X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zostało jeszcze troszkę brzuszka i duży pępek który wygląda na mega brudny przez ta linię na brzuchu.
    My tez codziennie rano czyścimy nosek Fridą bo coś tam zawsze zalega od ulewania.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muszę się pochwalić. Robiłam wczoraj morfologię bo wyniki po porodzie poleciały mi na łeb na szyję i miałam sporą anemię. Teraz wszystkie wyniki mam w normie :-) hihihi

Odnośnie antykoncepcji bo jakiś czas temu był poruszany ten temat.
    Zarówno tabletki antykoncepcyjne plastry czy też kształtka o której wspominałam, że mi ginekolog polecał należy zastosować w pierwszy dzień miesiączki. Tyle, że nie wiadomo kiedy ona może wystąpić jeśli się karmi cycem.
    Otrzymałam jakiś nowy lek o nazwie Azalia, który można brać bezpiecznie podczas kp i nie trzeba czekać na okres ( mimo że na ulotce pisze że zaleca się rozpocząć w pierwszy dzień okresu branie ). Ma tak małą dawkę hormonów, że niewiele z nich przenika do mleka i nie szkodzi dziecku. Dwa, że bierze się to codziennie non stop - nie tak jak w przypadku tabletek antykoncepcyjnych 21 tabletek i 7 dni przerwy.
    Acha gin mi jeszcze podpowiedział, że podczas kp podwozie może być suche więc podczas współżycia zaleca stosowanie żelu.

Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    u mnie też się to zdarza, szczególnie wieczorami :/ a tej nocy niestety też nam sie to przytrafiło, także ja prawie w ogóle nie spałam ;/

Ponawiam pytanie co robicie, jak dziecko witaminy wypluje? dajecie kolejną kapsułkę ? Ja się zastanawiam, bo w sumie nigdy nie wiem ile przełknęła a ile po brodzie ściekło :/

Nie daje kolejnej kapsułki. Zawsze coś przyjmie. Pamiętaj że takie kapsułki oprócz samej witaminki mają olej czy jak to się tam nazywa nośnik by witamina lepiej się wchłaniała. Witaminy D nie idzie wprawdzie przedawkować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszczę rano Frida i tylko dobrze kozy mi wychodzą po zaklopleniu soli bo te sprawę nie rozmaczaja materii.
    Czasem też przed snem jak coś zalega też wyciągam. Tak pytalam bo dziś w nocy mała mocno spala i była niespokojna. Rano potraktowalam ja nebulizorem i Frida i już jest dobrze ale pediatra mnie wkurzyl bo nawet nie zajrzał jej do buźki podczas wizyty, moje pytania też dziad zbyl. Muszę go zmienić bo nie mam zaufania, po tym i poprzednim spotkaniu

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu czasem coś pocieknie po brodzie ale nie daje kolejnej dawki.

Ja mam flaczek w dole brzucha.. Góra jest ok. Zamierzam po połogu znaleźć na to jakieś ćwiczenia :) Póki co smaruje kremem ujędrniającym. W biosrach też mam 5cm wiecejw niż przed ciąża. W pasie już tyle co było a waga -2kg od wagi wyjściowej :)

Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki :)
    Hipp górą nad Nan :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki :)
    Hipp górą nad Nan :)

A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pępek jak marzenie ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie pępek masakra wygląda jakby był brudny :P a cycki ogromne!!! Spodnie noszę normalnie, ale niestety miałam plan ubrać sukienkę z szafy na chrzciny ale chyba pójdę w worku, w cycach się nie dopne :(
    Miłego dnia życzę!!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...

Jeszcze nie rozpoczęłam szczerze mówiąc. Ginekolog mi tylko mówił, że jak będę brać te tabletki to okres jeśli ma wystąpić to wystąpi - tzn tak jakbym tych tabletek ni brała to też by w takim czasie wystąpił.
    Skonsultuj temat z lekarzem. A jesteś pewna, że to po tabletkach a np nie po współżyciu ? Ja wczoraj jak miałam usg dopochwowe to po nim zaczęłam krwawić i mi gin powiedział, że to normalne. W dalszym ciągu jesteśmy tam dość mocno unaczynione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiecie co? Musieliśmy przejść na pampersy 3! Dwójki już były za ciasna i kupa uciekała bokiem. Matko, jak te dzieci rosną!

perła ziemi, baassiia, Izoleccc, muminka83, Renka88, alinalii, She86 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 3 :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz?

Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
    Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.

Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
    Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.

Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilka :)

Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kurcze, wiecie co? Musieliśmy przejść na pampersy 3! Dwójki już były za ciasna i kupa uciekała bokiem. Matko, jak te dzieci rosną!
    Moja jest taka mała że te newborn są jeszcze dobre nic nie upina i nic nie wycieka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie...

Mój Antoś już w szpitalu dostał Bio więc może dlatego też mu ono tak pasuje. Od początku na nim był.

My nosimy już pampersy 2 :) w newborn siuśki uciekaly bokiem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze paczkę 2 ale jak ją skonczymy to też trzeba 3 kupić bo co jedne śpiochy to zabrudzone.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pieluchami jest raz po plecy, raz okej. Narazie zostane przy 2. Chociaż mam jeszcze 3 paczki 2 to najwyżej dam komuś w prezencie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wykonczylam ostatnie sztuki 1 I przechodze na 2. Te 1 juz tak na styk, ale u nas kupa nie wyplywala. Moja dopiero do 4kg dobila, wiec jeszcze 2 luz blues. Poza tym mam wrazenie ze ma chudy tylas I nozki:)

Renka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mój też 4100 i od paru dni dwójki ;)
    Chociaż właśnie mam wrażenie że bardziej rośnie wzdłuż :P że jest dłuższy a szczuplejszy

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem z jakiego mleka modyfikowanego korzystacie ale chciałabym wam polecić do sprawdzenia tej apteki.

http://www.strywald24.pl/?action=payment_return&payment_status=ok

Mleko z którego ja korzystam jest w niej najtańsze. Różnica pomiędzy Gemini a nią jest taka że w mojej propozycji darmowa jest wysyłka przy zakupie za przynajmniej kwotę 79 zł. Na samym mleku na opakowaniu w porównaniu z ofertą w Rossmannie czy sklepach oszczędzam około 7-8 zł. :D
    Tak więc sprawdzajcie. <3

A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ