X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia napisz coś więcej o tym bujaczku który kupiłaś.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywa sie easy swing firma kinderkraft. Dzis pod tylek podlozylam pieluszke I chyba rozmiarowo ok (moja ma teraz 3.75kg), przespala 0,5h a w lozeczku sie darla, wiec w sumie sukces. Ma 5 predkosci I pozytywke. Zmienia sie tez ustawienie siedziska na lezace/siedzace, ale dla takiego malenstwa, tylko to lezace mozna wykorzystac. Najlepiej, to poogladac na youtubie rozne bujaczki, jest sporo filmikow:) no I wg mnie ten nie jest do konca dostosowany do dziecka 3kg, tak jak deklaruje producent.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Pytanie z innej beczki, co możemy wziąć na biegunkę?
    W nocy mnie tak przeczyscilo, że pod ręką miałam jedynie przeciwbólowo nospe!
    Zrobiłam herbatę i spałam uwaga z moja mama, bo tak mnie goniło że mama dała małej mm i lulala do snu.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka na pewno węgiel nie zaszkodzi ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 6 tygodniach macierzyństwa oto moja lista hitów i kitów.

HITY
    1) nakładki na sutki firmy Canpol Baby
    2) poduszka do karmienia - myślałam, że jest to niepotrzebny gadżet. Poduszkę wygrałam w konkursie na warsztatach dla przyszłych rodziców. Teraz nie wyobrażam sobie karmienia bez niej.
    3) termometr elektroniczny Beurer tf90 - zakupiłam po poleceniu Kasi i był to strzał w dziesiątkę. Używam go codziennie.
    4) wielorazowe wkładki laktacyjne KoKoSi - tanio i ekologicznie :)
    5) laktator ręczny Avent - teraz używam bo bardzo rzadko, ale na początku przygody z kp zrobił dobrą robotę.
    6) przewijak na łóżeczko - niezastąpiony. Jeśli muszę przebrać synka w miejscu, gdzie nie ma przewijka to mnie szlak trafia.
    7) wózek coletto florino
    8 ) maść bephanten - więcej używam jej do smarowania sutków, ale spełniła swoją rolę na pupie synka, kiedy pojawiło się zaczerwienienie
    9) kocyk polarowy i minky
    10) stanik do karmienia
    11) płatki kosmetyczne Cleanic

KITY
    1) chusteczki Kindii - suche, nie można nimi wytrzeć pupci. Mam wrażenie, że spowodowały zaczerwienienie.
    2) łapki niedrapki
    3) płatki kosmetyczne Babydream

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:55

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko jak twoja miesiaczka, mnie zalewa :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    260 ml za cały dzień to mało, ale tak naprawdę nie wiesz ile masz mleka w piersi - wiesz ile jesteś w stanie odciągnąć. Ja jestem w stanie dziennie odciągnąć 900-1300 ml obecnie a i tak mam wrażenie że Emil się nie najada, nie wiem czym spowodowany jest jego ciągły płacz....póki co nadal walczymy z kp, ładnie przybiera więc nie ma sensu wymyślać i szukać....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie tyle między karmieniami?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ a które dokładnie chusteczki Kindii?
    Bo ja dziś otworzyłam newborn i są dosyć wilgotne

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    260 ml za cały dzień to mało, ale tak naprawdę nie wiesz ile masz mleka w piersi - wiesz ile jesteś w stanie odciągnąć. Ja jestem w stanie dziennie odciągnąć 900-1300 ml obecnie a i tak mam wrażenie że Emil się nie najada, nie wiem czym spowodowany jest jego ciągły płacz....póki co nadal walczymy z kp, ładnie przybiera więc nie ma sensu wymyślać i szukać....

Wow to faktycznie przy Twoim wyniku 260ml to mało :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jeśli zawyje to jest bardzo duża szansa, że już sam dźwięk rozbudzi dziecko i "przypomni mu" o oddychaniu. A jeśli nie to po prostu musisz je rozbudzić, profilaktycznie możesz przełożyć przez kolano i klepać po pleckach na wypadek, gdyby powodem bezdechu było zakrztuszenie.

Mała ma ubytek przegrody międzykomorowej czy międzyprzedsionkowej?

Dokładnie to ma otwór w komorze międzyprzedsionkowej. Pediatra w szpitalu powiedział, że u noworodków to niby normalne ale trzeba to skontrolować.
    Dodatkowo wspominałam Wam, że ma ogniska hypechogenne w lewej komorze serca - tak wykazywało USG podczas ciąży. Te ogniska zniknęły ale pojawiły się w prawej komorze :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podmywania pupy płatkami kosmetycznymi kwadratowymi babydream.
    Ja polecam płatki owalne dostępne w Lidlu ( w rossmanie też są ale innej firmy ). Są większe niż standardowe okrągłe ale mniejsze niż te kwadratowe babydreamu. Osobiście uważam, że te kwadratowe są póki co za duże jak na tak małą pupkę.
    Odnośnie przemywania pupki wodą ja mam przy łóżeczku termos tak by zawsze podmywać ciepłą wodą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelCare w nocy mnie uspokajał. Jak się budziłam ( a mała wtedy niekoniecznie ) to tylko zerkałam czy mryga na zielono i byłam spokojna. Nie zawył ani razu.
    Wieczorem jeszcze się podszkoliłam i przypomniałam sobie materiały z pierwszej pomocy dla noworodka :-)

M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dokładnie to ma otwór w komorze międzyprzedsionkowej. Pediatra w szpitalu powiedział, że u noworodków to niby normalne ale trzeba to skontrolować.
    Dodatkowo wspominałam Wam, że ma ogniska hypechogenne w lewej komorze serca - tak wykazywało USG podczas ciąży. Te ogniska zniknęły ale pojawiły się w prawej komorze :-(

Tymek też ma przesięk komory międzyprzedsionkowej, dlatego pytam. Ale to jest najczęstsza wada serca jaka występuje u noworodków i zwykle wynika z niedojrzałości serca lub infekcji. Z czasem dziurka sama się zasklepia, u nas już szmerów nie słychać.

Vira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dołek gnykowy? A możesz bardziej sprecyzować gdzie to jest?

M+M jak położysz palec na środku brody i będziesz go ciągnąć w kierunku szyi/ gardła to w pewnym momencie kończy się kość i jest taki miekki dołek. To tam :) Tylko trzeba pamiętać, żeby nacisnąć a nie głaskać itp.
    U nas działa :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Nazywa sie easy swing firma kinderkraft. Dzis pod tylek podlozylam pieluszke I chyba rozmiarowo ok (moja ma teraz 3.75kg), przespala 0,5h a w lozeczku sie darla, wiec w sumie sukces. Ma 5 predkosci I pozytywke. Zmienia sie tez ustawienie siedziska na lezace/siedzace, ale dla takiego malenstwa, tylko to lezace mozna wykorzystac. Najlepiej, to poogladac na youtubie rozne bujaczki, jest sporo filmikow:) no I wg mnie ten nie jest do konca dostosowany do dziecka 3kg, tak jak deklaruje producent.
    Basia a czemu zdecydowałaś się akurat na ten? Polecony? Jeszcze patrzyłam na te Bright Starts... W ogóle nie wiem co zrobić, bo mamy leżaczek z tiny love, ale on nie buja, a przydałoby się coś co zastąpi moje ramiona :) No ale ile tego wszystkiego będę miała... Waham się, czy kupować czy nie...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja używam od samego początki mokrych chusteczek do wycierania pupy , i ani razu się nam nie zdarzyło podrażnienie czy wysypka czy odpażenie czy cokolwiek inengo , uzwam prze róznych ,z bieronki,pampaer,bambino,hipp ,

a co do pampaerów z lidla , mama mi kupiła niby rozmiar 3 , na opakowaniu waga od 4-9 kg nooo masakraaa ... mój Ł jak to zobaczyl to powiedział ,,no to mama sobie może założyć'' są ogrome !

tak więc klapa ... zostajemy przy pampersCH ZIELONYCH 2 ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie online można kupić jakieś fajne kiecki na chrzciny? :)

alinalii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 dobre pytanie!!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, czyli nie tylko ja walczę z KP. Mi już wydawało, że się zgraliśmy i pięknie wszystko szło, ale coraz bardziej zaczyna mnie boleć lewa otoczka. Jutro idę do lekarza, bo obawiam się, że to grzybica. Przez pewien czas karmiłam małego przez nakładki i może dostał pleśniawek. Niby nic w pyszczku nie widzę, ale już sama nie wiem. Na wszelki wypadek sprawdzę. O ile w ciąży korzystałam z darmowego leczenia w luxmedzie to teraz majątek wydaję na lekarzy i doradców laktacyjnych. Równowaga w przyrodzie być musi ;)
    A mi doradczyni laktacyjna powiedziała, żeby się zupełnie nie sugerować tym ile możemy odciągnąć, a ile zjada dziecko. Bo maluchy ssą dużo mocniej niż laktatory i wyciągają więcej mleka. Ilość odciągniętego mleka jest zupełnie niemiarodajna.

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ