Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira wrote:Muszę się pochwalić. Robiłam wczoraj morfologię bo wyniki po porodzie poleciały mi na łeb na szyję i miałam sporą anemię. Teraz wszystkie wyniki mam w normie
hihihi
Odnośnie antykoncepcji bo jakiś czas temu był poruszany ten temat.
Zarówno tabletki antykoncepcyjne plastry czy też kształtka o której wspominałam, że mi ginekolog polecał należy zastosować w pierwszy dzień miesiączki. Tyle, że nie wiadomo kiedy ona może wystąpić jeśli się karmi cycem.
Otrzymałam jakiś nowy lek o nazwie Azalia, który można brać bezpiecznie podczas kp i nie trzeba czekać na okres ( mimo że na ulotce pisze że zaleca się rozpocząć w pierwszy dzień okresu branie ). Ma tak małą dawkę hormonów, że niewiele z nich przenika do mleka i nie szkodzi dziecku. Dwa, że bierze się to codziennie non stop - nie tak jak w przypadku tabletek antykoncepcyjnych 21 tabletek i 7 dni przerwy.
Acha gin mi jeszcze podpowiedział, że podczas kp podwozie może być suche więc podczas współżycia zaleca stosowanie żelu.
Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...
-
baassiia wrote:u mnie też się to zdarza, szczególnie wieczorami
a tej nocy niestety też nam sie to przytrafiło, także ja prawie w ogóle nie spałam ;/
Ponawiam pytanie co robicie, jak dziecko witaminy wypluje? dajecie kolejną kapsułkę ? Ja się zastanawiam, bo w sumie nigdy nie wiem ile przełknęła a ile po brodzie ściekło
Nie daje kolejnej kapsułki. Zawsze coś przyjmie. Pamiętaj że takie kapsułki oprócz samej witaminki mają olej czy jak to się tam nazywa nośnik by witamina lepiej się wchłaniała. Witaminy D nie idzie wprawdzie przedawkować. -
Ja czyszczę rano Frida i tylko dobrze kozy mi wychodzą po zaklopleniu soli bo te sprawę nie rozmaczaja materii.
Czasem też przed snem jak coś zalega też wyciągam. Tak pytalam bo dziś w nocy mała mocno spala i była niespokojna. Rano potraktowalam ja nebulizorem i Frida i już jest dobrze ale pediatra mnie wkurzyl bo nawet nie zajrzał jej do buźki podczas wizyty, moje pytania też dziad zbyl. Muszę go zmienić bo nie mam zaufania, po tym i poprzednim spotkaniu -
Mojemu czasem coś pocieknie po brodzie ale nie daje kolejnej dawki.
Ja mam flaczek w dole brzucha.. Góra jest ok. Zamierzam po połogu znaleźć na to jakieś ćwiczeniaPóki co smaruje kremem ujędrniającym. W biosrach też mam 5cm wiecejw niż przed ciąża. W pasie już tyle co było a waga -2kg od wagi wyjściowej
Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki
Hipp górą nad NanSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki
Hipp górą nad Nan
A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz? -
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...
Jeszcze nie rozpoczęłam szczerze mówiąc. Ginekolog mi tylko mówił, że jak będę brać te tabletki to okres jeśli ma wystąpić to wystąpi - tzn tak jakbym tych tabletek ni brała to też by w takim czasie wystąpił.
Skonsultuj temat z lekarzem. A jesteś pewna, że to po tabletkach a np nie po współżyciu ? Ja wczoraj jak miałam usg dopochwowe to po nim zaczęłam krwawić i mi gin powiedział, że to normalne. W dalszym ciągu jesteśmy tam dość mocno unaczynione. -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz?
Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.
Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilkaSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.
Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilka
Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie... -
A.Kasia wrote:Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie...
Mój Antoś już w szpitalu dostał Bio więc może dlatego też mu ono tak pasuje. Od początku na nim był.
My nosimy już pampersy 2w newborn siuśki uciekaly bokiem .
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wiem z jakiego mleka modyfikowanego korzystacie ale chciałabym wam polecić do sprawdzenia tej apteki.
http://www.strywald24.pl/?action=payment_return&payment_status=ok
Mleko z którego ja korzystam jest w niej najtańsze. Różnica pomiędzy Gemini a nią jest taka że w mojej propozycji darmowa jest wysyłka przy zakupie za przynajmniej kwotę 79 zł. Na samym mleku na opakowaniu w porównaniu z ofertą w Rossmannie czy sklepach oszczędzam około 7-8 zł.
Tak więc sprawdzajcie.A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość