X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A czym przemywacie?
    Aphtin 3 razy dziennie. Coś jednak czuję że lekarz nas nie ominie :(

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o Apthinie, bo z tego co wiem ma wielu przeciwników.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 - podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałaś odnośnie odciągania pokarmu i spr ile wypłynie. Dla mnie to bez sensu, skoro dziecko się najada. Szkoda życia na takie rozprawianie, czas ten warto poświecić naszym Skarbom :)

Vira - co do tych szczepionek to wychodzę z założenia, że lepiej 2 tygodnie za późno niż za wcześnie.

d'nusia - ja byłam na wizycie 5,5 tygodnia po porodzie.

d'nusia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzycie lub nie ale leze z pampersem malej miedzy nogami bo podpaska starcza na pol godziny, tak leci..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp kup sobie jakieś tena lady albo coś bardziej chłodnego chociaż na noc. A rano jak nie przejdzie zadzwoń do Gina, nie wiem czy to normalne, a który to dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:36

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi ale pierwszego bylo plamienie. Niestety to norma :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Drugi ale pierwszego bylo plamienie. Niestety to norma :-/
    No to współczuje. Moje przy twoich to nie okres.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przez ten okres to z mezem sie nie moge dogadac. Wczoraj mu napisalam ze ofacjalnie mam dosc,, ze myslalam ze jestem twarda i dam rade bez niego ale tak nie jest i nie bede tego ukrywac,popisalismy bo pogadac odkad jest mala to nie idzie. No i on ze sie martwi o nasz zwiazek ze bez nas jest nikim i bez sensu bylo by mu zyc i takie tam ehh.. ja w nocy ciagle do kibla z pampersami chodzilam, tfuu bieglam. Teraz musze juz wstawac bo z synkiem na 8 do szkoly a zanim ogarne mala to uhuu, potem zawiesc jej siuski do badania, godzine tam czekac bo od 10 wydawane wyniki a wczoraj oddalismy kal i o 11 po synka odebrac a szkola i przychodnia w dwoch roznych koncach miasta. Krwia to ja sie chyba zaleje w czasie tego maratonu.

Aaa kto zajmowal sie fb ? Dodacie mnie do tej grupy ? Co trzeba bylo podac, meila ? Ale tego na ktory jest zarejestrowany moj fb ? Czy moze byc inny ?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj zauważyłam że z piersi nie wypływa mi mleko, mały się denerwuje. Przystawian do drugiej- poleci trochę mleka i znów nie ma. Seba ma dziś 7 tygodni. W nocy i w dzień domaga się piersi co chwilę. Czy to kryzys laktacyjne czy mleko się skończyło. Mały ulewa i wymiotuje co chwilę. Już nie wiem co mam robić. Głodny i nie chcę mi spać

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia wyślij mi na prv maila, który masz podpięty pod FB, inaczej nie zadziała.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kryzysy laktacyjne, przede wszystkim duzo wody, naprawde pomaga. Mozna tez sprobowac piwo bezalkoholowe.

Moja mala sie przejada cycem I potem brzuch ja boli:/ nie moze spac, kreci sie:/ podczas jedzenia zawsze sie zakrzstusi, bo z poczatku leci z nich jak z sikawki:( nie wiem, co tu robic, czy odciagac przed karmieniem troche. Znowu jak zaczne odciagac to bedzie jeszcze wiecej mleka:/ eh... z tego co piszecie, to te ktore karmia MM maja spokojniejsze dzieci I wam spia:( a cyc niby takie cudo, a w rzeczywistisci same upierdliwosci I kombinacje- niedojada, przejada sie, brodawki idpadaja, noce poracha itd...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochani.

Piękna pogoda więc zaraz ubieram się i mykamy na spacer do lasu :D

Buziole kochani <3

baassiia, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jusia wyślij mi na prv maila, który masz podpięty pod FB, inaczej nie zadziała.
    Domii ja podawałam maila nie powiązanego z facebookiem i wszystko było ok.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Na kryzysy laktacyjne, przede wszystkim duzo wody, naprawde pomaga. Mozna tez sprobowac piwo bezalkoholowe.

Moja mala sie przejada cycem I potem brzuch ja boli:/ nie moze spac, kreci sie:/ podczas jedzenia zawsze sie zakrzstusi, bo z poczatku leci z nich jak z sikawki:( nie wiem, co tu robic, czy odciagac przed karmieniem troche. Znowu jak zaczne odciagac to bedzie jeszcze wiecej mleka:/ eh... z tego co piszecie, to te ktore karmia MM maja spokojniejsze dzieci I wam spia:( a cyc niby takie cudo, a w rzeczywistisci same upierdliwosci I kombinacje- niedojada, przejada sie, brodawki idpadaja, noce poracha itd...
    Dokładnie, mi to ten cudowny cyc życie uprzykrza :(

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dokładnie, mi to ten cudowny cyc życie uprzykrza :(

Wczoraj jak usłyszałam że koleżanki dziecko co ma 10 tygodni przesypia noce, nie marudzi itd. A jest na mm od poczatkuA. To aż mi serce pękło. Niby dobry cyc a ja ciągle nie wyspana chodzę bo co chwilę chce lub marudzi lub płacze. U mnie w rodzinie co były dzieci na mm sa zdrowe nie chorują A te na cycu to co chwilę lekarz. Już sama nie wiem co robic. Nawet wyjść samą nie mogę bo nie ma z czego odciągnąć pokarm :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:15

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domii ja podawałam maila nie powiązanego z facebookiem i wszystko było ok.

a to dziwne... no ale grunt że działa. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mi przykro, że tak źle odczuwacie KP. U mnie na szczęście jest dobrze, bo synek przesypia coraz więcej nocy i jestem zadowolona. U Was też z czasem pewnie tak się stanie.
    Co do kryzysów laktacyjnych to doradca laktacyjny mówił żeby wtedy karmić, karmić i jeszcze raz karmić. Wszystko jest do przejścia. A odnośnie okresu w trakcie kp - jeżeli będziemy cały czas pobudzać laktację i nie dopajać mm to jest szansa że czerwona ciotka nie zaskoczy nas nawet do roku. Średnio podobno po pół roku od porodu przychodzi okres...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie!

Dzisiaj mamy miesiąc :)

Oczywiście też mam kryzysy, a najbardziej denerwuje mnie, ze mała ciągle jest osikana albo osrana za przeproszeniem! Czy wy też tyle przebieracie dzieci? No u mnie wiecznie plecy osrane albo boki osikane. Pampersa ubieram tak dokładnie, żeby nic nie było zagięte a wiecznie kupa się nie mieści!

i ta moja mała dupka jest tak obtarta :( Póki co natłuszczam linomagiem.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, rano poleciałam na posiew z brodawek sutkowych i wymaz z buzi synka.
    Synuś nie ma na języku nalotu, troszkę po jedzeniu, ale to chyba mleko.
    Chociaż szczerze wolałabym aby to już był ten grzyb, bo wiedziałabym przynajmniej dlaczego tak krzyczy przy jedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:27

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój M wyszedł przed dom z synkiem, a ja jeszcze się ubierałam. Byłam sama 5 minut. O jeny co za uczucie, chwilka bez stresu...

Jusia a jak twój syn znosi obecność siostry, tym bardziej że jesteście w jednym pokoju??

‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ