Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Cześć dziewczyny, mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie
czytam was czasami, jednak mało sie udzielam, z braku czasu albo wyczerpania i braku weny. W koncu sie zebrałam
u nas wszystko w porządku
Franek jest zdrowym, ślicznym chłopczykiem, przybiera i rośnie, zaczyna rezolutnie patrzeć i sie uśmiechać
z powodu wcześniactwa mieliśmy sporo specjalistycznych konsultacji -na szczescie wszystko jest dobrze. Jedynym problemem jest niedokrwistosc i potrzeba suplementacji żelazem i częstych kontroli morfologii. Ale dajemy sobie jakos rade. Po długiej batalii synek przekonał sie do piersi. Szło nam super do wczoraj, chyba złapałam kryzys laktacyjny bo mam wrażenie pustych piersi i w laktatorze po karmieniu niczego. Staram sie nie stresować bo wiem ze to tylko pogorszy sprawę i mam nadzieje ze to chwilowe. Najgorsze ze jestem pod duza presja mojej teściowej, ciagle słyszę musisz karmic, mleko mamy to złoto. No i ten związek emocjonalny. To dodatkowo niszczy moja psychikę i sprawia ze zamiast cieszyć sie w pełni macierzyństwem ciagle mysle czy ściągnę, czy sie najadą, czy moje piersi sie wypełniaj itd. Ehh mam nadzieje ze to wszystko jakos sie unormuje, tak jak wszystko. Pozdrawiam Was gorąco i przesyłam z Franiem uśmiechy ze słonecznego Wrocławia!
Martka w jakiej części Wrocławia mieszkzsz? -
Mialam zaplanowane, ze mala wstanie kolo 1.30 na jedzonko, pol godz nam zejdzie I potem spacerek, a ona jak na zlosc spi jak zabita:p kurcze wczesniej jak prasowalam to wydziwiala I musialam do niej co chwile zagladac, a teraz trup:p poczekam jeszcze z 15-20 min jak sie nie ruszy, to wybudze, bo ibtak juz jej obiadek przysluguje o tej godz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:29
-
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki mają brwi?
Mój stnuś takie słabiutkie, bialutkie. Nie wiem w kogo się w dał bo mój M jest bardzo ciemnej urody (gęste czarne brwi i rzęsy), a ja szatynka o ciemnej oprawie. Czy to się jeszcze zmieni? Dziwnie ten malec wygląda przy nas, taki jaśniutki..
Est, Alina jak tam krostki u dzieciaczków? U mojego synka się rosprzestrzeniają, już są na brodzie, karczku i pare na klatce piersiowej... -
Moja ma takie ledwo ledwo, a my oboje dosc geste ciemne, takze na pewno sie zmieni:) tak samo jak kolor oczu I wloskow, jeszcze moze sie o 180 stopni sie zmienic.
Boze laski jaka pogoda! Szal normalnie, tylko koc rozlozyc I piwo:D.
Ad krostek jak moja miala na szyji, to pomoglo czestsze przemywanie woda, mialambwrazenie, ze kosmetyki tylko zaogniaja temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:41
Falon, Madlene.:), Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Domiii może masz rację.
Basia daje mu smoczek ale jak wypluje to od razu płacz i rączki do buzi. Sama nie wiem czy to głód czy stres. Może zacznę jak Ty bardziej brzuszek obserwować.
Dziewczyny karmiące mm: ile kupek dziennie robią wasze dzieciaczki? Pytam bo u nas wcześniej było ok 5 a teraz 1 lub 2... Niepokoje się trochę.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Czesc dziewczyny! 30.03.2016r urodziła się moja perełka Gabrysia. Poród cc przy pełnym znieczuleniu z powodu maloplytkowosci ktora sama sobie zdiagnozowalam w święta. Szkoda gadac ile mnie To stresu kosztowało i jak bardzo zawiodłam się na swoim lekarzu.
Malutka w dniu porodu wazyla 3900g i ma 57 cm dlugosci.jest cudna. Od wczoraj jesteśmy w domu.
Pozdrawiam!
Ps. Ja też jestem z WroclawiaFalon, M+M+?, salomea, Izoleccc, domiii, Renka88, Karolina@, Madlene.:), aaagaaatka, edyś, Czarodziejka87, ksanka, Madzialena90, Mania1718, Lilou1984, d'nusia, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heja my tez juz w domciu maly tylko je i śpi no i robi kupki ale w nocy to masakra równo co 1 h budzi się na cyca aż dzisiaj rano wydoil wszystko z obu piersi bo nie nadążam z produkcja i naz musial jechac kupic mm i po dokarmieniu spal równe 3 h , teraz znowu cyc bo nie chce zabuzyc laktacji . Pozdrawiam mamusie i o dziwo jakos sporo czasu mam dla siebie
Izoleccc, Falon, edyś lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu. Powiedzcie czy korzystacie z tych platnych szczepien obowiazkowych ? Mnie pielegniarka spytala czy platne czy nie platne to mowie ze nie platne a ona ale dlaczego ?? Z oburzeniem, a ja ze chce zobaczyc bo moze mala dobrze to zniesie. A ona no jak pani uwaza ale to dla dobra dziecka, no kurde czulam sie jak wyrodna matka ktora nie zaplacila i nie zalezy jej na wlasnym dziecku. Jak wy szczepicie ?jusiakp
-
Dzień dobry. Tomasz skończył dzisiaj 5 tygodni. Ależ ten czas leci. Chciałabym go teraz zatrzymać i cieszyć się chwilą
Jusiakp - ja chciałam szczepić na nfz, ale przekonał mnie głównie ten oczyszczony krztusiec i ilość wkuć.
Baassiiaa - tak, pogoda rewelacyjna, dlatego my korzystamy na maksa. Wczoraj Tomek był 5 godzin na świeżym powietrzu a dziś już siedzi czwartą. A prababcia jeszcze ze spaceru nie wróciła
M+M+? - mój ma ciemne brwi i rzęsy. Ale od początku takie miał, tak samo jak włoski na główce. Ale zauważyłam, że stają się już coraz ciemniejsze.
Paola87 - mój w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień przeważnie w wózku, który mam w salonie albo w łóżeczku. Jeden raz wzięłam dziecko do łóżka nad ranem i nie zasnęłam bo się bałam, że go przygniotę.
Lilou1984 - podaje wit. D+K od samego początku i nie zaobserwowałam nic niepokojącego... Pierwszy raz słyszę o takiej reakcji dziecka na witaminki...M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Izoleccc wrote:Muchobór - okolice Factory.
Perla ziemi a ty jakie okolice?
Ja mieszkałam kilka lat na Kromera, a teraz wyprowadzilismy się na północ od Wrocławia.
RodZilam na Chałubińskiego pomimo tego ze zawsze się zarzekalam ze to ostatni sZpital który wybiorę. Troche mnie sytuacja zmusila, ale ostatecznie nie mogę narzekacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:58
-
jusiakp wrote:My po szczepieniu. Powiedzcie czy korzystacie z tych platnych szczepien obowiazkowych ? Mnie pielegniarka spytala czy platne czy nie platne to mowie ze nie platne a ona ale dlaczego ?? Z oburzeniem, a ja ze chce zobaczyc bo moze mala dobrze to zniesie. A ona no jak pani uwaza ale to dla dobra dziecka, no kurde czulam sie jak wyrodna matka ktora nie zaplacila i nie zalezy jej na wlasnym dziecku. Jak wy szczepicie ?
Ja mam już receptę na te szczepienia odpłatneSynuś Antoś - 23.03.2016r.