X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie :) czytam was czasami, jednak mało sie udzielam, z braku czasu albo wyczerpania i braku weny. W koncu sie zebrałam :) u nas wszystko w porządku :) Franek jest zdrowym, ślicznym chłopczykiem, przybiera i rośnie, zaczyna rezolutnie patrzeć i sie uśmiechać :) z powodu wcześniactwa mieliśmy sporo specjalistycznych konsultacji -na szczescie wszystko jest dobrze. Jedynym problemem jest niedokrwistosc i potrzeba suplementacji żelazem i częstych kontroli morfologii. Ale dajemy sobie jakos rade. Po długiej batalii synek przekonał sie do piersi. Szło nam super do wczoraj, chyba złapałam kryzys laktacyjny bo mam wrażenie pustych piersi i w laktatorze po karmieniu niczego. Staram sie nie stresować bo wiem ze to tylko pogorszy sprawę i mam nadzieje ze to chwilowe. Najgorsze ze jestem pod duza presja mojej teściowej, ciagle słyszę musisz karmic, mleko mamy to złoto. No i ten związek emocjonalny. To dodatkowo niszczy moja psychikę i sprawia ze zamiast cieszyć sie w pełni macierzyństwem ciagle mysle czy ściągnę, czy sie najadą, czy moje piersi sie wypełniaj itd. Ehh mam nadzieje ze to wszystko jakos sie unormuje, tak jak wszystko. Pozdrawiam Was gorąco i przesyłam z Franiem uśmiechy ze słonecznego Wrocławia!

Martka w jakiej części Wrocławia mieszkzsz? :)

• salomea Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Martka w jakiej części Wrocławia mieszkzsz? :)
    Właśnie dziewczyny, gdzie mieszkacie? Bo ja też z Wrocławia :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, co to za pytanie, czy cię pamiętamy?!!! Jesteś jednym z fundamentów forum :-)

Martka89 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam zaplanowane, ze mala wstanie kolo 1.30 na jedzonko, pol godz nam zejdzie I potem spacerek, a ona jak na zlosc spi jak zabita:p kurcze wczesniej jak prasowalam to wydziwiala I musialam do niej co chwile zagladac, a teraz trup:p poczekam jeszcze z 15-20 min jak sie nie ruszy, to wybudze, bo ibtak juz jej obiadek przysluguje o tej godz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:29

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Księże małe a ty? :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki mają brwi?

Mój stnuś takie słabiutkie, bialutkie. Nie wiem w kogo się w dał bo mój M jest bardzo ciemnej urody (gęste czarne brwi i rzęsy), a ja szatynka o ciemnej oprawie. Czy to się jeszcze zmieni? Dziwnie ten malec wygląda przy nas, taki jaśniutki..

Est, Alina jak tam krostki u dzieciaczków? U mojego synka się rosprzestrzeniają, już są na brodzie, karczku i pare na klatce piersiowej...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma takie ledwo ledwo, a my oboje dosc geste ciemne, takze na pewno sie zmieni:) tak samo jak kolor oczu I wloskow, jeszcze moze sie o 180 stopni sie zmienic.

Boze laski jaka pogoda! Szal normalnie, tylko koc rozlozyc I piwo:D.

Ad krostek jak moja miala na szyji, to pomoglo czestsze przemywanie woda, mialambwrazenie, ze kosmetyki tylko zaogniaja temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:41

Falon, Madlene.:), Izoleccc lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad sesji noworodkowych

http://mamadu.pl/126115,zdjecia-z-sesji-noworodkowych-ktore-rozsmiesza-was-do-lez-zobaczcie-co-spotkalo-tych-rodzicow

Falon, Justaw, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii może masz rację.

Basia daje mu smoczek ale jak wypluje to od razu płacz i rączki do buzi. Sama nie wiem czy to głód czy stres. Może zacznę jak Ty bardziej brzuszek obserwować.

Dziewczyny karmiące mm: ile kupek dziennie robią wasze dzieciaczki? Pytam bo u nas wcześniej było ok 5 a teraz 1 lub 2... Niepokoje się trochę.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! 30.03.2016r urodziła się moja perełka Gabrysia. Poród cc przy pełnym znieczuleniu z powodu maloplytkowosci ktora sama sobie zdiagnozowalam w święta. Szkoda gadac ile mnie To stresu kosztowało i jak bardzo zawiodłam się na swoim lekarzu.
    Malutka w dniu porodu wazyla 3900g i ma 57 cm dlugosci.jest cudna. Od wczoraj jesteśmy w domu.
    Pozdrawiam!
    Ps. Ja też jestem z Wroclawia :)

Falon, M+M+?, salomea, Izoleccc, domiii, Renka88, Karolina@, Madlene.:), aaagaaatka, edyś, Czarodziejka87, ksanka, Madzialena90, Mania1718, Lilou1984, d'nusia, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi no wreszcie jakiś znak od Ciebie! Ogromne gratulacje!!! :-)

perła ziemi lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Księże małe a ty? :)
    Złotniki :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Muchobór - okolice Factory.

Perla ziemi a ty jakie okolice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:21

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja my tez juz w domciu maly tylko je i śpi no i robi kupki ale w nocy to masakra równo co 1 h budzi się na cyca aż dzisiaj rano wydoil wszystko z obu piersi bo nie nadążam z produkcja i naz musial jechac kupic mm i po dokarmieniu spal równe 3 h , teraz znowu cyc bo nie chce zabuzyc laktacji . Pozdrawiam mamusie i o dziwo jakos sporo czasu mam dla siebie

Izoleccc, Falon, edyś lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Powiedzcie czy korzystacie z tych platnych szczepien obowiazkowych ? Mnie pielegniarka spytala czy platne czy nie platne to mowie ze nie platne a ona ale dlaczego ?? Z oburzeniem, a ja ze chce zobaczyc bo moze mala dobrze to zniesie. A ona no jak pani uwaza ale to dla dobra dziecka, no kurde czulam sie jak wyrodna matka ktora nie zaplacila i nie zalezy jej na wlasnym dziecku. Jak wy szczepicie ?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my szczepimy odpłatnie 5w1

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Tomasz skończył dzisiaj 5 tygodni. Ależ ten czas leci. Chciałabym go teraz zatrzymać i cieszyć się chwilą :)

Jusiakp - ja chciałam szczepić na nfz, ale przekonał mnie głównie ten oczyszczony krztusiec i ilość wkuć.

Baassiiaa - tak, pogoda rewelacyjna, dlatego my korzystamy na maksa. Wczoraj Tomek był 5 godzin na świeżym powietrzu a dziś już siedzi czwartą. A prababcia jeszcze ze spaceru nie wróciła :D

M+M+? - mój ma ciemne brwi i rzęsy. Ale od początku takie miał, tak samo jak włoski na główce. Ale zauważyłam, że stają się już coraz ciemniejsze.

Paola87 - mój w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień przeważnie w wózku, który mam w salonie albo w łóżeczku. Jeden raz wzięłam dziecko do łóżka nad ranem i nie zasnęłam bo się bałam, że go przygniotę.

Lilou1984 - podaje wit. D+K od samego początku i nie zaobserwowałam nic niepokojącego... Pierwszy raz słyszę o takiej reakcji dziecka na witaminki...

M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Muchobór - okolice Factory.

Perla ziemi a ty jakie okolice?

Ja mieszkałam kilka lat na Kromera, a teraz wyprowadzilismy się na północ od Wrocławia.
    RodZilam na Chałubińskiego pomimo tego ze zawsze się zarzekalam ze to ostatni sZpital który wybiorę. Troche mnie sytuacja zmusila, ale ostatecznie nie mogę narzekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:58

f2w3j6yxdenijlur.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    My po szczepieniu. Powiedzcie czy korzystacie z tych platnych szczepien obowiazkowych ? Mnie pielegniarka spytala czy platne czy nie platne to mowie ze nie platne a ona ale dlaczego ?? Z oburzeniem, a ja ze chce zobaczyc bo moze mala dobrze to zniesie. A ona no jak pani uwaza ale to dla dobra dziecka, no kurde czulam sie jak wyrodna matka ktora nie zaplacila i nie zalezy jej na wlasnym dziecku. Jak wy szczepicie ?

Ja mam już receptę na te szczepienia odpłatne ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemii ogromne gratulacje!:*

M+M mój ma ciemne włoski ale brewki jasne i cienkie póki co;)

Niecierpliwa mój na MM robi ok.5 kupek dziennie.
    A Twój jak długo już dwie lub jedną?
    Jak się martwisz to może zadzwoń do pediatry

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ