X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja podaje obie witaminy 2w1 - to sa takie kapsułki twist off do wyciśnięcia do buzi. nazywa się to Vita DiK. podaje od 8 doby życia i nie miałam problemu z brzuszkiem ani razu.

Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja nie podaję bo karmię mm.
    Może po prostu miała zaparcia bo coś zjadłaś nie tak ? Mój też czasem miewa zaparcia na szczęście niezbyt dokuczliwe.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my zaraz wychodzimy na szczepienie :-/ juz slysze ten ryk. Julka podobno dostanie darmowa szczepionke na pneumokoki bo jest urodzona przed 38 tyg, dokladnie w 37 we wtorek a w srode bylby juz 38 hihi nie wiem czy te obowiazkowe szczepienia tez dostanie za darmo czyli zamiast trzech wkloc to jedno.

Bola was tez tak plecy ? Jak spalam u meza w lozku to nic mnie nie bolalo, teraz jestem w mieszkaniu i w nocy nie moglam sie obrocic na bok a jak lezalam na brzuchu to nie moglam sie przekrecic taki bol.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Dziewczyny jak wy znajdujecie czas żeby pisać na forum ? Ja nie mam na nic czasu.a żeby się ogarnąć i czytać forum to już masakra jakaś.

Mam to samo mąż teraz pilnuje;)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to na pewno nie zaparcia bo kupki są regularnie i nie ma z nimi problemu

wiewiórka17 Jak niunia spi to zawsze znajdę chwile czasu na forum ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny my zaraz wychodzimy na szczepienie :-/ juz slysze ten ryk. Julka podobno dostanie darmowa szczepionke na pneumokoki bo jest urodzona przed 38 tyg, dokladnie w 37 we wtorek a w srode bylby juz 38 hihi nie wiem czy te obowiazkowe szczepienia tez dostanie za darmo czyli zamiast trzech wkloc to jedno.

Bola was tez tak plecy ? Jak spalam u meza w lozku to nic mnie nie bolalo, teraz jestem w mieszkaniu i w nocy nie moglam sie obrocic na bok a jak lezalam na brzuchu to nie moglam sie przekrecic taki bol.

Ja też urodziłam w 37 tc i nikt mi nie mówił o darmowym szczepieniu...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę na forum z komórki jak karmię albo jak mały śpi :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou powiedz prosze jaka dajesz dawke tej wit K. Ja mam na wypisie ze szpitala 150ug od 15 doby zycia, a na ulotce jest 25ug/dobe. Te 150 to ponoc nowe rekomendacje, ale boje sie przywalic 6krotna dawke, a pediatre mam za tydzien dopiero:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaaatka gratulacje!

D,nusia myślałam wczoraj o Tobie, a tu takie wiadomości! :-)

A u mnie? Bez zmian. Dziś wizyta, jutro KTG i zostałam chyba ostatnia taka sierotka, bo reszta dziewczyn z końcowej listy przestała się udzielać. Ciekawe czy w końcu dadzą znak życia:-)

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Lilou powiedz prosze jaka dajesz dawke tej wit K. Ja mam na wypisie ze szpitala 150ug od 15 doby zycia, a na ulotce jest 25ug/dobe. Te 150 to ponoc nowe rekomendacje, ale boje sie przywalic 6krotna dawke, a pediatre mam za tydzien dopiero:/
    Tak, wg nowych rekomendacji większą dawkę się podaje i u mnie tak w szpitalu pediatra zalecała.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a u nas pojutrze stukną 4 tygodnie... Ależ ten czas leci...
    Cieszę się, że psychicznie czuję się już lepiej.

Falon życzę jak najszybszego rozwiązania, bo wierzę że musi Ci być ciężko. Ja jakbym mogła cofnąć się na chwilę w czasie, to przed porodem spałabym dzień i noc i z łóżka nie wychodziła, a i najadłabym się za wszystkie czasy :) Więc chociaż tyle zrób dla siebie ;)

Ciekawe jak D'nusia...

ksanka lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 dzięki:-) staram się dużo wypoczywać, ale wiadomo, że człowiek na zapas się nie wyśpi.
    Może D,nusia już po wszystkim??? Na pewno nam się niebawem pochwali;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    W SR tłumaczyli mi ze kolki to efekt niedojrzało$ci układu pokarmowego dziecka i dieta matki nie ma wpływu na to. Ale jak jest na prawde tego nie wiem bo moja póki co nie ma kolek.

Vira i rzeczywiście tak jest w większości przypadków. Czasem zdarza się tak, że jelita matki przepuszczają do krwi dodatkowe elementy poza odzywczymi, np. białka, które mogą powodować alergie. Ja mam zespół jelita drażliwego i widocznie organizm małego nie do końca poradził sobie z przyswajaniem. Po 3 miesiącu zacznę powoli włączac z powrotem

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oprócz Danusi i Falon któraś Marcówka czeka jeszcze tutaj aktywnie na poród? :) bo na liście zostało 11 Dziewczyn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:50

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tak zachłanne dziecko do jedzenia że masakra... znów zjadł większą porcję mleka bo jak dałam mu tyle co zawsze to jeszcze rączki wkładał do buzi , a potem mi zwymiotował.. :(
    Ja się wykończę nerwowo... Jak cokolwiek mu się dzieje to ja już cała w panice...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mylisz wkładanie rączek do buzi z samouspakajaniem? Tzn. że to nie glód u Ciebie tylko sposób dziecka na uspokojenie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:00

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kurcze, dzis podczas przewijania mała Kopnela mnie w piers, chyba zrobił się tam zastoj

Ksanko sprobuj oprócz kapusty po karmieniu jeszcze ciepły okład przed. Jak przystawiasz mała to tak żeby brodka albo nos były w miejscu zastoju. Zwykle najlepiej sprawdza się pozycja z pod pachy. W czasie karmienia w przerwach wyplywu mleka delikatnie masuj to miejsce jakbys grała na pianinie ruchem s kierunku brodawki. Oczywiście przystawiaj jak najczęściej i najlepiej zaczynac od tej piersi, w której jest zastoj.

Danusia trzymam kciuki, chociaż pewnie już po wszystkim i tulisz Jasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:13

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie :) czytam was czasami, jednak mało sie udzielam, z braku czasu albo wyczerpania i braku weny. W koncu sie zebrałam :) u nas wszystko w porządku :) Franek jest zdrowym, ślicznym chłopczykiem, przybiera i rośnie, zaczyna rezolutnie patrzeć i sie uśmiechać :) z powodu wcześniactwa mieliśmy sporo specjalistycznych konsultacji -na szczescie wszystko jest dobrze. Jedynym problemem jest niedokrwistosc i potrzeba suplementacji żelazem i częstych kontroli morfologii. Ale dajemy sobie jakos rade. Po długiej batalii synek przekonał sie do piersi. Szło nam super do wczoraj, chyba złapałam kryzys laktacyjny bo mam wrażenie pustych piersi i w laktatorze po karmieniu niczego. Staram sie nie stresować bo wiem ze to tylko pogorszy sprawę i mam nadzieje ze to chwilowe. Najgorsze ze jestem pod duza presja mojej teściowej, ciagle słyszę musisz karmic, mleko mamy to złoto. No i ten związek emocjonalny. To dodatkowo niszczy moja psychikę i sprawia ze zamiast cieszyć sie w pełni macierzyństwem ciagle mysle czy ściągnę, czy sie najadą, czy moje piersi sie wypełniaj itd. Ehh mam nadzieje ze to wszystko jakos sie unormuje, tak jak wszystko. Pozdrawiam Was gorąco i przesyłam z Franiem uśmiechy ze słonecznego Wrocławia!

Falon, M+M+?, edyś, ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny mam tak zachłanne dziecko do jedzenia że masakra... znów zjadł większą porcję mleka bo jak dałam mu tyle co zawsze to jeszcze rączki wkładał do buzi , a potem mi zwymiotował.. :(
    Ja się wykończę nerwowo... Jak cokolwiek mu się dzieje to ja już cała w panice...
    A probowalas wlazyc smoczek? U mnie wczoraj wieczorem mala tez chciala non stop cyca, a czulam jaki juz brzuch wypchany, w koncu troche na sile dalam smoczek I usnela:) co prawda szybko jej wypadl ale efekt byl

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis po tych ostatnich skrzepach, duzo lepsza wydzielina, uff. Z ciemno krwistej na zolto brazowa sie zamienila.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ