Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira wrote:Muminko a czy Judytka jak traci oddech to potem zaczyna oddychac samodzielnie czy tez musi byc jakas ingerencja z Waszek strony? No masakra jakas, nie wyobrazam aobie swiadomosci ze moje dziecko mialoby tracic oddech w nocy. Pewno bym nie mogla spac i powieki na zapalki miała
-
Ktoś poleci leżaczek bujaczek? Szukam coś w miarę stonowanych kolorach. Od kiedy można malucha w takim czymś sadzać ?
Teraz przeglądam na allegro i powiedzcie mi, czy takie bujaczki, to bujają się naturalnie czy 'na prad". Większość z nich jest na baterie, więc się zastanawiam. Wolałabym aby to się kołysało za popchnięciem, bo baterie to przecież zaraz się wyładują.
O takie coś np.
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-lionelo-zoe-wibracje-5-melodii-i6063900604.html
http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5725197507.html
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-mis-kolysanki-bright-starts-24h-i5850917895.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:15
-
Muminko ja uważam tak samo jak Ty co do pozycji do spania i podobnie w nocy kładę zawsze małego na boczku. Na pleckach i brzuszku tylko w dzień gdy mam nad tym większą kontrole. Tymbardziej że mój Antek jest tak żywy że potrafi głowę przekręcić kilkukrotnie leżąc na pleckach.
Co do uspokojenia u taty to powiem Wam że mój Antek w ogóle przy mnie i przy mężu jest spokojniejszy. Wczoraj kąpała go moja mama żeby mnie odciążyć bym mogła na uczelnie prace zrobić i był ryk niesamowity! Dopiero gdy ja weszłam i go dotknęłam to się uspokoił.muminka83 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja mam i leżaczek i huśtawke z fisher price. Leżaczek tylko z wibracjami (model bodajże 2014 na plastikowych płozach) i z niego jestem mega zadowolona. Mała juz od dawna w nim leży, uspokaja się w nim. On jest do 18 kgn i ma 3 pozycje regulacji
jeśli chodzi o huśtawke to narazie stoi bezużyteczna bo mała w niej ryczy....
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam chwile czasu bo Aleks spi:D czekam na meza az wróci z giełdy kwiqatowwej krzaczki na dzilke pojechał kupic i jedziemy na zakupy:) i dzilke;)oby słonce dalej swiecilo:)
-
nick nieaktualnyJa mam bujaczek na prad. Wlasciwie to nie wiem co to dokladnie czy lezaczek czy bujaczek czy hustawka. To urzadanie ktore mam raczej buja a nie huśta a korzystam z tego ale z rozna czestotliwoscia bo mała musi miec humor zeby tam siedziec. Pozycja jest taka pół leżąca i położna powiedziała ze ok godziny dziennie moze dzidziuś w tym lezec
-
nick nieaktualny
-
Vira ja mojego Antosia potrafię trzymać do odbicia i 15 min i mu się nie odbije , a czasem odbija od razu. Czasem jest też tak że odbije mu się a mimo to uleje, a czasem odwrotnie. Miałam też już sytuację ze godzinę po jedzeniu zwymiotował i właśnie dlatego kładę go na boczku.
D'nusia jak pisałam my mamy Hipp Bio Combiotic i małemu podpasowało to mleko
Aczkolwiek byłam wczoraj u pielęgniarki skontrolować pępek i powiedziała żeby spróbować mleko Nan pro 1 gdyż jest lepiej treściwe. Bowiem Antoś tego Hippa to mógłby jeść i jeść. Także wczoraj kupiłam nan pro 1 i zobaczymy.d'nusia lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Witajcie.
Emil skończył 8 tygodni, USG bioderek i główki za nami, wczoraj mieliśmy szczepienia pierwsze, nie było źle.
Emilek też mało sypia w dzień, do południa do 13-14 prawie w ogóle, po południu odrobinę więcej. Waży 5600.
My nadal na piersi, walczymy dzielnie z mlekiem i nakładkami.
3 dni temu po raz pierwszy świadomie się do mnie uśmiechnął.
Jest bardzo absorbującym dzieckiem, co przy starszaku i prowadzeniu firmy nie ułatwia życia
Noce są w miarę ok, śpimy razem w łóżku, powinnam go odkładać, ale działam w nocy na automacie trochę...
Planuję Emila karmić jeszcze miesiąc na pewno, później może w nocy będę mu dawać mm...nie wiem jeszcze.... -
M+M+? wrote:A dlaczego Wy robicie usg główki?
U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:17
-
MeAmerie wrote:U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.
Dokładnie mam to samo już mamy termin umówiony -
nick nieaktualny