X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie też tak jest, że jak mały nie zaśnie przy cycu to lepiej zasypia mu się u taty. Pewnie wynika to z faktu, że zapach mamy kojarzy się dziecku z jedzeniem i traktują nas jak bar mleczny ;)

muminka83, M+M+? lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie to samo. Jak tata trzyma to Uli nie ma, taka spokojna.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam karmiących piersią. Bierzecie teraz jakieś witaminy? coś polecacie?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Pytanie do mam karmiących piersią. Bierzecie teraz jakieś witaminy? coś polecacie?
    Femibion 2 łykam ;)

baassiia, Wanna lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja biorę Omegamed Pregna. :) nie sa najtańsze niestety. :\

baassiia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    trudno mi się do tego odnieść bo nam monitor włączył się kilkukrotnie już i jak podchodziliśmy do małej by zobaczyć co się stało to nie oddychała i zawsze była w pozycji leżącej. Pozycja na boku chroni dziecko przed zadławieniem jeśli ulewa.
    Ja w pozycji na pleckach kładę w dzień tak jak na BRZUSZKU.

Jak to nie oddychała?

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Prenatal classic i tran pije

• edyś Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was po kontroli bioder? U nas wyszła dysplazja i mamy skierowanie do poradni ortopedycznej, czeka nas 50 km wyprawa :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii to co Ty robisz ze swoim synkiem przez cały dzień, jak on ma tylko trzy drzemki po 15 minut?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny jak u Was po kontroli bioder? U nas wyszła dysplazja i mamy skierowanie do poradni ortopedycznej, czeka nas 50 km wyprawa :/

Myśmy byli dosc wczesnie na kontroli bioderek i pani doktor powiedziala zr dzieki temu uniknelismy nieprawidlowosci ale przez to ze mała ma jedną ulubioną strone na której trzyma główke i ciągnie przez to jedno biodro no i przez to ze spała od urodzenia na boku to musze z małą ćwiczyć.

• salomea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję olej lniany i tran, wykańczałam też witaminy ciążowe :) Chyba zacznę znowu brać, bo bardzo boję się tego wypadania włosów :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że dopiero teraz... ale musiałam się ogarnąć. Urodziłam Filipka 12.03 o godz. 20:46 przez CC. Urodził się 55 cm z wagą 3790g :)

Wszystkim marcówkom serdecznie gratuluję i pozdrawiam :)

muminka83, Falon, M+M+?, d'nusia, edyś, domiii, Renka88, Czarodziejka87, ksanka, Lilou1984, alinalii, RudyTygrysek, She86, Izoleccc, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jak to nie oddychała?

Traci oddech od kilku nocy po 2 średnio razy. Wtedy po 20 sekundach włącza się monitor na całego.
    Już konsultowałam się z pediatrą. Podobno u wcześniaków to może się zdarzać. Osłuchowo jest czysta. Mało przybrała wagowo ale nie traci.
    Pediatra mówi ze dzieci czasem bardzo płytko oddychają i na chwilę obecną musimy obserwować. Tak wiec każdemu polecam monitor oddechu. Bo nigdy nie wiesz na jakim etapie będzie ci potrzebny.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Domii to co Ty robisz ze swoim synkiem przez cały dzień, jak on ma tylko trzy drzemki po 15 minut?

hmm to dobre pytanie, bo jak chciałam Ci na nie odpowiedzieć to sama zaczęłam się zastanawiać :D

jak nie karmię i nie zmieniam pieluchy to:
    - robię różne zbiegi pielęgnacyjne - w związku z tym, że trochę tego jest, a moje dziecko dosyć wrażliwe, to robię to na raty i powoli, więc się schodzi
    - kładę go w łóżeczku i nakręcam karuzelę, którą obserwuje i słucha
    - leżymy i oglądamy czarno-białe obrazki
    - kładę go na brzuszku na kilka minut, żeby ćwiczył i sobie rozmawiamy
    - chodzę z nim po domu i oglądamy różne rzeczy
    - robię różne ćwiczenia i zabawy z książeczki "zabawy z niemowlakami na 365 dni" czy jakoś tak
    - dużo z nim rozmawiam :)
    - a, no i wietrzymy pupę ile się da!

moje dziecko jest dość absorbujące i wymaga dużej atencji, choć z dnia na dzień widzę, że ma dłuższe okresy gdzie leży sam i obserwuje i zaczyna mówić po swojemu :) więc jak już nie daję rady i muszę coś zrobić, chociażby zjeść, to go wkładam do bujaczka z wibracjami (niestety tylko na kilka minut, bo nie lubi za bardzo) albo w nosidełko i chodzi ze mną.
    jak muszę się ogarnąć to go zabieram w foteliku ze sobą do łazienki i włączam mu suszarkę :D
    generalnie nie sądziłam, że można zrobić tak dużo w tak krótkim czasie, np. 3 minut :D jak się Synek czymś zajmie, bo w większości tak to wygląda u mnie... nakręcam karuzelę i biegam po domu jak oszalała i robię co mam robić. po 2 minutach biegnę nakręcić od nowa i znowu w ekspresowym tempie coś robię hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:06

Renka88, M+M+?, skowroneczka87, ksanka, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u pediatry z Tomkiem, bo już mnie do nerwicy doprowadzało to charczenie i poranne pokaszliwanie. Okazało się, że to sapka niemowlęca... A przed nami było maleństwo na szczepieniu i do teraz z uszach mam ten przeraźliwy płacz. Najgorsze jest to, że za niedługo i nas to czeka...

Pediatra mojego synka powiedziała, że usg bioderek nie robi się przed skończonym 6 tygodniem życia, bo przeważnie wychodzi nieprawidłowo i trzeba powtarzać.

Biorę te same witaminy, które brałam w ciąży + piję tran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:16

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Domi, skad ja to znam. Tez latam caly dzien jak maly robocik, z tym, ze moja Weronika sypia w dzien wiec tez wtedy latam i robie co sie da. U mnie jeszcze jest starszy synek wiec tym bardziej jest co robic. I tez od dwoch dni ukladam Mala w nosidelko i nosze za soba. A i ona ma z tego korzysc bo widzi wiecej niz lezac w wozku. Przymierzam sie do kupienia lezaczka bujaczka, polecacie cos moze? Jak to wogole dziala? Jest opcja pochylenia tego do pozycji lezacej? Czy tylko takie polezenie?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Traci oddech od kilku nocy po 2 średnio razy. Wtedy po 20 sekundach włącza się monitor na całego.
    Już konsultowałam się z pediatrą. Podobno u wcześniaków to może się zdarzać. Osłuchowo jest czysta. Mało przybrała wagowo ale nie traci.
    Pediatra mówi ze dzieci czasem bardzo płytko oddychają i na chwilę obecną musimy obserwować. Tak wiec każdemu polecam monitor oddechu. Bo nigdy nie wiesz na jakim etapie będzie ci potrzebny.

Muminko a czy Judytka jak traci oddech to potem zaczyna oddychac samodzielnie czy tez musi byc jakas ingerencja z Waszek strony? No masakra jakas, nie wyobrazam aobie swiadomosci ze moje dziecko mialoby tracic oddech w nocy. Pewno bym nie mogla spac i powieki na zapalki miała

• salomea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też biegam po domu jak tylko Jasiek zaśnie :) A jak nie śpi, a ja muszę coś zrobić, to uczę się motać go w chustę. Dzisiaj tak ugotowałam obiad :)
    Mój mąż dzisiaj mnie zastrzelił stwierdzeniem, że myślał, że nacięcia krocza przy porodzie dokonuje się pionowo z dołu do góry w kierunku łechtaczki :D Ale to musiałaby być masakra :P Swoją drogą ja 6 tygodni po porodzie SN z nacięciem, a on nie miał pojęcia jak to się odbyło.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny wymiekam, wczoraj mala miala szczepienie i dzis od rana masakra, nie chce jesc, wypije dwa lyki i przerwa bo wypluwa smoczek i sie wygina, prezy, i tak przez cale 60 ml, a wczesniej zjadala 120 bez problemow. Herbatke pije spokoniej. Dodatkowo klada raczke do buzi, to myslalam ze to gardlo ale kurde wczoraj przed szczepieniem ja badano i wszystko ok bylo. Bardziej sie slini slysze jak przelyka sline dosc ciezko. W dodatku kich i ma wtedy zatkany nos, kaszle troche no i nie chce spac. Dzis moze pol godz spala, teraz tez nie moze zasnac, ja juz padam z nog. Nawet kolacji nie jadlam a jeszcze starszego synka ogarnac ktorego jutro na 8 do szkoly musze zaprowadzic i to z mala bo nie ma mi jej kto przypilnowac. Zalamka..

Moja ma to samo. Wczoraj byliśmy u pediatry bo miały byc szczepienia. Powiedziała ze zaczyna się ząbkowanie tzn. kształtują sie rynienki zę bowe i to bolibwiec dziecko niespokojne. U mojej widac na dole takie "inne" dziąsła i tez p£acze, mniej je i się ślini:(

relggu1r2zuga2rf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny i u nas jest tak ze mała woli tate , i tylko u niego się uspokaja :(
    ostatnie dni jest niespokojna płacze wręcz czasem ,,wyje'' a ja sama w domu ejstem :( bo tata w pracy , tez mnie wszytsko boli , najbardziej plecy ledwo ją noszę , gdy zbliża się godzina przyjscia męża z pracy to jestem w 7 niebie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2216 2217 2218 2219 2220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ