X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

My mamy dzisiaj pierwszy od tygodnia dzien bez kolki. Wygląda na to że szkodzi mu nabiał, który jem. No ale po 1 dobrym dniu ciężko wnioskowac. Jeśli uda nam się nad tym zapanować to może będę mogła do was częściej zaglądać.

Póki co pozdrawiam wszystkie.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś nie jest na fb to informuję, że dziś o godzinie 14.55 powitalismy nasze największe szczęście :) 10pkt, 52cm, 3460 gr.:) opis porodu jak wszystkie się rozpakuja ;)

edyś, muminka83, Renka88, baassiia, ksanka, Teresa1992, d'nusia, kleo2426, Est, Czarodziejka87, alinalii, Mania1718, domiii, foxica, Izoleccc, Lilou1984, RudyTygrysek, salomea, Falon, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hejka

My mamy dzisiaj pierwszy od tygodnia dzien bez kolki. Wygląda na to że szkodzi mu nabiał, który jem. No ale po 1 dobrym dniu ciężko wnioskowac. Jeśli uda nam się nad tym zapanować to może będę mogła do was częściej zaglądać.

Póki co pozdrawiam wszystkie.

W SR tłumaczyli mi ze kolki to efekt niedojrzało$ci układu pokarmowego dziecka i dieta matki nie ma wpływu na to. Ale jak jest na prawde tego nie wiem bo moja póki co nie ma kolek.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom :)
    Ja właśnie wisze na łóżeczku, moja Basia przed każdym zaśnięciem potrzebuje odrobiny glaskania, a też jestem dzisiaj sama. Mąż na wyjedzie do środy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 01:50

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzis podczas przewijania mała Kopnela mnie w piers, chyba zrobił się tam zastoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 05:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qźwa a mnie sie chyba znowu zatrzymała laktacja. Mała obudziła sie na karmienie. Wypiła z jednego cyca i poszła spac a ja za laktator i odciagam z drugiego bo raz ze mi z niego ciekło a dwa ze ide na 14 do dentysty i żeby mąż mógł małą nakarmić moim mlekiem. No i tak macham tym laktatorem i macham i uzbierałam tyle co kot napłakał. Najgorsze jest ze nie wiem co jest przyczyna - czy znowu za mało płynów pije czy po prostu mi sie laktacja zatrzymuje (bo podobno sie tak czasem dzieje bez powodu). No płakać mi sie chce. Tak walczyłam- juz bylo dobrze, waga ruszyła, laktatorem bez problemu odciagałam z 60ml przez 15minut a teraz co :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 02:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kurcze, dzis podczas przewijania mała Kornela mnie w piers, chyba zrobił się tam zastoj

Ej....nie kumam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluje!

Ja w szpitalu. O 2 odeszły wody wiec trzymajta kciuki!
    Jestem po badaniach i moze zasnę moze nie :D

kleo2426, Madlene.:), alinalii, muminka83, Mania1718, baassiia, domiii, edyś, foxica, Izoleccc, Lilou1984, RudyTygrysek, salomea, Falon, Renka88, Karolina@, aaagaaatka, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ta autokorekta na telefonie.
    Chodziło o to że mała mnie kopnęła w piers podczas przewijania

I cyc mnie boli jak cholera.
    Staram się jakoś to Rozruszac. I dziękuje samej sobie ze nie wywaliłam kapuchy bo mogę sobie piers obłożyć.
    I dziś chyba po raz pierwszy uruchomie laktator, bo kiedyś trzeba.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Agata gratuluje!

Ja w szpitalu. O 2 odeszły wody wiec trzymajta kciuki!
    Jestem po badaniach i moze zasnę moze nie :D
    Danusia trzymam kciuki i mam nadzieję że już niedługo będziesz miec swój skarb w ramionach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 05:17

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ech ta autokorekta na telefonie.
    Chodziło o to że mała mnie kopnęła w piers podczas przewijania

I cyc mnie boli jak cholera.
    Staram się jakoś to Rozruszac. I dziękuje samej sobie ze nie wywaliłam kapuchy bo mogę sobie piers obłożyć.
    I dziś chyba po raz pierwszy uruchomie laktator, bo kiedyś trzeba.

Kochana najlepszy laktator to nasz mały ssak, przystawiaj mała co 2h do chorej piersi a po karmieniu okład z zimnej stluczonej kapusty, jak boli możesz wziąć ibuprom.
    Ja od czwartku walczę z zapaleniem piersi, gorączka dochodziła 40stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wg to ogromne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i zdrówka dla maluszków.
    A czekającym kibicuję i życzę szybkiego rozwiązania

Jeśli chodzi o kolki i skaze białkową to ja od początku nie jem nabiału ani nic co związane z krową bo moje starsze chłopaki też mieli skaze i kolki więc teraz dmucham na zimne.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!:*

Danusia no to trzymamy mocno kciuki!:*
    Daj znać koniecznie potem!

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jeśli ktoś nie jest na fb to informuję, że dziś o godzinie 14.55 powitalismy nasze największe szczęście :) 10pkt, 52cm, 3460 gr.:) opis porodu jak wszystkie się rozpakuja ;)

Gratuluję kochana <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    A tak wg to ogromne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i zdrówka dla maluszków.
    A czekającym kibicuję i życzę szybkiego rozwiązania

Jeśli chodzi o kolki i skaze białkową to ja od początku nie jem nabiału ani nic co związane z krową bo moje starsze chłopaki też mieli skaze i kolki więc teraz dmucham na zimne.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

Teraz zauważyłam że Twój synek ma na imię Oliwierek.
    Oliwierki są cudowne i kochane :P coś o tym wiem. Dzieci noszące te imię to dzieci z charyzmą i bardzo bogate emocjonalnie :P :D Wrażliwe :d hihi Kocham to imię <3

kleo2426, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie śpią Wasze dzieci? Mój śpi w leżaczku przy naszym łóżku i zawsze w ciągu dnia jak zasypiał to też go tam odnosiłam, ale ostatnio jak tak zrobie to się budzi po paru minutach, a jak go odłoże na kanapę w salonie to śpi kilka godzin. I nie wiem co zrobić, bo nie czuję się wtedy swobodnie, no i nie chcę żeby tak spał jak telewizor gra i w ogóle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny, gdzie śpią Wasze dzieci? Mój śpi w leżaczku przy naszym łóżku i zawsze w ciągu dnia jak zasypiał to też go tam odnosiłam, ale ostatnio jak tak zrobie to się budzi po paru minutach, a jak go odłoże na kanapę w salonie to śpi kilka godzin. I nie wiem co zrobić, bo nie czuję się wtedy swobodnie, no i nie chcę żeby tak spał jak telewizor gra i w ogóle...

Mój śpi w dzień w kołysce a w nocy w łóżeczku

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień w kojcu lub w leżaczku a w nocy zawsze kładę go do łóżeczka.
    Aczkolwiek teraz usnal mi w wózku i nie miałam go sumienia budzić :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mój niestety spi z nami. W ciągu dnia też najlepiej zasypia na naszym łóżku.

ksanka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram zawsze do sypialni do łóżeczka odnosić, wcześniej w salonie w wózku drzemała ale teraz już nie ma alternatywy bo wózek po spacerkach stoi już na klatce :)

aaggaatka Super! gratulacje. dużo szczęścia i zdrówka dla Was <3 rozumiem że poród był ciężki? :( tule!

d'nusia No w końcu! :) trzymam kciuki!

dziewczyny u których dzieci mają problemy z brzuszkiem.

Nasze dziecko jak dotad to aniołek, dużo śpi, nie miała problemów z brzuszkiem. do wczoraj.
    pierwszy dzień podaliśmy wit. K...
    koleżanka mnie ostrzegała że dzieci się po tym czasami mają bóle brzuszka (odstawili)
    niestety u Nas też wczoraj dramat. córcia nie chciała spać, do 2 w nocy płakała (wit K podałam po 17) i nie dała się ululać. prężyła się i machała rączkami. serce Nam pękało...
    dzisiaj nie podam i zobaczę czy to to, jeżeli tak to odstawiam to gówno. zostaniemy przy suplementacji vit. D bo po tym jest ok. z kupką nie było problemów...tylko było wyraźnie widać że ją boli...

Czy wy tez podajecie wit K? Zaobserwowała któraś z Was podobną zależność?

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ