X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Jeszcze raz dziękuję dziewczyny. Wskakuję pod prysznic i jedziemy. Na 7:30 mam być na IP. Jeszcze jestem spokojna. Oby poszło w miarę w porządku ;-)
    Trzymam kciuki za szybki finał :-)

Falon, muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon co by się nie działo i jak, finał będzie jeden i myślę że Ci się spodoba ;) Trzymam kciuki mocno !

D'nusia gratulacje :)

domiii, Falon, d'nusia, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon powodzenia!
    Trochę Ci zazdroszczę TEGO dnia!

muminka83, Falon lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :)

Danusia gratuluję!
    Falon powodzenia!!
    Też miałam podana oksy w ostatniej fazie porodu by wydłużyć skurcze, boli ale nie ma tragedii. Głowa do góry!

Ja ciągle walczę z usypianiem mojej Małej. W dzień kładę ją samą i śpi. W nocy się prezy, jest niespokojna. Ostatecznie zasypia przy telewizorze w salonie. Przenoszę ją i śpi. Znowu dokarmialam mm, bo myślałam że jest głodna :/

Miłego dnia!

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię piersią na zmianę, raz jedną raz drugą i mimo że używam ich jednakowo ;) to w prawej wkładkę mam zawsze pełną mleka. Z lewej tak nie cieknie. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje?

Domii a przy kp dlaczego nie je się cytrusów?

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon kochana trzymaj się, ja miałam oksy i była do zniesienia. Danusia GRATULACJE <3

Paola ja też karmię na zmianę a lewa jak by szybciej się napełniała i jest bardziej nabrzmiała jak pośpię dużej niż 3 godziny :)
    Moja ma takie wzdęcia biedna że jej nie pomaga to co pediatra nakazał (Debridat), wiem Kate pisałaś mi że trzeba czasu, a tak bym chciała jej ulżyć :(

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla noworozpakowanych :* Trzymam kciuki za tą garstkę, która ma małe uparciuchy w brzuchu :)

W kwestii spania to mały śpi w swoim łóżeczku. Czasami kiedy prasuję w salonie to kładę go na narożniku żeby mieć go na oku. Bywa, że gdy marudzi a ja akurat mam coś do zrobienia to próbuję go uspać w bujaczku ale raz się uda a innym razem drze się jakby go ze skóry obdzierali, więc na siłę go tam nie wkładam. W naszym łóżku śpi rzadko, najczęściej nad ranem bo wtedy jakoś trudniej mu zasnąć, bawi się smoczkiem i wyje jak mu wypadnie a mi się nie chce co chwilę wstawać, żeby mu wkładać z powrotem.

Ale hitem jest spanie u mamy na piersi i codziennie koło 17 nie ma innej opcji, żeby młodego uspać. Co go odłożę to płacz.

Na szczepienie wybieramy się po niedzieli i szczepimy refundowaną szczepionką. Szczepimy Tymka zgodnie z podstawowym kalendarzem szczepień, nic dodatkowego nie bierzemy.

Kupy na MM Tymek robi tak co drugie karmienie, czasem częściej. A że domaga się butli 6-8 razy dziennie to trochę tych kup w ciągu dnia mamy.

Pogodę mamy piękną, wczoraj zabrałam Tymka na spacer już o 10 bo poszliśmy sobie na mszę a później do parku. Więcej tak chyba jednak nie zrobię bo później był mega nieznośny. Moje dziecko bardzo źle reaguje na każdą zmianę naszej codziennej rutyny i zawsze musi to później odchorować. Jeśli zrobimy coś inaczej to jest później strasznie niespokojny i tylko na rękach nie płacze, nawet nie trzeba go bujać tylko musi być przytulony. Z ubieraniem na taką ciepłą pogodę też mam kłopot ale wczoraj uznałam, że po prostu będę patrzeć na siebie i ubierać młodego podobnie a później sugerować się temperaturą karku.

A co do noszenia to planuję zakup nosidła ergonomicznego Tula wraz z wkładką dla noworodka.

Falon lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów :):) Mamy czy wy zawsze przebieracie dzieciaki do spania i rano zmieniacie strój na dzienny?

Różyczka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciagu 2-3trymestru depilowalam nogi moze z 2 razy, bo prawie wcale mi nie rosly, a teraz szok, tak sie zaklaczyly:p dzisiaj musialam wykarczowac, bo az wstyd:p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Pytanie za 100 punktów :):) Mamy czy wy zawsze przebieracie dzieciaki do spania i rano zmieniacie strój na dzienny?
    Ja nie przebieram. Zmieniam na swieze wtedy jak sie jej uleje, obsika, albo juz takie znoszone ma - zazwyczaj po kapieli. W sumie wychodzi srednii raz dziennie zmiana garderoby, bo zawsze cos:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:51

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Karmię piersią na zmianę, raz jedną raz drugą i mimo że używam ich jednakowo ;) to w prawej wkładkę mam zawsze pełną mleka. Z lewej tak nie cieknie. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje?

Domii a przy kp dlaczego nie je się cytrusów?

Ja mam identycznie z tymi wkładkami - prawa zawsze pełna :) nie wiem czemu tak :)

Cytrusy sa jednymi z silniejszych alergenów, dlatego ja je póki co odstawiłam. Może być też tak jak z innymi alergenami, tj. nabiał czy czekolada, że na jedno dziecko działa a na inne nie, ale mimo, ze ja jem jedno i drugie i mój Syn jest z tym ok, to cytrusy nie przemawiają do mnie jednak :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja zmieniam na noc na śpiochy, codziennie świeże. W nocy czasami dłużej poleży w nieświeżej pieluszce i te ciuszki przesiąkają tym zapachem. Na dzień ubieram go na cebulkę - bodziaczek z krótkim rękawkiem i na wierzch bluzę lub kaftanik a na dół dresiki. W nocy śpi w śpiworku i jest mu ciepło a w ciągu dnia wędruje ze mną po domu gdzie nie ma stałej temperatury i wolę, żeby miał jedną warstwę więcej a w razie co zawsze mogę mu tę bluzę rozpiąć/zapiąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:46

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej dziewczyny. Miałam dziś wizytę :-( Julka prawie wcale nie urosła:-( Mam jutro rano wstawić się na szpital czyli sprawdza się mój najgorszy sen. Nie ma samoistnej akcji porodowej i będą mi ją sztucznie wywoływać. Tak bardzo nie chciałam indukcji... Z tego co tu wyczytałam ból gorszy od normalnego porodu :( Najpierw balonik, następnie oxy, a potem jeśli nie będzie postepu to i tak zakończą to cięciem :-( płakalam już dziś z 500razy. M mnie pociesza jak może ,a ja jestem totalnie przygnębiona. Najgorszy możliwy finał :-( Sądziłam, że jestem twarda... a jestem total przerażona. Jutro dam znać co i jak. Trzymajcie kciuki.

Trzymam oczywiście kochana kciukasy i jestem całym serduszkiem przy Tobie.
    Nie nastawiaj się na ból. Psychika jest bardzo ważna. Mów sobie że dasz radę i nie będzie tak źle. Znam dziewczyny które przy indukcji mówiły że do zniesienia. Każda z nas inaczej odczuwa ból. Więc nie martw się jeszcze. <3

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja zmieniam. Zawsze rano jak wstanie :D Ma czysty ciuszek :D Na spacery ubieram w kolejny nowy a na noc codziennie nowe podobnie jak Kasia. Body plus śpioszek. Mam tyle ciuchów ze mogłabym obdarować połowę kamienicy i jeszcze by starczyło.
    Hihi no cóż był sezon wyprzedaży więc matka dostała wściekudupy i kupowała :P z tatą hihihihihi hihihi

Okey dziewczyny. Ja mykam --- ubieram maluszka siebie :d bo już tapeta jest :P i idziemy na spacer :d :d

Jest tak pięknie że szkoda w domu siedzieć. :D A przynajmniej do momentu aż nie muszę ://////

Miłego dnia kochane

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie z tym wyciekaniem mleka. dzisiaj moja prawa pierś przeszła samą siebie, wkładka przemokła i obudziłam się w mokrej mlecznej plamie :P a wczoraj posciel zmienilam...cudownie :P

d'nusia witamy Jasia <3 gratulacje dla dzielnej mamusi! :***
    Falon powodzenia i dużo sił!

a my czekamy na pierwszą wizytę położnej a tatuś pojechał do urzędu stanu cywilnego zarejestrować córcie:)

Aha...my na noc ubieramy zawsze pajacyk
    a rano zmieniamy na "strój dzienny", potem po kąpieli znowu pajacyk (czasem z bodziakiem z krótkim rękawem pod spodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:06

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

my równiez sie przebieramy na noc i na dzień na świeże ubranka ;)
    w końcu dziecko tez się poci;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem chyba rekordzistką bo przebieram dziecko kilka razy dziennie :D Z moich piersi leje się jak z węża ogrodowego i jak małej wypadnie cyc z buzi to jest cała mokra. Czasami się obsika, czasami się uleje - chwilę po tym jak zmienimy ubranie :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia serdeczne gratulacje!!
    Falon spokojnie jak na wojnie, dasz radę &&&& ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    To ja jestem chyba rekordzistką bo przebieram dziecko kilka razy dziennie :D Z moich piersi leje się jak z węża ogrodowego i jak małej wypadnie cyc z buzi to jest cała mokra. Czasami się obsika, czasami się uleje - chwilę po tym jak zmienimy ubranie :D

A to to i u nas norma ;) Ostatnio zakładam młodemu śliniak bo jak już mu się uleje to chociaż nie trzeba bodziaka zmieniać tylko te śliniaki ;)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam według rady pediatry dopajać małego wodą przegotowaną i kupki są 4-5 razy dziennie ! :) Także jestem szczęśliwa z powodu kup. No nieźle. Nigdy bym nie pomyślała jaki to ogromny powód do radości :D

Co do ubierania małego to zakładam mu warstwę więcej niż ja mam na sobie. Chodzi mi o dwór. Bo w domu raczej ubieram go podobnie do siebie. Póki co nie było problemów z oziębieniem czy przegrzaniem.

A co do przebierania to powiem Wam, że mój Antoś to chyba rekordzista. W nocy zdarza się, że muszę go przebrać bo się zasiusia a i w dzień to samo. Najciekawiej jest jak go akurat przewijam a on się zsika... Ostatnio obsikał i siebie i mnie :P

edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ