X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia, po wczorajszym masakrytycznej nocy I dniu, dzisiaj daje pozyc :-) co prawda po karmieniach, nosilismy sie okolo godzinki, ale potem ladnie spi po 1.5h, takze bylam wstanie cos w domu ogarnac I nawet zupe zrobic:) szal normalnie:)

U nas sie chyba ciemieniucha robi:( takie krosteczki mala ma na glowie. Kurcze ledwo ten tylek sie zagoil, to teraz to:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:41

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę patronażową i położna na zaczerwienioną pupę, a właściwie rowek poleciła przez 2-3 dni smarować clotrimazolem. Ale od wczoraj używamy Dady na zmianę z Pampersem i już jest lepiej.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio polecał krem tormentinol na odparzenia. Z tego co kojarzę, to nie jest polecany dla niemowlaków ze względu na kwas borowy. Ja znalazłam z Ziaji taki krem, bez tego boru. Skład analogiczny tylko ten z Ziaji nie ma w składzie Boru.

Tormentiol: Wyciąg płynny z kłącza pięciornika 2 g, Ichthammolum (Ichtamol) 2 g, Borax (Boraks) 1 g, Zincum oxydatum (Cynku tlenek) 20 g, oraz substancje pomocnicze: wazelina biała, lanolina, wanilina

Ziaja: 3g wyciągu z kłącza pięciornika, 2g sulfobituminianu amonowego (Ichtamol), 20g tlenku cynku, lanolina, wazelina żółta

1452755847apteka_internetowa_gemini_ziaja_masc_pieciornikowa_zlozona_20g.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 16:19

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i słabo się udzielam ale czytam was na bieżąco.
    Niektóre z was karmią piersią i to kochają inne karmią piersią ale nie do końca im się to podoba, są też mamy które karmią mm bo chcą inne bo muszą. Wszystko akceptuje i szanuje wasze wybory. Ja karmie piersią i dla mnie to magiczny czas <3 Uwielbiam te chwile wtulonego synka we mnie, jego minki jego rączki na cycu I całą masę innych sytuacji. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie inaczej. Natan jest dzieckiem grzecznym, bardzo rzadko płacze, śmiejemy się z mężem że starsze nasze dzieci wymagają więcej uwagi niż on :)
    W ciągu 4 tygodnie przybrał na wadze 1040 gram :) waży juz 4700.
    Razem z mężem przechodzimy drugą miłość i młodość dzięki małemu. Chciałam zmian i tak właśnie se je wyobrażałam. Każdy dzień przynosi mnóstwo radości a uśmiech syna powala mnie na kolana. Co tu dużo gadać jestem szczęśliwą mamusią :)

Buziaczki dla wszystkich bobasków :*

baassiia, perła ziemi, Izoleccc, edyś, ksanka, M+M+?, d'nusia, Falon, domiii, A.Kasia, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ciemieniucha to taka luszczaca się skóra w okolicy ciemiaczka. My właśnie od wczoraj wcieramy olej kokosowy i wyczesujemy. Trochę to upierdliwe bo Tomek nie lubi jak się go czesze ale co zrobić.

Ja się dzisiaj po raz pierwszy wyspalam :)
    Mały budził się tylko co 2,5-3 godz po pobudzce o 6:30 pomasowalismy brzuszek, poszła mega kupa i poszedł dalej spać aż do 9 :) ha w tym czasie zjadłam, wykąpalam się, wstawilam pranie i zmywarke. Poranek jak z poradnika :)

Bylam u gina na kontroli. Wszystko się dobrze goi. To co mi przeszkadza / boli jest normalne. Nastepna wizyta za rok i wtedy też robimy pakiet badań żeby planowac jak bardzo musimy się spieszyć z kolejną ciążą.

Po wizycie położnej środowiskowej - moja kluska wazy 4300. W miesiac przybrał 1100 i urósł 3 cm.

Mania1718, baassiia, edyś, M+M+?, d'nusia lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira mala wezmie dwa lyki mleka i wypluwa smoczek, bulgocze jej w brzuszku, zeby zjadla pol porcji chociaz to musze ja karmic chodzac z nia na rekach. Ogolnie kreci sie, wypina, pierdzi podczas jedzenia. Jedynie spokojnie zje porcje mleka po ztobieniu kupki jak to wszystko z niej zejdzie to nie strawione mleczko, ktore mozna latwo rozpoznac w kupce, to takie male biale kawaleczki, kuleczki, no i kupa zielonkawa.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam - 3 sekundy czytania a ile śmiechu :-)
    http://www.bialskamama.pl/2016/01/26/dylematy-mlodej-mamy/

edyś, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u nas Jusia. My dajemy bebilon HA ale mocnej poprawy nie ma. Też mam zrobić posiew moczu i kału. I w tym badaniu wyszło Ci że to nietolerancja laktozy?

relggu1r2zuga2rf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    To tak jak u nas Jusia. My dajemy bebilon HA ale mocnej poprawy nie ma. Też mam zrobić posiew moczu i kału. I w tym badaniu wyszło Ci że to nietolerancja laktozy?

Ja robiłam badanie ogólne moczu i kału, mocz będę odbierać jutro o 10, a wynik kału mała ma taki:

pH 5,0
    ciala redukujace 1%
    ziarna skrobi NIEOBECNE
    tłuszcze obojetne LICZNE
    kwasy tluszczowe DOSC LICZNE
    wlokna miesne NIEOBECNE
    pasma sluzu DOSC LICZNE

przy nie tolerancji laktozy duza role odgrywaja te dwa pierwsze czyli ph, jesli jest ponizej 6 to oznacza wlasnie nie tolerancje i ciala redukujace jesli sa powyzej 0,25% a mala ma 1%. Tyle dowiedzialam sie z neta, jutro zobacze co powie pediatra ale podejrzewam ze potwierdzi moja diagnoze.
    A twoja dziecie ma jakie objawy?

ahaa mleczko HA jest dla maluszkow u ktorych moze wystapic alergia na bialko mleka krowiego a nie dla tych ktorzy juz ta alergie maja, tylko pamietaj ze nietorlerancja laktozy a alergia na bialko to nie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 17:25

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kochane robicie na.problemy z kupka? Moja mala nie cierpi herbatki rumiankowej... A dzis miala taki dzien ze nawet mleka nie akceptowala, po 1,5 h masowania brzuszka wydalila kupsko.. A ostatnio robila vos kolo poludnia, masakra ile placzu...

Pokecicie cos innego? Ja.mam herbatke rumiankowa z humanny

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/425137694278080/photos/pcb.493219414136574/493219027469946/?type=3&theater
    Coś o karmieniu hi hi :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia moja jest płaczliwa, denerwuje sie przy jedzeniu-zje troszke i wrzask, po zmianie mleka też ma zieloną kupe z grudkami i jak je to przelewa jej się w brzuszku. No i kupe robi raz na trzy dni ;(
    Pediatra kazał zmienić na HA bo jadła normalne, a dziś zalecił właśnie badanie kału i moczu (ogólne plus posiew) i zobaczymy. Daj jutro prosze znac co Ci lekarz powiedział :)

relggu1r2zuga2rf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac :-) a ty kiedy robisz badania ?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Czy w związku z tym ze ze względu ma ciaze brałaś leki teraz nadal je bierzesz?
    Martka, endo mówił, że po porodzie mam odstawić leki i zrobić badania po 6 tyg. Chociaż jak pytałam innych matek na forum to podobno dla bezpieczeństwa lepiej po porodzie nadal brać, tym bardziej jak karmi się piersią. W każdym razie tsh, ft3, ft4 i antyTPO mam w normie.
    Jeśli chodzi o małego to w zaleceniach ze szpitala było zbadanie tsh i ft4 między 2 a 4 tyg. Po zrobieniu badania okazało się, że u noworodków tsh często jest podwyższone, przez co badanie jest nieważne i powinnam je powtórzyć później, po 6 tyg. Czyli kłuliśmy dziecko niepotrzebnie :/

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Bo żadna mi nie odpowiedziała odnośnie pępka więc ponawiam pytanie.
    U oliwki zostało jeszcze to co jest jakby pomiędzy skórą a tym czarnym strupkiem ( czarny strupek odpadł ) czyli jakby ten korzeń czy jak to tam nazwać. Położna powiedziała, że to tak powinno być i interwencja chirurga nie jest konieczna.
    Nie chce mówić, że jajko jest mądrzejsze od kury ale jakoś mi się nie wydaje żeby to było normalne. Mam dalej przemywać spirytusem.
    Jak u Waszych maluchów wyglądał pępek po odpadnięciu czarnego strupka - sama skóra została i wyglądał jak u dorosłej osoby czy jakoś inaczej?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira u nas jak odpadl pepek to wygladal jak normalny u doroslego czlowieka tylko jak go rozchylilas to w srodku byla dziura i z niej jeszcze krew wylatywala, ale po tygodniu ladnie sie zagoil i byl czysty :-) moze zapytaj o to lekarza, bo te polozne to czesto lubia w blad wprowadzic...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, u nas po odpadnieciu kikutka na środku była taka jasna... Jakby Kuleczka. My przemywalysmy to raz dziennie oktaniseptem do czasu gdy znikła

Później już tylko suszenie pepuszka po kąpieli.

Mam pytanie do mam kp.
    Do tej pory Zosia robiła ok 6-7 kupek dziennie. Dzis zrobiła tylko jedna.
    Wizytę u pediatry mamy w piątek i nie wiem czy już mam się ta kupki stresować czy jeszcze nie.
    Ogólnie to apetyt mała ma, siusiu robi, co do prezentacji się to też w normie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss miło cie widzieć na bbf

Gośśś lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira i Jusia moj ma skaze bialkowa i mi pediatra mowil, ze przede wszystkim przy nie tolerancji mleka krowiego to wychodzi w kale krew i na to robilismy badania, oprocz tego Piotrus robil kupki ze sluzem i za uszami, pod pachami i w pachwinach mial takie biale zmiany jakby otarcia i to podobno sa przedewszystkim objawy alergii

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup na cycu moze być od 1 do 10 takze bez stresu, widocznie dobrze strawila mleczko, na odgazowanoe i problemy z kupa polecam windii katerer dla niemowląt u nas działa cuda odgazowuje i pomaga zrobić kupe

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ