Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarka powiedziała, ze u nas kolki to wynik tego, że syneksię przejada. Robi potem takie strzelające kupy.
Mam Pasibrzucha
M+M - jak wykonuje sie posiew pokarmu, jakiej wielkości próbka jest potrzebna? Nie wiedziałam że można sobie taki zrobić. Ciekawe czy grzyby tez wykrywa, czy tylko bakterie?! I czy robiłaś to normalnie w przychodni, czy moze sa jakieś specjalne laboratoria?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:23
-
Wanna I jak sobie z tym radzisz? Ograniczylas jedzenie, moja to straszny raptus I tez strasznie ciagnie. Dzis dalam odciagniety pokarm z butelki z najmniejsza dziurka I co prawda jadla spokojnie, ale potem sporo chlusnela I dkugie noszenie jak zwykle:/ dostala okolo 110-120ml czyli taka w sam raz porcja na jej wiek
-
kasieńka 1985 wrote:u mnie tez od tygodnia były kolki, odkryłam że mały za szybko piers ssie i aż sie krztusi i dlatehgo boli go brzuch, wczoraj cały dzień mleko z butli odciagniete i jak reka odjął żadnej kolki, troche roboty ale ta cisza bezcenna
-
baassiia wrote:wydaje mi sie, ze u mnie 90% problemu to za szybki wyplyw mleka
sprobuje jeszcze sciagac I dawac z butli, ale to 2 razy tyle roboty, a czy pomoze...
A u Ciebie jak z laktacja? Masz duzo mleka?
Mam dużo mleka, jak córa robi sobie przerwę 3 godzinną to dla moich piersi to już katorga, mleko samo kapie. I też się krztusi jak je.
U mnie pomaga odbijanie podczas karmienia (co jakiś czas ją podnoszę), często kładę ją na brzuszku (na łóżku i na mnie - a jak na mnie to masuję jej plecki i ogrzewam jej brzuch swoim brzuchem). No i pediatra zalecił kropelki Espumisan przed każdym karmieniem, bo też stwierdził że jest nagazowana i robi kupy pod ciśnieniem.
Nie wiem czy laktator i butelka to byłoby dobre rozwiązanie u mnie. Laktatorem nie jestem w stanie tyle uciągnąć żeby ją usatysfakcjonować. Poza tym butelka może zaburzyć odruch ssania piersi (jeśli dziecko zobaczy że łatwo się z niej je). Mam co prawda butelkę Medela Calma ale pomęczymy się jeszcze piersią. Zresztą w nocy jest luzik, je i śpi, tylko w dzień mamy takie problemyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:49
-
paola87 potrafi wieczorem płakać nawet godzine
piersią niestety juz nie karmiędziś kupię espumisan
-
Alinali a jeśli mogę spytać to czemu już nie karmisz?
Wiesz, godzinka to nie tak długo, może być że po prostu lubi sobie "ponarzekać" na wieczór. Jak tak czytam, to czasem dzieci mają takie swoje pory na marudzenie. Nasz czasem też wpada w taką mega histerię wieczorem, a najedzony i widzę, że to nie brzuszek.
Jeśli to brzuszek, to wprowadź espumisan i obserwuj, jak ne przejdzie, to są inne zamienniki, nie każde dziecko zareaguje akurat na espumisan, niektóre są jeszcze bardziej zagazowane potem. My po jakimś czasie stosowania espumisanu widzieliśmy że nie ma poprawy i wprowadziliśmy delicol i jest lepiej. Podajemy też probiotyk dicoflor. Hmm, u takiego dziecka najgorsze jest jednak to, że trudno powiedzieć czy coś mu pomogło czy nie, bo ono jednego dnia płacze z jakiegoś powodu, a drugiego dnia może płakać już z innego powodualinalii lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Alinali a jeśli mogę spytać to czemu już nie karmisz?
Wiesz, godzinka to nie tak długo, może być że po prostu lubi sobie "ponarzekać" na wieczór. Jak tak czytam, to czasem dzieci mają takie swoje pory na marudzenie. Nasz czasem też wpada w taką mega histerię wieczorem, a najedzony i widzę, że to nie brzuszek.
Jeśli to brzuszek, to wprowadź espumisan i obserwuj, jak ne przejdzie, to są inne zamienniki, nie każde dziecko zareaguje akurat na espumisan, niektóre są jeszcze bardziej zagazowane potem. My po jakimś czasie stosowania espumisanu widzieliśmy że nie ma poprawy i wprowadziliśmy delicol i jest lepiej. Podajemy też probiotyk dicoflor. Hmm, u takiego dziecka najgorsze jest jednak to, że trudno powiedzieć czy coś mu pomogło czy nie, bo ono jednego dnia płacze z jakiegoś powodu, a drugiego dnia może płakać już z innego powodu
niestety pokarm mi się skoczyłpewnego dnia po prostu przestało ,,lecieć''
smutno mi z tego powodu , no ale przecież nie mam na to wpływu -
A jak poznałaś ze przestało lecieć? A pamiętam ze miałaś tak dużo na początku
Basia zaczęłam dawać espumisan100 jak Mały miał jakieś 3 tygodnie. Dawałam wtedy 5 kropli przed każdym posiłkiem. Potem delicol dołączyłam 6 kropli przed każdym posiłkiem. Dziś mamy juz 6 tygodni, od jakiegoś tygodnia daję po 7 kropel tego i tego. A dicoflor dwa razy dziennie po 3 krople.baassiia lubi tę wiadomość
-
tak bardzo dużo miałam pokarmu , stopniowo zanikał , pod koniec ledwo odciągałam po 10-20 ml aż , ani kropla nie wypływała
-
baassiia wrote:czy ta kólkowa to takie coś?
http://allegro.pl/nosidelko-do-13kg-chusta-nosidlo-jak-nowe-uniseks-i6014674178.html
http://allegro.pl/chusta-nosidelko-bebelulu-i6114330597.html
Muszę jakąś zakupić, bo przy moim słodziaku ręde i kręgosłup już mi odpadają ;p
Basia, chodzi mi o taką chustę:
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/RS_Migaloo_Elated_large.jpg?v=1432538474
Najlepiej poszperaj w tych grupach, o których pisałam, tam dziewczyny na pewno Ci doradzą. Z tego co widzę na allegro są jakieś dziwne hybrydy nosidła z chustą, nie jestem pewna czy to zdrowe dla dziecka... -
Falon wrote:Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry. Dziewczyny macie jakieś cenne uwagi? przydatne wskazówki? o co warto pytać? stresa mam troszkę.
Falon lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:A odciągałaś tylko czy do piersi też dostawiałaś? A wiadomo jaka może być przyczyna tego zaniku?
to i to robiłam , przyczyna nie wiem, nie mam pojecia,
moja mama mi mówiła że ona tez nie miała mleka ,a miała nas 3
i tylko mnie ledwo karmiła miesiąc , siostry nie zaznały cyca -
salomea wrote:Basia, chodzi mi o taką chustę:
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/RS_Migaloo_Elated_large.jpg?v=1432538474
Najlepiej poszperaj w tych grupach, o których pisałam, tam dziewczyny na pewno Ci doradzą. Z tego co widzę na allegro są jakieś dziwne hybrydy nosidła z chustą, nie jestem pewna czy to zdrowe dla dziecka...takie też są na allegro
-
Hej mamusie
U Natana pojawiły się krostki na główce i buzi. Wyglądały jak potówki mimo że go nie przegrzewam (zdecydowanie wszyscy wolimy chłodną temperaturę w domu) możliwe że jakieś uczulenie w każdym bądź razie wykąpałam go w Oiliatum I posmarowałam buzke kremem LINUM EMOLIENT firmy Dermedic baby od 1 dnia życia. Dzisiaj po krostkach nie ma prawie śladu a pozostałe nieliczne krostki zbledły. Także polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:58
Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]
-
alinalii wrote:dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt