Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Basia a czemu zdecydowałaś się akurat na ten? Polecony? Jeszcze patrzyłam na te Bright Starts... W ogóle nie wiem co zrobić, bo mamy leżaczek z tiny love, ale on nie buja, a przydałoby się coś co zastąpi moje ramiona
No ale ile tego wszystkiego będę miała... Waham się, czy kupować czy nie...
-
Wczoraj pediatra na wizycie, powiedziala, ze bedzie problem ze szczepionka na meningokogi (lub pneumokoki- juz nie pamietam na 100%) bo w anglii beda teraz obowiazkowe I rzad wykupil zapas z calej europy. I tylko jak przychodnia ma stary zapas to sie mozna zalapac. Tez o tym slyszalyscie?
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie o pępek. Oliwce odpadł ten czarny strupek ale to co było pod strupkiem ( nie wiem jak to określić ) taka kremowa oponka tak to nazwijmy, została. Położna powiedziała, że tak to powinno wyglądać, że to się wchłonie.
Nie znam się ale jakoś mi się nie wydaje.
Dalej mam tę oponkę przemywać spirytusem.
Jak u Was wyglądają pępki maluszków - jak u normalnej dorosłej osoby czy jakoś inaczej ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny rozmawiałam z lekarzem moim , i móil mi że po cc spokojnie ożna zajśc w ciąże , bardzo bym chciała zajsc ponownie w ciąże i to jak najszybciej, wiem powinnam uac swojemu lekarzowi , ale zdania są podzielone , inny z kolei mówi ze lepiej poczekać itd,
moze są tu jakieś mamusie które mialy cc i udało sie zajsc szybko w kolejną ciąże, chodzi mi tu o bezpieczeństwo moje jak i dzieckamuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:dziewczyny rozmawiałam z lekarzem moim , i móil mi że po cc spokojnie ożna zajśc w ciąże , bardzo bym chciała zajsc ponownie w ciąże i to jak najszybciej, wiem powinnam uac swojemu lekarzowi , ale zdania są podzielone , inny z kolei mówi ze lepiej poczekać itd,
moze są tu jakieś mamusie które mialy cc i udało sie zajsc szybko w kolejną ciąże, chodzi mi tu o bezpieczeństwo moje jak i dziecka
Ja zaszłam w ciążę 10 miesięcy po poprzednim porodzie. Taki okres czasu kazał mi odczekać mój lekarz ze względu na CC na ciąży wczesnej ale wiem, że po porodzie o czasie można się starać już po pół roku. Wszystko zależy od stanu bliznyalinalii, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, pamietacie moje prawo jazdy w czasie ciazy zrezygnowalam z kursu i chcialam isc na wiosne jak urodze i dzis maz czy juz sie ucze testow i tym mnie wq pytam go kiedy ?? W nocy ? A moze kiedy robie kupe chociaz nawet tego nie moge spokojnie zrobic bo mala od razu krzyczy jak jej nie bujam. A on no a ja ci mowilen ze nie bedziesz miala czasu jak mala sie urodzi no ja pierd.. moze gdyby byk w pl to bym miala czas na to i na pozadne wysranie sie. Jestem sama, dwojka dzieci, jedno codziennie zaprowadzac do szkoly, odbierac, zrobic obiad, pranie, w dodatku rano z mala do lekarza jutro znow, oddac siuski do badania, znow to ubieranie jej i ten krzyk bo glodna, bo mleka nie chce pic nie wiadomo czemu, mam dosc, a w dodatku okres leje sie ze mnie okropnie, co pol godz zmiana podpaski, ja po porodzie tak nie krwawilam. Kregoslup boli cholipa wie od czego, wozek musze wnosic codziennie i znosic z drugiego pietra a ten mi mowi ze mam sie uczyc testow..jusiakp
-
Paola a byłaś u jakegoś lekarza?
Bo mnie strasznie boli prawy sutek, nawet jakiś czas po karmieniu. Do tego mały od jakiegoś tygodnia płacze przy karmieniu, więc zaczynam łączyć fakty... Może i u mnie te cholerne grzyby.. Kto to może stwiedzić???? -
nick nieaktualny
-
M+M+? wrote:Paola a byłaś u jakegoś lekarza?
Bo mnie strasznie boli prawy sutek, nawet jakiś czas po karmieniu. Do tego mały od jakiegoś tygodnia płacze przy karmieniu, więc zaczynam łączyć fakty... Może i u mnie te cholerne grzyby.. Kto to może stwiedzić????A ja myślałam, że te sutki przez to karmienie takie dziwne
Podobno właśnie lekarze lubią nie dostrzegać tego problemu i kobiety się męczą z tym bo nikt im nie powie co to
W tym tygodniu ma być u mnie położna, zobaczymy co ona powie. Małemu przemywamy buźkę, jak nie pomoże to w czwartek do lekarza.
-
alinalii wrote:dziewczyny rozmawiałam z lekarzem moim , i móil mi że po cc spokojnie ożna zajśc w ciąże , bardzo bym chciała zajsc ponownie w ciąże i to jak najszybciej, wiem powinnam uac swojemu lekarzowi , ale zdania są podzielone , inny z kolei mówi ze lepiej poczekać itd,
moze są tu jakieś mamusie które mialy cc i udało sie zajsc szybko w kolejną ciąże, chodzi mi tu o bezpieczeństwo moje jak i dziecka
Mi po pierwszej ciąży zakończonej cc kazano odczekać minimum rok. Wszystko zależy od grubości blizny po cc.
Teraz moja ginekolog powiedziała że najmniej dwa lata.
Tu na bellyjest laska co po cc zaszła w ciążę 3 miechy po i to planowała. Wszystko było ok. Ma małe dziecko a lada dzień kolejne. Nie miała żadnych powikłań
alinalii lubi tę wiadomość