X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zostało jeszcze troszkę brzuszka i duży pępek który wygląda na mega brudny przez ta linię na brzuchu.
    My tez codziennie rano czyścimy nosek Fridą bo coś tam zawsze zalega od ulewania.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muszę się pochwalić. Robiłam wczoraj morfologię bo wyniki po porodzie poleciały mi na łeb na szyję i miałam sporą anemię. Teraz wszystkie wyniki mam w normie :-) hihihi

Odnośnie antykoncepcji bo jakiś czas temu był poruszany ten temat.
    Zarówno tabletki antykoncepcyjne plastry czy też kształtka o której wspominałam, że mi ginekolog polecał należy zastosować w pierwszy dzień miesiączki. Tyle, że nie wiadomo kiedy ona może wystąpić jeśli się karmi cycem.
    Otrzymałam jakiś nowy lek o nazwie Azalia, który można brać bezpiecznie podczas kp i nie trzeba czekać na okres ( mimo że na ulotce pisze że zaleca się rozpocząć w pierwszy dzień okresu branie ). Ma tak małą dawkę hormonów, że niewiele z nich przenika do mleka i nie szkodzi dziecku. Dwa, że bierze się to codziennie non stop - nie tak jak w przypadku tabletek antykoncepcyjnych 21 tabletek i 7 dni przerwy.
    Acha gin mi jeszcze podpowiedział, że podczas kp podwozie może być suche więc podczas współżycia zaleca stosowanie żelu.

Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    u mnie też się to zdarza, szczególnie wieczorami :/ a tej nocy niestety też nam sie to przytrafiło, także ja prawie w ogóle nie spałam ;/

Ponawiam pytanie co robicie, jak dziecko witaminy wypluje? dajecie kolejną kapsułkę ? Ja się zastanawiam, bo w sumie nigdy nie wiem ile przełknęła a ile po brodzie ściekło :/

Nie daje kolejnej kapsułki. Zawsze coś przyjmie. Pamiętaj że takie kapsułki oprócz samej witaminki mają olej czy jak to się tam nazywa nośnik by witamina lepiej się wchłaniała. Witaminy D nie idzie wprawdzie przedawkować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszczę rano Frida i tylko dobrze kozy mi wychodzą po zaklopleniu soli bo te sprawę nie rozmaczaja materii.
    Czasem też przed snem jak coś zalega też wyciągam. Tak pytalam bo dziś w nocy mała mocno spala i była niespokojna. Rano potraktowalam ja nebulizorem i Frida i już jest dobrze ale pediatra mnie wkurzyl bo nawet nie zajrzał jej do buźki podczas wizyty, moje pytania też dziad zbyl. Muszę go zmienić bo nie mam zaufania, po tym i poprzednim spotkaniu

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu czasem coś pocieknie po brodzie ale nie daje kolejnej dawki.

Ja mam flaczek w dole brzucha.. Góra jest ok. Zamierzam po połogu znaleźć na to jakieś ćwiczenia :) Póki co smaruje kremem ujędrniającym. W biosrach też mam 5cm wiecejw niż przed ciąża. W pasie już tyle co było a waga -2kg od wagi wyjściowej :)

Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki :)
    Hipp górą nad Nan :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny mój mały wczoraj znów płakał i dałam mu spowrotem mleko Hipp. Poszedł spacw ładnie. Na kolejne karmienie znów hipp i potem znów. Zero płaczu, pięknie śpi 3-4 godziny i najważniejsze - już zrobił dwie piękne żółte kupki :)
    Hipp górą nad Nan :)

A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pępek jak marzenie ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie pępek masakra wygląda jakby był brudny :P a cycki ogromne!!! Spodnie noszę normalnie, ale niestety miałam plan ubrać sukienkę z szafy na chrzciny ale chyba pójdę w worku, w cycach się nie dopne :(
    Miłego dnia życzę!!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Vira, a bierzesz juz te tabletki? Chodzi mi o to jak sie po nich czujesz? Bo ja dostalam Ovulan od swojej gin i zaczelam brac tydzien temu, ale od kilku dni mam intensywne krwawienie i sie zastanawiam czy to po nich i czy je brac dalej...

Jeszcze nie rozpoczęłam szczerze mówiąc. Ginekolog mi tylko mówił, że jak będę brać te tabletki to okres jeśli ma wystąpić to wystąpi - tzn tak jakbym tych tabletek ni brała to też by w takim czasie wystąpił.
    Skonsultuj temat z lekarzem. A jesteś pewna, że to po tabletkach a np nie po współżyciu ? Ja wczoraj jak miałam usg dopochwowe to po nim zaczęłam krwawić i mi gin powiedział, że to normalne. W dalszym ciągu jesteśmy tam dość mocno unaczynione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiecie co? Musieliśmy przejść na pampersy 3! Dwójki już były za ciasna i kupa uciekała bokiem. Matko, jak te dzieci rosną!

perła ziemi, baassiia, Izoleccc, muminka83, Renka88, alinalii, She86 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 3 :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A to mnie trochę zmartwiłaś bo ja właśnie planowałam przejść na NAN. Po HIPP faktycznie kupki często i według mnie takie same jak przy KP. A który HIPP podajesz?

Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
    Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.

Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kasiu ja podaje Hipp Bio Combiotik.
    Nam lekarz zalecił zmianę na Nan no i niestety. Chciałam mleko inne bo Hipp jest u mnie ciężko dostępne. Ale się nie powiodło. Dzwoniłam do lekarza dziś i opowiedzialam sytuację no i kazał w takim razie zostać na Hipp. Mówił coś o bebilonie ale ja już mu w brzuszku mieszać nie bedew.

Najwyżej jak pojadę po mleko to kupię od razu kilka :)

Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kurcze, wiecie co? Musieliśmy przejść na pampersy 3! Dwójki już były za ciasna i kupa uciekała bokiem. Matko, jak te dzieci rosną!
    Moja jest taka mała że te newborn są jeszcze dobre nic nie upina i nic nie wycieka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hmmm, w takim razie chyba muszę przemyśleć zmianę. My karmimy HIPP Comfort Combiotik. Mam karton tego Bio i może jeszcze raz spróbuję na nie przejść bo ostatnia próba się nie powiodła ale może po prostu było za wcześnie...

Mój Antoś już w szpitalu dostał Bio więc może dlatego też mu ono tak pasuje. Od początku na nim był.

My nosimy już pampersy 2 :) w newborn siuśki uciekaly bokiem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze paczkę 2 ale jak ją skonczymy to też trzeba 3 kupić bo co jedne śpiochy to zabrudzone.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pieluchami jest raz po plecy, raz okej. Narazie zostane przy 2. Chociaż mam jeszcze 3 paczki 2 to najwyżej dam komuś w prezencie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wykonczylam ostatnie sztuki 1 I przechodze na 2. Te 1 juz tak na styk, ale u nas kupa nie wyplywala. Moja dopiero do 4kg dobila, wiec jeszcze 2 luz blues. Poza tym mam wrazenie ze ma chudy tylas I nozki:)

Renka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mój też 4100 i od paru dni dwójki ;)
    Chociaż właśnie mam wrażenie że bardziej rośnie wzdłuż :P że jest dłuższy a szczuplejszy

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem z jakiego mleka modyfikowanego korzystacie ale chciałabym wam polecić do sprawdzenia tej apteki.

http://www.strywald24.pl/?action=payment_return&payment_status=ok

Mleko z którego ja korzystam jest w niej najtańsze. Różnica pomiędzy Gemini a nią jest taka że w mojej propozycji darmowa jest wysyłka przy zakupie za przynajmniej kwotę 79 zł. Na samym mleku na opakowaniu w porównaniu z ofertą w Rossmannie czy sklepach oszczędzam około 7-8 zł. :D
    Tak więc sprawdzajcie. <3

A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ