim przypadku, póki co o tym nie wspominał ale jest jeszcze wcześnie. Sama jestem trochę rozdarta, z jednej strony czułabym się bezpieczniej ale trochę się boję bo poznałam kilka kobiet, którym po założeniu szwu wdała się infekcja, więc i tak trzeba było ciążę przedwcześnie rozwiązać. Muszę poruszyć ten temat z lekarzem na następnej wizycie i wypytać porządnie o ryzyko.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@,
    Fajnie, że mąż pomyślał także o Tobie :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ