X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasmira zrobilas te badania kalu ?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy smarujecie czymś twarz dziecka? A jeżeli tak to czym?

Mój synuś po tym trądziku toksycznym ma taką suchą, zgrubiałą skórę. Przemywam mu wodą i smaruję kremikiem z hippa, ale może jest coś lepszego???

Smaruję kremem specjalnym z Emolium bo któraś z dziewczyn na forum polecała :) Całkiem fajny jest i baaaardzo wydajny. A poza tym dobrze się rozprowadza na buzi. Ja jestem zadowolona :)

baassiia - kurcze, przykro mi, że u Ciebie też z tym karmieniem pod górkę :/ Trzymam kciuki, żeby się poprawiło! No i żeby relacje z mężem wróciły do dawnego stanu :*

Madlene.:) - jak w biodrach i barkach się rozeszłaś to chociaż symetrycznie i masz teraz figurę klepsydry ;) A tak na poważnie ja też średnio zadowolona jestem z tego, jak teraz wyglądam. Nie wiem ile mam na plusie bo celowo nie wchodzę na wagę, żeby się nie zdołować ale wiem po poprzedniej ciąży, że wszystko w swoim czasie wróci do normy. Póki co staram się tak ubierać, żeby zatuszować pewne mankamenty. Zajrzyj na youtube na profil "Radzki", dziewczyny która doradza jak się ubierać wykorzystując potencjał swojego typu sylwetki. Ona z resztą też drobinką nie jest a wygląda zawsze rewelacyjnie :)

Madlene.:), M+M+?, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nie poddawaj się <3, ja co dzień to inaczej mam z moją mała, raz jest ok a na drugi płacze i buntuje się przy karmieniu, też mam wtedy myśli zwątpienia, wydaje mi się że to przez brzuszek.

M+M mi pediatra poleciła do buźki poleciła ten kremik https://www.doz.pl/apteka/p122461-Eloderm_Omega_3-6-9_krem_75_ml
    Powiem Ci że u nas się sprawdził, również używam hippa i mam całą serie ale z buźki nie nawilżył dobrze. Eloderm ładnie wygładził i nawilżył buźkę Martynce.

P.S Dobrze wiedzieć że nie tylko moje piersi dają jakieś znaki :)

M+M+?, baassiia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - przecudowne jest to zdjęcie <3 :)

Andriel lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy smarujecie czymś twarz dziecka? A jeżeli tak to czym?

Mój synuś po tym trądziku toksycznym ma taką suchą, zgrubiałą skórę. Przemywam mu wodą i smaruję kremikiem z hippa, ale może jest coś lepszego???

Ja smaruje balsamem z Rossmanna babydream ;) jest do ciała i do twarzy i naprawdę jest fajny a skora delikatna i nawilżona :)

Andriel, M+M+? lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak często zmieniacie Waszym maluszkom ciuszki? Codziennie, co drugi dzień czy jak?
    No i jak u Was wygląda poranna pielęgnacja dzidziusiów?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziewczyny, a jak często zmieniacie Waszym maluszkom ciuszki? Codziennie, co drugi dzień czy jak?

Ja zmieniam małemu ciuchy po kąpieli na noc i potem rano po nocy. Oczywiście zmieniam mu też zawsze jak się obsika albo mocno uleje.

Co do pielęgnacji ja przemywam mu oczka, czyszcze nosek i niekiedy jezyczek z białego nalotu + smaruje mu buzię kremem :)

Andriel, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    U mnie mala co chwile ulana lub obsika mi sie przy przewijaniu:p wiec wtedy zmieniam:)

d'nusia, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, za slowa wsparcia:* Wiem, ze to jest taka sinusoida I raz lepiej raz gorzej, chociaz u Nas mysle, ze tendencja w dol (po prostu kolki sie rozkrecaja)
    Teraz mala w miare normalnie sie w nocy zachowuje, tzn wstaje co 2h, ale przebiore, poje 15min I jestem wstanie ja odlozyc I zasypia jako tako (cos tam.sie wierci, ale bez placzu), wiec jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 01:21

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bardzo dobrze Cię rozumiem, u nas identyczna sytuacja :/ ale jakoś to przetrwamy przecież :)

baassiia lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:

Ja zmieniam tak jak i sobie, czyli rano ubieram w dzienne ciuszki a na noc piżamkę. No i wiadomo, jak w ciągu dnia poplami to też go przebieram. A jeśli chodzi Ci o to, czy ubieram kilka dni w to samo to ja mam taką zasadę, że bodziaki zmieniam codziennie na świeże a sweterek i dresy no to jak czyste to odkładam do szafy. Z bodziakami to jest tak, że nawet jeśli dziecko się nie spoci no to jednak chłoną one zapachy z pieluszki i dlatego często je zmieniamy. Ale raczej mały codziennie ma inny "outfit" ;) bo on ma tyle fajnych ubranek, że aż szkoda, żeby leżały w szafie ;)

Andriel lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Muminko a skąd mam wziąść ulotkę ?podejrzewam że.miał zapalenie uszu w trakcie szczepienia tylko olali żeby dobrze to zbadać.jedynie co mnie dziwi że nie miał żadnych objawów
    W książeczce masz numer szczepienia i nazwę w Internecie. Po drugie na życzenie musi przychodnia udostępnić.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Zmieniam tak często jak jest potrzeba. Zawsze ma nowe ubranko na dzień i po wieczornej kompieli ma czyste ubranko. Jeśli się uleje to też.

Pielęgnacja ranna. Przemywam buzie i rączki letnią wodą i następnie kremik. Czeszemy też włoski.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    kasmira zrobilas te badania kalu ?
    Tak Jusia czekam na wyniki, mają być jutro bo ja dawałam na ogólne i na posiew. Z moczem idzie mi kiepsko bo nie umiem nałapac. Przyklejam już woreczki i dalej nic, zazwyczaj zrobi siku zaraz po odklejeniu.... ;)

relggu1r2zuga2rf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMa u której stwierdzono grzybice i pleśniawki u maleństwa.. Co lekarz kazał Ci stosować?? Jakie ma podejście do leku Flukonazole? Jedni zalecają a drudzy zakazują jak się karmi piersią.
    Pytam bo u nas też pojawił się problem, to dziwne pieczenie w sutkach to jednak grzybica, u małej zauważyłam dziś pleśniawkę. Pokazywałam piersi w piątek położnej i mówi nieee gdzie tam na pewno nie ma pani grzybicy, a jak wpisałam dziś w necie to mam idealny kolor sutka jak na grzybice taki kolor malinowy. Może ona to jest przyczyną jej płaczu czasami przy cycu, po prostu coś ją może tam boleć lub piec.

Wanna lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odnośnie figury rozumiem was doskonale. Przy pierwszym synu bardzo przytyłam bo i tabletki hormonalne i radio. Długo nie mogłam na siebie patrzeć. W kulminacyjnym momencie miałam przy wzroście 160cm 80 kg. Zanim znowu zaszłam w ciążę schudłam 12 kg. Mąż zawsze powtarzał że jestem piękna. Teraz waże mniej niż jak miałam 25 lat a więc 56. Teraz zaś w drugą stronę. Najważniejsze by pokochać siebie. Mi mąż zawsze powtarza że kobieta jest piękna w każdym rozmiarze a dla mężczyzny któremu dała dziecko to szczególnie. Moja figura nie jest idealna ale staram się odnaleźć piękno. Tak więc dziewczyny jesteście piękne bez względu czy macie duże czy małe biodra... bez względu m kształt piersi i ramion. Najważniejsze by w całym tym kieracie znaleźć czas dla siebie na odpoczynek i medytacje. Kasia ma rację ciuch potrafi zmienić wszystko

Madlene.:), Izoleccc, d'nusia, Andriel, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    MaMa u której stwierdzono grzybice i pleśniawki u maleństwa.. Co lekarz kazał Ci stosować?? Jakie ma podejście do leku Flukonazole? Jedni zalecają a drudzy zakazują jak się karmi piersią.
    Pytam bo u nas też pojawił się problem, to dziwne pieczenie w sutkach to jednak grzybica, u małej zauważyłam dziś pleśniawkę. Pokazywałam piersi w piątek położnej i mówi nieee gdzie tam na pewno nie ma pani grzybicy, a jak wpisałam dziś w necie to mam idealny kolor sutka jak na grzybice taki kolor malinowy. Może ona to jest przyczyną jej płaczu czasami przy cycu, po prostu coś ją może tam boleć lub piec.

Ja dostałam clotrinazol i na ulotce trz jest napisane żeby nie stosować w trakcie karmienia. Mi po 3 dniach objawy właściwie ustąpiły, juz nie kłuje i nie jest tak opuchnięta, ale nadal różowa. Z drugiej strony, ja zawsze miałam dowód brodawki wiec dlaczego teraz miałyby byc innego kolory ;) tu raczej chodziło to, że przy grzybicy one są napięte i się błyszczą.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyscie o tym, że się w biodrach rozeszlyscie. No ja własnie chyba tez!!! Bo nie przytyłam w biodrach, a spodnie biodrówki nie dopinają się. Masakra. Moje ukochane spodnie! Nie mam ani jednej dobrej pary!!!

k0kdha00ytas68fh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dostałam tabletki Trioxal, które miałam brać 2 dni i maść Pimafucort. Jest lepiej :) A Małemu przemywam buźkę Nystatyną, tak pediatra kazał.
    Te plęśniawki mogą dzieci boleć przy jedzeniu, dlatego może być marudny rzeczywiście. U mojego też widziałam że mu dokuczają, tak języczkiem mielił.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Pisałyscie o tym, że się w biodrach rozeszlyscie. No ja własnie chyba tez!!! Bo nie przytyłam w biodrach, a spodnie biodrówki nie dopinają się. Masakra. Moje ukochane spodnie! Nie mam ani jednej dobrej pary!!!
    Ja przez bliznę po cc nie robiłam jeszcze podejścia do moich biodrówek... A po tym co piszecie, to aż się boję... :)

‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ