WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka powiedziała, ze u nas kolki to wynik tego, że syneksię przejada. Robi potem takie strzelające kupy. ;) Mam Pasibrzucha ;)

M+M - jak wykonuje sie posiew pokarmu, jakiej wielkości próbka jest potrzebna? Nie wiedziałam że można sobie taki zrobić. Ciekawe czy grzyby tez wykrywa, czy tylko bakterie?! I czy robiłaś to normalnie w przychodni, czy moze sa jakieś specjalne laboratoria?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:23

k0kdha00ytas68fh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna I jak sobie z tym radzisz? Ograniczylas jedzenie, moja to straszny raptus I tez strasznie ciagnie. Dzis dalam odciagniety pokarm z butelki z najmniejsza dziurka I co prawda jadla spokojnie, ale potem sporo chlusnela I dkugie noszenie jak zwykle:/ dostala okolo 110-120ml czyli taka w sam raz porcja na jej wiek

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    u mnie tez od tygodnia były kolki, odkryłam że mały za szybko piers ssie i aż sie krztusi i dlatehgo boli go brzuch, wczoraj cały dzień mleko z butli odciagniete i jak reka odjął żadnej kolki, troche roboty ale ta cisza bezcenna
    Jakiej firmy masz butelke I jaki smocZek? Ja mam tomme tippe I smoczek z najmniejsza dZiurka, ale efekt sredni:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    wydaje mi sie, ze u mnie 90% problemu to za szybki wyplyw mleka :/ sprobuje jeszcze sciagac I dawac z butli, ale to 2 razy tyle roboty, a czy pomoze... :/

A u Ciebie jak z laktacja? Masz duzo mleka?

Mam dużo mleka, jak córa robi sobie przerwę 3 godzinną to dla moich piersi to już katorga, mleko samo kapie. I też się krztusi jak je.

U mnie pomaga odbijanie podczas karmienia (co jakiś czas ją podnoszę), często kładę ją na brzuszku (na łóżku i na mnie - a jak na mnie to masuję jej plecki i ogrzewam jej brzuch swoim brzuchem). No i pediatra zalecił kropelki Espumisan przed każdym karmieniem, bo też stwierdził że jest nagazowana i robi kupy pod ciśnieniem.

Nie wiem czy laktator i butelka to byłoby dobre rozwiązanie u mnie. Laktatorem nie jestem w stanie tyle uciągnąć żeby ją usatysfakcjonować. Poza tym butelka może zaburzyć odruch ssania piersi (jeśli dziecko zobaczy że łatwo się z niej je). Mam co prawda butelkę Medela Calma ale pomęczymy się jeszcze piersią. Zresztą w nocy jest luzik, je i śpi, tylko w dzień mamy takie problemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:49

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna ten posiew polegał na podotykaniu patyczkiem brodawek. Ma wykryć, czy są jakieś grzyby. Nie mam jeszcze wyników. Dam znać co wyszło.
    Poszłam do normalnego labolatorium.

Wanna lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 potrafi wieczorem płakać nawet godzine :(
    piersią niestety juz nie karmię :( dziś kupię espumisan

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali a jeśli mogę spytać to czemu już nie karmisz?

Wiesz, godzinka to nie tak długo, może być że po prostu lubi sobie "ponarzekać" na wieczór. Jak tak czytam, to czasem dzieci mają takie swoje pory na marudzenie. Nasz czasem też wpada w taką mega histerię wieczorem, a najedzony i widzę, że to nie brzuszek.

Jeśli to brzuszek, to wprowadź espumisan i obserwuj, jak ne przejdzie, to są inne zamienniki, nie każde dziecko zareaguje akurat na espumisan, niektóre są jeszcze bardziej zagazowane potem. My po jakimś czasie stosowania espumisanu widzieliśmy że nie ma poprawy i wprowadziliśmy delicol i jest lepiej. Podajemy też probiotyk dicoflor. Hmm, u takiego dziecka najgorsze jest jednak to, że trudno powiedzieć czy coś mu pomogło czy nie, bo ono jednego dnia płacze z jakiegoś powodu, a drugiego dnia może płakać już z innego powodu ;)

alinalii lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola jesli moge spytac, ile twoj maluch ma tygodni, ile kropelek dajesz I jak czwsto?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Alinali a jeśli mogę spytać to czemu już nie karmisz?

Wiesz, godzinka to nie tak długo, może być że po prostu lubi sobie "ponarzekać" na wieczór. Jak tak czytam, to czasem dzieci mają takie swoje pory na marudzenie. Nasz czasem też wpada w taką mega histerię wieczorem, a najedzony i widzę, że to nie brzuszek.

Jeśli to brzuszek, to wprowadź espumisan i obserwuj, jak ne przejdzie, to są inne zamienniki, nie każde dziecko zareaguje akurat na espumisan, niektóre są jeszcze bardziej zagazowane potem. My po jakimś czasie stosowania espumisanu widzieliśmy że nie ma poprawy i wprowadziliśmy delicol i jest lepiej. Podajemy też probiotyk dicoflor. Hmm, u takiego dziecka najgorsze jest jednak to, że trudno powiedzieć czy coś mu pomogło czy nie, bo ono jednego dnia płacze z jakiegoś powodu, a drugiego dnia może płakać już z innego powodu ;)

niestety pokarm mi się skoczył :( pewnego dnia po prostu przestało ,,lecieć''
    smutno mi z tego powodu , no ale przecież nie mam na to wpływu

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak poznałaś ze przestało lecieć? A pamiętam ze miałaś tak dużo na początku :(

Basia zaczęłam dawać espumisan100 jak Mały miał jakieś 3 tygodnie. Dawałam wtedy 5 kropli przed każdym posiłkiem. Potem delicol dołączyłam 6 kropli przed każdym posiłkiem. Dziś mamy juz 6 tygodni, od jakiegoś tygodnia daję po 7 kropel tego i tego. A dicoflor dwa razy dziennie po 3 krople.

baassiia lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bardzo dużo miałam pokarmu , stopniowo zanikał , pod koniec ledwo odciągałam po 10-20 ml aż , ani kropla nie wypływała

www.suwaczki.com
  • salomea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    czy ta kólkowa to takie coś?

http://allegro.pl/nosidelko-do-13kg-chusta-nosidlo-jak-nowe-uniseks-i6014674178.html

http://allegro.pl/chusta-nosidelko-bebelulu-i6114330597.html

Muszę jakąś zakupić, bo przy moim słodziaku ręde i kręgosłup już mi odpadają ;p

Basia, chodzi mi o taką chustę:
    http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/RS_Migaloo_Elated_large.jpg?v=1432538474
    Najlepiej poszperaj w tych grupach, o których pisałam, tam dziewczyny na pewno Ci doradzą. Z tego co widzę na allegro są jakieś dziwne hybrydy nosidła z chustą, nie jestem pewna czy to zdrowe dla dziecka...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry. Dziewczyny macie jakieś cenne uwagi? przydatne wskazówki? o co warto pytać? stresa mam troszkę.

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    tak bardzo dużo miałam pokarmu , stopniowo zanikał , pod koniec ledwo odciągałam po 10-20 ml aż , ani kropla nie wypływała
    A odciągałaś tylko czy do piersi też dostawiałaś? A wiadomo jaka może być przyczyna tego zaniku?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry. Dziewczyny macie jakieś cenne uwagi? przydatne wskazówki? o co warto pytać? stresa mam troszkę.
    Pytaj o wszystko co Ci do głowy przyjdzie, o każdą najmniejszą krostkę na ciele jeśli Cię niepokoi ;)

Falon lubi tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelkę lovi i smoczek tez, próbowałam aventu ale nie chcial ssać

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A odciągałaś tylko czy do piersi też dostawiałaś? A wiadomo jaka może być przyczyna tego zaniku?

to i to robiłam , przyczyna nie wiem, nie mam pojecia,
    moja mama mi mówiła że ona tez nie miała mleka ,a miała nas 3
    i tylko mnie ledwo karmiła miesiąc , siostry nie zaznały cyca

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Basia, chodzi mi o taką chustę:
    http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/RS_Migaloo_Elated_large.jpg?v=1432538474
    Najlepiej poszperaj w tych grupach, o których pisałam, tam dziewczyny na pewno Ci doradzą. Z tego co widzę na allegro są jakieś dziwne hybrydy nosidła z chustą, nie jestem pewna czy to zdrowe dla dziecka...
    Dziękuję :) takie też są na allegro :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    U Natana pojawiły się krostki na główce i buzi. Wyglądały jak potówki mimo że go nie przegrzewam (zdecydowanie wszyscy wolimy chłodną temperaturę w domu) możliwe że jakieś uczulenie w każdym bądź razie wykąpałam go w Oiliatum I posmarowałam buzke kremem LINUM EMOLIENT firmy Dermedic baby od 1 dnia życia. Dzisiaj po krostkach nie ma prawie śladu a pozostałe nieliczne krostki zbledły. Także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:58

Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyy poratujcie , mała wieczorami o miewa strszne chyba kolki , zgina nóżki , cała się napręzanie , są jakieś kropelki ?? stosujecie coś?
    A ja Ci polecę włączenie suszarki i dmuchanie nią na brzuszek ALE z dużej odległości żeby nie oparzyć córeczki. Musisz położyć rękę na jej brzuszek gdzieś i sprawdzać żeby nie był za gorący strumień powietrza. można to robić przez ubranko. może trochę złagodzić ból. niestety na kolki nie ma lekarstwa :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2249 2250 2251 2252 2253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ