X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminko a czy Judytka jak traci oddech to potem zaczyna oddychac samodzielnie czy tez musi byc jakas ingerencja z Waszek strony? No masakra jakas, nie wyobrazam aobie swiadomosci ze moje dziecko mialoby tracic oddech w nocy. Pewno bym nie mogla spac i powieki na zapalki miała
    Nie zawsze. Czasem trzeba delikatnie poruszać dzieckiem.... I zaskakuje.... lub dmuchasz w twarz. powiem ci ze dopiero teraz doceniam to urządzenie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś poleci leżaczek bujaczek? Szukam coś w miarę stonowanych kolorach. Od kiedy można malucha w takim czymś sadzać ?

Teraz przeglądam na allegro i powiedzcie mi, czy takie bujaczki, to bujają się naturalnie czy 'na prad". Większość z nich jest na baterie, więc się zastanawiam. Wolałabym aby to się kołysało za popchnięciem, bo baterie to przecież zaraz się wyładują.

O takie coś np.

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-lionelo-zoe-wibracje-5-melodii-i6063900604.html

http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5725197507.html

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-mis-kolysanki-bright-starts-24h-i5850917895.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:15

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ja uważam tak samo jak Ty co do pozycji do spania i podobnie w nocy kładę zawsze małego na boczku. Na pleckach i brzuszku tylko w dzień gdy mam nad tym większą kontrole. Tymbardziej że mój Antek jest tak żywy że potrafi głowę przekręcić kilkukrotnie leżąc na pleckach.

Co do uspokojenia u taty to powiem Wam że mój Antek w ogóle przy mnie i przy mężu jest spokojniejszy. Wczoraj kąpała go moja mama żeby mnie odciążyć bym mogła na uczelnie prace zrobić i był ryk niesamowity! Dopiero gdy ja weszłam i go dotknęłam to się uspokoił.

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i leżaczek i huśtawke z fisher price. Leżaczek tylko z wibracjami (model bodajże 2014 na plastikowych płozach) i z niego jestem mega zadowolona. Mała juz od dawna w nim leży, uspokaja się w nim. On jest do 18 kgn i ma 3 pozycje regulacji :) jeśli chodzi o huśtawke to narazie stoi bezużyteczna bo mała w niej ryczy....

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ortopeda zabronił kłaść małą na boku za wyjątkiem karmienia. Rozumiem, ze wszystkie mamy z forum kładą na boczku? Ale na boczku na wszelki wypadek gdyby dzidziuś ulał? No ok ale jesli odbije to ulać nie powinien.

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam chwile czasu bo Aleks spi:D czekam na meza az wróci z giełdy kwiqatowwej krzaczki na dzilke pojechał kupic i jedziemy na zakupy:) i dzilke;)oby słonce dalej swiecilo:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bujaczek na prad. Wlasciwie to nie wiem co to dokladnie czy lezaczek czy bujaczek czy hustawka. To urzadanie ktore mam raczej buja a nie huśta a korzystam z tego ale z rozna czestotliwoscia bo mała musi miec humor zeby tam siedziec. Pozycja jest taka pół leżąca i położna powiedziała ze ok godziny dziennie moze dzidziuś w tym lezec

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na boczku, żadko kładę bo mała nie lubi. Najbardziej jej pasuje na brzuchu, ale to w dzień tylko ją kłade.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutkie pytanie które było pewnie wałkowane:
    Jakie mleko początkowe polecacie?

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja mojego Antosia potrafię trzymać do odbicia i 15 min i mu się nie odbije , a czasem odbija od razu. Czasem jest też tak że odbije mu się a mimo to uleje, a czasem odwrotnie. Miałam też już sytuację ze godzinę po jedzeniu zwymiotował i właśnie dlatego kładę go na boczku.

D'nusia jak pisałam my mamy Hipp Bio Combiotic i małemu podpasowało to mleko
    Aczkolwiek byłam wczoraj u pielęgniarki skontrolować pępek i powiedziała żeby spróbować mleko Nan pro 1 gdyż jest lepiej treściwe. Bowiem Antoś tego Hippa to mógłby jeść i jeść. Także wczoraj kupiłam nan pro 1 i zobaczymy.

d'nusia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia my mamy Bebiko nutriflor i małemu służy.Jest też na kolki albo na ulewanie.

d'nusia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Emil skończył 8 tygodni, USG bioderek i główki za nami, wczoraj mieliśmy szczepienia pierwsze, nie było źle.
    Emilek też mało sypia w dzień, do południa do 13-14 prawie w ogóle, po południu odrobinę więcej. Waży 5600.
    My nadal na piersi, walczymy dzielnie z mlekiem i nakładkami.
    3 dni temu po raz pierwszy świadomie się do mnie uśmiechnął.
    Jest bardzo absorbującym dzieckiem, co przy starszaku i prowadzeniu firmy nie ułatwia życia :)
    Noce są w miarę ok, śpimy razem w łóżku, powinnam go odkładać, ale działam w nocy na automacie trochę...
    Planuję Emila karmić jeszcze miesiąc na pewno, później może w nocy będę mu dawać mm...nie wiem jeszcze....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego Wy robicie usg główki?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usg glowki I nerek bylo w szpitalu, standardowo dla kazdego noworodka

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A dlaczego Wy robicie usg główki?

U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:17

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U nas ze względu na wcześniactwo, cholestazę i cukrzycę przeprowadzono takie badanie w 1 dobie życia, nie wyszło w 100% dobrze więc miałam nakaz kontroli po 8 tygodniach tak samo jak kontrola słuchu.

Dokładnie mam to samo już mamy termin umówiony

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robiłyśce z pępkiem bo małemu zaczął śmierdzieć i już nie wiem jednoi mówią że wodą inni że spirytusem a jeszcze inni żeby octeniseptem co wy stosowałyście
    help

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze jest wietrzenie. Czy Octenisept czy spirytus to sprawa drugorzędna, choć podobno ten drugi szybciej wysusza.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ja psikam raz dziennie po kąpieli octeniseptem i wietrze.
    Tak mi położna radziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:35

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kładzenia dzieci na boku - zarówno na parenting i wikipedii zalecają pozycją na plecach - zmniejsza to ryzyko śmierci łóżeczkowej

‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ