X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ojjj dawno mnie tu nie bylo, ale teraz staram sie czytac na biezaco :-) co do kupek to moj jak byl na moim mleku to na poczatku robil kilka kupek dziennie, prawie co karmienie, a pozniej przestal i robil jedna lub dwie :-) chyba to jest normalne, ale lekarza dopytaj lepiej :-)

ksanka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiące MM. Czy podajecie swoim dzieciom osobno witaminę D? Wiem że K już nie trzeba ale z D
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:53

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja podaje D bo przy mm tylko D sie podaje

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss ale skaza bialkowa a nie tolerancja laktozy to dwie rozne dolegliwosci.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale objawy sa podobne

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy laktozie chyba nie ma az takich zmian na skorze jak przy alergii.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Vira, u nas po odpadnieciu kikutka na środku była taka jasna... Jakby Kuleczka. My przemywalysmy to raz dziennie oktaniseptem do czasu gdy znikła

Później już tylko suszenie pepuszka po kąpieli.

Mam pytanie do mam kp.
    Do tej pory Zosia robiła ok 6-7 kupek dziennie. Dzis zrobiła tylko jedna.
    Wizytę u pediatry mamy w piątek i nie wiem czy już mam się ta kupki stresować czy jeszcze nie.
    Ogólnie to apetyt mała ma, siusiu robi, co do prezentacji się to też w normie

No właśnie ta kuleczka. " Do czasu kiedy znikła" tzn ?

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dam znac :-) a ty kiedy robisz badania ?
    Czekam na kupe (powinna jutro być) i od rana będe celować z siusiami:) chce jak najszybciej.

relggu1r2zuga2rf.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś to my nie mamy śluzowatych kupek. U nas bardziej problemy kolkowe ale ciągle sprawdzamy. Zmieniliśmy mleko, robilismy usg, dajemy priobiotyki i szału nie ma. Mówią ze kolki mijają po 3 mcu więc czekammm ;)

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb dołaczylam do grupy zwolenniczek karmienia piersia. Oczywiście sa tam dziewczyny które karmia i po 3lata swoje dzieci co dla mnie już jest niesmaczne ale generalnie podaly mi kilka ciekawych art dotyczących kp. Opisalam im swoj problem ze Oliwka jest w dolnej granicy normy jeśli chodzi o przybieranie na wadze i ze mam podejrzenia ze się mala nie najada. Poleciły mi wyrzucić butelki,mm i wszystkie substytuty kobiecych piersi tj smoczki. Taki maluszek ma prawo wisieć na cycku non stop i nie zasze chodzi mu o jedzenie ale o to by się przytulic,poczuć bezpiecznie i dobrze. Szanuje oczywiście decyzje wszystkich mam ktore przeszly na mm. Ja postanowiłam się nie poddawać i walczyć o kp. Mnie to tez jest potrzebne, tak jak Oliwce. Tak wiec dziś nie wychodzę z wyrka i caly dzien się przytulamy z córeczką, zwlaszcza ze pogoda do,bani i wygląda na to ze będzie lac caly dzien. Gdyby ktoras chciala poczytać kilka fajnych artykułów odnośnie kp i smoczków to mogę podeslac linki. Milego dzionka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 07:25

uska31, aaagaaatka, skowroneczka87, ksanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka-podobno tylko 2% kobiet nie jest w stanie wykarmić swoich dzieci. Reszta ktora twierdzi ze ma problem ma go tylko w glowie.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja bardzo chciałam karmić piersią. Płakać mi się chciało jak inne dzieci jadły z cycka a moja nawet nie chciała chwycić brodawki, ale przystawialam ją, kangurowalam, później dostałam krwotoku i od razu tabletki na zatrzymanie pokarmu, bo przy anemi 4,9 pokarm był bezwartosciowy. Wiec nie mów mi ze problem był w głowie

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira moze I 98% jest w stanie wyzywic, ale za jaka cene? Dola psychicznego I wielkich wyrzeczen. Nie mamy sredniowiecza, mm jest duzo lepszej jakosci niz jeszcze z 10 lat temu.

Moja to smoczka wogole nie akceptuje, strasznie sie zlosci jak jej wciskam. Za to moj palec zjada chetnie:p taki wybredzioch:p

muminka83, alinalii, ksanka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poradzcioe co mam zrobic jutro mam wyjsc z domu na około 12h Jasiek zostaje z mezem tylko co mam zrobic z cycami i mlekiem bo nie bedzie gdzie odciagnac, boje sie zapalenia piersi albo zaniku pokarmu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vira jAK WYRZUCISZ butelki wszystkie to jak podasz małej pokarm odciagniety , to jakies bzdury co ci pisza na forum, chcesz byc 24h przykuta do dziecka?

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Na fb dołaczylam do grupy zwolenniczek karmienia piersia. Oczywiście sa tam dziewczyny które karmia i po 3lata swoje dzieci co dla mnie już jest niesmaczne ale generalnie podaly mi kilka ciekawych art dotyczących kp. Opisalam im swoj problem ze Oliwka jest w dolnej granicy normy jeśli chodzi o przybieranie na wadze i ze mam podejrzenia ze się mala nie najada. Poleciły mi wyrzucić butelki,mm i wszystkie substytuty kobiecych piersi tj smoczki. Taki maluszek ma prawo wisieć na cycku non stop i nie zasze chodzi mu o jedzenie ale o to by się przytulic,poczuć bezpiecznie i dobrze. Szanuje oczywiście decyzje wszystkich mam ktore przeszly na mm. Ja postanowiłam się nie poddawać i walczyć o kp. Mnie to tez jest potrzebne, tak jak Oliwce. Tak wiec dziś nie wychodzę z wyrka i caly dzien się przytulamy z córeczką, zwlaszcza ze pogoda do,bani i wygląda na to ze będzie lac caly dzien. Gdyby ktoras chciala poczytać kilka fajnych artykułów odnośnie kp i smoczków to mogę podeslac linki. Milego dzionka :-)

Nie karmię piersią fakt. Nie czuję już nawet takiej potrzeby. Nasza więź zacieśnia się mimo braku piersi. Przytulamy się równie często co mamy karmiące piersią.

Czytam was dziewczyny. Praktycznie każda która karmi piersią nie uważa tego za radość o jakiej myślały. Szkoda że w tych statystyk 2 % kobiet które nie są wstanie wykarmić swojego dziecka nie podaje się ile kobiet ma depresję z tego powodu bo nie wychodzi z domu prze 12 msc itd. Pierś jest cudowna ale nie można popadać w paranoję.
    Uważam że kobieta ma być szczęśliwa. Ma uśmiechać się a jeśli sama myśl o przystawieniu dziecka do piersi wzbudza w niej ból psychiczny to znaczy że nic na siłę. Każdy robi jak chce. Każdy ma inny pogląd w tej sprawie ale uważam że jak poda się butle dziecku by troszkę odsapnąć i wyjść gdzieś to naprawdę tragedia życiowa się nie dzieje. Ja w taką pogodę nie marnowałabym czasu na siedzenie w łóżku z piersią zanurzoną w ustach dziecka 24 godziny :P
    Vira przeciwwskazaniem do spaceru jest choroba dziecka... tornado.... urwanie chmury a nie zachmurzenie. Wyjdź na spacer... zobaczysz jaki apetyt będzie mieć mała.
    Każdej karmiącej chcę powiedzieć że was podziwiam ponieważ naprawdę dużo dajecie z siebie

alinalii, kasieńka 1985, Mania1718, M+M+?, She86, domiii, Falon, Lilou1984, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala nie chce spac na plecach, o boku to juz w ogole nie ma mowy:/ w dzien luz, klade ja na brzuszku I mam ja na oku, ale w nocy jest problem. Jak juz uda sie jakims cudem zasnac na plecach to kweczy cala.noc przez sen :/ pewnie to brzuszek ja boli I lepiej tak. Z pozycji na brzuszku, glowke juz potrafi podniesc I obrocic na druga strone, wiec niby bezpieczniej dla niej, ale te noce:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jeśli możesz podaj linki o których piszesz, z miłą chęcią poczytam. Też chce walczyć o kp ile się da, dla mojej własnej spokojnej psychiki, bo ja sama tego potrzebuje i ciężko wyjaśnić dlaczego. Dziecko powisi parenaście godzin na cycku..nigdzie nie wyjdę z tego powodu...będą mnie bolały cycki... trudno...ale ja jeszcze nie jestem gotowa się poddać. Poza tym całe życie kp nie będę, a jeszcze jeden dzień starania się kp też mi nic nie zaszkodzi.

Każda z nas jest inna i każda ma inną psychikę, i to czy będziemy kp czy mm to nie robi z nas gorszych, a argumenty którymi podpieramy swoją decyzje mogą "śmieszyć i dziwić" drugą stronę. Ale decyzje każda z nas podjęła i będzie jej bronić, może chociażby po to żeby w głębi duszy usprawiedliwić się przed samą sobą (przynajmniej ja tak momentami odczuwam gdy jest na mnie "nagonka" że po co się męczyć kp)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Wiadomo ze metoda na zwiększenie produkcji mleka, ale uważaj bo dziecko jest ssakiem, wiec nauczy sie ssania całymi godzinami po troche. Wiem bo ja karmiłam tak nocą i wisiał non stop i spał, wystarczyło wyciągnąć sutka w sekundę wielkie oczy i płacz. Można sie całkiem zniewolić. Natychmiast zaprzestałam tego przytulania sie w łożku o wiszenia przez Franka na piersi. Ma zjeść ja chowam piers i Jesli nie spi i jest niespokojny próbuje mi podać piers, zwykle robi mu za smoczek bo juz nie połyka to biorę go i kołysze, śpiewam itd. Mimo wszystko podawaj dziecku mm, skoro tak słabo przybiera i tak ci zalecono. Jak zapanujesz nad sytuacja wtedy możesz spróbować przejść na 100% piersi. Pamiętaj ze nie tylko pokarm moze byc przyczyna słabych przyrostów wagi a Np anemia infekcje wady serca itd.

muminka83 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Moja mala nie chce spac na plecach, o boku to juz w ogole nie ma mowy:/ w dzien luz, klade ja na brzuszku I mam ja na oku, ale w nocy jest problem. Jak juz uda sie jakims cudem zasnac na plecach to kweczy cala.noc przez sen :/ pewnie to brzuszek ja boli I lepiej tak. Z pozycji na brzuszku, glowke juz potrafi podniesc I obrocic na druga strone, wiec niby bezpieczniej dla niej, ale te noce:/

U mnie jest dokładnie to samo. Steka na plecach i budzi sie szybko...na brzuszku mógłby spać cały czas. Zakupiłam monitor oddechu i kładę go tez w nocy bo co miałam zrobić :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ