Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasiu jak twoje hamowanie laktacji?? U mnie jest masakra mam gorszy nawał niz po porodzie ;/ umieram
Mały bez cycka strasznie marudny ale bałam się że będzie gorzej. Na piersi jest jeszcze przez noc ale stopniowo będziemy z tego rezygnować.
Co do pieluszek to u nas tylko Dada wykańczamy paczki 2 i przechodzimy na 3. Pampersy Tomka uczulaly. -
U mnie idzie 3 doba I jest lepiej zdecydowanie, rzadziej odciagam, za kazdym razem z obu 70-90ml do uczucia ulgi. Wczoraj musialam co 3h, a dzis tak roznie co 4 lub 5 Co moge polecic, to malo pij, troche to niezdrowe, ale dziala:/
U nas mala juz w 100% zaakceptowala nowe mleko I butelke, zjadal pelne porcje ze smakiem I bez zalu
-
Mój Dominik dziś taki niespokojny i płaczliwy cały dzień był. Myślałam, że jednak to jednak skaza, bo wczoraj zjadłam drożdżowe z budyniem. Ale w życiu bym nie wpadła, ze to o ubranie chodzi ( coś musiało go uwierać lub drażnić), a ja na rzęsach już stawałam żeby mu jakoś pomóc. Jak go do kąpieli szykowałam i zdjęłam pajacyk to się dziecko w sekundę odmieniło i wrócił mój wesolutki synek. Biedak się wymęczył przez niekumatą matkę
-
U mnie drugi dzień bez cyca i dzis juz zdecydowanie lepiej, odcisgam 60 z obu piersi co 4 godz wczoraj 90 co 3, piersi nola mniej, Janek jakos daje rade a ja kieliszek winka wypilam dzis pierwszy raz od 10 miesięcy
baassiia, She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Pytanie do mam, ktore podaja/podawaly delicol. Jak czesto sie go podaje w ciagu doby? Logicznym byloby przed kazdym karmieniem, ale czy to nie za duzo?
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
skowroneczka87 wrote:Pytanie do mam, ktore podaja/podawaly delicol. Jak czesto sie go podaje w ciagu doby? Logicznym byloby przed kazdym karmieniem, ale czy to nie za duzo?
Ja wg ulotki podaję do każdego mleka (karmię MM). Jak nie podałam do dwóch karmień np to płakał.
To nie zaszkodzi bo to enzym który ułatwia trawienie laktozyskowroneczka87 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A u nas codziennie noc piękna. Usypia o 19;30 a pobudka o 2 i o 5. A dziś była masakra. Wczoraj został z moją babcią bo musiałam pomóc rodzicom i kompletnie mu babcia rozgregulowała karmienie
a mówiłam jej jak ma go karmić...
Przez to zamieszanie wstał o 1,3 i o 5 i już nie chciał spać. W końcu usnął o 6;30 i śpi do teraz...
Nie rozumiem czemu mnie zupełnie nie posłuchała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:08
No niestety babcie nieraz tak mają.
Wydaje im się,że wiedzą lepiej..
Oby następne nocki były takie jak dotychczas:*
Dziewczyny w czwartek dostałam pierwszy okres
Myślałam,że troszkę dłużej na niego poczekam.
Bo ledwo co skończyło się plamienie połogowe a tu okres..
W środę mamy pierwszą wizytę patronażową u pediatry.
Kochane wy jeszcze pieluchy rozmiar 2 czy już 3 ?
Bo my jeszcze w zeszłym tygodniu wykańczaliśmy premium care 1 które dostaliśmy w prezencie a rozmiarowo nie były za małe.
Teraz skończyłam dade 2 które wypadają mniejsze,też były dobre i przechodzimy na zielone pampki 2Filip 28.03.2016
-
Moj klocek wazy okolo 5,5 kg i konczymy ostatnia jumbo pake pampersa 2. Zakladam mu je na dzien i zmieniam co dwie godziny bo mam wrazenie ze sa za male i uciskaja faldki na nogach. Na noc lecimy z 3 pampersa. Nam podpasowaly bardziej zielone baby-dry niz te zolte
[/link]
-
My mamy jeszcze 2 pampersa ale raczej to już ostatnia paczka. Mały ma teraz 4700. W gotowości już są 3 dady.
Czarodziejka u mnie też już okres 4 dzień i jest masakra... Taki obfity ostatni raz miałam w gimnazjuma w środę mam wizytę u ginki i nie wiem czy mi się skończy do tego czasu...
Niecierpliwa mysle ze przez jedna noc nic mu sie nie stanie
to tylko pol godz roznicy. Moja mala jest kapana o 19, o 20 mleko i do 22 ja bujam w bujaku i po 22 zasypia i budzi sie o 2, potem 5. A wczoraj np po 22 nie spala, dalam jej znow mleko i odleciala i obudzila sie o 5. Czasem dzieci tak maja, nie da sie zawsze idealnie karmic o stalej porze
jusiakp
-
A ja odwazylam sie dzis wyjsc na spacer I zyjemy obie:) wiem ze to wydaje sie niemozliwe, bo dzieci spia na spacerach, ale dotychczas to byla trauma I placz. Co prawda spi czujnie, ale spi:p
Kupy po tym mleko sa wstryne:p zielone I smierdAce, ale co sie dziwic jak mleko zalatuje pasza dla kur:pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:00
Izoleccc lubi tę wiadomość