X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Basia a czemu zdecydowałaś się akurat na ten? Polecony? Jeszcze patrzyłam na te Bright Starts... W ogóle nie wiem co zrobić, bo mamy leżaczek z tiny love, ale on nie buja, a przydałoby się coś co zastąpi moje ramiona :) No ale ile tego wszystkiego będę miała... Waham się, czy kupować czy nie...
    Nie mialam poleconego. Wybralam, bo jest na baterie, ale tez podpina sie go bezposrednio do pradu- duza oszczednosc, bo wiadomo jak jest z bateriami. Poza tym podobala mi sie kolorystyka no I chcialam wydac okolo 200zl.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pediatra na wizycie, powiedziala, ze bedzie problem ze szczepionka na meningokogi (lub pneumokoki- juz nie pamietam na 100%) bo w anglii beda teraz obowiazkowe I rzad wykupil zapas z calej europy. I tylko jak przychodnia ma stary zapas to sie mozna zalapac. Tez o tym slyszalyscie?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie o pępek. Oliwce odpadł ten czarny strupek ale to co było pod strupkiem ( nie wiem jak to określić ) taka kremowa oponka tak to nazwijmy, została. Położna powiedziała, że tak to powinno wyglądać, że to się wchłonie.
    Nie znam się ale jakoś mi się nie wydaje.
    Dalej mam tę oponkę przemywać spirytusem.
    Jak u Was wyglądają pępki maluszków - jak u normalnej dorosłej osoby czy jakoś inaczej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki kiedy pierwsza wizyta u gina po porodzie? 5-6 tyg jest Ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Ja mam jutro. 4 tygodnie po. Ale ja po cc.

d'nusia lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bobovita.pl/klub-bobovita/konkursy/konkurs-zdjecie-miesiaca/zdjecie/12109

Dziękuję za głosy.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia ja mam przyjść na kontrole 6 tygodni od porodu ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u gina - myślę, że w okresie końca połogu.
    Ja idę z piątek a połóg kończe jutro.
    Myślę, warto skontrolować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze ja tez od wczoraj krwawie. Ginekolog mi powiedział, że w 5 czy 6 tygodniu po porodzie mogę znowu zacząć krwawić. Ale ból jak na okres - może ciotka przyjechała ?

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ma 4 tygodnie i jeszcze jej pępek nie odpadł. Trzyma się na ostatniej niteczce.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rozmawiałam z lekarzem moim , i móil mi że po cc spokojnie ożna zajśc w ciąże , bardzo bym chciała zajsc ponownie w ciąże i to jak najszybciej, wiem powinnam uac swojemu lekarzowi , ale zdania są podzielone , inny z kolei mówi ze lepiej poczekać itd,

moze są tu jakieś mamusie które mialy cc i udało sie zajsc szybko w kolejną ciąże, chodzi mi tu o bezpieczeństwo moje jak i dziecka

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny rozmawiałam z lekarzem moim , i móil mi że po cc spokojnie ożna zajśc w ciąże , bardzo bym chciała zajsc ponownie w ciąże i to jak najszybciej, wiem powinnam uac swojemu lekarzowi , ale zdania są podzielone , inny z kolei mówi ze lepiej poczekać itd,

moze są tu jakieś mamusie które mialy cc i udało sie zajsc szybko w kolejną ciąże, chodzi mi tu o bezpieczeństwo moje jak i dziecka

Ja zaszłam w ciążę 10 miesięcy po poprzednim porodzie. Taki okres czasu kazał mi odczekać mój lekarz ze względu na CC na ciąży wczesnej ale wiem, że po porodzie o czasie można się starać już po pół roku. Wszystko zależy od stanu blizny :)

alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiła mi się grzybica sutka i od tego te pleśniawki :( Co robić z tymi sutkami? :( :( :( I gdzie ta magia krmienia piersią :( :( :(

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Ja byłam równo 6 tygodni po porodzie. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, pamietacie moje prawo jazdy w czasie ciazy zrezygnowalam z kursu i chcialam isc na wiosne jak urodze i dzis maz czy juz sie ucze testow i tym mnie wq pytam go kiedy ?? W nocy ? A moze kiedy robie kupe chociaz nawet tego nie moge spokojnie zrobic bo mala od razu krzyczy jak jej nie bujam. A on no a ja ci mowilen ze nie bedziesz miala czasu jak mala sie urodzi no ja pierd.. moze gdyby byk w pl to bym miala czas na to i na pozadne wysranie sie. Jestem sama, dwojka dzieci, jedno codziennie zaprowadzac do szkoly, odbierac, zrobic obiad, pranie, w dodatku rano z mala do lekarza jutro znow, oddac siuski do badania, znow to ubieranie jej i ten krzyk bo glodna, bo mleka nie chce pic nie wiadomo czemu, mam dosc, a w dodatku okres leje sie ze mnie okropnie, co pol godz zmiana podpaski, ja po porodzie tak nie krwawilam. Kregoslup boli cholipa wie od czego, wozek musze wnosic codziennie i znosic z drugiego pietra a ten mi mowi ze mam sie uczyc testow..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a byłaś u jakegoś lekarza?

Bo mnie strasznie boli prawy sutek, nawet jakiś czas po karmieniu. Do tego mały od jakiegoś tygodnia płacze przy karmieniu, więc zaczynam łączyć fakty... Może i u mnie te cholerne grzyby.. Kto to może stwiedzić????

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp współczuje ... Ja przy jednym nie wiem w co ręce włożyć mimo ze mąż pomaga :/

Jeszcze jedno pytanko mam do mam po porodzie sn.
    Czy używacie pasów poporodowych, a jeśli tak od kiedy.
    Moze polecicie jakiś? :*

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Paola a byłaś u jakegoś lekarza?

Bo mnie strasznie boli prawy sutek, nawet jakiś czas po karmieniu. Do tego mały od jakiegoś tygodnia płacze przy karmieniu, więc zaczynam łączyć fakty... Może i u mnie te cholerne grzyby.. Kto to może stwiedzić????
    A ma biały nalot w buźce? Ja długo się nie zorientowałam, że to mam. Teraz poczytałam, pooglądałam w necie różne zdjęcia i wiem że to jest to :/ A ja myślałam, że te sutki przez to karmienie takie dziwne :/ Podobno właśnie lekarze lubią nie dostrzegać tego problemu i kobiety się męczą z tym bo nikt im nie powie co to :/ W tym tygodniu ma być u mnie położna, zobaczymy co ona powie. Małemu przemywamy buźkę, jak nie pomoże to w czwartek do lekarza.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym przemywacie?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Mi po pierwszej ciąży zakończonej cc kazano odczekać minimum rok. Wszystko zależy od grubości blizny po cc.
    Teraz moja ginekolog powiedziała że najmniej dwa lata.
    Tu na bellyjest laska co po cc zaszła w ciążę 3 miechy po i to planowała. Wszystko było ok. Ma małe dziecko a lada dzień kolejne. Nie miała żadnych powikłań

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ