X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminko a czy Judytka jak traci oddech to potem zaczyna oddychac samodzielnie czy tez musi byc jakas ingerencja z Waszek strony? No masakra jakas, nie wyobrazam aobie swiadomosci ze moje dziecko mialoby tracic oddech w nocy. Pewno bym nie mogla spac i powieki na zapalki miała
    Nie zawsze. Czasem trzeba delikatnie poruszać dzieckiem.... I zaskakuje.... lub dmuchasz w twarz. powiem ci ze dopiero teraz doceniam to urządzenie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś poleci leżaczek bujaczek? Szukam coś w miarę stonowanych kolorach. Od kiedy można malucha w takim czymś sadzać ?

Teraz przeglądam na allegro i powiedzcie mi, czy takie bujaczki, to bujają się naturalnie czy 'na prad". Większość z nich jest na baterie, więc się zastanawiam. Wolałabym aby to się kołysało za popchnięciem, bo baterie to przecież zaraz się wyładują.

O takie coś np.

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-lionelo-zoe-wibracje-5-melodii-i6063900604.html

http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5725197507.html

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-mis-kolysanki-bright-starts-24h-i5850917895.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:15

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ja uważam tak samo jak Ty co do pozycji do spania i podobnie w nocy kładę zawsze małego na boczku. Na pleckach i brzuszku tylko w dzień gdy mam nad tym większą kontrole. Tymbardziej że mój Antek jest tak żywy że potrafi głowę przekręcić kilkukrotnie leżąc na pleckach.

Co do uspokojenia u taty to powiem Wam że mój Antek w ogóle przy mnie i przy mężu jest spokojniejszy. Wczoraj kąpała go moja mama żeby mnie odciążyć bym mogła na uczelnie prace zrobić i był ryk niesamowity! Dopiero gdy ja weszłam i go dotknęłam to się uspokoił.

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i leżaczek i huśtawke z fisher price. Leżaczek tylko z wibracjami (model bodajże 2014 na plastikowych płozach) i z niego jestem mega zadowolona. Mała juz od dawna w nim leży, uspokaja się w nim. On jest do 18 kgn i ma 3 pozycje regulacji :) jeśli chodzi o huśtawke to narazie stoi bezużyteczna bo mała w niej ryczy....

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ortopeda zabronił kłaść małą na boku za wyjątkiem karmienia. Rozumiem, ze wszystkie mamy z forum kładą na boczku? Ale na boczku na wszelki wypadek gdyby dzidziuś ulał? No ok ale jesli odbije to ulać nie powinien.

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam chwile czasu bo Aleks spi:D czekam na meza az wróci z giełdy kwiqatowwej krzaczki na dzilke pojechał kupic i jedziemy na zakupy:) i dzilke;)oby słonce dalej swiecilo:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bujaczek na prad. Wlasciwie to nie wiem co to dokladnie czy lezaczek czy bujaczek czy hustawka. To urzadanie ktore mam raczej buja a nie huśta a korzystam z tego ale z rozna czestotliwoscia bo mała musi miec humor zeby tam siedziec. Pozycja jest taka pół leżąca i położna powiedziała ze ok godziny dziennie moze dzidziuś w tym lezec

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na boczku, żadko kładę bo mała nie lubi. Najbardziej jej pasuje na brzuchu, ale to w dzień tylko ją kłade.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutkie pytanie które było pewnie wałkowane:
    Jakie mleko początkowe polecacie?

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja mojego Antosia potrafię trzymać do odbicia i 15 min i mu się nie odbije , a czasem odbija od razu. Czasem jest też tak że odbije mu się a mimo to uleje, a czasem odwrotnie. Miałam też już sytuację ze godzinę po jedzeniu zwymiotował i właśnie dlatego kładę go na boczku.

D'nusia jak pisałam my mamy Hipp Bio Combiotic i małemu podpasowało to mleko
    Aczkolwiek byłam wczoraj u pielęgniarki skontrolować pępek i powiedziała żeby spróbować mleko Nan pro 1 gdyż jest lepiej treściwe. Bowiem Antoś tego Hippa to mógłby jeść i jeść. Także wczoraj kupiłam nan pro 1 i zobaczymy.

d'nusia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia my mamy Bebiko nutriflor i małemu służy.Jest też na kolki albo na ulewanie.

d'nusia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Emil skończył 8 tygodni, USG bioderek i główki za nami, wczoraj mieliśmy szczepienia pierwsze, nie było źle.
    Emilek też mało sypia w dzień, do południa do 13-14 prawie w ogóle, po południu odrobinę więcej. Waży 5600.
    My nadal na piersi, walczymy dzielnie z mlekiem i nakładkami.
    3 dni temu po raz pierwszy świadomie się do mnie uśmiechnął.
    Jest bardzo absorbującym dzieckiem, co przy starszaku i prowadzeniu firmy nie ułatwia życia :)
    Noce są w miarę ok, śpimy razem w łóżku, powinnam go odkładać, ale działam w nocy na automacie trochę...
    Planuję Emila karmić jeszcze miesiąc na pewno, później może w nocy będę mu dawać mm...nie wiem jeszcze....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego Wy robicie usg główki?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usg glowki I nerek bylo w szpitalu, standardowo dla kazdego noworodka

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A dlaczego Wy robicie usg główki?

U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:17

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.

Dokładnie mam to samo już mamy termin umówiony

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robiłyśce z pępkiem bo małemu zaczął śmierdzieć i już nie wiem jednoi mówią że wodą inni że spirytusem a jeszcze inni żeby octeniseptem co wy stosowałyście
    help

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze jest wietrzenie. Czy Octenisept czy spirytus to sprawa drugorzędna, choć podobno ten drugi szybciej wysusza.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ja psikam raz dziennie po kąpieli octeniseptem i wietrze.
    Tak mi położna radziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:35

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kładzenia dzieci na boku - zarówno na parenting i wikipedii zalecają pozycją na plecach - zmniejsza to ryzyko śmierci łóżeczkowej

‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ