X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jak twoje hamowanie laktacji?? U mnie jest masakra mam gorszy nawał niz po porodzie ;/ umieram :(
    Mały bez cycka strasznie marudny ale bałam się że będzie gorzej. Na piersi jest jeszcze przez noc ale stopniowo będziemy z tego rezygnować.

Co do pieluszek to u nas tylko Dada wykańczamy paczki 2 i przechodzimy na 3. Pampersy Tomka uczulaly.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie 3 doba I jest lepiej zdecydowanie, rzadziej odciagam, za kazdym razem z obu 70-90ml do uczucia ulgi. Wczoraj musialam co 3h, a dzis tak roznie co 4 lub 5 Co moge polecic, to malo pij, troche to niezdrowe, ale dziala:/

U nas mala juz w 100% zaakceptowala nowe mleko I butelke, zjadal pelne porcje ze smakiem I bez zalu

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Dominik dziś taki niespokojny i płaczliwy cały dzień był. Myślałam, że jednak to jednak skaza, bo wczoraj zjadłam drożdżowe z budyniem. Ale w życiu bym nie wpadła, ze to o ubranie chodzi ( coś musiało go uwierać lub drażnić), a ja na rzęsach już stawałam żeby mu jakoś pomóc. Jak go do kąpieli szykowałam i zdjęłam pajacyk to się dziecko w sekundę odmieniło i wrócił mój wesolutki synek. Biedak się wymęczył przez niekumatą matkę :(

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzień bez cyca i dzis juz zdecydowanie lepiej, odcisgam 60 z obu piersi co 4 godz wczoraj 90 co 3, piersi nola mniej, Janek jakos daje rade a ja kieliszek winka wypilam dzis pierwszy raz od 10 miesięcy

baassiia, She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam, ktore podaja/podawaly delicol. Jak czesto sie go podaje w ciagu doby? Logicznym byloby przed kazdym karmieniem, ale czy to nie za duzo?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Pytanie do mam, ktore podaja/podawaly delicol. Jak czesto sie go podaje w ciagu doby? Logicznym byloby przed kazdym karmieniem, ale czy to nie za duzo?
    Podaje przed każdym karmieniem, choć czasami zdarza mi się zapomnieć. Wydaje mi się że nie powinien szkodzić, co najwyżej jeżeli jest poprawa można próbować odstawić, ja tak zrobiłam i musieliśmy wrócić do delicolu bo kolki się znowu nasiliły.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem dzisiaj już tak zmęczona ze nawet mnie stopy bolą, i z tego zmęczenia aż nie mogę spać, a jak zasnę to pewnie mała się zaraz obudzi :D

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka przed każdym karmieniem. :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

Ja wg ulotki podaję do każdego mleka (karmię MM). Jak nie podałam do dwóch karmień np to płakał.
    To nie zaszkodzi bo to enzym który ułatwia trawienie laktozy :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj kupiłam delicol.
    Mój mały męczył się wczoraj prawie cały dzień dałam delicol i mam nadzieje,że działa.
    Jak zasnął po 21 to pobudke mieliśmy o 4 :):)
    A już myślałam że nocka z głowy

baassiia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 1 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas codziennie noc piękna. Usypia o 19;30 a pobudka o 2 i o 5. A dziś była masakra. Wczoraj został z moją babcią bo musiałam pomóc rodzicom i kompletnie mu babcia rozgregulowała karmienie :( a mówiłam jej jak ma go karmić...
    Przez to zamieszanie wstał o 1,3 i o 5 i już nie chciał spać. W końcu usnął o 6;30 i śpi do teraz...

Nie rozumiem czemu mnie zupełnie nie posłuchała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:08

Wysłany: 1 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety babcie nieraz tak mają.
    Wydaje im się,że wiedzą lepiej..
    Oby następne nocki były takie jak dotychczas:*

Dziewczyny w czwartek dostałam pierwszy okres
    Myślałam,że troszkę dłużej na niego poczekam.
    Bo ledwo co skończyło się plamienie połogowe a tu okres..;)

W środę mamy pierwszą wizytę patronażową u pediatry.

Kochane wy jeszcze pieluchy rozmiar 2 czy już 3 ?
    Bo my jeszcze w zeszłym tygodniu wykańczaliśmy premium care 1 które dostaliśmy w prezencie a rozmiarowo nie były za małe.
    Teraz skończyłam dade 2 które wypadają mniejsze,też były dobre i przechodzimy na zielone pampki 2 ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ida pampersy 2, jak skoncze zapas (1 duza paka) to przechodzimy na 3. Mala ma okolo 4.5kg teraz

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 1 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy wykorzystamy zapasy dwójek mamy osiem dużych paczek zielonych pampków
    Dostaliśmy od wujków z pępkowego;)
    Ale teraz mały ma jeszcze dosyć tego luzu jak ma "zieloną dwójke"
    Może jest szczupły w brzuszku

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow 8pak:p powiem Ci, ze bedzie ciezko, chyba ze u Ciebie duzo kup w ciagu dnia. W sumie miedzy pampersami 1 a 2 nie ma duzej roznicy, wiec dzieci szybko wyrastaja.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 1 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zdaje,że będzie ciężko ;P
    Kupa ostatnio jedna na dwa dni,pieluche zmieniamy co 3 godziny,7-8 idzie na dzień.
    Teoretycznie dwójki do 6 kg,no zobaczymy ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj klocek wazy okolo 5,5 kg i konczymy ostatnia jumbo pake pampersa 2. Zakladam mu je na dzien i zmieniam co dwie godziny bo mam wrazenie ze sa za male i uciskaja faldki na nogach. Na noc lecimy z 3 pampersa. Nam podpasowaly bardziej zielone baby-dry niz te zolte :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 1 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze 2 pampersa ale raczej to już ostatnia paczka. Mały ma teraz 4700. W gotowości już są 3 dady.

Czarodziejka u mnie też już okres 4 dzień i jest masakra... Taki obfity ostatni raz miałam w gimnazjum :( a w środę mam wizytę u ginki i nie wiem czy mi się skończy do tego czasu...

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mysle ze przez jedna noc nic mu sie nie stanie :-) to tylko pol godz roznicy. Moja mala jest kapana o 19, o 20 mleko i do 22 ja bujam w bujaku i po 22 zasypia i budzi sie o 2, potem 5. A wczoraj np po 22 nie spala, dalam jej znow mleko i odleciala i obudzila sie o 5. Czasem dzieci tak maja, nie da sie zawsze idealnie karmic o stalej porze :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwazylam sie dzis wyjsc na spacer I zyjemy obie:) wiem ze to wydaje sie niemozliwe, bo dzieci spia na spacerach, ale dotychczas to byla trauma I placz. Co prawda spi czujnie, ale spi:p

Kupy po tym mleko sa wstryne:p zielone I smierdAce, ale co sie dziwic jak mleko zalatuje pasza dla kur:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:00

Izoleccc lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2278 2279 2280 2281 2282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ