X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej bujamy się z pępkiem oliwki. Ten czarny strupek odpadł ale ta jakby kuleczka która była pod spodem została. Jak na mój gust potrzebna jest tu interwencja chirurga - jesteśmy umówieni na środę. W czwartek pierwsze szczepienie ale tez nie wiem czy się nie odwlecze jeszcze trochę w czasie bo LuxMed zadzwonił do mnie z ofertą szczepień.
    Za wszystkie szczepienia do 16 miesiąca życia + pneumokoki, rotawirusy i ospę wietrzną chcą 2700. Muszę policzyć gdzie się bardziej opłaca - czy w LuxMed czy u mnie w przychodni.
    Odnośnie KP powiem Wam, że bardzo dużą rolę odgrywa wsparcie najbliższych. Była u mnie mama dwa dni i jak widziała ile Oliwka wisi na cycku to oczywiście, że ona jest głodna, że nie mam mleka, że się mała nie najada itd. Jak Ci tak ktoś co chwila gada to na prawdę idzie zwątpić we własne siły. Na szczęście dałam mężowi trochę do poczytania odnośnie KP i on mnie wspiera.
    Powiem Wam, że moje wątpliwości odnośnie pokarmu wzięły się stąd, że laktatorem uciągam tyle co kot napłakał. Jak się okazuje, jest to dość powszechny problem.
    Jeśli, któraś też wątpi w swoje siły zachęcam do lektury http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

Życzę miłego niedzielnego wieczorka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madlene - ten krem Eloderm można stosować dla niemowląt? bo mnie nim zaintrygowałaś i chętnie go wypróbuję. Nie tylko dla synka ale i dla siebie.

Patrzyłam na skład tego kremu i jeśli masz skłonności do zapychania to bym Ci odradzała stosowanie na swojej skórze bo na drugim miejscu w składzie ma parafinę :/ W ogóle masa tam emolientów tłustych, dziecku może krzywdy nie zrobią ale ja bym się bała nałożyć ten krem na twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 22:12

Karolina@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Poleci ktos jakiess fajne I latwe w zakladaniu chusty do noszenia? W sumie wolalabym ten plecaczek/nosidlo ale to chyba niemowlakow nie mozna w tym nosic?

Niemowlaki można nosić w Tuli z wkładką dla niemowląt. Tylko całość wychodzi drogo bo około 600 zł. Ja się cały czas noszę z zamiarem kupna, poczekam jeszcze z miesiąc-dwa aż mały będzie lepiej głowę trzymał i chyba się jednak zdecyduję.

• Andriel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa – Jaki balsam z Babydream używasz do smarowania buźki?

Właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad nosidełkiem. Mam te z Babybjorn ale nie wiem od kiedy mogę je używać. I jest niby ergonomiczne.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Też tak ostatnio mamy :( I też nie wiem jak jej ulżyć (a widzę, że nasze dzieci w tym samym wieku). No nic, trzeba przetrwać..
    wydaje mi sie, ze u mnie 90% problemu to za szybki wyplyw mleka :/ sprobuje jeszcze sciagac I dawac z butli, ale to 2 razy tyle roboty, a czy pomoze... :/

A u Ciebie jak z laktacja? Masz duzo mleka?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Poleci ktos jakiess fajne I latwe w zakladaniu chusty do noszenia? W sumie wolalabym ten plecaczek/nosidlo ale to chyba niemowlakow nie mozna w tym nosic?
    Jeśli zależy Ci na chuście łatwej w motaniu to polecam chustę kółkową :) Sama mam chustę długą i kółkową i ta druga jest rzeczywiście prostsza w obsłudze. To taka chusta zakładana na jedno ramię, z kółkami między którymi przeplata się końce. Na początek najlepszy jest tzw. pasiak, dosyć fajne i tanie chusty są firm np. Little Frog, Lenny Lamb, Natibaby, najlepiej kupić używaną, bo jest miękka i złamana. Na FB są grupy np. Chusty Polska, Chustoświrki, Chusty - sprzedam, kupię, zamienię itd.
    Nosidła są dla dzieci siedzących, wprawdzie Tula ma niby wkładki dla noworodków, ale i tak zdrowsze dla kręgosłupa i bioderek dziecka niesiedzącego są chusty.

baassiia lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:

Właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad nosidełkiem. Mam te z Babybjorn ale nie wiem od kiedy mogę je używać. I jest niby ergonomiczne.
    Babybjorn to nie nosidło, a wisiadło :( Dziecko zamiast siedzieć, wisi w nim na genitaliach, a nóżki zwisają bezwładnie zamiast być w pozycji żabki.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja robiłam posiew w związku z obawą, że dotknęła mnie grzybica. Synka wynik jest negatywny, na mój jeszcze czekam.
    U mnie również sutki koloru różowego, ale już tak nie bolą.

Posiew moczu? Wyjdzie wtedy grzyb w piersi?

M+M+? lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?

Wyprasuj tetrową pieluszkę i taką cieplutką przykladaj do brzuszka i masuj. Jeśli ma więcej niż 6 tyg to kropelki Espumisan. Ale najpierw spróbuj z cieplem i masowaniem. Wszędzie też polecają herbatke koperkową ale ta wydziela estrogeny i wplywa na gospodarke hormonalna więc w wiekszych ilościach nie za bardzo. Sorry za wtrącenie w wątek.

alinalii, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Wyprasuj tetrową pieluszkę i taką cieplutką przykladaj do brzuszka i masuj. Jeśli ma więcej niż 6 tyg to kropelki Espumisan. Ale najpierw spróbuj z cieplem i masowaniem. Wszędzie też polecają herbatke koperkową ale ta wydziela estrogeny i wplywa na gospodarke hormonalna więc w wiekszych ilościach nie za bardzo. Sorry za wtrącenie w wątek.

masowanie brzuszka i herbatka nie pomaga, spróbuje ten espumisan ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    masowanie brzuszka i herbatka nie pomaga, spróbuje ten espumisan ;)

Kuzynka ma dwójkę i jednemu wystarczyło masować przez chwilę brzuch i jak ręką odjął a na drugą nie działało absolutnie nic... Mam nadzieje ze u Ciebie cos sie sprawdzi :) pozdrawiam

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Jeśli zależy Ci na chuście łatwej w motaniu to polecam chustę kółkową :) Sama mam chustę długą i kółkową i ta druga jest rzeczywiście prostsza w obsłudze. To taka chusta zakładana na jedno ramię, z kółkami między którymi przeplata się końce. Na początek najlepszy jest tzw. pasiak, dosyć fajne i tanie chusty są firm np. Little Frog, Lenny Lamb, Natibaby, najlepiej kupić używaną, bo jest miękka i złamana. Na FB są grupy np. Chusty Polska, Chustoświrki, Chusty - sprzedam, kupię, zamienię itd.
    Nosidła są dla dzieci siedzących, wprawdzie Tula ma niby wkładki dla noworodków, ale i tak zdrowsze dla kręgosłupa i bioderek dziecka niesiedzącego są chusty.
    czy ta kólkowa to takie coś?

http://allegro.pl/nosidelko-do-13kg-chusta-nosidlo-jak-nowe-uniseks-i6014674178.html

http://allegro.pl/chusta-nosidelko-bebelulu-i6114330597.html

Muszę jakąś zakupić, bo przy moim słodziaku ręde i kręgosłup już mi odpadają ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 07:34

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali ja stosuję espumisan 100, delicol i dicoflor. A długo płacze wieczorem? Przystawienie do piersi nie pomaga?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Posiew moczu? Wyjdzie wtedy grzyb w piersi?
    Nie, posiew z brodawek sutkowych i wymaz z jamy ustnej synka

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    U mnie zadziałał bobotic

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:

http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-krem-do-twarzy-i-ciala-dla-dzieci-100-ml,106298,1663,6091

Dla mnie jest super ;)
    Krem przeciw odparzeniom też mam z babydream i jest super. (ten w okrągłym opakowaniu)

Andriel lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas od czwartku bóle brzuszka, trwają od rana do nawet 13, przez ten czas mała nie może wogole zasnac, wczoraj spacerek pomógł, ale dziś już brzydka pogoda. Mała już teraz beczy wiec szumiś uruchomiony, dziś nawet pomaga - moglam zjeść śniadanie..! i wejść na forum.. ;) Teraz grzeje kompres na brzuszek.. bedziemy zaraz przykładać

Co do piersi u mnie non stop miejscowe zastoje :( dziś zamowilam takie jakby biustonosze sportowe z hm, moze nie bedzie w koncu ucisku http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html a bez nie pochodze, bo ciagle mi kapie z piersi :(

Czy któreś z waszych dzieci ma otarcia po porodzie? Moja malutka ma kilka drobnych otarć na buzi i wielkie otarcie na karku tzw uszczypnięcie bociana :( słyszałamz że zejdą do dwóch lat, ale tak mi smutno że ma takie skazy :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez od tygodnia były kolki, odkryłam że mały za szybko piers ssie i aż sie krztusi i dlatehgo boli go brzuch, wczoraj cały dzień mleko z butli odciagniete i jak reka odjął żadnej kolki, troche roboty ale ta cisza bezcenna

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Janek ma na czole uszypnięcie bociana, pierwszy syn też miał i do roku zeszło

She86 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ