X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja przez bliznę po cc nie robiłam jeszcze podejścia do moich biodrówek... A po tym co piszecie, to aż się boję... :)
    Ja zaś wszystkie muszę przeszyć bo wszytko dużo że duże. A moje piersi hihi trochę się tego obawiałam. .. rozmiar mniejszy i opadły całe szczęście że nie pod pępek hihi bo musiałabym kombinować hihi

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam posiew w związku z obawą, że dotknęła mnie grzybica. Synka wynik jest negatywny, na mój jeszcze czekam.
    U mnie również sutki koloru różowego, ale już tak nie bolą.

Wanna lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę dziś podać synkowi odciągnięte mleko z butelki.
    Ile należy pidać takiego mleka przed nocnym snem?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!
    Czy wasze dzieci też tak długo się przyciągają zanim się obudza? Moja przy tym puszcza baczki, rży jak konik i przekłada głowę z boku na bok, może tak nawet z 1,5h.
    Nie jest to wina ubrania ani np przemoczenia ciuszków.
    Poprostu tak długo się gramoli.
    Ale czy to normalne?

Ja dopiero w poniedziałek zapisze mała do ortopedy i na usg bioder. A w związku z chorobami i ospa panującą do pediatry wybieram się w maju dopiero. U nas niestety nie ma dnia gdzie w przychodni przyjmują tylko zdrowe dzieci.
    Nie chce ryzykować.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mój Synek też się tak gramoli :) Trochę powarczy, pojęczy, pokręci się i to długo trwa. A mamusia oczywiście i tak już wtedy nie śpi bo czeka kiedy Cudak się obudzi ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na ten trądzik niemowlęcy po przemyciu wodą nakładanie kremy? Widziałam parę stron temu jakie kremy polecalyscie tylko czy mogę smarować na te krostki?

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia mi położna mówiła aby tych krostek nie nawilżać, je trzeba wysuszyć jak przy normalnym trądziku u dorosłych. Czytałam na fb na jednej mamusiowej stronie że kobiety smarują to bephantenem i to pomaga ale sama nie próbowałam. Ja przemywam raz dziennie wacikiem popsikanym octeniseptem i widzę że jest dużo mniej tych krostek. Buzię smaruje kremem nawilżającym jak wychodzimy na dwór.

d'nusia lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusiu, ja nic nie nakładałam na trądzik. Przemywałam tylko rano rumiankiem i widą podczas kàpieli. Powoli trądzik schodzi i dopiero teraz zaczęłam smarować buźkę bo miał bardzo suchą skórę.

d'nusia lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mój też tak się przeciąga długo i gramoli :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dzień dobry Mamusie!
    Czy wasze dzieci też tak długo się przyciągają zanim się obudza? Moja przy tym puszcza baczki, rży jak konik i przekłada głowę z boku na bok, może tak nawet z 1,5h.
    Ale czy to normalne?

Ja dopiero w poniedziałek zapisze mała do ortopedy i na usg bioder. A w związku z chorobami i ospa panującą do pediatry wybieram się w maju dopiero. U nas niestety nie ma dnia gdzie w przychodni przyjmują tylko zdrowe dzieci.
    Nie chce ryzykować.

Myślałam ze tylko ja tak mam. Zanim zapłacze to potrafi sie ponad godzine kręcić, stękać i puszczać baki. W sumie sie martwiłam nawet czy to normalne :p ale widać tak jest :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tą piękną i słoneczną niedzielę. Jestem już po spotkaniu rodzinnym, obiadek właśnie dochodzi i lecimy do naszej ulubionej lodziarni. A popołudniu znowu wizyta rodziny :)
    W przyszłym tygodniu muszę udać się do poradni laktacyjnej, bo niepokoją mnie te moje sutki. Olałabym sprawę, że są tak jakby w kolorze malinowym, ale na prawym sutki mam coś białego. Wyczytałam, że może to być zatkany kanalik, ale nie mam żadnego zgrubienia. Przejść się jednak warto, tym bardziej że za free.

Renka88 - mój tak nie stęka, bo budzi się zawsze głodny. A jak jest głodny to jest nie płacz, tylko jeden wielki krzyk :D

andriel - ja zmieniam body synkowi przynajmniej raz dziennie w momencie jak się poślini, uleje mu się lub zsika.

M+M+? - buźkę smaruję kremem z Hippa. Sroka o bardzo dobrze go oceniła, a mi się podoba, że lekko się go rozprowadza na buźce, bo mój Młody, jak chyba każde dziecko strasznie nie lubi smarowania buźki. Kupiłam też krem z Pharmaceris 50+, ale smaruję go nim jak wychodzę na dwór przy słońcu.

Madlene - ten krem Eloderm można stosować dla niemowląt? bo mnie nim zaintrygowałaś i chętnie go wypróbuję. Nie tylko dla synka ale i dla siebie. U mnie też są takie momenty, że mnie mrowi w piersiach. Powiem Ci, że ja również w biodrach się rozeszłam. Myślałam, że to niemożliwe ale widzę, że nie tylko u Ciebie to samo. Ledwo mieszczę się w moje spodnie ciążowe na wysokości bioder, które były idealne w ciąży. A teraz ledwo ledwo !!

Rudy Tygrysek - u mnie pierwszy seks był 5 tygodni po porodzie i było w porządku. Jednak nie wszystkie pozycje wchodzą w grę, bo przy niektórych jeszcze ciągnie mnie w miejscu nacięcia :(

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja zaś wszystkie muszę przeszyć bo wszytko dużo że duże. A moje piersi hihi trochę się tego obawiałam. .. rozmiar mniejszy i opadły całe szczęście że nie pod pępek hihi bo musiałabym kombinować hihi

Ja dziś też wyjęłam spodnie biodrowki z szafy i zobaczymy dziś wieczorem czy wejdą :D

Co do seksu powiem Wam że mój mąż męczy mnie już bardzo. W środę 4 tygodnie mija od CC i niby wszystko ok czuję się dobrze ale boję się trochę.
    Mnie blizna nie ciągnie odkąd szwy mi zdjeli :)
    Nie czuję że ją mam. Może spróbujemy delikatnie ? Nie wiem sama. Wymieniając opinie z koleżankami one też nie czekały 6 tyg...

Kochane! Dziś u nas 23 stopnie. Słońce aż parzy ;) no i nie wiedziałam jak mam ubrać małego. Za cienko nie bo przecież te pogody mogą być mylące? No ale za grubo też nie. No i zglupialam.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dzień dobry Mamusie!
    Ale czy to normalne?

Nie chce ryzykować.
    Ogłądałam filmik na youtube, że to jest faza snu. Ja myślałam, że synek już się obudził i go czasami sama bardziej rozbudzałam sprawdzając pieluchę, a okazuje się ze on tak jeszcze spi :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Renka mój Synek też się tak gramoli :) Trochę powarczy, pojęczy, pokręci się i to długo trwa. A mamusia oczywiście i tak już wtedy nie śpi bo czeka kiedy Cudak się obudzi ;)

hihihi u mnie jest identycznie. Mój młody czasem przeciąga się i jęczy dwie godziny przed wstaniem. A ja już w pogotowiu i jak Stasiu wstaje to już jest wszystko gotowe. Mój narzeczony nawet ostatnio zwrócił mi na to uwagę, że nic dziwnego, że się nie wysypiam, jak reaguję na każde stęknięcie Stasia. :P

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiiaa jak tam u Ciebie sytuacja z karmieniem? ja lewą piersią karmię bez problemu, a z prawej jeszcze czekam, aż się zagoi, wtedy spróbuję znów przystawiać małą i mam nadzieję, że cała przykra akcja nie rozkręci się od początku ;-/ z prawego wciąż odciągam laktatorem.

Dziś w nocy odpadł Julce kikut ;-D

Pierwszy spacerek zaliczony ;-) wypiłam karmi na świeżym powietrzu! jejkuuuuu! ale było przyjemnie! to moje pierwsze wyjście z domu od porodu! :-)

d'nusia, M+M+?, Andriel, Lilou1984, Izoleccc, ksanka lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z brzuszkiem dalej problemy, w czasie karmienia po 5min mala zaczyna kwekac I sie wiercic, jak sie tak denerwuje, to ciagnie jeszcze szybciej, co pogarsza sprawe. dlugo nosze po kazdym karmieniu, zeby sie mogla utulic. W ciagu dnia spora czesc dnia jest na rekach. Wydaje mi sie ze jej sie cofa z brzuszka I stad te narzekania. No Nic musze to jakos przetrwac. Jeszcze mysle o tym zeby sciagac I mieszac z tym zageszczaczem.

Przewalam net w poszukiwaniu pomyslow jak jej ulzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 18:20

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madlene - ten krem Eloderm można stosować dla niemowląt? bo mnie nim zaintrygowałaś i chętnie go wypróbuję. Nie tylko dla synka ale i dla siebie. U mnie też są takie momenty, że mnie mrowi w piersiach. Powiem Ci, że ja również w biodrach się rozeszłam. Myślałam, że to niemożliwe ale widzę, że nie tylko u Ciebie to samo. Ledwo mieszczę się w moje spodnie ciążowe na wysokości bioder, które były idealne w ciąży. A teraz ledwo ledwo !!

Ten krem dla mojej Martynki poleciła mi lekarka Martynki, chwaliła że bardzo dobra Polska firma, dostosowana do naszych potrzeb. Szczerze mówiąc nie widzę informacji od kiedy można stosować, a pani w aptece również pokazywała mi inne produkty tej firmy i chwaliła a wiedziała dla jakiego dziecka jest przeznaczone. :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleci ktos jakiess fajne I latwe w zakladaniu chusty do noszenia? W sumie wolalabym ten plecaczek/nosidlo ale to chyba niemowlakow nie mozna w tym nosic?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U mnie z brzuszkiem dalej problemy, w czasie karmienia po 5min mala zaczyna kwekac I sie wiercic, jak sie tak denerwuje, to ciagnie jeszcze szybciej, co pogarsza sprawe. dlugo nosze po kazdym karmieniu, zeby sie mogla utulic. W ciagu dnia spora czesc dnia jest na rekach. Wydaje mi sie ze jej sie cofa z brzuszka I stad te narzekania. No Nic musze to jakos przetrwac. Jeszcze mysle o tym zeby sciagac I mieszac z tym zageszczaczem.

Przewalam net w poszukiwaniu pomyslow jak jej ulzyc

Też tak ostatnio mamy :( I też nie wiem jak jej ulżyć (a widzę, że nasze dzieci w tym samym wieku). No nic, trzeba przetrwać..

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ♡

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ