Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy dalej bujamy się z pępkiem oliwki. Ten czarny strupek odpadł ale ta jakby kuleczka która była pod spodem została. Jak na mój gust potrzebna jest tu interwencja chirurga - jesteśmy umówieni na środę. W czwartek pierwsze szczepienie ale tez nie wiem czy się nie odwlecze jeszcze trochę w czasie bo LuxMed zadzwonił do mnie z ofertą szczepień.
Za wszystkie szczepienia do 16 miesiąca życia + pneumokoki, rotawirusy i ospę wietrzną chcą 2700. Muszę policzyć gdzie się bardziej opłaca - czy w LuxMed czy u mnie w przychodni.
Odnośnie KP powiem Wam, że bardzo dużą rolę odgrywa wsparcie najbliższych. Była u mnie mama dwa dni i jak widziała ile Oliwka wisi na cycku to oczywiście, że ona jest głodna, że nie mam mleka, że się mała nie najada itd. Jak Ci tak ktoś co chwila gada to na prawdę idzie zwątpić we własne siły. Na szczęście dałam mężowi trochę do poczytania odnośnie KP i on mnie wspiera.
Powiem Wam, że moje wątpliwości odnośnie pokarmu wzięły się stąd, że laktatorem uciągam tyle co kot napłakał. Jak się okazuje, jest to dość powszechny problem.
Jeśli, któraś też wątpi w swoje siły zachęcam do lektury http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html
Życzę miłego niedzielnego wieczorka -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Madlene - ten krem Eloderm można stosować dla niemowląt? bo mnie nim zaintrygowałaś i chętnie go wypróbuję. Nie tylko dla synka ale i dla siebie.
Patrzyłam na skład tego kremu i jeśli masz skłonności do zapychania to bym Ci odradzała stosowanie na swojej skórze bo na drugim miejscu w składzie ma parafinęW ogóle masa tam emolientów tłustych, dziecku może krzywdy nie zrobią ale ja bym się bała nałożyć ten krem na twarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 22:12
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Poleci ktos jakiess fajne I latwe w zakladaniu chusty do noszenia? W sumie wolalabym ten plecaczek/nosidlo ale to chyba niemowlakow nie mozna w tym nosic?
Niemowlaki można nosić w Tuli z wkładką dla niemowląt. Tylko całość wychodzi drogo bo około 600 zł. Ja się cały czas noszę z zamiarem kupna, poczekam jeszcze z miesiąc-dwa aż mały będzie lepiej głowę trzymał i chyba się jednak zdecyduję. -
Madness! wrote:Też tak ostatnio mamy
I też nie wiem jak jej ulżyć (a widzę, że nasze dzieci w tym samym wieku). No nic, trzeba przetrwać..
sprobuje jeszcze sciagac I dawac z butli, ale to 2 razy tyle roboty, a czy pomoze...
A u Ciebie jak z laktacja? Masz duzo mleka?
-
baassiia wrote:Poleci ktos jakiess fajne I latwe w zakladaniu chusty do noszenia? W sumie wolalabym ten plecaczek/nosidlo ale to chyba niemowlakow nie mozna w tym nosic?
Sama mam chustę długą i kółkową i ta druga jest rzeczywiście prostsza w obsłudze. To taka chusta zakładana na jedno ramię, z kółkami między którymi przeplata się końce. Na początek najlepszy jest tzw. pasiak, dosyć fajne i tanie chusty są firm np. Little Frog, Lenny Lamb, Natibaby, najlepiej kupić używaną, bo jest miękka i złamana. Na FB są grupy np. Chusty Polska, Chustoświrki, Chusty - sprzedam, kupię, zamienię itd.
Nosidła są dla dzieci siedzących, wprawdzie Tula ma niby wkładki dla noworodków, ale i tak zdrowsze dla kręgosłupa i bioderek dziecka niesiedzącego są chusty.baassiia lubi tę wiadomość
-
Andriel wrote:niecierpliwa – Jaki balsam z Babydream używasz do smarowania buźki?
Właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad nosidełkiem. Mam te z Babybjorn ale nie wiem od kiedy mogę je używać. I jest niby ergonomiczne.Dziecko zamiast siedzieć, wisi w nim na genitaliach, a nóżki zwisają bezwładnie zamiast być w pozycji żabki.
-
M+M+? wrote:Ja robiłam posiew w związku z obawą, że dotknęła mnie grzybica. Synka wynik jest negatywny, na mój jeszcze czekam.
U mnie również sutki koloru różowego, ale już tak nie bolą.
Posiew moczu? Wyjdzie wtedy grzyb w piersi?M+M+? lubi tę wiadomość
-
dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?
-
alinalii wrote:dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?
Wyprasuj tetrową pieluszkę i taką cieplutką przykladaj do brzuszka i masuj. Jeśli ma więcej niż 6 tyg to kropelki Espumisan. Ale najpierw spróbuj z cieplem i masowaniem. Wszędzie też polecają herbatke koperkową ale ta wydziela estrogeny i wplywa na gospodarke hormonalna więc w wiekszych ilościach nie za bardzo. Sorry za wtrącenie w wątek.alinalii, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Wyprasuj tetrową pieluszkę i taką cieplutką przykladaj do brzuszka i masuj. Jeśli ma więcej niż 6 tyg to kropelki Espumisan. Ale najpierw spróbuj z cieplem i masowaniem. Wszędzie też polecają herbatke koperkową ale ta wydziela estrogeny i wplywa na gospodarke hormonalna więc w wiekszych ilościach nie za bardzo. Sorry za wtrącenie w wątek.
masowanie brzuszka i herbatka nie pomaga, spróbuje ten espumisan -
alinalii wrote:masowanie brzuszka i herbatka nie pomaga, spróbuje ten espumisan
Kuzynka ma dwójkę i jednemu wystarczyło masować przez chwilę brzuch i jak ręką odjął a na drugą nie działało absolutnie nic... Mam nadzieje ze u Ciebie cos sie sprawdzipozdrawiam
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
salomea wrote:Jeśli zależy Ci na chuście łatwej w motaniu to polecam chustę kółkową
Sama mam chustę długą i kółkową i ta druga jest rzeczywiście prostsza w obsłudze. To taka chusta zakładana na jedno ramię, z kółkami między którymi przeplata się końce. Na początek najlepszy jest tzw. pasiak, dosyć fajne i tanie chusty są firm np. Little Frog, Lenny Lamb, Natibaby, najlepiej kupić używaną, bo jest miękka i złamana. Na FB są grupy np. Chusty Polska, Chustoświrki, Chusty - sprzedam, kupię, zamienię itd.
Nosidła są dla dzieci siedzących, wprawdzie Tula ma niby wkładki dla noworodków, ale i tak zdrowsze dla kręgosłupa i bioderek dziecka niesiedzącego są chusty.
http://allegro.pl/nosidelko-do-13kg-chusta-nosidlo-jak-nowe-uniseks-i6014674178.html
http://allegro.pl/chusta-nosidelko-bebelulu-i6114330597.html
Muszę jakąś zakupić, bo przy moim słodziaku ręde i kręgosłup już mi odpadają ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 07:34
-
Andriel wrote:niecierpliwa – Jaki balsam z Babydream używasz do smarowania buźki?
Właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad nosidełkiem. Mam te z Babybjorn ale nie wiem od kiedy mogę je używać. I jest niby ergonomiczne.
http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-krem-do-twarzy-i-ciala-dla-dzieci-100-ml,106298,1663,6091
Dla mnie jest super
Krem przeciw odparzeniom też mam z babydream i jest super. (ten w okrągłym opakowaniu)Andriel lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Hej dziewczyny, u nas od czwartku bóle brzuszka, trwają od rana do nawet 13, przez ten czas mała nie może wogole zasnac, wczoraj spacerek pomógł, ale dziś już brzydka pogoda. Mała już teraz beczy wiec szumiś uruchomiony, dziś nawet pomaga - moglam zjeść śniadanie..! i wejść na forum..
Teraz grzeje kompres na brzuszek.. bedziemy zaraz przykładać
Co do piersi u mnie non stop miejscowe zastojedziś zamowilam takie jakby biustonosze sportowe z hm, moze nie bedzie w koncu ucisku http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html a bez nie pochodze, bo ciagle mi kapie z piersi
Czy któreś z waszych dzieci ma otarcia po porodzie? Moja malutka ma kilka drobnych otarć na buzi i wielkie otarcie na karku tzw uszczypnięcie bocianasłyszałamz że zejdą do dwóch lat, ale tak mi smutno że ma takie skazy
Natalia27.03.2016