X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

My mamy dzisiaj pierwszy od tygodnia dzien bez kolki. Wygląda na to że szkodzi mu nabiał, który jem. No ale po 1 dobrym dniu ciężko wnioskowac. Jeśli uda nam się nad tym zapanować to może będę mogła do was częściej zaglądać.

Póki co pozdrawiam wszystkie.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś nie jest na fb to informuję, że dziś o godzinie 14.55 powitalismy nasze największe szczęście :) 10pkt, 52cm, 3460 gr.:) opis porodu jak wszystkie się rozpakuja ;)

edyś, muminka83, Renka88, baassiia, ksanka, Teresa1992, d'nusia, kleo2426, Est, Czarodziejka87, alinalii, Mania1718, domiii, foxica, Izoleccc, Lilou1984, RudyTygrysek, salomea, Falon, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hejka

My mamy dzisiaj pierwszy od tygodnia dzien bez kolki. Wygląda na to że szkodzi mu nabiał, który jem. No ale po 1 dobrym dniu ciężko wnioskowac. Jeśli uda nam się nad tym zapanować to może będę mogła do was częściej zaglądać.

Póki co pozdrawiam wszystkie.

W SR tłumaczyli mi ze kolki to efekt niedojrzało$ci układu pokarmowego dziecka i dieta matki nie ma wpływu na to. Ale jak jest na prawde tego nie wiem bo moja póki co nie ma kolek.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom :)
    Ja właśnie wisze na łóżeczku, moja Basia przed każdym zaśnięciem potrzebuje odrobiny glaskania, a też jestem dzisiaj sama. Mąż na wyjedzie do środy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 01:50

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzis podczas przewijania mała Kopnela mnie w piers, chyba zrobił się tam zastoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 05:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qźwa a mnie sie chyba znowu zatrzymała laktacja. Mała obudziła sie na karmienie. Wypiła z jednego cyca i poszła spac a ja za laktator i odciagam z drugiego bo raz ze mi z niego ciekło a dwa ze ide na 14 do dentysty i żeby mąż mógł małą nakarmić moim mlekiem. No i tak macham tym laktatorem i macham i uzbierałam tyle co kot napłakał. Najgorsze jest ze nie wiem co jest przyczyna - czy znowu za mało płynów pije czy po prostu mi sie laktacja zatrzymuje (bo podobno sie tak czasem dzieje bez powodu). No płakać mi sie chce. Tak walczyłam- juz bylo dobrze, waga ruszyła, laktatorem bez problemu odciagałam z 60ml przez 15minut a teraz co :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 02:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kurcze, dzis podczas przewijania mała Kornela mnie w piers, chyba zrobił się tam zastoj

Ej....nie kumam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluje!

Ja w szpitalu. O 2 odeszły wody wiec trzymajta kciuki!
    Jestem po badaniach i moze zasnę moze nie :D

kleo2426, Madlene.:), alinalii, muminka83, Mania1718, baassiia, domiii, edyś, foxica, Izoleccc, Lilou1984, RudyTygrysek, salomea, Falon, Renka88, Karolina@, aaagaaatka, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ta autokorekta na telefonie.
    Chodziło o to że mała mnie kopnęła w piers podczas przewijania

I cyc mnie boli jak cholera.
    Staram się jakoś to Rozruszac. I dziękuje samej sobie ze nie wywaliłam kapuchy bo mogę sobie piers obłożyć.
    I dziś chyba po raz pierwszy uruchomie laktator, bo kiedyś trzeba.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Agata gratuluje!

Ja w szpitalu. O 2 odeszły wody wiec trzymajta kciuki!
    Jestem po badaniach i moze zasnę moze nie :D
    Danusia trzymam kciuki i mam nadzieję że już niedługo będziesz miec swój skarb w ramionach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 05:17

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ech ta autokorekta na telefonie.
    Chodziło o to że mała mnie kopnęła w piers podczas przewijania

I cyc mnie boli jak cholera.
    Staram się jakoś to Rozruszac. I dziękuje samej sobie ze nie wywaliłam kapuchy bo mogę sobie piers obłożyć.
    I dziś chyba po raz pierwszy uruchomie laktator, bo kiedyś trzeba.

Kochana najlepszy laktator to nasz mały ssak, przystawiaj mała co 2h do chorej piersi a po karmieniu okład z zimnej stluczonej kapusty, jak boli możesz wziąć ibuprom.
    Ja od czwartku walczę z zapaleniem piersi, gorączka dochodziła 40stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wg to ogromne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i zdrówka dla maluszków.
    A czekającym kibicuję i życzę szybkiego rozwiązania

Jeśli chodzi o kolki i skaze białkową to ja od początku nie jem nabiału ani nic co związane z krową bo moje starsze chłopaki też mieli skaze i kolki więc teraz dmucham na zimne.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!:*

Danusia no to trzymamy mocno kciuki!:*
    Daj znać koniecznie potem!

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jeśli ktoś nie jest na fb to informuję, że dziś o godzinie 14.55 powitalismy nasze największe szczęście :) 10pkt, 52cm, 3460 gr.:) opis porodu jak wszystkie się rozpakuja ;)

Gratuluję kochana <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    A tak wg to ogromne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i zdrówka dla maluszków.
    A czekającym kibicuję i życzę szybkiego rozwiązania

Jeśli chodzi o kolki i skaze białkową to ja od początku nie jem nabiału ani nic co związane z krową bo moje starsze chłopaki też mieli skaze i kolki więc teraz dmucham na zimne.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

Teraz zauważyłam że Twój synek ma na imię Oliwierek.
    Oliwierki są cudowne i kochane :P coś o tym wiem. Dzieci noszące te imię to dzieci z charyzmą i bardzo bogate emocjonalnie :P :D Wrażliwe :d hihi Kocham to imię <3

kleo2426, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie śpią Wasze dzieci? Mój śpi w leżaczku przy naszym łóżku i zawsze w ciągu dnia jak zasypiał to też go tam odnosiłam, ale ostatnio jak tak zrobie to się budzi po paru minutach, a jak go odłoże na kanapę w salonie to śpi kilka godzin. I nie wiem co zrobić, bo nie czuję się wtedy swobodnie, no i nie chcę żeby tak spał jak telewizor gra i w ogóle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny, gdzie śpią Wasze dzieci? Mój śpi w leżaczku przy naszym łóżku i zawsze w ciągu dnia jak zasypiał to też go tam odnosiłam, ale ostatnio jak tak zrobie to się budzi po paru minutach, a jak go odłoże na kanapę w salonie to śpi kilka godzin. I nie wiem co zrobić, bo nie czuję się wtedy swobodnie, no i nie chcę żeby tak spał jak telewizor gra i w ogóle...

Mój śpi w dzień w kołysce a w nocy w łóżeczku

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień w kojcu lub w leżaczku a w nocy zawsze kładę go do łóżeczka.
    Aczkolwiek teraz usnal mi w wózku i nie miałam go sumienia budzić :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mój niestety spi z nami. W ciągu dnia też najlepiej zasypia na naszym łóżku.

ksanka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram zawsze do sypialni do łóżeczka odnosić, wcześniej w salonie w wózku drzemała ale teraz już nie ma alternatywy bo wózek po spacerkach stoi już na klatce :)

aaggaatka Super! gratulacje. dużo szczęścia i zdrówka dla Was <3 rozumiem że poród był ciężki? :( tule!

d'nusia No w końcu! :) trzymam kciuki!

dziewczyny u których dzieci mają problemy z brzuszkiem.

Nasze dziecko jak dotad to aniołek, dużo śpi, nie miała problemów z brzuszkiem. do wczoraj.
    pierwszy dzień podaliśmy wit. K...
    koleżanka mnie ostrzegała że dzieci się po tym czasami mają bóle brzuszka (odstawili)
    niestety u Nas też wczoraj dramat. córcia nie chciała spać, do 2 w nocy płakała (wit K podałam po 17) i nie dała się ululać. prężyła się i machała rączkami. serce Nam pękało...
    dzisiaj nie podam i zobaczę czy to to, jeżeli tak to odstawiam to gówno. zostaniemy przy suplementacji vit. D bo po tym jest ok. z kupką nie było problemów...tylko było wyraźnie widać że ją boli...

Czy wy tez podajecie wit K? Zaobserwowała któraś z Was podobną zależność?

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ