X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przeczytalam I wg mnie rece opadaja, ktos ma alergie a oni na to ze panaceum jest probiotyk. Moze 1 dziecku na 10 pomoze, a reszta co ma cierpiec I sie wykanczac? Juz w tej diecie eliminacyjnej jakis sens widze. Autorowi dobrze pisac, bo nie musi patrzec jak jego dziecko dostaje spazmow z bolu I zmeczenia.

Madlene jak.u Ciebie niezbyt nasilone objawy, to probuj z tym odstawieniem nabialu + dicoflor I delicol.

U mnie juz dzis juz laktacja mniejsza:) takze chyba uda sie bez lekow

Madlene.:) lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, przykro mi jak czytam o waszych maluchach.
    U nas dzisiaj mała spala od 20.30 do 3 normalnie szok. Aż mnie cycki bolały jak się obudziłam.
    Powiem Wam że czytam o dolegliwościach Waszych pociech i analizuje czy moja coś z tego ma, ale śpi ładnie je też a cycka dziobie jak się denerwuje nom i ulewa bo je jak mały lakomczuch.

Pediatra mnie jeszcze nie widział, jestem ciekawa kiedy zadzwonia z przychodni.

Pierwsza wizyta Basi u lekarza to 10 maj ortopeda.

Także nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam dużo cierpliwości i szybkich regulacji brzuszków maluszków :)

Miłego dnia!

Madlene.:), baassiia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, z racji tego że delicol stosujemy dopiero od wczoraj to kontynuujemy i zobaczymy. Dostałysmy też skierowanie na badanie moczu i morfologii, CRP, alat i aspat.

Vira uparta jak wół ta Twoja teściowa :/

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie.

My dziś zaczęliśmy drugie opakowanie Delicolu bo bałam się że mały znów będzie płakał przy jedzeniu. Lekarz pozwolił stosować go do 3msc. Także wolę dmuchać na zimne.

Dziewczyny ja już nie wiem jak to moje dziecko ubierać... Ubieralam mu warstwę więcej tak jak karzą to się bardzo pocił. Więc zaczęłam go ubierać lżej. A i tak się poci... Pielęgniarka mówi żeby go ubierać tak jak siebie. No to znowu boję się że się przeziębi...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z drugiej wizyty i doradcy laktacyjnego. Uwielbiam tę babkę. Brakowało nam tylko kawy i ciastka do szczęścia. Znowu wzbogaciłam się o wiele informacji dotyczących kp. A na zadanie domowe mam rozpoznać temat BLW :)

Ostatnio coś zmniejszyły się kolejki do lekarzy na NFZ. Ja wczoraj wczoraj umówiłam się do chirurga dziecięcego na 05.05. Czyli dokładnie tydzień czekania na wizytę. Szok w trampkach :D

Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nie przebije z wizytą u ortopedy dziecięcego - dzwoniłam w czwartek a na poniedziałek miałam wizytę ;)

My już po szczepieniu, nie było strasznie, płaczu tylko minutkę. Ale jakich ciekawych rzeczy się można dowiedzieć. W książeczce moje dziecko ma wpisane, że po urodzeniu mierzyła 56 cm. Dzisiaj natomiast 52,5 cm :D Pani doktor ani nie zajrzała do buzi, ani w uszka - w książeczce powpisywane, że wszystko prawidłowe. Nawet dysplazji nie mamy, chociaż ortopeda twierdzi, że mamy. O odczynach poszczepiennych wiem tyle, że "no może być gorączka, a tak to nic się nie powinno dziać". Generalnie bardzo nieuprzejma pani doktor, więc do takiej to się nawet odzywać nie chce.

Kupiłam ten napój orkiszowy w Rossmannie - pyszny, smakuje jak dobry chleb :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys u nas mały zmalał na każdym wymiarze porównując wizytę szczepionkowa i dzień wcześniej u pediatry. U mnie nawet nie wspomniala o powikłaniach a jeszcze dostałam wykład jak powiedziałam, ze na rota chcę szczepić później bo mamy problemy brzuszkowe i mogą się po niej nasilic. Bo potem dziecko będzie chorować i na pewno nie zdążymy. Aaaa i jeszcze znalazla wodniaki na jądrach u malego, ktorych 3 innych lekarzy nie widzialo. Ehhh szkoda słów.

Mi ten orkiszowy smakuje najbardziej. Poluj na promocje bo często można trafić karton za 5 zl. :)

edyś lubi tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czekając na wizytę szczepionkową dziś przeszłam się do pediatry, żeby osłuchał małego, bo już ma tydzień katar a i kaszel się pojawił. Ogólnie mały zdrowy, i wszystkie moje obawy i dylematy zostały rozwiane. Nawet to, że położna zdiagnozowała skazę, zostało wyjaśnione logicznie przez lekarza. A że potwierdził moje przekonania to wracam do jedzenia nabiału :) Będę obserwować małego czy coś się zmienia na jego buzi i w jego zachowaniu, ale raczej Dominik to twarda sztuka po mamusi (wychowywana byłam twardą wojskową ręką) i byle skaza go nie złamie ;)

Ale dobrze że Wasze maluszki zostały zdiagnozowane i że można im pomóc. Bo najgorsze jest patrzeć jak się takie maleństwo męczy, a nie musi.

A co do dostępności bezmlecznych produktów u nas, to jest z tym kiepsko. Jest lepiej niż jak było kiedyś, tylko szkoda że większość produktów wprowadzanych jest do sprzedaży dopiero jak jakaś dieta zostanie nagłośniona przez media.

edyś lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

Mi ten orkiszowy smakuje najbardziej. Poluj na promocje bo często można trafić karton za 5 zl. :)
    Jeśli się nie mylę to dzisiaj kupowałam po niższej cenie.
    Edit: po 6,99 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 16:24

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu piękne to ubranko, tylko boję się, że będzie za małe w połowie czerwca. To jest taki standardowy rozmiar 62 ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy cały czas na karmieniu mieszanym ale już sama nie wiem czy to był dobry pomysł, bo Mały tak lubi pierś, że często nie chce pić z butelki i słabo nam tyje.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze Dzieciaczki zachowują się po szczepieniu? My już trzeci dzień mamy problem z wieczornym usypianiem. W dzień spał dzis jakieś 1,5 godziny, a mimo to nie chce zasnąć teraz. Zawsze wieczorem po kąpaniu odpadał przy cycu, a od środy problem jest, zje i płacze. Dziś nawet zasnął przy cycu, ale zaraz się obudził z płaczem. Nie wiem czy ma to związek ze szczepieniem, bo w dzień wszystko ok. A już się cieszyłam, że mu się taki ładny rytm wyrobił :(

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jak Wasze Dzieciaczki zachowują się po szczepieniu?
    Moja po za ty że trochę więcej śpi to nic nie zauważyłam.

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprocz pampersow jak Wam sie sprawuja inne pieluchy? ja mam jeszcze maly zapas z prezentow, ale kompletuje zamowienie na necie I sie zadtanawiam, czy np na Dade nie zmienic, bo w sumie dobre opinie maja.

A no I jaka cena za rozmiar 3 pampersa za sztuke jest ok?

Czy olej kokosowy nadaje sie do takiej suchej alergicznej skory dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 08:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ostatnio mam tyle na głowie że nie mam czasu dosłownie na nic. Dzieci dają mi tyle radości że pochłaniają mój cały wolny czas. :-)
    Ciągle latam.
    Muszę się pochwalić ... mój synek brał udział w przeglądzie piosenki patriotycznej :-). Dostał się do wymarzonej podstawówki z poza rajonu...
    Mała jest coraz więcej aktywna i pokazuje już swoje ja... jak na razie subtelnie hihihi.
    Na weekend majowy jestem w okolicy Pszczyny ... bo po weekendzie czeka nas sporo wizyt i specjalistów a raaczej ich ciąg dalszy.
    Pozdrawiam serdecznie kochane

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Oprocz pampersow jak Wam sie sprawuja inne pieluchy? ja mam jeszcze maly zapas z prezentow, ale kompletuje zamowienie na necie I sie zadtanawiam, czy np na Dade nie zmienic, bo w sumie dobre opinie maja.

Ja dade miałam przy pierwszym synku były ok. Teraz czasem małej kupuję i też są okey. Mi nie odpowiadają te z Rossmann. Lidlowskich nie próbowałam. Reasumując urzywam pampers i dada.

baassiia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Jeśli chodzi o.kokosowy to tak. Jest cudowny. Używa go syn który jest uczulony praktycznie na wszystko. Polecam bo jest dobry do wszystkiego. Nakładem go na godzinę na włosy nawet ...

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia ja używam pampers i właśnie dada i nie odbiegają od pampersów.
    Są naprawdę ok także możesz wypróbować jak u Twojej małej się sprawdzą.

Olej kokosowy jak najbardziej do suchej,alergicznej najlepszy tylko ten nierafinowany;)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A.Kasiu piękne to ubranko, tylko boję się, że będzie za małe w połowie czerwca. To jest taki standardowy rozmiar 62 ?

To takie trochę większe 62 bo Tymek w dniu Chrztu miał 63cm i było luźnawe. Pomierzę je dokładnie i wyślę Ci wymiary na priv :) Siostra zapłaciła za nie 129zł a chce sprzedać za 70 :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj cisza:p moja mala ospala sie w dzien, pewnie bedzie wojowac w nocy:p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ