X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlodek w końcu ;-)
    Zobaczymy jak długo się utrzyma. Pewnie za kwotę wsadzona w ten samochód mielibyscie juz drugi lepszy, ale z facetem ciężko wygrać ;-p

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że już włożyliśmy w niego prawie tyle samo za ile go kupiliśmy. No ale właśnie, facetowi nie wytłumaczysz. Przynajmniej wiem już na przyszłość, że już nigdy nie kupię amerykańskiego samochodu. NEVER

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 08:52

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Ale fajny chłodek z rana, mogłoby tak zostać przez cały dzień. Wkurzyłam się wczoraj na sam wieczór bo znowu nam się samochód zepsuł :/ Już mnie cholera bierze, od lat co chwilę się psuje, części drogie i trzeba na nie długo czekać a mój mąż mówi: teraz nie możemy go sprzedać bo za dużo w niego włożyliśmy. Nosz kurna, to już lepiej mieć samochód, który i tak większość swojego żywota przestoi w garażu u mechanika? Wrrr

Hehe skad ja to znam:-) u nas to samo, ciagle cos, czesci drogie. Z tym ze to ja nie biore pod uwage sprzedazy z tego samego wzgledu co Twoj maz, zwyczajnie mi szkoda zainwestowanych pieniedzy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Ale fajny chłodek z rana, mogłoby tak zostać przez cały dzień. Wkurzyłam się wczoraj na sam wieczór bo znowu nam się samochód zepsuł :/ Już mnie cholera bierze, od lat co chwilę się psuje, części drogie i trzeba na nie długo czekać a mój mąż mówi: teraz nie możemy go sprzedać bo za dużo w niego włożyliśmy. Nosz kurna, to już lepiej mieć samochód, który i tak większość swojego żywota przestoi w garażu u mechanika? Wrrr

A.Kasia - a nie macie możliwości samemu naprawić samochód? My też mamy dwa autka, nie najmłodsze i staramy się wszystko robić sami. Tylko że mój mąż interesuje się motoryzacją i potrafi przy aucie wszystko zrobić. Ale dzięki temu baaardzo dużo zaoszczędzamy. Ostatnio strzeliła nam linka z ręcznego i oczywiście zrobiliśmy ją sami. Szwagier który pracuje w warsztacie powiedział, że u nich taka impreza kosztuje 500zł.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj się nawet wyspałam zero wymiotów. Ale uwaga! Oczywiście znowu się martwię czy to dobrze.czy to nie luteina mi wszystko trzyma itd. Byle do piątku!
    Mam pytanie do Was bo potrafię przespać z pełnym pecherzem całą noc ale rano robie siku dluuugo i potem boli mnie brzuch i przestaje. Tez tak macie? Zastanawiam się czy nie nastawić sobie budzika, ale boję się że będę miała problem by znowu zasnąć przez ciągłą gule w gardle.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    A.Kasia - a nie macie możliwości samemu naprawić samochód? My też mamy dwa autka, nie najmłodsze i staramy się wszystko robić sami. Tylko że mój mąż interesuje się motoryzacją i potrafi przy aucie wszystko zrobić. Ale dzięki temu baaardzo dużo zaoszczędzamy. Ostatnio strzeliła nam linka z ręcznego i oczywiście zrobiliśmy ją sami. Szwagier który pracuje w warsztacie powiedział, że u nich taka impreza kosztuje 500zł.

Niestety mój mąż nie zna się na samochodach na tyle, żeby sam naprawić. Z resztą jak nam się tam coś psuje to zazwyczaj jest to jakiś grubszy kaliber typu pęknięte głowice w silniku, więc tu za wiele się samemu nie zdziała, silnik trzeba na części rozkładać.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kadrowe pytanie. Ponieważ jutro idę do lekarza i dostanę kolejne L4. Te L4 jest już powyżej 30 dni mojego zwolnienia w ciągu tego roku. Czy to L4 mam wysyłać do mojej firmy czy do ZUSu?
    Dodam, że pracuję w dużej firmie.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w dużej to firma będzie Ci płacić wynagrodzenie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłasz zawsze do firmy.

Karolina@ lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny mam kadrowe pytanie. Ponieważ jutro idę do lekarza i dostanę kolejne L4. Te L4 jest już powyżej 30 dni mojego zwolnienia w ciągu tego roku. Czy to L4 mam wysyłać do mojej firmy czy do ZUSu?
    Dodam, że pracuję w dużej firmie.

Zawsze wszystko wysyłasz do swojej firmy. Oni mają obowiązek na podstawie tego L4 zgłosić Twoje zwolnienie do ZUS.

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88, A.Kasia - bardzo dziękuję za odpowiedź.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też tak macie, że odrzuca Was od pasty do zębów? musiałam kupić owocową, bo po miętowej strasznie mnie mdliło- normalnie okropieństwo jakieś :(

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z pastą. Od kilku dni boli mnie dół pleców...to nie za wcześnie na bóle kręgosłupa ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewaja na dole.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99a5f60734cd.jpg
    Jedziemy dzisiaj oglądać dzidzie ;-)

A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy, ale tu mam klime chociaz, wiec troche mozna odsapnac. U mnie te upaly wzmagaja mdlosci:( gdy byly chlodniejsze dni to czulam sie super:/

Patrzylam na pogode i na nastepne 2 tygodnie, caly czas ponad 30 stopni eh... to chyba bedzie najgoretszy sierpien w historii :/

Martita88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wyjechać gdzieś i nie wychodzić z wody pod palmami ;-)
    Jak myślicie lekarz pozwoli mojemu wejść na usg dzisiaj? Jest na to jakaś regula

ug37zbmh9r9sv292.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Tylko wyjechać gdzieś i nie wychodzić z wody pod palmami ;-)
    Jak myślicie lekarz pozwoli mojemu wejść na usg dzisiaj? Jest na to jakaś regula

Ja z mężem wchodzę, płace to mogę :D na nfz pewnie byłby problem

anie93lica lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też już był na pierwszej wizycie zawołany :) na drugiej pewnie też będzie chciał oglądać :)

anie93lica lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia mam identycznie.
    Dzisiaj wróciłam po urlopie do pracy i jest klima i jakoś w miarę normalnie funkcjonuje, a w domu jak siedziałam w ten skwar to non stop mdłości. W weekend jeździliśmy po gościach zapraszać na wesele i jak byłam w klimatyzowanym samochodzie to było super zero rewolucji.. tylko wysiadłam na ten upał od razu nudności i złe samopoczucie.

Tak się cieszyłam, że ominęło mnie poranne rzyganko..nic bardziej mylnego :( od rana łącze się z porcelaną :( masakra jakaś :( mam nadzieję, że to w miarę szybko przejdzie :( chociaż dzisiaj moja koleżanka z pracy (jest w 28 tygodniu) powiedziała mi, że ona wymiotuje do dnia dzisiejszego i wcale jej nie mija, więc raczej nieciekawie :P
    w ogóle to uwielbiam moją pracę - w piątek gadałam z moim szefem i powiedziałam mu o swoim stanie, żeby się przygotował, bo mam umowę na czas określony no i dzisiaj bardzo mnie zaskoczył, bo przyszedł rano i mi obwieścił, że bardzo dobrze mu się ze mną współpracuje i że zmieniamy moją umowę na czas nieokreślony!!!! a więc będę miała gdzie wracać po macierzyńskim :) :):) strasznie się cieszę :) taki szef to skarb :)

A.Kasia, muminka83, Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na pierwszej wizycie (prywatnie) lekarka powiedziała, że narzeczony może wejść po badaniu i po usg... kiszka i więcej do niej nie poszłam, a teraz chodzę na NFZ i w czwartek miałam robione USG serduszkowe i razem z narzeczonym podglądaliśmy Kropa :)

muminka83, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ